Здравей Гост

Айде бе!

• 118 Отговора
  • 18717 Прегледи
*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #80 -: Април 30, 2007, 04:50:41 pm »
Цитат
Не разбрах-не знаеш други рецепти ли?

Ми да ти кажа и това не е високо самочувствие, а чист факт - аз непрекъснато го правя, цел живот го правя, спонтанно, на моменти по-често, на моменти по-рядко.
Може да е от позицията на Нептун, знам ли. Знам само, че Нептун в 12 в скорпи дава течове в къщата и ей богу, верно е. Непрекъснато нещо ми капе, независимо какво правя.

Висшето нептуново съзнание ми е така да се каже в кърпа вързано и ежедневие, сега искам и нещо друго, примерно чиста земна хармония и красота, примерно уютен дом, хармонични отношения, е такива простички неща. Другото ми е дадено.

Изобщо тоя живот съм забелязала ми са дадени всички висши състояния с лекота и ни едно дребничко обикновеничко човешко нещичко, там е жива мъка и гола вода.
казват, че при висше Нептуново състояние няма липси - ни на простички земни неща, ни на сложни извънземни :D
То и при низше Нептуново състояние, с помощта на алкохол или наркотик, май няма липси :D  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Айде бе!
« Отговор #81 -: Април 30, 2007, 05:11:27 pm »
Е добре де, тогава като не е висше нептуново, какво е това, де аз го имам тогаз? :blink:  

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #82 -: Април 30, 2007, 05:21:11 pm »
Цитат
казват, че при висше Нептуново състояние няма липси - ни на простички земни неща, ни на сложни извънземни :D
То и при низше Нептуново състояние, с помощта на алкохол или наркотик, май няма липси :D
Копнежът по нещо имагинерно, несъществуващо, но така омайно и желано е типично нептуново състояние, няма спор. А усещането за "липса" в основата си нептуново чувство ли е или по-скоро сатурново, как ви се струва?
Имам предвид онова натрапчиво усещане, което всеки ден ни кара да осъзнаваме някои несъвършенства и очевидни липси, и което може да бъде и стимул за напредък (компенсация на "липсите"), двигател на развитието, но и същевременно това да е причината за вечната ни неудовлетвореност от това, с което сме дарени, и за ламтежа на егото за още и още.
Не може да се отрече и фактът, че докато сме се концентрирали върху липсите, а не върху причините, породили тези липси, рискуваме да пропуснем много важни моменти като пренебрегнем или подценим всички положителни "неща", с които сме дарени, но ги приемаме като даденост.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #83 -: Април 30, 2007, 05:33:20 pm »
И за да не пустословим в областта на общите философии-е конкретен пример.
Имам някакво апартаментче в тъп квартал на тъпо място и с тъпи съседи. Повече от 11 години, откак го имам, се чудех дали да го мразя, поради горните причини, или да го обичам поради факта, че има огромни прозорци и ми дава много светлина, такива жилища принципно у нас не се строят, стана на сравнително удобно място до метрото, близо е до парк и има перфектно за размерите си разпределение.
Демек-ето имаш всички минуси и всички плюсове и зависи на какво обръщаш внимание.
И накрая ми писна и реших, че повече от това няма да имам (имагинерностите на Нептун отхвърлени), затова трябва да го ремонтирам хубавичко и да си създам уют и красота. Това отде иде и имагинерност ли е въобще-желанието за домашен уют и нещо поне малко красивичко?
И колко от нас всъщност го могат да го постигнат при тия заплати и цени-Уран вечен бунтар на втори план.  :D  

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #84 -: Април 30, 2007, 05:46:02 pm »
Да, реалните заплати в България също са имагинерни - или са нищожно ниски и се харчат толкова бързо за съвсем елементарни, от първа необходимост /сатурнови/ неща, че никакъв спомен не остава (Нептун), или просто... ги няма. Безработицата е нептунов феномен, инфлацията май също.
Ресурсите - материални/енергийни (Венера/Телец, 2-ри дом) - също са ограничени и са в крайно неравновесно състояние, единствено духовният ресурс е неизчерпаем и никому не принадлежи. Но и да го имаш в изобилие, не можеш да покриеш сметката за ток и парно - пример за утилитарно сатурново мислене и за теорията за полезността, приложена на практика, в реалния сатурнов свят.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #85 -: Април 30, 2007, 06:23:40 pm »
така е - липси, ограничения, недоволство, неудовлетвореност- по Сатурн.
Но пък един добър Сатурн знае, че работата върху вътрешната нагласа води до успехи в реалните, простички и земни неща. В същото време добрият и висш Сатурн не се интересува от тях :)

Защо да не философстваме - това е основен метод за постигане задачите на астрологията :) Тя, астрологията, си е философия или светоглед в добрата си проява :)
Иначе какво да правим - да си прогнозираме, че утре ще спечелим от тото ли :D  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #86 -: Април 30, 2007, 07:06:52 pm »
Не бе, зарежи тотото.
Аз съм чист прагматик и разсъждавам по следната плоскост: е ги фактите, е ги факторите, дай сега да дирим вратата на парадокса. Има една Парадоксална магия, в моя клуб съм я превела и заковала най-горе на високото. Според тая магия както си тече вселената непрекъснато последователно тук там се получават пробиви и винаги навсякъде по всяко време можеш да се промушиш през такава дупка извън стандартния поток и да излезеш на по-гот място.
Е това търся-дупките на парадокса в нормалния теч. И то не точно дупките, а начина да ги надушваш и да се мушиш от всяко едно положение. Умението да го правиш.
Т.е. опитвам се висшите принципи да ги сведа до реално ежедневно прагматично приложение, писна ми да блея и да им се възхищавам, трябва да има начин да се употребят.
То като тока - има светкавици, гръмотевици и мистични прояви на електричеството, после некой си сяда на д-то и го разработва до степен да може да го ИЗПОЛЗВА В ЕЖЕДНЕВИЕТО.
И астрологията трябва да помага в това, примерно идеите ми накоя планета са подложени, какво и е на тая планета в моя хороскоп, взимам сламките и копам по въпроса. Като иманяр, си диря картата на имането, че иначе не мога да прекопая земната кора от-до, карта си трябва.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #87 -: Април 30, 2007, 07:50:18 pm »

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #88 -: Април 30, 2007, 08:14:21 pm »
Абе напоследък забелязвам колко е актуална тази тема навсякъде по астро форумите - то не бяха "финикийски знаци на съдбата" /защо пък Съдбата?/, "фактори за финансово положение", "формули на богатството" и прочие  :D
Нормално е всеки да мечтае за спокоен и осигурен живот, особено предвид сегашните условия, в които всичко има паричен еквивалент. Но си мисля аз, че истински познава стойността на парите този, на който наистина му се е случило да узнае какво е нямане. Всичко друго е суета.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #89 -: Април 30, 2007, 08:22:37 pm »
Аз пък не си мисля така.
Отвъд парите е само оня, който е могъл да опознае истинскто им нямане и истинското им имане и двете са му станали еднакво безразлични, така че наистина му е все едно няма ли или има и колко.

Това че е станала популярна тема, не знаех, аз интуитивно имам навика да целя масовите психики и психози, от Плутон на МС ми е май, там така ми пише-че имам силен усет за социалните движения и нагласи.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #90 -: Април 30, 2007, 08:42:25 pm »
Цитат
Отвъд парите е само оня, който е могъл да опознае истинскто им нямане и истинското им имане и двете са му станали еднакво безразлични, така че наистина му е все едно няма ли или има и колко.

С това съм съгласна.
Но ме изумява фактът колко много хора, все още непознали истинския смисъл на думичката "нямане", задават този въпрос.
Между другото, имам и такива приятелки. В повечето случаи забелязвам в картите им силно присътствие на Сатурн, но не на "добрия и висш Сатурн", за който споменава АН, нито пък Сатурн на трон.
Нали знаете, че като магнит привличам безброй индивиди с акцентиран, но неинтегриран /"непроработен"/ Сатурн  :P  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #91 -: Април 30, 2007, 10:13:35 pm »
Ма какво значи истинско нямане?
смисълът на парите не е в тяхното качество, а в тяхното количество. Много тривиално, нали?
Основната функция на парите е да не достигат.

Винаги нямаш пари и това е неизменна и вечна истина. Винаги имаш предостатъчно божия любов и винаги имаш недостатъчно пари.
Това е положението-колкото и да имаш, винаги има какво още да искаш.

И честно казано, вместо да бързаме да осъждаме това състояние, по-добре да го осмислим, огледаме, разчленим и анализираме. Що така се получава? Щото човекът е ненаситен или щото самите пари съдържат това свойство в себе си и го предизвикват да го преоткрива отново и отново.

Ако нямаш хич, ще търсиш да ядеш, ако имаш малко, ще искаш да си купиш некоя блузка, ако имаш малко повечко, ще искаш да си смениш печката примерно, ако имаш малко повече, ще искаш да смениш апартамента или колата и т.н.
Къде е ненаситността и какво лошо има в това да подмениш дома си питам аз?
После ще искаш да пътуваш да речем, после нещо друго.
А даже ония, които съвсем нищо си нямат, даже те не умират, ровят по кофите за боклук и стават клошари, но даже те живеят точно докогато си искат, от глад умират само пожелалите.
Безизходни положения няма, въпреки че идиотът винаги ги намира.

Но сега говоря за парите и наложения морал, че парите са нещо грешно, вредно и безполезно. Да бе да, да искаш уютен и модерен дом било грешно, айде бе?!
Соц измишльотини.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #92 -: Април 30, 2007, 10:39:58 pm »
Цитат
Ма какво значи истинско нямане?
Основната функция на парите е да не достигат.

Това е положението-колкото и да имаш, винаги има какво още да искаш.

И честно казано, вместо да бързаме да осъждаме това състояние, по-добре да го осмислим, огледаме, разчленим и анализираме. Що така се получава? Щото човекът е ненаситен или щото самите пари съдържат това свойство в себе си и го предизвикват да го преоткрива отново и отново.

Но сега говоря за парите и наложения морал, че парите са нещо грешно, вредно и безполезно. Да бе да, да искаш уютен и модерен дом било грешно, айде бе?!
Соц измишльотини.
Истинското нямане е да изживееш момент, в който да усетиш смисъла на нямането. Да усетиш цялата Божия любов и благословия, които недостигат дори за едно елементарно парче хляб насъщен и просто няма накъде. Никому не пожелавам това, но не можем и да отречем колко много хора влачат живота си на ръба на абсолютната мизерия. Няма да развивам тук моите теории, че всичко това вероятно е създадено и изкуствено наложено от заинтересовани "лица" - изкуствен глад, изкуствена бедност, изкуствено ниски заплати на фона на един показно и безсрамно луксозен начин на живот на малцина богаташи. Разглеждам нещата в глобален план.

Парите са много особена субстанция и имат свойството все да не достигат. Но отношението си към тях всеки от нас може да променя независимо от това, че количеството им остава, да речем, статична величина. Парите не са нещо лошо, мръсно, греховно и т.н. в духа на соцреализма. И на картинката, която си постнала, ги виждаме такива, каквито са - късчета хартия. Но за да добият значението си на ценна субстанция, на финансов еквивалент, средство за разплащане и придобиване на блага, първо човешкият ум трябва да ги е дарил с това качество и с този смисъл.
Не са вредни парите, вредно може да бъде отношението ни към тях.
Да искаш да имаш пари, за да си осигуриш достоен живот е едно, друго е да искаш да се давиш в пари и да мислиш, че с тях всичко се купува и продава, вкл. и човешката душа. Но има и такива души, виж кои са истинските собственици на луксозните хотелски вериги на Златни пясъци и др. черноморски курорти  :lol: плащат ли данъци - в размера, в който би трябвало да плащат? С какво си печелят парите? Да, човекът е ненаситен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #93 -: Април 30, 2007, 10:54:40 pm »
Цитат
Това че е станала популярна тема, не знаех, аз интуитивно имам навика да целя масовите психики и психози, от Плутон на МС ми е май, там така ми пише-че имам силен усет за социалните движения и нагласи.
Кайли, познай защо  :P така екзалтирано тръгнахме да дискутираме темата за пари и имане по време на мунданен съвпад на Слънцето и Меркурий в Телец  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #94 -: Май 01, 2007, 09:26:30 am »
Тя темата за парите винаги се дискутира екзалтирано.  :P

Ама, мила, просто не се отнасяй във философии за лошите хора с алчните очи.
Дай да се съсредоточим върху нещо съвсем дребно и практично. Ние да допуснем не сме лоши хора и не сме ненаситно-алчни. Ние просто искаме да живеем красиво, хармонично и спокойно. И за целта се оказва, невероятно, но факт, че тая работа става с пари. Сега не че не можем да се забием отшелници в пещера на хляб и вода, ма що?
На запад хората си живеят, ама били бездуховни-ама не съм сигурна, а и не ми пука. Както се вика-предпочитам да съм богат и здрав, отколкото беден и болен.

Та дай сега да се съсредоточим върху нашто дребно човешко щастие в малък уютен дом и материална сигурност. Да оставим, пак повтарям, плъзгането на ума веднага към тезата, че щастието не е в парите и че парите те правят нещастен.
Просто аз съм готова да рискувам, каква теза , а? Докъде стигнахме, докъде са ни докарали-желанието за уют и спокойствие да не можем да си го осигурим, ми вместо това да философстваме колко било вредно.
Та-искам пари за осигуряване на тоя уют и спокойствие. Как точно да ги имам според наталния и транзитния хороскоп.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #95 -: Май 01, 2007, 11:20:30 am »
Цитат
Та дай сега да се съсредоточим върху нашто дребно човешко щастие в малък уютен дом и материална сигурност. Да оставим, пак повтарям, плъзгането на ума веднага към тезата, че щастието не е в парите и че парите те правят нещастен.
Мисълта ми бе за отношението към парите, а не колко е вредно желанието да си осигуриш уют и спокойствие с пари. То това всеки го иска и няма нищо лошо и нередно тук. Естествено, че щастие чрез аскетичен начин на живот в пещера на хляб и вода трудно се постига - поне според моите разбирания. Е, нещо друго може и да се постигне, като докосване до Бога, за някой това може да е истинкото разбиране за щастие. Но ние не сме от тях и искаме простички неща. Само че дори някои простички и елементарни на пръв поглед неща не на всеки му е дадено да има. Има начин да се постигне дадено нещо, но средствата и енергията за постигането му са ограничени. Не съм песимист, но не можеш да скочиш по-високо от главата си, да надскочиш тавана на своите възможности. И в този смисъл във всеки хороскоп има заложен "таван".  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #96 -: Май 01, 2007, 04:12:59 pm »
има някаква печал в състояние, в което човек няма цели и мечти.
Парите са съвсем приемлива цел и в тоя смисъл са доста полезни :)
Иначе как да се справи човек с тъгата :)

Малко помага, ако има как да наблюдава изгревите и залезите - това се случва и с целите ни :) Но пак си е по-добре да си има някаква цел :D - нищо, че знае, че ще залезе :D  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #97 -: Май 01, 2007, 04:20:37 pm »
Цитат
... не можеш да скочиш по-високо от главата си, да надскочиш тавана на своите възможности. И в този смисъл във всеки хороскоп има заложен "таван".
Сега, да допуснем, че въпросът с щастието не стои на принципа ИЛИ-ИЛИ. Т.е. или докосваш бог, или докосваш домашния уют.
И после да допуснем, че моя милост с бога вече е на ти ама сега и се иска и нещо друго.
Това противоречи ли на твоите разбирания?
Можеш ли да докоснеш и двете и да имаш и от двете? От комуникация с божественото и от хармония и уют в дома.
Ако противоречи, не можем да продължим разговора си.
Ако не противоречи обаче, давай по същество.
Къде ми е на мен тавана по хороскоп и как да го стигна, не искам да го надскачам. Поне на тоя етап, може пък таванът да е достатъчно висок.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #98 -: Май 01, 2007, 04:32:01 pm »
Цитат
ако има как да наблюдава изгревите и залезите
Добре, какви аспекти има в картата си човек, който се наслаждава на залезите в собствена къща на брега на морето?
Или какви аспекти няма?

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #99 -: Май 01, 2007, 04:52:00 pm »
Според мен двете неща не са взаимноизключващи се - да имаш Бог в сърцето си, и хармония и уют в дома.
А за тавана на възможностите в хороскопа мисля, че е най-добре АН да се изкаже предвид повечето й практически и теоретичен опит в астрологията.
Смея да твърдя от позицията си на аматьор, че всеки от нас се ражда в строго дефинирана матрица от потенциални възможности, рискове, силни и слаби страни. И от личната сила и воля на всеки от нас зависи как ще решим  уравнението с няколко неизвестни, наречено "живот". Казват, че някои дори успяват да излязат извън матрицата, но на този етап ми се струва, че само отчасти е възможно, чрез издигане на духа. Тялото ни се подчинява на други закони, приложими в материалния, физически триизмерен свят.
В този символичен смисъл наталната карта си има стени, врати и таван, в чиито граници се реализираш тук и сега, духът обаче е свободен и няма нужда от граници, които за него са твърде относително, условно понятие. Анализът на наталната карта ни помага да опознаем границите си и да се стремим максимално да разгърнем потенциала си според възможностите и ресурсите, които са ни дадени. Това съвсем не означава да спреш да се развиваш или да се откажеш от всякакви мечти и стремежи. Най-тъжното нещо, което можем да си причиним, е живот без цел и посока, без мечти, без смисъл.
А "таванът", за който говоря, е дефиниран от целия хороскоп, а не отделни негови части и фрагменти. Ако се опитаме да си представим наталната карта не в обичайния й "плосък" вид, а като триизмерна система, каквато всъщност е тя, ще видим много добре къде точно свършва таванът.

« Последна редакция: Септември 11, 2007, 04:03:45 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.