Здравей Гост

Да бъдеш почтен в един непочтен свят - все едно да плюеш срещу вятъра

• 33 Отговора
  • 6582 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
А! Телевизията ли вече изчерпва нашия свят и мироглед?!
Някой има съмнения колко манипулирани са средствата за масава комуникация, или какво?!  :D

Но все пак - Детер и Наталия - говорите за малко или много, но различни неща.

И да - животът в многопластов. В страната на чалгата и безхаберието, макар и с много усилия, може да съществува и друг живот и той да бъде различен и необременен от масово-случващото се. Слава Богу!!!

Да - и моята мечта е да оттегля - както казваш - ама не става :)как да се оттегля от опашките по институциите,по болниците,по съдилищата,по пътищата,как да се оттегля от бюрокращината,от шуробаджанащината,от рушветчииството,от безхаберието от Апатията във всичко до което се докоснеш в тази държава,как да се оттегля от мрачните,озлобени хора по улиците,магазините,трамваите?
Оттеглям се като стоя в този форум - с надеждата планетите да ми поднесът приятно преживяване и подарък - така се оттеглям :)

Едно уютно място някъде в архивите на акаша сме...И всичко написано остава.... :-[ :)..Благодаря за хубавите думи....  :kiss2:

*

Неактивен luchia

• 114
Цитат
Да - и моята мечта е да оттегля - както казваш - ама не става :)как да се оттегля от опашките по институциите,по болниците,по съдилищата,по пътищата,как да се оттегля от бюрокращината,от шуробаджанащината,от рушветчииството,от безхаберието от Апатията във всичко до което се докоснеш в тази държава,как да се оттегля от мрачните,озлобени хора по улиците,магазините,трамваите?
Оттеглям се като стоя в този форум - с надеждата планетите да ми поднесът приятно преживяване и подарък - така се оттеглям :)

Ами да - разбирам те... Нали всички ние живеем този живот и се докосваме до всички неща, които споменаваш...

Въпросът според мен е в гледната точка.
За да достигнем до правилната такава, която да ни даде онзи баланс, при който нито опашките, нито простащината и злобата да ни влияят, първо трябва да се оттеглим, както казваш..., но, дълбоко вътре в себе си.
Когато там изградим устойчивост, увереност и само любов - без да обвиняваме околните за нищо (визирам обикновени хора, политици, държави, планети и пр.) тогава е все едно къде живеем и с какво сме заобградени.

Повярвай ми - от собствен опит го казвам - и в "по-цивилизованите" страни злоба, безхаберие, грубост и несправедливост ще намериш толкова, колкото и тук.  :72:
 :58:
« Последна редакция: Юли 30, 2011, 01:33:52 am от luchia »

Не съм гледала въпросния красавец  Найден и разбрах, че съм изпуснала много. Един селски тарикат /моите уважения към всички трудолюбиви хора от село с които той няма нищо общо/ се гордее с плана си "Прецакай другарчетата си". Даже не е проблем Найден, проблемът че в България има много Найденовци.
  Момичета и момчета от нас зависи да покажем че  такова мислене и поведение  не е за гордост.

Цитат

Ами да - разбирам те... Нали всички ние живеем този живот и се докосваме до всички неща, които споменаваш...

Въпросът според мен е в гледната точка.
За да достигнем до правилната такава, която да ни даде онзи баланс, при който нито опашките, нито простащината и злобата да ни влияят, първо трябва да се оттеглим, както казваш..., но, дълбоко вътре в себе си.
Когато там изградим устойчивост, увереност и само любов - без да обвиняваме околните за нищо (визирам обикновени хора, политици, държави, планети и пр.) тогава е все едно къде живеем и с какво сме заобградени.

Повярвай ми - от собствен опит го казвам - и в "по-цивилизованите" страни злоба, безхаберие, грубост и несправедливост ще намериш толкова, колкото и тук.  :72:
 :58:
Цитат
Ми ето го резултата...Явно такъв сме го направили.... ;D
Всички ние сме част от този свят и този резултат сме го постигнали....... заедно :(

*

Неактивен Deter

• 201

Всички ние сме част от този свят и този резултат сме го постигнали....... заедно :(
[quote/]
 E  точно с това не съм съгласна :)
Личи си кой гледа много телевизия, както Марая беше писала в един пост, няма да цитирам, че не помня дословно,
но проблемите ни идват от това, че се чувстваме виновни. Виновните се опитват да ни изкарат виновни. И не знам по каква причина повечето хора се чувстват виновни, дори защото са живи.   Е благодаря, но не желая да се чувствам виновна за неетичното поведение на една част от населението на земята. Мога да поема отговорност единствено и само за мои деяния, това ми стига. Ако повечко хора са като мен ще е чудесно си мисля.
Времето за сън свърши, но не съм сигурна, че аз мога да разбудя някой, слаба ми е свирката. Темата може да обсъждаме много време, но едва ли ще има ефект  :)
п.с. Нямам намерение да обиждам никой ::) просто споделих мое виждане.
« Последна редакция: Юли 30, 2011, 02:58:36 pm от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Жалкото е , че ежедневното вменяване на вина...,носи още повече последствия.... ;D

Опитах се , да оправя цитата....

*

Неактивен Deter

• 201
 :33: е получило се е  ;D
Благодаря ти, понякога не ми се получава с цитатите  :-[

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
:33: е получило се е  ;D
Благодаря ти, понякога не ми се получава с цитатите  :-[

Няма проблем.... ;) :-*

*

Неактивен kokolino

• 1019
         Аз сега се включвам в темата и изчетох всичките коментари. Прави ми впечатление, че освен да се коментира ситуацията в страната ни има няколко индикации за това, че другаде, някъде там у чуждото видиш ли е по-добре  ::) Интересно ще е да обсъдим освен в България каква е представата ни за някои по-напреднали или по-назаднали страни за почтеността, доверието, за морала, затова да бъдеш честен и да бъдеш себе си  ::) Аз лично в голяма степен смятам, че колкото и да е опорочена цялата ни система, колкото и шуробаджанащина да има, колкото и трудно да е човек да не бъде/ или бъде лицемер, то не смятам в никакъв случай, че сме 9а дупка на кавала   8)         
         Еее, какво мислите :thinking:     Чакам някой с противни на моите убеждения за да го оборя, ако успея разбира се  ;D  :97:

*

Неактивен Antena

• 1189
« Последна редакция: Юли 30, 2011, 06:44:36 pm от Antena »

*

Неактивен kokolino

• 1019
От моят опит в обуване с много различни хора и като националност, и като раса и, като социално положение, мога да кажа само, че хората в своята същност не се различават особено..
Отделно всеки един прави своя личен избор какъв да бъде и как да живее живота си. Определено обаче не съм съгласна, че всички са заедно виновни и лицемерни и недостойни..
Въпрос на избор..

Аз съм напълно съгласен с теб  :72:

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Никога не съм понасяла лицемерието , злобата и ненависта у хората...Никога през целия си съзнателен живот , не съм търпяла дрбните душици , тези които живеят в дребни рамки на матрицата и норми....
ЖИВОТА МИ ПОДНЕСЕ ТОЧНО ТОВА....И ПО ТОЗИ ПОВОД ДНЕС Е СЪБОТА, ДЕН НА МЪРТВИТЕ С БОЛКА КАЗВАМ..НА БАБА МИ /МАЙКАТА НА БАЩАТА МИ..МАКЕДОНКА БЕШЕ :(/...БОГ ДА ТЕ ПРОСТИ БАБО...,СЕГА СИ СПОМНЯМ ДУМИТЕ ТИ:

ТОВА ДЕК НАЙ-МРАЗИШ НА ДУНЯТА...ТОВА КЕРКО КЕ ТИ ДОЙДЕ НА ГЛАВАТА

Извода...,как да го приема....ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС..... :'(

Какво значи дунята?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Какво значи дунята?

Света...Македонска дума е... :)