такам, тя е още мъничка - 13-14 ако го смятам правилно. Според мен решението й е свързано с пубертета и желанието да се опълчи срещу авторитета (ти) - нещо напълно нормално, показващо, че детето се развива добре. Проблемът е да не направи някоя щуротия, за която после да съжалява цял живот.
Пишеш, че иска да си пробие носа - мисля, че не супер голяма трагедия това (не е като да си направи тато), аз лично си нося обичка на пъпа

- тъй като съм алергична към метали намерих перфектния вариант медицинска стомана.
Мисля си, че колкото повече й забраняваш, тя толкова по-силно ще се стреми към този аксесоар, още повече много от известните певици, а и със сигурност съученички имат. Мисля, че ти можеш да й обясниш, че това ще я направи трънче в очите на учителите й и повод да я гонят по-усърдно. Решение е (поне аз така бих постъпила с малката ако ми сервира нещо от сорта) е двете да обмислите варианта, една мъничка елегантна обичка, която не се набива прекалено, да помислите кое студио е безопасно (имат стерилни инструменти - опасно е да отиде където й падне), пък и имай предвид, че е важно след това да обработва внимателно мястото, особено лятото, защото това е лице все пак и е изключително нежелателно да се възпали! Можеш да издириш и снимки с точно такива проблеми - възплаяване заради пиерсинг и да и ги покажеш като евентуален риск
Другото, което знам е, че такива малки дупчици зарастват - разбира се ако са направени кадърно и им се отдава нужното внимание!
не я защитавам, но мила, това е живота, момичетата искат да се доказват, не си спомням да съм казала на някои за пъпното си изпълнение ) - вярно, че бях доста по-голяма и ми беше и подарък на едно изложение за красота

аз си я харесвам и я махнах само през периода, когато корема ми наедря.. сега пак си носа и смятам, че е секси да се вижда под закачлива блузка и дънки. Всъщност можеш да и предложиш този вариант - все пак може да контролира кой и кога да я вижда