О, това нищо не е

има и доста по-фрапиращи случаи, повярвай ми :huh:
Не съм против да се използват Лилит, Хирон и прочие фиктивни точки, но ми се струва (дори съм убедена), че прекалено се
спекулира с тези "точки" с хипотетично, или да кажем второстепенно, влияние. И нерядко това се случва за сметка на по-съществените фактори в хороскопа. И за сметка на клиента, тоест потърсилия астрологична консултация или съвет.
В повечето случаи като че ли тълкуването на Черната Луна придобива доста злокобна и фаталистична конотация, което от своя страна не остава без последствия. От личен опит мога да споделя, че съм попадала на хора, посещавали професионален астролог, след чието "компетентно" изказване и прогнози за евентуалното проявление на Лилит същите изпадат в зомбирано състояние и изглеждат буквално обсебени от това, което е /предс-/казал астрологът. И де да беше само за Лилит. В този смисъл донякъде се спекулира и със "славата" на Хирон като на "ранен лечител". Да, ок, но извън това му значение какъв
принцип представя Хирон в картата и какъв е механизмът на неговото въздействие в
динамика освен да отключва "пепеляшкини врати"?
Именно липсата на достатъчно осведоменост, по-дълбок поглед и разбиране на фундаменталните принципи, стоящи
в основата на астрологията и сродните й "науки", създават всички предпоставки за спекулиране, съзнателно или несъзнателно, с едни фактори за сметка на други, по-съществени, които остават недоизяснени.
И това е едната страна на монетата. Другият вид спекулация има място в тъй наречената психологическа астрология, която сама по себе си може да бъде много полезен инструмент/средство за
самопознание, но само ако попадне в подходящи "ръце" и при човек с подходяща настройка. Най-вредно е пренасянето на негативни нагласи и екзистенциални проблеми от страна на астролога върху потърсилия съвет, помощ, консултация по някой въпрос човек, който ни най-малко очаква /и заслужава/ такъв тип "отношение". Нито пък е дошъл да го подложат на дисекция и да моделират съзнанието и психологическата му нагласа по начина, наложен и желан от астролога.