Здравей Гост

Айде бе!

• 118 Отговора
  • 18665 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #20 -: Април 19, 2007, 09:41:51 pm »
До sunrain:
Ти пък що се оплакваш - имаш си сатурнов "тренинг" по рождение?!  :lol:
На мен завръщането му през изминалото лято ми беше напълно достатъчно. Нямаше големи сътресения, но се усещаше една странна преумора, все не ми стигаше сънят... и една яснота, чак до болка, и... "оглушителна" тишина - такова бе усещането :huh: в интерес на истината нищо кой знае какво забележително и съществено не се случи, но сега "пост фактум" ще си призная съвсем честно, че бях обзета от едно от сатурновите "изкушения" периодично да раздавам правосъдие :lol: за мое щастие и късмет този ми ентусиазъм се манифестираше от време на време само по опашките или в градския транспорт, хаха  :D не мога обаче да кажа, че не съм се изкушила да вкарам в "пътя" някой "заблуден" /според тогавашната ми преценка/ форумец... но не тук  :P е, поне се радвам, че в натала си нямам акцентиран сатурнов архетип в ролята му на съдник... моя сатурнчо е добричък, предпочита да наблюдава вместо да контролира :rolleyes:
« Последна редакция: Април 19, 2007, 09:42:57 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Айде бе!
« Отговор #21 -: Април 19, 2007, 09:49:40 pm »
Освен да е ретроградният Сатурн мамка му, от 6 декември та до тия дни, а сега е и стационарен.  :angry:  

*

sunrain

• 6710
Айде бе!
« Отговор #22 -: Април 19, 2007, 09:53:37 pm »
То тренинг, тренинг ама писва  :ph34r: За умората си ужасно права. Сънят все не стига, като замаяна ходя. Но ... смяташ ли, че моя Сатурн се проявява като "съдник" в лошия смисъл на думата...? Наистина като се замисля на тема принципи и справедливост съм адски чувствителна, но дано не съм се вживяла прекалено в тази роля ...
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #23 -: Април 19, 2007, 09:54:23 pm »
От утре, според ефемеридите, ще е стационарно-директен сатурня  B) не мисля, че е толкова зле... каквото е зациклило, би трябвало да тръгне, все нанякъде  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #24 -: Април 19, 2007, 09:55:48 pm »
Мдам, като си правя хорар, не знам как го правя, ма винаги си нагласявам нещата да станат добре.  ;)  :P
Хорара за часа на питане е асцендент скорпи, във втори дом Юпитер и Плутон, на върха на втори дом стрелец.
Плутон в единствен аспект тригон със слънчо в шести. И слънчо управител на МЦ

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #25 -: Април 19, 2007, 10:01:00 pm »
Цитат
Но ... смяташ ли, че моя Сатурн се проявява като "съдник" в лошия смисъл на думата...? Наистина като се замисля на тема принципи и справедливост съм адски чувствителна, но дано не съм се вживяла прекалено в тази роля ...
Не визирах теб. По му пасва тази "роля" на кулминиращ "някъде си" Сатурн  :lol:
Права си за "принципи" и "справедливост" - на тази тема и аз съм адски чувствителна, направо полудявам. Някъде бях чела, че Сатурн в 9-ти дом има афинитет да учи или да поучава  B) има такова нещо - от време на време ме обзема една такава сладка и омайна даскалска страст, а и по двете линии - майчина и бащина - съм даскалско внуче  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
Айде бе!
« Отговор #26 -: Април 19, 2007, 10:09:31 pm »
Цитат
Цитат
Но ... смяташ ли, че моя Сатурн се проявява като "съдник" в лошия смисъл на думата...? Наистина като се замисля на тема принципи и справедливост съм адски чувствителна, но дано не съм се вживяла прекалено в тази роля ...
Не визирах теб. По му пасва тази "роля" на кулминиращ "някъде си" Сатурн  :lol:
Права си за "принципи" и "справедливост" - на тази тема и аз съм адски чувствителна, направо полудявам. Някъде бях чела, че Сатурн в 9-ти дом има афинитет да учи или да поучава  B) има такова нещо - от време на време ме обзема една такава сладка и омайна даскалска страст, а и по двете линии - майчина и бащина - съм даскалско внуче  :lol:
В нашия род нито един "даскал"  :D Аз ли да се извъдя най-големия "поучител"   :P  
Между другото ... сега ме навеждаш на още събития, свързани с транзита на Сатурн. Последните две години около мен се въртят хора, които сами търсят съветите ми и просто изпаднах в една особена ситуация да подкрепям и помагам на много от приятелите си в трудни моменти. Веднъж се замислих - нима съм помъдряла толкова, коя съм аз, че да давам "акъл" на другите, но ставаше така, че обстоятелствата ме принуждаваха да го правя. Периодът е тежък, но интересен, признавам  :)  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Xalia

• *
  • 164
Айде бе!
« Отговор #27 -: Април 20, 2007, 09:34:31 am »
Цитат
Цитат
Способността да привличаме пари е свързана с чувството ни за самостойност, със самооценката ни, ако тук нещо куца,
Всичко си имам и то в умерена балансирана доза, в т.ч. и силното позитивно мислене. В мойто психическо психологично емоционално и ментално състояние няма нищо, което да възпрепятства получаването на пари.
Проблемът тоя път не е в мен, затова го търся къде е.
Кaily, ти казваш, че си предоставила на бившия си шеф да определи цената на преzентацията ти. Това с други думи говори: "Аз не си знам цената или я знам, но имам задръжки да предявявам конкретни искания", така, че не е чудно, че той е използвал ситуацията.

Положителното мислене и правилната нагласа са само едни от първите предпоставки, когато искаме да въведем промяна. Следващата необходима стъпка е действието. Тук специално при себе си правя разлика, тъй като съм установила, че ако изобщо имам шанс за успех, то той не се състои в това да правя конкретни планове и да действам по тях (плановете и представите ми специално за хубави неща задължително ми се сгромолясват), а да създам подходящи условия за въвеждане на промяната. например ако в момента не може да се очаква реалистично някакво подобрение, има застой при събитията или дори критични влияния, то аз не мога да очаквам да се случи чудо и то днес. В такъв случай се концентрирам в това, как мога да се подготвя за това, към което се стремя. Доколкото разбрах, ти си използвала времето напоследък освен с работа и с повишаване на квалификацията и със задълбочаване на език. Важно е още и че знаеш какво искаш конкретно - добро заплащане. Ако на това отгоре и наистина си знаеш цената и тя е висока, трябва да не позволяваш на партньорите да я подбиват.  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #28 -: Април 20, 2007, 11:18:26 am »
Върха си го казала, ма аз на няколко места и пробвах да си искам цената.
А и се занимавам с имоти, тук са важни сделките, а сделките са до умение, клиенти и лична сила-късмет.
От 12 години го работя и преди просто имах повече късмет, сега нещо се е позакучило, е за това говоря.

От друга страна интересно, намерих портмоне с малко пари-за сефте в живота си, спечелих голямата награда, демек цветни лещи, които дадох на щерка ми :-)
Е такива неща ми излизат, демек правя пробив в късмета, но не в посоката, в която уж пробивам.

Ама иначе за искането на пари си права, просто България се напълни с говеда, де искат да те изсмучат, карат лъскави коли, крадат милиони и все очите им в твоя залък.  

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #29 -: Април 20, 2007, 11:45:50 am »
За късмета... вярно е, че позитивното мислене понякога върши чудеса, но не винаги е достатъчно. При цялата си положителна нагласа напоследък имам чувството, че същата "песен" се повтаря, променил се е само начинът, по който приемам поредната несполука. Това е.
А на kaily ще кажа, че не е толкова зле положението  :rolleyes: аз, например, съм човек, който никога нищо не е печелил/намирал хвърлено на пътя/получавал даром или като услуга. Не знам на какво се дължи в картата ми, но имам подозрения, че е замесен Юпитер /в Телец/ тук, който изглежда някак си изолиран, а има връзка с домовете, отговарящи за личните ресурси и подкрепата от близки и партньори /и не само материална/.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #30 -: Април 20, 2007, 01:50:55 pm »
И аз не бях намирала нищо повече от по две стотинки на улицата, с изключение на едни 4 лева преди много години.
Обаче сега почнаха да ми се случват такива неща и ги отбелязвам.
На фона на липсата на преки постъпления от основната ми дейност тия късметчета по улицата направо ми изглеждат странно.

*

edna

• **
  • 541
Айде бе!
« Отговор #31 -: Април 20, 2007, 02:34:06 pm »
Атака и мене тази тема за парите, много ме вълнува от няколко месеца… Искам пари, пари, пари .. аз ги искам, ама те дали ме искат и кога ще дойдат , не се знае ! И сега какво да гледам във картата си все гледам за тях и все ми се привижда нещо , а после нищо и така, а ми писна да се питам – требва нещо да се прави по въпроса  :blink:  <_<  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #32 -: Април 20, 2007, 03:48:11 pm »
Аз правя.
И то доста правя на фона на онова, което съм правила.
Но просто не стават нещата. Или се отлагат. Е това ми е чудно. Все котка ми минава път и се отлагат.
Всъщност не ми се отказва, а ми се отлага.
За сметка на това идват всевъзможни дребни постъпления от всевъзможни изненадващи източници.

Просто е невероятно как нищо не се случва в основната дейност и как падат дребни суми изневиделица от всевъзможни неочаквани места.

*

Xalia

• *
  • 164
Айде бе!
« Отговор #33 -: Април 20, 2007, 04:21:34 pm »
Огорчението и недоволството могат да се превърнат в най- мощен стимул за промяна, ако се откажем да останем на нивото на недоволството и решим да се движим в посока решаване на проблема.

Имах учител, който разказа следната история:
"През 50-е години, когато се срещаха малко коли по улиците, нашето семейство имаше кола и друга рядкост за това време - майка  я караше. Тя обаче нямаше голям опит в кормуването и като се зададеше насреща кола, майка гледаше в нея, вместо в пътя пред себе си. Това я караше неволно да завърта кормилото и да направлява нашата кола срещу отсрещната, та веднъж едва не се блъснахме.
Какво искам да ви кажа с това? Че ние се движим натам, накъдето гледаме."

Ако се ограничим само с това да търсим вина - дали у нас или у другите - се движим в затворен кръг. Имам приятелка, която се занимава само с това от 4 години по отношение на една връзка, резултатът бе, че човекът се отдръпна, а тя все преживя едни и същи минали ситуации или ги разказва за 16-и път, ако ме хване за слушател.

Енергията ни се движи в посоката, която сме визирали. Или там, където ни тече мисълта, натам се движи и енергията ни. Ако мисълта ни се занимава изключително с миналото и с неудачите, то тя се заплита там и не може да промени нищо, освен да засили огорчението. Вера Биркенбиел твърди, че мнoгoкратното споделяне на неприятности не облекчава, както се е смятало винаги, а напротив - кара човека отново и отново да преживее стресирали го веднъж ситуации, при което нещастието се потенцира. При радост, естествено е приятно мнoгoкратно да се изживее един щастлив отминал миг.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #34 -: Април 20, 2007, 08:18:06 pm »
Бе просто исках астрологичен съвет от знаещите, дали е от Плутон, Сатурн, Уран или някоя друга гадост, щото по това ще се разбере още колко време евентуално ще ме мъчи.

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #35 -: Април 21, 2007, 10:24:53 am »
Цитат
Аз правя.
И то доста правя на фона на онова, което съм правила.
Но просто не стават нещата. Или се отлагат. Е това ми е чудно. Все котка ми минава път и се отлагат.
Всъщност не ми се отказва, а ми се отлага.
За сметка на това идват всевъзможни дребни постъпления от всевъзможни изненадващи източници.

Просто е невероятно как нищо не се случва в основната дейност и как падат дребни суми изневиделица от всевъзможни неочаквани места.
“какво е и най-богатият и устроен живот, в сравнение с умението да виждаш отвъд видимото” :)

За парите и изобщо – щом го искаме, правим най-доброто, на което сме способни, пък като не става, значи е карма и насочваме поглед отвъд видимото:)
/не че е пораженчески подход:) – просто е рационален:)/

*

Xalia

• *
  • 164
Айде бе!
« Отговор #36 -: Април 21, 2007, 11:25:57 am »
Kaily, Хирон е в момента на 15°11 Водолей, не ти ли е тук някъде Венерата?

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #37 -: Април 21, 2007, 05:42:28 pm »
Цитат
“какво е и най-богатият и устроен живот, в сравнение с умението да виждаш отвъд видимото” :)

За парите и изобщо – щом го искаме, правим най-доброто, на което сме способни, пък като не става, значи е карма и насочваме поглед отвъд видимото:)
/не че е пораженчески подход:) – просто е рационален:)/
Тц, изобщо и въобще не съм съгласна, в момента войната е на живот и смърт и искам да бъде мойто, защото съм решила да става властелина на видимото и невидимото, а парите са най-сигурният представител и на двете.

Който владее парите, владее света, но не защото го купува с пари, а защото парите са такава особена субстанция, че ако се научиш да ги владееш, нищо друго не може да ти се опре.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #38 -: Април 21, 2007, 05:45:43 pm »
Цитат
Kaily, Хирон е в момента на 15°11 Водолей, не ти ли е тук някъде Венерата?
Е там де, демек тук. И кво? Ма то и лунните възли са ми почти в съвпад наобратно.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #39 -: Април 21, 2007, 05:54:28 pm »
За Хирон... досега нито един негов транзит не съм усетила в събитиен план, макар че някои астролози така ентусиазирано отчитат дори транзитните му секстили, тригони и квинтили  /както и на Лилит/... вероятно е въпрос на нагласа  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.