Искам да се възползвам също да споделя /от лош опит

/, че астрологията може да навреди МНОГО в ръцете на некомпетентен астролог.
Съгласна съм, че не е добре да се казват нещата все едно друга алтернатива няма и нещо си там ще се случи на всяка цена.
Аз съм посещавала астролог, който заявява точно по този начин събития и пр.
Например: "...сега имаш Юпитеров възврат - не може да не си родиш бебе. Аз знаеш ли колко бебета "съм направила така?"..."

Пази Боже! Но сигурно има доста хора, които са следвали съвети от този род.
Друг е въпросът за обективноста. Попадала съм и на астролог, когото аз по някаква причина, неизвестна за мен - с нещо в натала си - не съм го кефила... (по-късно разбрах, че въпросното лице има дете с подобни на моите аспекти, което има конфликт с родителя си-астролог).
Почти всичко в консултацията ни беше в стил "Отиди в ъгъла и се срамувай с вдигнати ръце!"
Много буквално го формулирам, но това беше чувството ми през цялото време на общуване. Не е редно! Астрологът е душеприказчик. Той е лекар за болките ни. Това е ОГРОМНА отговорност.
Fairy, и аз мисля, че мисълта води до събития. Затова има десетки книги за профилактика на мисълта и пр. Не е вятър работа.
sunflower, аз съм имала това усещане. Рискуваме да НЕ направим вярна оценка на звездите и да се сдобием с грешна нагласа.
Затова моята позиция е - да си намеря точен астролог и нека той да свърши тази работа вместо мен. Аз не съм толкова добра в това.
/само съм много любо-питна/знателна

/