Не знам дали отварям тази тема на "точното място", но се надявам, че ще се намерят ентусиасти да споделят ако не практически опит, то поне отношението си към този така рядко коментиран по бг астро форумите въпрос.
Та въпросът е за предопределеността на човешката съдба и възможността ни да променяме "качеството" на своя живот в строго определени граници. Границите, в които всеки от нас си живее живота, се определят
астрологически от кръста на хороскопа, неговите владетели и символичната връзка между Слънцето, Луната и Сатурн /и Лунните възли също/. "Опознай границите си и си живей живота според тях" - така казваше един автор...
Реших да пусна тази тема под впечатление на неколцина статийки за релокация и астрокартография с примери от живота на известни и преуспяли личности. Как след "подходяща" смяна на местоживеене животът им приказно се променя и тръгва в друга, по-благоприятна посока.
Но, както се знае, в живота на "звездите" от шоу бизнеса всичко е PR. По-интересен е въпросът дали и как работи релокацията в живота на един средностатистически човечец, а не медийна звезда. Нима наистина като сменим "локализацията" си, бихме могли драстично да си променим Съдбата, да избегнем някои неща, които Душата е дошла да изживее като опитност тук, в земното си въплъщение? Нима след добре "нагласена" и "манипулирана" релокация наталният хороскоп спира да действа и можем да творим бъдещето си в желаната и изгодна за нас посока?
Засега тези ми въпроси оставаха без отговор, защото просто нямаше как и с кого да бъдат коментирани, а и забелязвам, че въпросът не е от дискутираните по българските астрофоруми. Но ми се струва интересен и бих се радвала всеки желаещ да се включи в темата и да сподели мнението и отношението си към въпроса.
Според мен една кардинална промяна в посоката на съдбата е възможна дотолкова, доколкото е заложена като вероятност в хороскопа. И тук отново излиза на дневен ред въпросът за индивидуалната съдба на всеки от нас и границите, в които ни е дадено да се развиваме. Досега никой не е успял да надскочи възможностите, които са му дадени, но мнозина хора успяват да оползотворят максимално ограничените си възможности и по най-оптимален начин, в точното време и на точното място.
Ако на една Пепеляшка не й е писано да стане Кралица, никой хиронов "супер" аспект или транзит няма да превърне тиквата в карета. А ролята на "добрата фея" се манифестира от Съдбата, единствена и уникална за всеки от нас.
Но да се върнем сега към практическата част на темата в конкретика.
На мнение съм, че всеки трябва да си изживее съдбата такава, каквато трябва да бъде, независимо дали това ще става в Маями, Ница, в някоя тамбовска губерния или в Африка.
Релокацията 'помага' дотолкова, доколкото съдейства или възпрепятства на заложения в съответната сфера в радикса потенциал да се изяви в пълния си блясък или отчасти. Всеки опитен астролог или занимаващ се с астрология би трябвало да е наясно, че в перспектива, по прогностика се реализира само онова, което е заложено като "статичен" /на пръв поглед/ потенциал в наталната карта. Друг е въпросът, че хороскопът е жив "организъм", а не фиксиран, застинал "образ", и непрекъснато търпи развитие и еволюира във времевата динамика.
А сега няколко думи по същество по темата, като тук засега споделям личните си впечатления. Оставам с усещането, че и Xalia има какво да добави по въпроса, поне от личен опит, за което бих й била благодарна
Основният принцип при релокацията е, че при смяна на местоживеене купсидите на домовете също се изместват, а заедно с тях и кръстът на хороскопа. Някои планети сменят дом, друго излизат по на фокус в картата. Това с особена сила важи за т.нар. "неаспектирани" /по-скоро изолирани или слабо аспектирани/ планети, които при релокация могат да добият особено "звучене" в картата. При всички положения релокираната карта не се разглежда и не действа изолирано, а заедно /и в качеството си на вторична, спомагателна карта/ с наталната. Заложеното в радикса се приема за изходна база, а всички други, динамични карти сочат тренда на развитие на наталния потенциал. В тази връзка казват, че някои транзити започват да действат не само в зависимост от това дали засягат кръста и домификацията на наталния хороскоп, а и съобразно релокираните купсиди, което с особена сила важи за ъглите в картата.
От лични наблюдения мога да споделя, че при мен транзитите на някои планети започват да се усещат още преди да доближат чувствително радикалните ъгли, което важи най-вече за оста MC-IC. Случвало ми се е да предизвикам важна събитийност при транзит на планета през знака и градуса на релокираните ъгли, преди реално да са 'докоснали' наталните ъгли.
Та във връзка с темата, която между другото отдавна бе в стадия си на идеен замисъл, ми се ще да питам Ксалия и всеки, който е живял в продължение на по-кратък или по-дълъг период от живота си в чужбина, да сподели впечатленията и усещанията си дали 'работи' релокацията.