Здравей Гост

Кога астрологията вреди

• 40 Отговора
  • 7770 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Кога астрологията вреди
« -: Септември 02, 2011, 02:02:14 pm »
това е трудна тема особено за астролози, които си мислят, че са такива, хора които нямат честността да си признаят "не мога", "не знам"

но не това е тематиката

тук можем да обсъждаме кога астрологията може да вреди

аз предлагам следното:
1. Когато астролога е афектиран от собствени проблеми, емоции, които обсебват съзнанието и подсъзнанието му - т.е. помрачават обективната му оценка, неволно пренасят собствения си негатив, комплекс, болка.
Според мен астрологът, които прави консултация трябва да е спокоен (или поне емоциите да не са в двете свръх крайности). Или поне да умее да разграничава своите от чуждите ;)

ами спирам, за да попишете и вие  :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Кога астрологията вреди
« Отговор #1 -: Септември 02, 2011, 02:25:32 pm »
На първо място АСТРОЛОГИЯТА и АСТРОЛОГА ...могат да навредят когато се правят на МИСТИЦИ и не говорят с ясни и точни думи...
А завоалирано и кодирано....Когато боравят с астрологически термини пред клиента...,а той хал-хабер си няма от това.... ;D

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #2 -: Септември 02, 2011, 02:56:38 pm »
Страхотна тема, Феъри! Поздравления!  :)

Според мен, добрият астролог не дава готови отговори, а казва какво може да се очаква ако се предприеме това и това ... Астрологът оставя избора да го направи клиента, който трябва да приема отговорността за своя път, тъй като това е неговия живот.
Добрият астролог казва така: Възможно е през този период ....... (някакво събитие) .... , или има вероятност през този период да се случи едикакво си и едищо си, а не казва с две думи: Ще стане така и така ... Астрологът не е да шашка клиентите си с категорични отговори, а да даде възможните предположения за предстоящи събития през конкретен период.
Всеки, допитал се до астрологията има належащ проблем, който желае да реши и тук мястото на астролога е не да отчайва клиента, а да му даде възможност да повярва в себе си и в собствените си възможности.
Добрият астролог проучва картата на клиента си и виждайки неговите силни страни не пропуска да спомене за тях, като по тоя начин вдъхва кураж и смелост на клиента.
Най-голямата грешка на астролога е да допусне клиента си да излизе от кабинета му отчаян, тъжен и безнадежден.

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #3 -: Септември 02, 2011, 03:03:39 pm »
На първо място АСТРОЛОГИЯТА и АСТРОЛОГА ...могат да навредят когато се правят на МИСТИЦИ и не говорят с ясни и точни думи...
А завоалирано и кодирано....Когато боравят с астрологически термини пред клиента...,а той хал-хабер си няма от това.... ;D

Това също, тъй като клиента след срещата си с астролога ще излезе още по-объркан.
Има астролози, които в надеждата си да изглеждат в очите на клиентите си много еродирани, използват изключително астрологичните термини, че даже такива като нас, които поразбират малко от астрология не могат да ги разберат, а камо ли един човек, който никога не е чел астрологична книга да му стане ясно какво иска астролога да му каже.  :-[ Това явление май най-често се среща в България. Поне аз съм останала с такова впечатление.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Септември 02, 2011, 03:09:27 pm »
няма да споменаваме имена, но има астролози в България, които по един или друг начин вредят на хората - не говорим тук за печалба или не печалба 

един коментар от типа "роден/а си, само за да наказваш еди кой си" - според мен е неуместен ;)

както Дивна споменава, хората обръщащи се към астролог често го правят, защото имат проблем или болка, объркани са, не знаят как, какво, къде (или от любопитство де)

съгласна съм с Точните и ясни думи, важно е също така да се обяснява "защо". - някъде попаднах на хубав материал за Луната, хареса ми стила на автора той обясняваше първо негатива като отрицателно качество (например лъжи), после как този негатив наранява другите хора и рожденика, после дава съвети как да се коригира това - на подобен астролог аз бих се доверила и бих го препоръчала на хора

има астролози, които както по-горе писах просто атакуват хората с негативизъм - тук е важно да мислим, как да поднесем негативизма, но внимателно и ясно.

а и факта, че мисли пораждат събития.. какво мислите по този въпрос?

« Отговор #5 -: Септември 02, 2011, 05:17:17 pm »
Тези дни си задавам този въпрос, но от малко по-друг ъгъл, мисля си дали не си вредя аз самата, гледайки доста често картата си откривам транзити,прогресии и т.н. (дотам го умея  ;D) и съответно очаквам какво ли не,нагласяйки "на парче" неща ,които съм чела из книгите за съответните аспекти. Вярвам, че собствените ни мисли са много силен двигател, ама какво да направя като ми е супер интересно и не мога да се въздържа да пречупя прочетеното през картата си. ::) Последната драма беше със трназитен Плутон съвпад натално Слънце и Луна, много енергия вложих в това какво ще се случи  ;D

*

Неактивен luchia

• 114
« Отговор #6 -: Септември 02, 2011, 06:04:58 pm »
Искам да се възползвам също да споделя /от лош опит >:(/, че астрологията може да навреди МНОГО в ръцете на некомпетентен астролог.

Съгласна съм, че не е добре да се казват нещата все едно друга алтернатива няма и нещо си там ще се случи на всяка цена.
Аз съм посещавала астролог, който заявява точно по този начин събития и пр.
Например: "...сега имаш Юпитеров възврат - не може да не си родиш бебе. Аз знаеш ли колко бебета "съм направила така?"..."  :o >:(
Пази Боже! Но сигурно има доста хора, които са следвали съвети от този род.

Друг е въпросът за обективноста. Попадала съм и на астролог, когото аз по някаква причина, неизвестна за мен - с нещо в натала си - не съм го кефила... (по-късно разбрах, че въпросното лице има дете с подобни на моите аспекти, което има конфликт с родителя си-астролог).
Почти всичко в консултацията ни беше в стил "Отиди в ъгъла и се срамувай с вдигнати ръце!"
Много буквално го формулирам, но това беше чувството ми през цялото време на общуване. Не е редно! Астрологът е душеприказчик. Той е лекар за болките ни. Това е ОГРОМНА отговорност.  :96:  ;)

Fairy, и аз мисля, че мисълта води до събития. Затова има десетки книги за профилактика на мисълта и пр. Не е вятър работа.

sunflower, аз съм имала това усещане. Рискуваме да НЕ направим вярна оценка на звездите и да се сдобием с грешна нагласа.
Затова моята позиция е - да си намеря точен астролог и нека той да свърши тази работа вместо мен. Аз не съм толкова добра в това.
/само съм много любо-питна/знателна ;)/

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Септември 02, 2011, 06:36:01 pm »
Нищо не е по-важно от това да вибрираме на едни и същи честоти с онези които консултираме...
Аз винаги казвам онова което виждам...,както и винаги се старая да дам правилния подход....В интерес на истината , когато някой ми повери картата си...ми дава възможността да поема една доста сериозна отговорност към вселената.... :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #8 -: Септември 02, 2011, 06:37:50 pm »
да luchia, има много астролози, които не осъзнават, че работата им е не по-малко отговорна от тази на доктора или психиатъра - една грешна "диагноза" може да бъде фатална
според мен един астролог подобно на лекарското обучение трябва да има огромен опит - астро и житейски, практика, човешка зрялост и при всички положения да има високо отработване на личните си проблеми (позиции).

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Септември 02, 2011, 06:40:50 pm »
Знаете ли кое е признанието за един астролог...?!

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Септември 02, 2011, 06:42:24 pm »
любовта и сълзите от благодарност :), решения проблем?

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #11 -: Септември 02, 2011, 06:42:29 pm »
Както всяка наука, астрологията  вреди, когато се практикува от безнравствени хора, защото е чудесно средство за манипулация. Но и клиентите не са стока много пъти.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Септември 02, 2011, 06:44:37 pm »
любовта и сълзите от благодарност :), решения проблем?

ДОВЕРИЕТО и МОЛБИТЕ МЕСЕЦИ ПРЕДИ РОЖДЕННИЯ ДЕН...Красиво е! Красиво е ,когато хората се чувстват щастливи и ти имаш пръст в тази работа.... ;D :P...

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #13 -: Септември 02, 2011, 07:42:00 pm »
Както всяка наука, астрологията  вреди, когато се практикува от безнравствени хора, защото е чудесно средство за манипулация. Но и клиентите не са стока много пъти.

Преди много години...,аз бях попаднала в такава ситуация... ;D ...И така..,благодарение на собствения си радикс , чрез силата успях да изляза читава от нея.... ;D
Сега...понякога се правя на ударена с мокър парцал и ходя на консултации/не съм го правила от 2 г./ и ми е много смешно...,защото търпя и слушам...,но на финала започвам да говоря с астро термини и да задавам въпроси...,които невеж клиент не би могъл да заведе.... ;D

Много мразя да ми говорят мистично....и да се правят на астролози...

И ОТ МЕН ДА ЗНАЕТЕ ОТ ВСЯКА ПРЪЧКА СВИРКА НЕ СТАВА...,А И АСТРОЛОГИЯТА НЕ Е ПРОФЕСИЯ , А ПРИЗНАНИЕ..../мое мнение-не Ви задължавам с него.../ ;) ;D

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #14 -: Септември 02, 2011, 07:47:05 pm »

Преди много години...,аз бях попаднала в такава ситуация... ;D ...И така..,благодарение на собствения си радикс , чрез силата успях да изляза читава от нея.... ;D
Сега...понякога се правя на ударена с мокър парцал и ходя на консултации/не съм го правила от 2 г./ и ми е много смешно...,защото търпя и слушам...,но на финала започвам да говоря с астро термини и да задавам въпроси...,които невеж клиент не би могъл да заведе.... ;D

Много мразя да ми говорят мистично....и да се правят на астролози...

И ОТ МЕН ДА ЗНАЕТЕ ОТ ВСЯКА ПРЪЧКА СВИРКА НЕ СТАВА...,А И АСТРОЛОГИЯТА НЕ Е ПРОФЕСИЯ , А ПРИЗНАНИЕ..../мое мнение-не Ви задължавам с него.../ ;) ;D