Здравей Гост

Гадаене с Таро

• 136 Отговора
  • 40009 Прегледи
Re: Гадаене с Таро
« Отговор #30 -: Август 01, 2011, 09:05:09 pm »
Може ли един въпрос и от мен?Никога не са ми хвърляли таро :)ще забременея ли в рамките на 1 година?

Първата карта е "Императрицата". Самата карта е символ на плодовитостта и продължителността на живота, което за мен означава, че по принцип ако имаш някакви притеснения, те са безсмислени. Следващата карта е "Обесеният", картата показва естеството на препятствията в дадения проблем. Аз тълкувам "Обесеният", като твоите собствени опасения и страхове, които ти пречат. Предполагам си си създала някакво стресово чувство, което ти пречи и трябва да се оттървеш от него. Следващата карта е четворка жезли. Позицията на картата показва какво най-добро можеш да извлечеш в тази ситуация. Значението на картата е свързано с покой и хармония. Аз бих я свързал с предната, т.е. ако трябва да се съобразиш със съвета на "Обесения", то това, което ти трябва е да установиш първо душевна хармония и да успокоиш нервите си. Следващата карта е "Висшата жрица". В това гледане, картата я тълкувам като репрезентация на теб самата. Картата показва и че нещата зависят от теб, свързана е и с мира и хармонията (трета такава карта, свързана с тези две неща). Картата показваща бъдещите събития, при моментните обстоятелства, е двойка жезли - обърната. В тази позиция, може да се тълкува като нещо внезапно предстоящо да се случи, неочаквано (ако трябва да го свържа с бременност, то го тълкувам, че ще стане, когато най-малко го очакваш). Следващата карта, която засяга пряко сигнафикатора (т.е. въпроса ти), е осмица чаши. Осмицата се тълкува като завършеност и даряване на радост, та предполагам това, което искаш ще стане, но както предната карта показва - когато най-малко го очакваш. Последната карта е "Кралица на чашите" - обърната. В случая тълкованията се свързват женския характер и с брака. Осмицата чаши също има значение за брачен съюз. Понеже не знам дали си се омъжила за партньора си или живеете на семейни начала, то ако е второто, явно ти предстои брак. Ако вече си омъжена, то ако имате някакви търкания или неразбирателства, то те ще се изгладят в скоро време.

« Отговор #31 -: Август 01, 2011, 10:08:24 pm »
Много ме зарази с тези карти таро, то много интересна работа. И аз ще си купя едни, има в книжарница Сиела да продават с тълкувания може би такива да си взема? Ти с какви гледаш? До колко време се сбъдват събитията ?

« Отговор #32 -: Август 01, 2011, 10:22:05 pm »
Много ме зарази с тези карти таро, то много интересна работа. И аз ще си купя едни, има в книжарница Сиела да продават с тълкувания може би такива да си взема? Ти с какви гледаш? До колко време се сбъдват събитията ?

Използвам колодата на Уейт (мисля, че тя е най-популярната). Честно казано до сега не съм засичал кое до колко време се сбъдва, на себе си като гледам почти винаги ми излизат карти, които са свързани с отлагане на събитията във времето (ако видиш темата за наталните карти, ще разбереш колко се дразня от това). На практика сам като си гледам почти всичко (почти, защото не всичко мога да интерпретирам по правилния начин) се сбъдва от това, което са показали картите.

« Отговор #33 -: Август 02, 2011, 01:01:33 am »
Може ли един въпрос и от мен?Никога не са ми хвърляли таро :)ще забременея ли в рамките на 1 година?

Първата карта е "Императрицата". Самата карта е символ на плодовитостта и продължителността на живота, което за мен означава, че по принцип ако имаш някакви притеснения, те са безсмислени. Следващата карта е "Обесеният", картата показва естеството на препятствията в дадения проблем. Аз тълкувам "Обесеният", като твоите собствени опасения и страхове, които ти пречат. Предполагам си си създала някакво стресово чувство, което ти пречи и трябва да се оттървеш от него. Следващата карта е четворка жезли. Позицията на картата показва какво най-добро можеш да извлечеш в тази ситуация. Значението на картата е свързано с покой и хармония. Аз бих я свързал с предната, т.е. ако трябва да се съобразиш със съвета на "Обесения", то това, което ти трябва е да установиш първо душевна хармония и да успокоиш нервите си. Следващата карта е "Висшата жрица". В това гледане, картата я тълкувам като репрезентация на теб самата. Картата показва и че нещата зависят от теб, свързана е и с мира и хармонията (трета такава карта, свързана с тези две неща). Картата показваща бъдещите събития, при моментните обстоятелства, е двойка жезли - обърната. В тази позиция, може да се тълкува като нещо внезапно предстоящо да се случи, неочаквано (ако трябва да го свържа с бременност, то го тълкувам, че ще стане, когато най-малко го очакваш). Следващата карта, която засяга пряко сигнафикатора (т.е. въпроса ти), е осмица чаши. Осмицата се тълкува като завършеност и даряване на радост, та предполагам това, което искаш ще стане, но както предната карта показва - когато най-малко го очакваш. Последната карта е "Кралица на чашите" - обърната. В случая тълкованията се свързват женския характер и с брака. Осмицата чаши също има значение за брачен съюз. Понеже не знам дали си се омъжила за партньора си или живеете на семейни начала, то ако е второто, явно ти предстои брак. Ако вече си омъжена, то ако имате някакви търкания или неразбирателства, то те ще се изгладят в скоро време.

МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ БЛАГОГАРЯ :)

*

Неактивен miriam80

• *
  • 15
  • Дипломиран психолог :)
« Отговор #34 -: Август 02, 2011, 01:07:10 am »
Здравей.
Можеш ли да ми хвърлиш едмо Таро - въпросът е: До къде ще се развият отношенията ми с новия ми партньор :angel:
Благодаря предварително!

« Отговор #35 -: Август 03, 2011, 04:25:07 pm »
Здравей.
Можеш ли да ми хвърлиш едмо Таро - въпросът е: До къде ще се развият отношенията ми с новия ми партньор :angel:
Благодаря предварително!

Първата карта е обърната седмица жезли. Картата показва моментното състояние на нещата и в случая се тълкува като обърканост или безпокойство от някакъв тип. Лично аз го считам за признак, че или ти, или партньора ти (а може и двамата заедно), да не сте много наясно какво точно чувства(те) един към друг. "Сленцето" е пресечна карта, а позицията й сочи какви препятствия или трудности може да се очакват, във връзка с питането. От една страна картата се счита за показател на някакво добро стечение на обстоятелствата (в това гледане картата е обърната и поради това, стойностите показани от нея ще са в по-слаба степен). От друга страна обаче картата е и символ за наивност. Ако трябва да събера двете тълкования, то картата показва, че връзката ви за момента е що годе стабилна, но те предупреждава да не бъдеш много наивна и лековерна, поне докато не изясните кой какво чувства (съчетанието е спредната карта). Следващата карта е "Рицар на жезлите" - обърната. Картата сочи бъдещите тенденции, при тези обстоятелства. Честно казано, значенията в тази позиция на картата не са особено благоприятни. Възможно е да има търкания помежду ви. Следващата карта е "Звездата". Картата лицетворява надеждата, която таиш ни повече, ни по-малко, но пък може би точно от нея идва и наивността, за която намеква "Слънцето". Следващата карта е десетка пентакли. Картата показва някаква семейна връзка, предполагам, че може би има желание от твоя страна да съжителствате заедно или ако вече живеете заедно, то може би се надяваш това да еволюира в нещо повече. Което и да е, мисля, че картата тук иска да намекне да не пришпорваш ситуацията. Следващата карта е деветка пентакли - обърната. Картата в тази позиция, определя директно сигнафикатора (т.е. въпроса), а значението й се свързва от една страна с напразни надежди, а от друга с изоставеност на някакво намерение. И в двата случая картата те съветва да не градиш прекалено високи въздушни кули. Последната карта е обърната десетка жезли - обърната. Самата карта е символ на трудностите и противоречията, в случая аз не виждам особено гладко развитие на нещата в бъдеще.

П.П. Ако трябва да бъда честен - това е второто "хвърляне" на картите, което правя за въпроса, който зададе. Първото не показа по-различни неща, с тази разлика, че картите показаха някаква предопределеност в тази ти връзка и ако трябва да боравя с термините на астрологията, то според картите връзката ти в момента е кармична. В заключение ще кажа, че се колебаех между това дали да ти напиша какво виждам в картите или да не го правя, но смятам, че също като мен искаш да знаеш всичко. В крайна сметка заключението ми и от двете гледания е, че рано или късно ще се стигне до момент, в който ще се разделите. Разбира се не вземай думите ми за чиста монета, все пак не си цепила картите лично.

*

Неактивен Рита

• *
  • 36
  • :)
« Отговор #36 -: Август 03, 2011, 05:06:06 pm »
 ;D Здрасти,това с Тарото е много яко нещо,искам да те помоля да хвърлиш и за мен че съм на голям кръстопът и незнам дали да излизам от страната, дали ще бачкам това което съм учила или да уча нещо ново-сега ме и разбиха с тоя Сатурнов възел в една друга тема и вече съм пълно шах.Една баба ме учеше някога как да гледам...но уви времето не стигна .Мерси предварително!

*

Неактивен miriam80

• *
  • 15
  • Дипломиран психолог :)
« Отговор #37 -: Август 03, 2011, 05:09:49 pm »
Здравей.
Благодаря предварително!

Първата карта е обърната седмица жезли. Картата показва моментното състояние на нещата и в случая се тълкува като обърканост или безпокойство от някакъв тип. Лично аз го считам за признак, че или ти, или партньора ти (а може и двамата заедно), да не сте много наясно какво точно чувства(те) един към друг. "Сленцето" е пресечна карта, а позицията й сочи какви препятствия или трудности може да се очакват, във връзка с питането. От една страна картата се счита за показател на някакво добро стечение на обстоятелствата (в това гледане картата е обърната и поради това, стойностите показани от нея ще са в по-слаба степен). От друга страна обаче картата е и символ за наивност. Ако трябва да събера двете тълкования, то картата показва, че връзката ви за момента е що годе стабилна, но те предупреждава да не бъдеш много наивна и лековерна, поне докато не изясните кой какво чувства (съчетанието е спредната карта). Следващата карта е "Рицар на жезлите" - обърната. Картата сочи бъдещите тенденции, при тези обстоятелства. Честно казано, значенията в тази позиция на картата не са особено благоприятни. Възможно е да има търкания помежду ви. Следващата карта е "Звездата". Картата лицетворява надеждата, която таиш ни повече, ни по-малко, но пък може би точно от нея идва и наивността, за която намеква "Слънцето". Следващата карта е десетка пентакли. Картата показва някаква семейна връзка, предполагам, че може би има желание от твоя страна да съжителствате заедно или ако вече живеете заедно, то може би се надяваш това да еволюира в нещо повече. Което и да е, мисля, че картата тук иска да намекне да не пришпорваш ситуацията. Следващата карта е деветка пентакли - обърната. Картата в тази позиция, определя директно сигнафикатора (т.е. въпроса), а значението й се свързва от една страна с напразни надежди, а от друга с изоставеност на някакво намерение. И в двата случая картата те съветва да не градиш прекалено високи въздушни кули. Последната карта е обърната десетка жезли - обърната. Самата карта е символ на трудностите и противоречията, в случая аз не виждам особено гладко развитие на нещата в бъдеще.

П.П. Ако трябва да бъда честен - това е второто "хвърляне" на картите, което правя за въпроса, който зададе. Първото не показа по-различни неща, с тази разлика, че картите показаха някаква предопределеност в тази ти връзка и ако трябва да боравя с термините на астрологията, то според картите връзката ти в момента е кармична. В заключение ще кажа, че се колебаех между това дали да ти напиша какво виждам в картите или да не го правя, но смятам, че също като мен искаш да знаеш всичко. В крайна сметка заключението ми и от двете гледания е, че рано или късно ще се стигне до момент, в който ще се разделите. Разбира се не вземай думите ми за чиста монета, все пак не си цепила картите лично.
Много ти благодаря, нещата наистина донякъде са така, действително за момента дваамат с него сме в сложни ситуации, а що се отнася до съжителството, той всъщност напира нещата да тръгнат в тази посока, в смисъл, смята, че така по-пълноценно би се развила връзката ни. :). Благодаря ти още веднъж

« Отговор #38 -: Август 03, 2011, 05:14:48 pm »
;D Здрасти,това с Тарото е много яко нещо,искам да те помоля да хвърлиш и за мен че съм на голям кръстопът и незнам дали да излизам от страната, дали ще бачкам това което съм учила или да уча нещо ново-сега ме и разбиха с тоя Сатурнов възел в една друга тема и вече съм пълно шах.Една баба ме учеше някога как да гледам...но уви времето не стигна .Мерси предварително!

Ако може ми задай конкретен въпрос, за да ми е по-лесно да избера сигнафикатор.

*

Неактивен Рита

• *
  • 36
« Отговор #39 -: Август 03, 2011, 05:20:27 pm »
малее за тебе трудно а за мене сигурно по-трудно-как да събера всичко в един въпрос  :) добре-Ще работя ли извън страната това което съм учила(вече) ;D ;D ;D-е такъв въпрос не си имал хихих извинявай за затрудненията!

« Отговор #40 -: Август 05, 2011, 06:26:24 pm »
малее за тебе трудно а за мене сигурно по-трудно-как да събера всичко в един въпрос  :) добре-Ще работя ли извън страната това което съм учила(вече) ;D ;D ;D-е такъв въпрос не си имал хихих извинявай за затрудненията!

Първата карта е четворка чаши. Картата в тази позиция показва, че си изпълнена с противоречия, с които на първо място трябва да се справиш, преди да предприемаш каквито и да е било действия. Картата, показваща естеството на препятствията е "Слънцето" - обърната. Аз тълкувам тази карта по следния начин: първо, предполагам си заредена с оптимизъм, но пък картата предупреждава да не изпадаш в самозаблуди, дори и да виждаш, че няма много препятствия на пътя ти. Следващата карта е "Кралица на пентаклите". Според мен картата показва или плановете, които имаш вече и сигурността, която изпитваш от тях, или някакъв друг елемент от цялата ситуация (може би дори да се отнася до човек), от който ти усещаш някаква сигурност. Което и да е от тези неща, картата те съветва да не приемаш тези неща за даденост, а ако имаш някакъв план, то имай предвид, че ще е добре да имаш и план Б. Следващата карта е деветка чаши. Позицията на тази карта показва нещата, отнасящи се до настоящето, а значението на картата тълкувам отново като някакво чувство за преимущество от твоя страна, нещо което въпреки всичко, считаш за сигурно и което ще ти донесе удовлетворение. Обикновено, когато картите показват два или три пъти в едно гледане определен признак за нещо, то човека на който се гледа трябва да обърне внимание на това. Картата на отминаващите събития е обърната осмица жезли. Също както четворката чаши, тази карта показва, че може би си изпълнена с много противоречия. Тъй като картата показва вече отминаващи неща, би трябвало вече да си наясно какво да правиш. Обърнатата карта "Справедливост" е следваща. Картата според мен показва, че може би ти предстоят някакви занимания с документация или друг вид бюрократична бумащина. Ако е така, то е по-добре да внимаваш да не допускаш някакви грешки, които биха могли да ти създадат евентуален проблем. Следващата карта е петица пентакли. Позицията на картата определя директно въпроса/сигнафикатора. В случая ще изложа двете възможни значения за тази карта, които смятам за подходящи в този случай. Първото е очевидното от картата (това, което загатва изображението), а то е някакви трудности било то от материялен или друг характер. Затова предполагам, че след като заминеш, там може да не ти е особено лесно. Втория случай е човек, с който ще имаш или имаш любовни взаимоотношения (и с който евентуално ще споделиш несгодите, а може би именно тези несгоди ще ви сближат). Пред последната карта е "Паж на жезлите". Картата се свързва директно с мислите на питащия. В случая тълкувам картата като мъж към който имаш или ще имаш интерес (ако трябва да комбинирам значението на тази и другите карти, по-специялно "Кралицата на пентаклите", то според тях ти вече познаваш този мъж и може би се надяваш на помощ от него). Последната карта е "Императрицата". Картата показва инициативността ти за нещата и възможния ти успех да постигнеш това, което искаш, но тъй като картата се свързва и с тайното, то може да се счита, че успеха ти не е абсолютно сигурен. Най-смелото тълкувание, което мога да направя тук, понеже картата е свързана с плодовитостта и продължителността на живота, то според това е възможно да забременееш (което идеално се съчетава с пажа на жезлите и петицата пентакли).

*

Неактивен Рита

• *
  • 36
« Отговор #41 -: Август 06, 2011, 12:07:10 am »
 :58: Първо много ти благодаря за това че се занимаваш толкова педантично с нещата спрямо непознати хора,благодаря и...ами може би ще стане точно така.Само... :57: трето дете за сега не желая,(приемам го като в преносен смисъл).Това че разчитам на мъж-абсолютна истина,че съм прекалено уверена в нещата които ми предстоят,въпреки че още всичко е в мъгла и това е истина.Че ме е страх-най-голямата истина само се чудя от къде ще бъде тая любовна история...хихихи...идея нямам, а навсякъде ми излиза това,надявам се да си прав и дай Боже да не ми е много трудно!Дано ти се връща доброто ,аз мога да ти разгадая сън-това мога да направя за теб!

« Отговор #42 -: Август 06, 2011, 02:37:10 am »
:58: Първо много ти благодаря за това че се занимаваш толкова педантично с нещата спрямо непознати хора,благодаря и...ами може би ще стане точно така.Само... :57: трето дете за сега не желая,(приемам го като в преносен смисъл).Това че разчитам на мъж-абсолютна истина,че съм прекалено уверена в нещата които ми предстоят,въпреки че още всичко е в мъгла и това е истина.Че ме е страх-най-голямата истина само се чудя от къде ще бъде тая любовна история...хихихи...идея нямам, а навсякъде ми излиза това,надявам се да си прав и дай Боже да не ми е много трудно!Дано ти се връща доброто ,аз мога да ти разгадая сън-това мога да направя за теб!

Ok, може да се възползвам някой ден. Имам доста ярки сънища. В болшинството от случаите си знам какво означават, но ако се запъна в разтълкуването, ще разчитам на теб. :P

« Отговор #43 -: Август 06, 2011, 07:26:24 am »
Tornquist, да задам и аз един въпрос /макар че и в моята главица се въртят много повече/ :)
Ще има ли нов мъж в живота ми скоро?

« Отговор #44 -: Август 06, 2011, 04:44:34 pm »
Tornquist, да задам и аз един въпрос /макар че и в моята главица се въртят много повече/ :)
Ще има ли нов мъж в живота ми скоро?

"Колелото на съдбата" е първата карта в това гледане. По принцип гледайки картите и подредбата им, си мисля, че излишно се панираш. Тази първа карта по принцип означава, че това, което се случва с теб е до някаква степен предопределено от съдбата, а реално възможностите, които имаш са по-големи, от това, което мислиш или виждаш. Следващата карта е обърната седмица чаши. Позицията на картата се отнася до естеството на препятствията или събитията, които биха могли да ти помогнат, относно твоя проблем. В случая тази карта я тълкувам като желанието ти да имаш някого до себе си, но ще добавя и че според мен може би си склонна да бъдеш с някого, колкото да не си сама, което картата ти препоръчва да не правиш ако е вярно. Така или иначе е добре да не даваш много воля на поривите си, породени от самотата. Следващата карта е обърнат "Крал на чашите". Картата и позицията й се свързват с две неща - загуба и очевидното от изображението - мъжка фигура. Предполагам това се отнася до връзка с човек, който те е наранил и може би заради това в момента изпитваш чувство на предаденост и несправедливост. Ако това е така, то картата те съветва да сложиш настрана миналото и да забравиш, защото позицията на картата се отнася до най-доброто, което можеш да направиш в момента за себе си. Следващата карта е обърната осмица жезли. Тази карта, в това положение се свързва с ревност и противоречия, свързани в тази област. Ако трябва да я свържа с предната, то според мен се дразниш от това, че човекът, който те е предал е щастлив. Ако е така то и тази карта те съветва да оставиш нещата в миналото и да се интересуваш само от себе си. Картата, показваща тенденциите на събитията, предстоящи да се случат, е деветка пентакли. Първо, картата се свързва с материялизирането на копнежите на питащия, второ аз я свързвам със съвет за благоразумие и преценка на нещата. Ако трябва да я свържа с останалите карти, то тази отново навежда на същото, което съветва и седмицата чаши. Следващата карта, свързана директно със сигнафикатора/въпроса е "Кралица на мечовете". Буквалното значение на картата е женска тъга, а както съм писал и в предишните си постове - мечовете по принцип символизират лошата страна в отношенията между хората. Предполагам тябва да свържа картата с раздяла и тъгата от нея (предполагам тази карта потвърждава края на връзката, загатнат от "Крал на чашите"). Идеята, която внушава картата е първо да се справиш с емоциите и да изчистиш съзнанието си, за да можеш да продължиш напред и да постигнеш това, което искаш. Следващата карта, която в повечето случаи не разглеждам, е свързана с обкръжението на питащия. В случая споменавам за нея, защото тя е "Паж на мечовете". Очевидното от изображението е мъжка фигура, а това, че пажът е на мечовете, тълкувам като представяне на въпросната мъжка фигура, внесена и от другите карти. Значението на картата се свързва с нетактичност и напррегнатост. По-смело твърдение е, че ако тябва да интерпретирам в комбинация от другите карти, то този мъж целенасочено те дразни по някакъв начин. Излишно е да казвам, че ако е така, то картата съветва да спреш да отдаваш значение на нещата, свързани с този човек. Предпоследната карта е четворка мечове. Позицията на картата се отнася до страховете и надеждите, а значението й буквално го тълкувам като страх от самотата, което според мен е възможния двигател на действията, които седмицата чаши и деветката пентакли, те съветват да не правиш. Последната карта е обърната "Асо мечове". Цялостното значение на тази карта, се свързва с кулминацията във всичко свързано с любовта и живота. Предполагам картата достатъчно говори сама за себе си. Това, че е обърната може да се свързва и със зачеване, което комбинирано с останалите значения, може да се тълкува, че с евентуалната ти нова любов, може да следва и дете.