Здравей Гост

Кога астрологията вреди

• 40 Отговора
  • 7777 Прегледи
Re: Кога астрологията вреди
« Отговор #30 -: Септември 04, 2011, 01:14:16 pm »
Както всяка наука, астрологията  вреди, когато се практикува от безнравствени хора, защото е чудесно средство за манипулация. Но и клиентите не са стока много пъти.

Напълно съм съгласна и с първото, и с второто изречение.

А що се отнася до практикуващите астролози, ще кажа следното:

Вреди както незнанието, така и убедеността на астролога, че знае всичко и по-добре от всички.

Казват, че всеки заслужава астролога си.
Донякъде съм склонна да се съглася, но само отчасти.
В момента сред астролозите има доста плява, а астрологията се е превърнала в масово занимание, вкл. и за скучаещи хора.
Некомпетентността в съчетание с мания за безпогрешност е наистина опасна комбинация.

« Отговор #31 -: Септември 04, 2011, 01:21:17 pm »
;D ;D..Случват се и такива неща....Маа...изхитриха се и ...,не правят писмени консултации , а устни...,четейки зад монитора.... ;D

И това ли ти се е случвало или са предположения?
За писмените консултации също има какво да се каже. Има астролози, които смятат, че за сметка на количеството, т.е. броя страници могат да компенсират ниското качество. Това също е талант - умението с много думи да не кажеш нищо.  ;D

« Отговор #32 -: Септември 04, 2011, 01:23:40 pm »
пишейки в гоогле излизат доста неща аз пробвах с таг астрологични услуги по скайп

Вече и астрологични "курсове" се изнасят по скайп, де да бяха само консултации.  8)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #33 -: Септември 04, 2011, 01:32:30 pm »
пишейки в гоогле излизат доста неща аз пробвах с таг астрологични услуги по скайп

Вече и астрологични "курсове" се изнасят по скайп, де да бяха само консултации.  8)

Аз лично него , го харесвам и съм на мнение , че е добър астролог...за разлика от други ***астролози***...,които също изнасят курсове и лекции по скайп...... ;D
« Последна редакция: Септември 04, 2011, 02:12:42 pm от Марая »

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #34 -: Септември 04, 2011, 01:47:38 pm »
Астрологията е наука и то сериозна..
Хора, които имат мозък колкото да пазят равновесие не биха могли да разбират от астрология. Не е нужен дори хороскоп, за да стане ясно това..  ;D

« Отговор #35 -: Септември 04, 2011, 01:54:31 pm »
Съгласна съм, че не е добре да се казват нещата все едно друга алтернатива няма и нещо си там ще се случи на всяка цена.
Аз съм посещавала астролог, който заявява точно по този начин събития и пр.
Например: "...сега имаш Юпитеров възврат - не може да не си родиш бебе. Аз знаеш ли колко бебета "съм направила така?"..."  :o >:(
Пази Боже! Но сигурно има доста хора, които са следвали съвети от този род.

За съжаление има такива астролози, но и клиенти с такава нагласа има.
За пример мога да дам един реален случай от преди броени години.
Една жена търси астрологична консултация, препоръчва й се наистина добър астролог.
Астрологът й казва, че има еди каква си вероятност в рамките на еди кой си период. И жената си поставя ултимативно за цел тази евентуалност да стане факт - буквално броеше дни до края на въпросната година и звучеше като зомбирана - "До края на тази година трябва да съм омъжена и забременяла".  ???
Само ще уточня, че астроложката не й го предсказва с категоричен тон, жената е от малкото истински професионалисти в България, а не въздух под налягане. И след като самовнушената "прогноза" не се сбъдва, започват подмолни интриги, шушукане и фини опити да се дискредитира астроложката.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #36 -: Септември 04, 2011, 01:58:44 pm »
Астрологията е наука и то сериозна..
Хора, които имат мозък колкото да пазят равновесие не биха могли да разбират от астрология. Не е нужен дори хороскоп, за да стане ясно това..  ;D

;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #37 -: Септември 04, 2011, 05:50:38 pm »
не съм сигурна дали бих посетила астролог, за да "предскаже" ден за сватба - по-скоро бих го попитала дали тази сватба е добра, в този или този период е добре да се направи. Разбира се като нормален човек бих попитала за бъдещето, но все пак съм по-склонна да търся причината за нещо - може би за това толкова човъркам в наталите :)))

в много форуми има дискусии на тема "фактори за астрология", но в нито един не съм видяла "фактори забраняващи астрология" - дали изобщо има позиции, които да подсказват, че човек не бива да се занимава с астрология, поне не и задълбочено, правещ прогнози, анализи - едно е да се използва астрологията като метод за усъвършенстване, анализ, израстване, но друго е когато вреди - дори и на нас самите

« Отговор #38 -: Септември 04, 2011, 06:15:32 pm »
в много форуми има дискусии на тема "фактори за астрология", но в нито един не съм видяла "фактори забраняващи астрология" - дали изобщо има позиции, които да подсказват, че човек не бива да се занимава с астрология, поне не и задълбочено, правещ прогнози, анализи - едно е да се използва астрологията като метод за усъвършенстване, анализ, израстване, но друго е когато вреди - дори и на нас самите

Според мен ако съществуваха такива фактори, те биха влезли в противоречие с концепцията за нивото на еволюционно развитие на всеки един човек. Един аспект в натала може да се прояви по различни начини в зависимост от човека и неговото личностно развитие.

Иначе съм чела и такива "кармични" забрани, между другото, от същата личност, която индиректно визираш по-горе. При това заявени с доста категоричен тон, нетърпящ възражения.

"Меркурий в Овен - не става
Меркурий в опозиция или квадрат с Плутон - не става
Меркурий на еди какво си разстояние от Слънцето - не става".

И май само нейният ставаше.  ;D
Хубаво е да се прави разлика между астролози-теоретици и астролози-практици, първите обикновено се вземат много насериозно, по превземките ще ги разпознаете.

Иначе във ведическата астрология има редица показатели, по които се определя дали роденият може да стане астролог. Има обаче разлика между "джйотиша" и "просто астролог". Показатели дали роденият може да стане джйотиша се търсят и в навамша, тя трябва да даде потвърждение. Ако такива липсват, но има показатели за интерес към астрологията в западната карта, роденият може да се занимава с астрология, да я практикува, но да е неспособен да усвои и практикува Джйотиш шастра.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #39 -: Септември 04, 2011, 06:25:35 pm »
уха, отново изчерпателен отговор :) то твоите постове така или иначе са ми слабост

ся ако говорех с онази астроложка тя сигурно щеше да каже нещо от сорта "я вземи си народи 10 деца и не се занимавай с нищо друго" (нали Луна в 5-ти хаха  :haha:), очевидно нейните разсъждения и анализи все още имат влияние де (навремето доста сме писали на лични чатове - няма да конкретизирам много, опитвам се да пазя темата и форума от конфронтации и пренасяне на лични отношения), имаше един два коментара на тема Сатурн....  ::) все се връщам към разговора с въпроса "ами ако все пак е права"

наистина разликата между любителя и професионалиста е огромна :) не, че и двата не могат да вредят де.

« Отговор #40 -: Септември 04, 2011, 07:28:09 pm »
наистина разликата между любителя и професионалиста е огромна :) не, че и двата не могат да вредят де.

А и зависи какво разбираме под "професионалист" - в България това е малко неясно и разтегливо понятие, особено в астрологичните среди.