Здравей Гост

Оцеляването в картата

• 61 Отговора
  • 10576 Прегледи
*

Неактивен Asya

• 548
Re: Оцеляването в картата
« Отговор #45 -: Септември 13, 2011, 07:54:00 pm »
Можеш и сама да си го засечеш. Градусите на луната плюс навършените години, когато си родила детенцето си дават градусите на някой от ъглите на картата - асц или мс.
Пример : Луната ми е на 29 градуса Везна, родих на 23 навършени ( карах 24-та). 29  Везна плюс 23 градуса е 22 Скорпион. Мс -то ми е на 22 Рак. Важни са градусите, не знака.
Ако детето е родено секцио съм срещала такова засичане и по Марс.
Досега винаги ми се е получавало, елементарен подход, но в граници на час и при непроменен асц. Понякога и по обратни дирекции се получава: например Луна 28 градуса, родено дете на 20 г. - Асц - 8 градуса.
Пробвай! Ако имаш нужда от помощ ще помагаме. Просто имам чувството че Асц ти събира енергиите на двете планети ( просто предчувствие ( нали съм маг ;Dс тоя Плутончо).
Това наистина работи  :o Ето, аз имам Луна на 24 градуса Дева, родих на 25, това прави 19 градуса Везни. АСЦ ми е на 19 градуса Риби! Анели, а за мъж, дали може така да се провери?  ???

Абсолютно работи! Родих на 22, Луната ми е на 3 градуса в Телец, МС 25 градус на Лъва! Мноого благодаря за ценната информация!

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #46 -: Септември 13, 2011, 09:36:59 pm »
Информацията е от статия на Калоян Петров. Преди година  прочетох и от тогава я прилагам почти винаги като един от методите на ретификация. разбира се, че е изпробвана на доста хора :)

« Отговор #47 -: Септември 13, 2011, 10:03:16 pm »
Хм, проверих метода при майка ми, изобщо не работи.
Сега ще видя при братовчедка ми и при една моя приятелка, която миналата година си роди детенце.

При въпросната приятелка също не работи.

Братовчедка ми - не работи.
« Последна редакция: Септември 13, 2011, 10:07:42 pm от my`temptation »

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #48 -: Септември 13, 2011, 10:10:45 pm »
А сигурни ли са часовете на раждане, досега инаги е работело при мен, а аз работя с доста хора. Ражданията нормални ли са?

« Отговор #49 -: Септември 13, 2011, 10:21:19 pm »
Сигурни са и ректифицирани, трите раждания са естествени.
Полученият резултат няма нищо общо нито с АС/ДС, нито с МС/ІС.
Изглежда, че тази техника не работи при всички.

Има една антична техника, наречена Анимодар, там принципът е следният - гледаме коя планета има най-много есенциални достойнства в градуса и знака на преднаталната сизигия. И се счита, че АС или МС в картата може да попада в този градус.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #50 -: Септември 13, 2011, 10:32:22 pm »
Това е много интересно, не бях чувала за този метод. Гледах я току що моята, около три месеца преди раждането ( в случая се получава лунно затъмнение). Слънцето е добре поставено и е в 23-я градус. Моето МС е в 22-я мога да го приема, разликата е няколко минути. Нали трябва да търсим слънце луна и възли на една линия, за да е точен метода? В случая затъмнение преди раждането?

« Отговор #51 -: Септември 13, 2011, 10:36:58 pm »
Да видим при още една моя позната - първа бременност, естествено раждане.
Луна в 15 гр. 45 мин. Везни, т.е. около 196 гр. зодиакална дължина.
Ражда на 26 навършени.
196 + 26 = 222, т.е. 12 гр. скорпион

АС в картата е в 28ия градус Дева, МС е в 27ия градус Близнаци.

« Отговор #52 -: Септември 13, 2011, 10:41:05 pm »
Това е много интересно, не бях чувала за този метод.

Никой метод не дава стопроцентова сигурност, вкл. Анимодар, Везните на Хермес.
Те са ориентировъчни, когато часът на раждане е неизвестен, но в никакъв случай не може да се ползват за прецизна ректификация, т.е. когато часът на раждане се знае, но са под въпрос броени минути.

Цитат от форума на Денис Кутальов:

Цитат

ЕСЛИ ВРЕМЯ НЕ БЫЛО ОТМЕЧЕНО. ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ОБРАЗЦА.
525. Ин лам ятахакак рассад ал-вакт мадха ю’мал.
Если в момент рождения не было сделано наблюдений, определение этого момента находится за пределами возможностей науки, ибо тогда нет способа узнать его; однако астрологи посредством расчётов и предположений добиваются успеха при малой разнице в знаке Асцендента, если внимательный наблюдатель с предусмотрительностью проведёт исследование. Но необходимо, чтобы был определён конкретный градус Асцендента, и они находят способ, используя образец (намудар)*, дающий некий градус, который они принимают за требуемый. Наиболее используемым является образец Птолемея, который, если и не обнаруживает точный градус, то является наилучшей ему заменой. Данный метод заключается в том, чтобы установить так точно, насколько возможно, сообщённое тебе время и определить Асцендент, углы и положения семи планет. Затем найти градус соединения Луны [с Солнцем], которое имело место перед рождением, если это рождение произошло в первой половине лунного месяца, или же найди градус оппозиции, если рождение было во второй половине месяца. Затем определи, как планета имеет [в этом градусе] наибольшие достоинства и показания, затем следующую за ней, и так до тех пор, пока не дойдёшь до последней, и запиши результат. Наиболее важным показанием является расположение в аспекте к этому градусу, так что когда две планеты равны по числу их достоинств, предпочтение отдаётся той, что в аспекте, каким бы он ни был**. Затем проверь, какая из двух планет с наибольшими достоинствами ближе к углу, посчитав число их градусов***. После этого перемести угол к градусу ближайшей планеты и выведи соответствующий ему Асцендент. Если градусы этих двух планет очень далеки от угла, возьми следующую планету в порядке достоинств и проверь остальные, пока не найдёшь ту, которая ближе всего к углу, и дальше действуй, как описано выше****.
Есть астрологи, которые не придают никакого значения относительной удалённости или близости к углу, а просто делают градус угла, который ближе всего к планете с наибольшими достоинствами, <таким же, как градус последней> (и отсюда выводят Асцендент) без изменения его градуса по градусу [какой-либо иной] планеты, и дальше действуют, как мы говорили.

----------------
* Намудар – перс. «образец». В латинской передаче – animodar. Р.Райт переводит это термин как indicator. В современной астрологии ему соответствует термин «метод ректификации».
** В старом рус. пер. данная фраза сильно сокращена, а смысл её кардинально изменён: «Далее определи, какая планета обладает наибольшей характеристикой и следующие за ней (в порядке убывания характеристики) до конца и запомни их, желательно в аспекте друг с другом».
*** Очевидно, что это следует делать, если они равны по достоинствам и обе в аспекте к градусу лунации или обе без аспекта к нему.
**** Этот метод установления времени рождения изложен Птолемеем во 2-й главе третьей книги «Тетрабиблоса».

ал-Бируни. Книга наставлений по основам искусства астрологии. М.: Мир Урании, 2007.

Цитат
Нали трябва да търсим слънце луна и възли на една линия, за да е точен метода? В случая затъмнение преди раждането?

Не, не търсим затъмнение.
Сизигия е най-близкото новолуние или пълнолуние преди раждането.

ПП. Създадохме работа за Марая  ;D - ще трябва да разцепва темата и да мести някои постове в отделна тема, посветена на техниките за ректификация - изследвани и неизследвани.

« Последна редакция: Септември 13, 2011, 10:43:29 pm от my`temptation »

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #53 -: Септември 13, 2011, 10:48:59 pm »
Тотално я съсипахме темата ;D А пробва ли наобратно в случая ще се получи  15 градуса - 26 години , на 21 градус. Точна ли е картата?
Аз знам за сигизията че се гледа да са на една линия със Земята, т.е. търсим затъмнение преди раждането. Слънце Луна и Лунни възли на една ос.

« Отговор #54 -: Септември 13, 2011, 10:56:42 pm »
В античната астрология под сизигия разбират преднатално новолуние или пълнолуние, това е едно от афетичните места в хороскопа, наред с АС, Слънцето, Луната и Локус Фортуна, които се използват за определяне на хилега.
Разбира се, ако непосредствено преди раждането е имало затъмнение, то се приема за сизигия.

От гледна точка на астрономията това може да бъде и лунно/слънчево затъмнение, и само новолуние/пълнолуние (без да са включени възлите).

Съжалявам, не намерих на български:

Цитат
В астрономии

Выравнивание трёх или больше астрономических тел в той же самой гравитационной системе по прямой линии. Слово обычно используется применительно к Солнцу, Земле, Луне или другой планете нашей системы. Солнечные и лунные затмения происходят во время сизигий. Новолуние и полная Луна также наблюдаются во время сизигий, когда Солнце и Луна находятся в соединении или в оппозиции, даже в том случае, когда они неточно на одной линии с Землёй.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #55 -: Септември 13, 2011, 11:01:14 pm »
Благодаря за информацията. :)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #56 -: Септември 14, 2011, 07:39:44 am »
Била си на 22 навършени. По обратна дирекция 22-3 е равно на 19 градуса. това ще ти е МС-то. само градус разлика. Нали не съм объркала луната - на 3 градуса ти е ? Часът става 6 и 15.

Не си объркала ,   на 3 гр. ми е Луната :) :58: Благодаря .
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #57 -: Септември 14, 2011, 08:22:51 am »
леле, че сте изписали .. докато някои хора се затъмняват хе-хе :)
при мен луната е 4гр. в риби, аз родих на 26,5.. това ще е 30-0,5 градус в овен в сегашния си вид МС е около 23-24гр. в рак..   ::)

но ако смятаме това, което Анели предполага - за асц., че е мид. поийнт Плутон-Сатурн ще се получи друго - Плутон е на 26.01, а Сатурн е на 19,26.. и ако тъсрим асц. за мид. е 22,27 (втори човек, които "бута" асц. на 22-рия) - любопитното е, че к5 и к11 при този час (не и 20, а и 30) отиват на 0,4 в риби и дева, но се интесептира водолей и лъв  ::), което променя доста неща де...  ;D

п.с. само за справка то така или иначе Плутон се явява мид. пойнт на Сатурн и Юпитер.... каквото и да значи това  ::)

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #58 -: Септември 14, 2011, 08:50:56 am »
Ако вървим по обратния ред годините на раждане минус луната ( т.е. обратна дир) точно 22 се получава ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #59 -: Септември 14, 2011, 08:59:10 am »
Ако вървим по обратния ред годините на раждане минус луната ( т.е. обратна дир) точно 22 се получава ;D

да и това :)))