Според мен двете неща не са взаимноизключващи се - да имаш Бог в сърцето си, и хармония и уют в дома.
А за тавана на възможностите в хороскопа мисля, че е най-добре АН да се изкаже предвид повечето й практически и теоретичен опит в астрологията.
Смея да твърдя от позицията си на аматьор, че всеки от нас се ражда в строго дефинирана матрица от потенциални възможности, рискове, силни и слаби страни. И от личната сила и воля на всеки от нас зависи как ще решим уравнението с няколко неизвестни, наречено "живот". Казват, че някои дори успяват да излязат извън матрицата, но на този етап ми се струва, че само отчасти е възможно, чрез издигане на духа. Тялото ни се подчинява на други закони, приложими в материалния, физически триизмерен свят.
В този символичен смисъл наталната карта си има стени, врати и таван, в чиито граници се реализираш тук и сега, духът обаче е свободен и няма нужда от граници, които за него са твърде относително, условно понятие. Анализът на наталната карта ни помага да опознаем границите си и да се стремим максимално да разгърнем потенциала си според възможностите и ресурсите, които са ни дадени. Това съвсем не означава да спреш да се развиваш или да се откажеш от всякакви мечти и стремежи. Най-тъжното нещо, което можем да си причиним, е живот без цел и посока, без мечти, без смисъл.
А "таванът", за който говоря, е дефиниран от целия хороскоп, а не отделни негови части и фрагменти. Ако се опитаме да си представим наталната карта не в обичайния й "плосък" вид, а като триизмерна система, каквато всъщност е тя, ще видим много добре къде точно свършва таванът.