Здравей Гост

Зависимост и астрологични предпоставки

• 36 Отговора
  • 6859 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Зависимостта е навсякъде...,зависими сме от хора , обстоятелства , среда/дори и политическа/...,зависими сме от деца от родители...И няма как да бъде по друг начин, защото всички сме свързани в една верига....
Въпроса е за онази другата зависимост....от алкохол, от наркотици, от психотропни, от жени , от мъже...,от хазарт...
Кое в наталната карта предполага зависимост...В кой дом търсим преди всичко зависимостта...,аспекти, конфигурации, констелации...,знаци, планети...
Да поговорим за това... ;)

*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Зависимост и астрологични предпоставки
« Отговор #1 -: Август 21, 2011, 06:05:39 pm »
зависимостта от хора - близки, роднини и тн според мен е  Сатурн.
другата зависимост ужким била Нептун..

мразя зависимостите и от двата вида, ограничават свободата ми, а това ме убива буквално..

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Август 21, 2011, 06:21:18 pm »
наркотици, алкохоли, лекарства - Нептун и 12-ти дом също
игри, хазарт, удоволствия 5-ти, Юпитер и Венера (като символи на удоволствията)
новата зависимост телевизия и интернет също ги приспадам към 5-ти дом, но за интернет пристрастеността според мен и Уран би трябвало да има влияние, секса също е тук, макар е редно да хвърлим поглед и на 8-ми дом

среда, влияние, общуване, семейство - тук навлизаме към доста философко-психологичен въпрос -  на първо място трябва да се търси Его и ценностна система - т.е. Слънце и асц., после навлизаме и в света на емоциите - където разбира се ще намесим Луната, нараненото его или емоция могат да доведат към различни "комуникативни" пристрастявания. Желание за внимание, грижа, любов и т.н. причините са много.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Август 21, 2011, 06:27:34 pm »
 ;D Интересно...,защо 12-ти дом и защо Нептун? ::)...

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Август 21, 2011, 06:29:28 pm »
като сигнификатор на лекарства и заблудите (Нептун) - каква по-голяма заблуда от пристрастеността? и 12-ти дом дома на душата, на затворите ;) ограниченията ...  ;)

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #5 -: Август 21, 2011, 06:29:59 pm »
При зависимости - Луна и Нептун. Нептун на асцендента много често дава зависимости, както и ако асцендента е риби, разбира се напрегнатите аспекти допълват картинката, особено ако аспектира лични планети. но все пак всичко си зависи от нивото на човека, доколко може да преработва аспектите в хороскопа си.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Август 21, 2011, 06:32:52 pm »
А според мен зависимостите са в 6-ти дом.../ежедневието, навиците,привичките/....За Нептун съм съгласна , но ОСНОВНО НАМИРАМ ОТГОВОРНА ВЕчНАТА ЛУНА.... ;D :P

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #7 -: Август 21, 2011, 06:35:55 pm »
Да , защото зад всяка зависимост се крие емоция, която не можем или не искаме да извадим наяве, да приемем.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Август 21, 2011, 06:42:28 pm »
Да , защото зад всяка зависимост се крие емоция, която не можем или не искаме да извадим наяве, да приемем.

Анели , мислиш ли , че една аспектирана с твърди аспекти луна , може да балансира...някъде , нещо....при навиците и зависимостите? ::) И ако да , как?

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #9 -: Август 21, 2011, 07:07:56 pm »
Факт е, че може. Имам наблюдения върху човек, който при натална квадратура луна нептун се е отказал тотално от алкохол, цигари и възпита в себе си невероятна воля, е луната е в дева, което доста подпомогна нещата. Смятам, че позичията на луната в знак и дом може доста да повлияе, една водна луна например по-трудно би се справила със ситуацията, отколкото земя или огън, просто защото водата ни прави още по-податливи на емоционални преживявания. Твърд аспект на луната със Сатурн също.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #10 -: Август 21, 2011, 07:20:04 pm »
Чудя се, дали трудно аспектирани Марс и Сатурн в натала отслабват волята и решителността и водят до склонност към пристрастяване  ::) Дали и ретрогардните планети нямат нещо общо с това  ???

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #11 -: Август 21, 2011, 07:23:31 pm »
Квадратурите на марс и Сатурн не отслабват - квадрата е борба, няма развитие без борба. Виж опозицията е друга работа, за мен това е трудно преодолим аспект, люшкаш се от адиния край до другия. Квадрат и половина също дава повторяемост, може да спреш и да почнеш пак. Изхода е да търсиш някакъв хубав аспект, чрез който да пренасочиш енергията.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #12 -: Август 21, 2011, 07:25:32 pm »
Квадратурите на марс и Сатурн не отслабват - квадрата е борба, няма развитие без борба. Виж опозицията е друга работа, за мен това е трудно преодолим аспект, люшкаш се от адиния край до другия. Квадрат и половина също дава повторяемост, може да спреш и да почнеш пак. Изхода е да търсиш някакъв хубав аспект, чрез който да пренасочиш енергията.
А за съвпада, какво ще кажеш  ::)

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #13 -: Август 21, 2011, 07:27:53 pm »
В кой знак и в кой дом и как е аспектиран съвпада?

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #14 -: Август 21, 2011, 07:36:08 pm »
В кой знак и в кой дом и как е аспектиран съвпада?
Скорпион, 8 дом. Опозиция Слънце / Венера и секстил към Юпитер