Здравей Гост

Компромиса - планети , аспекти , домове , знаци...Правят ли повече компромиси ..

• 40 Отговора
  • 7322 Прегледи
*

Неактивен Nova

• 304
Тази тема ми е много интересна... Някой спомнял ли си е неща от минали животи и ако *да*, как  ::) Luchia, как стават нещата с поръчания сън  ???

Миии.. стават по-лесно /според мен/, отколкото с медитация, холотропно дишане и регресия - поне технически по-лесно...
(макар някои от тези техники да са по-убедителни като резултат)

Когато заспиваш, концентрираш се в-ху даден въпрос, на който искаш да получиш отговор.
Поставяш го и го "оглеждаш" подробно - т.е. представяш си го детайлно във въображението си и ИСКАШ, докато сънуваш да ти се даде отговор.
Можеш да го правиш системно дори и през деня. Да мислиш, да разсъждаваш и да виждаш максимално много страни и аспекти на ситуацията. Така караш подсъзнанието си да работи в определена посока и накрая то "изплюва" заключението.
Това работи ВИНАГИ за въпроси и от реалния ни жовот.

Понякога ми се е случвало, само с достатъчно силна емоция, преживяна дори и за 10 минути, подсъзнанието да се погрижи за мен и после да ми "прожектира" обяснението на ситуацията.
Аз не мисля, че е толкова сложно. Всеки може да получава тази информация. Въпросът е дали е толкова важно за нас.
Защото в крайна сметка миналото няма никакво значение. Ние сме били участници в нещо и то не е било случайно. Да се поставяме в ролята на жертви е глупаво. По-важното е да оценим правилно настоящето, защото само него имаме и само то е важно... за бъдещето  :)

Потвърждавам....Много пъти ми се е случвало.... :)...Въпроса е , че не е лесно в началото...Обучила съм едно от децата си...,но то го носи от минал живот...Но в къщи сме ***сънувачи***...цялата къща сънуваме...и част от сънищата развиваме в ежедневието и реалността.... :)

Не съм съгласна изцяло...за настоящето и бъдещето.... :-* ;D..
Ние имаме миналото...върху , което градим настоящето и настоящето върху ,което градим бъдещето...Ние имаме всичко и нищо....,ние дори не принадлежим на себе си..., а на колективния разум и всичко което се случва е негова воля...,защото за ВСЕЛЕНАТА няма минало-настояще-бъдеще...,за нея няма ВРЕМЕ КАТО МЕРНА ЕДИНИЦА... :-*
Хей, много пъти съм го правила това и насън и наяве, НО, МАРАЯ, кажи ми едно нещо, КАК РАЗТЪЛКУВАШ ПРАВИЛНО СЪНЯ??? Не винаги сънищата ни са буквални и не винаги са подчинени на общоприети тълкувания. Имала съм много "пророчески сънища" :) честно, но все още нещо ми убягва...

*

Неактивен tanya

• 917
Като се замисля, май и аз съм имала *поръчан* сън, без да го осъзнавам... Винаги ме е било страх от високо. Като застана на някоя тераса и се вцепенявам, завива ми се свят и имам чувството, че ще полетя надолу. Та преди си мислех, какво ли е усещането да умреш от такава смърт. И преди време го изживях съвсем реалистично на сън. Обикновено, като сънувам, че падам, се събуждам преди да съм паднала. Но един път сънувах, как някой ме блъска от един балкон, падам и се опитвам да си поема въздух, обаче не мога - дробовете ми са пълни с кръв и се задавих в собствената си кръв. Беше ужасен кошмар! По - щастлива от това, че се събуждам, май не съм се чувствала никога!

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Тази тема ми е много интересна... Някой спомнял ли си е неща от минали животи и ако *да*, как  ::) Luchia, как стават нещата с поръчания сън  ???

Миии.. стават по-лесно /според мен/, отколкото с медитация, холотропно дишане и регресия - поне технически по-лесно...
(макар някои от тези техники да са по-убедителни като резултат)

Когато заспиваш, концентрираш се в-ху даден въпрос, на който искаш да получиш отговор.
Поставяш го и го "оглеждаш" подробно - т.е. представяш си го детайлно във въображението си и ИСКАШ, докато сънуваш да ти се даде отговор.
Можеш да го правиш системно дори и през деня. Да мислиш, да разсъждаваш и да виждаш максимално много страни и аспекти на ситуацията. Така караш подсъзнанието си да работи в определена посока и накрая то "изплюва" заключението.
Това работи ВИНАГИ за въпроси и от реалния ни жовот.

Понякога ми се е случвало, само с достатъчно силна емоция, преживяна дори и за 10 минути, подсъзнанието да се погрижи за мен и после да ми "прожектира" обяснението на ситуацията.
Аз не мисля, че е толкова сложно. Всеки може да получава тази информация. Въпросът е дали е толкова важно за нас.
Защото в крайна сметка миналото няма никакво значение. Ние сме били участници в нещо и то не е било случайно. Да се поставяме в ролята на жертви е глупаво. По-важното е да оценим правилно настоящето, защото само него имаме и само то е важно... за бъдещето  :)

Потвърждавам....Много пъти ми се е случвало.... :)...Въпроса е , че не е лесно в началото...Обучила съм едно от децата си...,но то го носи от минал живот...Но в къщи сме ***сънувачи***...цялата къща сънуваме...и част от сънищата развиваме в ежедневието и реалността.... :)

Не съм съгласна изцяло...за настоящето и бъдещето.... :-* ;D..
Ние имаме миналото...върху , което градим настоящето и настоящето върху ,което градим бъдещето...Ние имаме всичко и нищо....,ние дори не принадлежим на себе си..., а на колективния разум и всичко което се случва е негова воля...,защото за ВСЕЛЕНАТА няма минало-настояще-бъдеще...,за нея няма ВРЕМЕ КАТО МЕРНА ЕДИНИЦА... :-*
Хей, много пъти съм го правила това и насън и наяве, НО, МАРАЯ, кажи ми едно нещо, КАК РАЗТЪЛКУВАШ ПРАВИЛНО СЪНЯ??? Не винаги сънищата ни са буквални и не винаги са подчинени на общоприети тълкувания. Имала съм много "пророчески сънища" :) честно, но все още нещо ми убягва...

Пророческите сънища си личат... :) Те не могат да бъдат сбъркани....Има елементи , които говорят за това.... ::)

*

Неактивен luchia

• 114
Цитат
Хей, много пъти съм го правила това и насън и наяве, НО, МАРАЯ, кажи ми едно нещо, КАК РАЗТЪЛКУВАШ ПРАВИЛНО СЪНЯ??? Не винаги сънищата ни са буквални и не винаги са подчинени на общоприети тълкувания. Имала съм много "пророчески сънища"  честно, но все още нещо ми убягва...

Според мен общоприетите тълкувания са просто база, на която да стъпим.
По-важното е, трупайки сънувачески опит, да наблюдаваме много внимателно символите и какво следва като събитие.
Така си правим собствен съновник - уникален и работещ специално и само за нас  :)

Извинявай, Nova, че се вмъквам в отговора на въпроса ти към Марая  ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Цитат
Хей, много пъти съм го правила това и насън и наяве, НО, МАРАЯ, кажи ми едно нещо, КАК РАЗТЪЛКУВАШ ПРАВИЛНО СЪНЯ??? Не винаги сънищата ни са буквални и не винаги са подчинени на общоприети тълкувания. Имала съм много "пророчески сънища"  честно, но все още нещо ми убягва...

По-важното е, трупайки сънувачески опит, да наблюдаваме много внимателно символите и какво следва като събитие.
Така си правим собствен съновник - уникален и работещ специално и само за нас  :)

Много точно!

Защото всяка една стихия е склонна да сънува по различен начин...и различни елементи преобладават в съня и...
Като знаем , че и луната е отговорна за сънищата ...то можем много лесно да прихванем какво и как сънуват различните стихии....,но тъй като луната е изключително бърза тя много флексабилно събира и комулира инфото...,което получаваме по различен начин и виждаме и улавяме също по различен начин.... :72:

*

Неактивен kris

• *
  • 10
Цитат
Re: Компромиса - планети

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Цитат
Re: Компромиса - планети

Защо мислиш така? ::)

*

Неактивен Nova

• 304
Цитат

Не, не, хубаво е, че сподели и ти...Въпреки това, продължавам да настоявам, че не всеки "поръчан" сън, може да бъде пророчески :)

*

Неактивен luchia

• 114
...Въпреки това, продължавам да настоявам, че не всеки "поръчан" сън, може да бъде пророчески :)

Да - права си. Не всеки "поръчан" сън ще е пророчески.
По 2 причини според мен.
Може да си "поръчаме" да разберем  защо ни е страх от затворени пространства например и в отговора няма да има нищо пророческо, защото той касае обяснение на нещо от миналото ни.

Другото, често случващо се е, че не става всеки път  :)
Т.е. понякога може да бъде дълъг процес, а не просто обект на изследване само за една нощ/сън.
Аз дори имам нужда от това да получа поне 2-3 пъти един и същ отговор (особено за сериозните казуси) за да мога да бъда сигурна.
Бях писала в темата за серийните сънища (където му е мястото всъщност)...
и ще повторя само това, че имам "поръчани" такива, които се повтарят повече от година например и за тях вече съм абсолютно убедена, че са истински - т.е. пророчески.

Е, за щастие има и такива, които дори не съм си "поръчвала". Идват изневиделица - ярки и недвусмислени в своето послание  ;D
Пожелавам на всички ви повечко от тях!  :-*