Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 144863 Прегледи
*

ali

• 46
    • http://
Транзити на Плутон
« -: Май 03, 2007, 01:51:45 pm »
При силно поставен Плутон в натала /в 1 дом в съвпад с Луна /,транзитите му какво влияние биха оказали при съвпада му с IC?
Плутон се свързва с трансформации, с коренни промени,с власт и др. интересуваме нараства ли значението му при съвпад с 4 дом при условие,че по натал има съвпад с Луната?И какво събитие трябва да се очаква?Според  разсъждения ми
промените ще бъдат свързани с дома,майката ........и всичко,което символизира Луната ще бъде подложено на трансформация.
Вие какво мислите?
« Последна редакция: Май 03, 2007, 01:54:39 pm от ali »

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #1 -: Май 03, 2007, 02:57:13 pm »
Във всички случаи - независимо как е поставен Плутон в радикса - той е трансформация и идва, за да разчисти "терена". Такъв е неговият принцип.
И мисля, че транзитът на Плутон не е от онези, които биха минали незабелязано и без да оставят трайни следи. Важно е да се разбере, че Плутон идва, когато има обективна необходимост от намесата му. Прието е да го свързват с какви ли не крайни, кризисни, гранични състояния и прояви, но не трябва да се забравя, че целта им не е съсипване, разрушение, а съзидание, изграждане наново. Призивът на плутонов транзит е да отворим нова страница /или глава/ в живота си. Но преди това да се случи, на повърхността изплуват всички дънни утайки, които досега или са оставали незабелязани, бидейки скрити в подсъзнанието и бавно се разграждайки в най-дълбоките слоеве на психиката, или умишлено са били изтласквани в зоната на сенките, на неосъзнатото. Част от нас бива символично елиминирана, за да покълнат семената на една градивна промяна.

И когато мажорен плутонов транзит засяга Слънцето, нуждата от промяна на Аза и цялостния светоглед става по-обективна и наложителна от всякога. Ако транзитът засяга Луната, целта е да се раздвижат най-дълбоките слоеве на психиката.
Силата на плутонов транзит вероятно зависи от начина, по който е интегриран Плутон в живота на родения, което от своя страна се определя от позицията му в радикса. При подчертано акцентиране на плутоновия архетип в наталната карта има по-голяма вероятност енергиите му да ни бъдат "близки", т.е. в допир с тях да се чувстваме като в свои, познати води. Затова казват, че 'фините' плутонианци започват да усещат влиянието на плутонов транзит в рамките на по-широки орбиси (теоретично до 5 градуса). Но отговорът на въпроса дали го изживяват по-лесно за разлика от останалите, при които Плутон в картата не е така акцентиран, не може да бъде еднозначен. Всичко е много относително. При всички положения влиянието на плутонов транзит в живота на плутонианец е не по-малко важно от влиянието на тази планета в картата на всеки друг човек. Плутонианците имат по-чувствителна настройка към енергиите на тази планета и като че ли по успяват да я употребят в най-широкия диапазон на възможностите, които предоставя, докато други нерядко зациклят и изпадат в две крайни състояния на принципа "или... или".

Следователно влиянието на плутонов транзит в допир с важна радикална точка, когато Плутон е акцентиран в хороскопа на родения, би трябвало да е особено забележително. Но отговорът на въпроса "как" в случая няма да има нищо общо с общоприетото разбиране за "добро" и "лошо" влияние.
Впрочем по същия начин намират отражение плутоновите транзити през важни радикални точки в живота на мнозина хора, в чиито карти плутоновият архетип е неутрално или слабо застъпен, но от психологическа гледна точка такива хора като че ли са по-склонни да възприемат енергиите, които извират от сферата на под- и несъзнателното, като нещо чуждо, което им се 'натрапва' отвън. Нерядко дори след преминал плутонов транзит енергията му остава чужда, непонятна за такива хора, освен ако не са положили съзнателни усилия и стремеж към себепознание.
Засега нямам наблюдения за проявлението на плутонов транзит при някой изявен плутонианец, аз самата чакам ингреса му в Козирог и тогава, живот и здраве, ще споделям... ако нещо остане от мене де  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ali

• 46
Транзити на Плутон
« Отговор #2 -: Май 03, 2007, 03:04:45 pm »
Цитат

Засега нямам наблюдения за проявлението на плутонов транзит при някой изявен плутонианец, аз самата чакам ингреса му в Козирог и тогава, живот и здраве, ще споделям... ако нещо остане от мене де  :D
Не си сама и аз чакам ингреса на плутон в козирог ;)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Транзити на Плутон
« Отговор #3 -: Май 03, 2007, 09:51:19 pm »
Цитат
Що бе, на зяпай, учи се.  :P

При мен Плутон е на върха на десети точно, асцендент скорпи.
А Плутон ми е връз Меркурий и се кани да се катери връз слънцето баш.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #4 -: Май 03, 2007, 10:00:35 pm »
Не ща и да си помислям какво ще става като ми застане в опозиция с Луната в 8-ми...  :blink:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Транзити на Плутон
« Отговор #5 -: Май 04, 2007, 12:48:31 pm »
по мои наблюдения, ако има събитие, пряко свързващо се с транзитиращия Плутон, то може бързо да се трансформира в крайностите - от позитивно в негативно и обратно:)

Обаче ако го приемем философски, в крайна сметка е позитивно, защото трябва да се променяме:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Транзити на Плутон
« Отговор #6 -: Май 04, 2007, 08:11:58 pm »
То и по мои наблюдения транзитите на Плутон са винаги позитивни, защото в промяната е качеството на живота, другото име на живота е промяна.  :rolleyes:  

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #7 -: Май 07, 2007, 09:16:48 am »
Браво бе! В тоя форум наистина кипи овенски ентусиазъм, даже когато става въпрос за Плутон!  :D И така – здравейте от мен! С някои се познаваме вече от други места в нета. Включвам се по темата, защото от завирането на  главата в пясъка според мен няма полза. ;) Аз обаче няма да съм толкова тактична и философски настроена като Лили. И така по мои  наблюдения намеси ли се Плутон  следва точно съсипване и разрушение.  За последвали трансформации, възраждания и пречиствания не съм много убедена, защото Плутон си е касапин и „реже“ много лошо понякога. Транзитите му носят загуби и болка във всякакъв аспект – физически, духовен, материален. Трудно е да се говори за плутониански неща и затова темата явно е зациклила или някои тук не искат да си припомнят тези периоди, а други просто още не са се сблъсквали с това. Но какво носят транзититите на Плутон по мои наблюдения – смърт във всякакъв аспект, както на близки хора, така и нашата собствена духовна смърт и може би последващо пречистване, разочарование, омраза, гняв, обида, предателства, фалити, загуби. Не ми се говори пък за неприятностите в здравословен план , които се свързват с транзитите на Плутон, като най-семплото е някоя "депресийка" например. Изразът „Това, което не ни убива, ни прави по-силни“ явно се е родил след такъв плутонов транзит.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #8 -: Май 07, 2007, 11:35:22 am »
Възможно транзитът на Плутон да не е толкова тактичен. Но вероятно зависи и от други фактори дали ще се прояви като безмилостен касапин или ще разчисти терена от ненужните вече отпадъци.
Някой ако има примери от практиката, нека посочи дали и кога Плутон носи смърт и разрушение навсякъде. Така ще сме най-обективни.

От личен опит засега нямам много впечатления, но мога да споделя следното:
- при моя близка: транзит на Плутон през кръста на хороскопа в разпадащ се съвпад със Сатурн - смърт на баща; няколко месеца след случилото се за пръв път заминава в чужбина /промяна в работата и в дома/;
- при мен: транзит на Плутон в квадрат към Марс на радикална точка - промени и хаотично състояние в дома, нестабилност и промени в интимните връзки; започвам да тренирам марсово-плутонов спорт /таекуондо + кикбокс/;
- при мой близък: преминаване на Плутон през Дсц и опозиция към натална Венера - поредица от връзки, влюбвания и разлюбвания; най-важната връзка започва при последната /ретроградна/ опозиция на Плутон към Венера, с жена плутонов тип; доколкото се сещам, родителите му се развеждат при транзитно преминаване на Плутон през Луната в картата му, но не съм сигурна кога точно се случва;
- моя приятелка: транзитна опозиция на Плутон към Слънце/Венера - внезапна промяна в дългогодишна и стабилна връзка, разногласия; поредица от краткотрайни, но много бурни и интензивни случайни връзки на сексуална основа, които все още продължават;
- друга приятелка: транзитен Плутон в квадрат към натална Венера - започване на така жадувана от нея сериозна връзка и, доколкото знам, нещата отиват към сериозен ангажимент вече;
- още една приятелка: транзитен Плутон в квадрат към Венера /в същия знак и дом като при гореспоменатата/ - поредица от сексуални връзки с различни мъже, които започват с много сериозни намерения и очаквания, но завършват с разочарование и раздяла.

С това ми се изчерпват впечатленията и, както виждате, никой не е умрял от транзит на Плутон. С изключение на първия случай с дядо ми, но там бяха активни и други фактори - по транзит, дирекция и т.н.
« Последна редакция: Май 07, 2007, 12:42:50 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #9 -: Май 07, 2007, 12:19:17 pm »
Картата ,която ще коментирам е на сестра ми .
Плутон (т) 7д - 90 към Плутон (н) 5д - раждане на дете и приключване на много емоционална връзка  

Транзити на Плутон
« Отговор #10 -: Май 07, 2007, 12:29:59 pm »
; :P  
« Последна редакция: Май 10, 2007, 08:59:20 pm от SANIELI »
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #11 -: Май 07, 2007, 12:39:45 pm »
Видяхте ли колко стимулираща беше намесата на нов човек във форума  :D като свеж летен бриз, хубаво е да има такива стимули  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #12 -: Май 07, 2007, 12:42:42 pm »
Цитат
Браво бе! В тоя форум наистина кипи овенски ентусиазъм, даже когато става въпрос за Плутон!  :D И така – здравейте от мен! С някои се познаваме вече от други места в нета. Включвам се по темата, защото от завирането на  главата в пясъка според мен няма полза. ;) Аз обаче няма да съм толкова тактична и философски настроена като Лили. И така по мои  наблюдения намеси ли се Плутон  следва точно съсипване и разрушение.  За последвали трансформации, възраждания и пречиствания не съм много убедена, защото Плутон си е касапин и „реже“ много лошо понякога. Транзитите му носят загуби и болка във всякакъв аспект – физически, духовен, материален. Трудно е да се говори за плутониански неща и затова темата явно е зациклила или някои тук не искат да си припомнят тези периоди, а други просто още не са се сблъсквали с това. Но какво носят транзититите на Плутон по мои наблюдения – смърт във всякакъв аспект, както на близки хора, така и нашата собствена духовна смърт и може би последващо пречистване, разочарование, омраза, гняв, обида, предателства, фалити, загуби. Не ми се говори пък за неприятностите в здравословен план , които се свързват с транзитите на Плутон, като най-семплото е някоя "депресийка" например. Изразът „Това, което не ни убива, ни прави по-силни“ явно се е родил след такъв плутонов транзит.
И една молба към новия член на форума : Моля да споделиш ,твоите не толкова тактични и нефилософски наблюдения върху Плутон  :D !

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #13 -: Май 07, 2007, 01:30:02 pm »
Квадратурата на Плутон към Слънцето, която вече отмина, ми донесе  период на разочарование и обида от много близки хора. Цялата работа се състоеше в едно несправедливо обвинение и злепоставяне  и оттам се почна - подозрения, изолация, интриги. Замесиха ме и в едно следствие и съдебен процес. Изобщо по-тежък период не съм имала досега.

Имам приятелка, която загуби съпруга си при същия транзит – автомобилна катастрофа, два месеца след сватбата. Транзитен  Плутон й беше в 8 дом и в съвпад с Нептун кв. към Слънце.  Там и Марс беше замесен по транзити. И смятам, че има голяма разлика между: „Транзитите на Плутон носят смърт“ и  „При смърт на близки хора е налице и транзит на Плутон“.

Друг познат  го уволниха дисциплинарно от работа след  години на това раб. място – при транзит на Плутон в 6 дом в съвпад с Меркурий.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #14 -: Май 07, 2007, 01:57:35 pm »
Съгласна съм, че събитията, за които споменаваш тук, са, меко казано, много неприятни, да не кажем разтърсващи. Но не мислиш ли, че по този начин стигаме до извода, че проявлението но плутонов транзит може да бъде различно в картите на различни хора? Е, все някаква свързваща нишка трябва да има.
Нерядко плутонов транзит ни изправя пред някаква загуба - на позиции, статукво или, което е най-лошото, на близък човек. В този смисъл Плутон наистина е "касапин", защото ни кара да прогледнем и да видим суровата реалност, за да продължим напред.
Между другото, щом повдигаме на дневен ред тази не особено приятна тема /чието съществуване не можем да отречем/, имам един не-плутонов пример. В наталната карта на мой близък приятел има новолуние в точна опозиция с Плутон. Агонията и смъртта на болната му майка /гледката е била толкова разтърсваща, че не намерих сили да отида да се сбогувам/ не се случиха по време на активен "лош" плутонов транзит в хороскопа му. Но, между другото, транз. Марс, Сатурн и Луна правят точен тао-квадрат с гореспоменатата натална опозиция. Абе направо като се сетя тръпки ме побиват...
« Последна редакция: Май 07, 2007, 02:04:22 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #15 -: Май 07, 2007, 02:18:10 pm »
По някакъв начин все пак е замесен Плутон или активиран в радикса от друга планета. При мен например вече при две квадратури на транзитен Марс към натален Плутон се случват кофти събития. Плутон управлява 7 дом и е в 6 във везни. Първото бе свързано с любовно разочарование и раздяла, а второто с напускане на работа.  

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #16 -: Май 07, 2007, 02:24:56 pm »
Упс, имаме още една квадратура на Марс към Плутон и то точно в момента, в който започнаха събитията, за които споменах. Интересното е, че и при трите Марс е бил в една и съща зона.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #17 -: Май 07, 2007, 02:37:27 pm »
Цитат
По някакъв начин все пак е замесен Плутон или активиран в радикса от друга планета.
Права си. Във въпросната карта Плутон управлява ИЦ - опитвах се да правя ректификация, понеже часът на раждане, който е известен,  е +/- 1 час.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ali

• 46
Транзити на Плутон
« Отговор #18 -: Май 07, 2007, 03:22:24 pm »
Темата стана много интересна.
При мен се случи Плутон да съвпадне със Слънцето ми преди няколко години.Докато аспекта беше точен изживях много труден период - по конкретно -финансови затруднения.Бяхме на ръба на мизерията.
След което последва съвпад на тр-Плутон с Нептун -много трудности с взаимоотношенията ми с партньора.Бяхме стигнали до развод.Непрекъснато ревях,сега като се замисля направо ми е смешно.

Загубих баща си на 12 годишна възраст -Плутон съвпада с Уран,но по скоро го свързвам с Тр,Сатурн,Уран в съвпад с IC.

При сестра ми съвпад на Плутон с АС -раждане на дете.

Мнението ми за транзитите на Плутон е че всичко зависи как е поставен в радикса, какви аспекити има и какъв потенциал формира.

Очаквам ингреса на Плутон в Козирог ,тогава ще ми съвпадне с върха на 4 дом и ще направи опозиция с Юпитер.
Определено знам,че ми предстои много труден период
« Последна редакция: Май 07, 2007, 03:24:48 pm от ali »

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #19 -: Май 07, 2007, 03:36:31 pm »
И аз тръпна в очакване на ингреса му в Козирог, когато ми опъне наталния тао-квадрат Слънце-Луна-Плутон. Луната е във фокуса и по рождение се е настанила в "лошия" 8-ми дом. Нямам розови очаквания, нито пък усещане за смъртоносни катаклизми, а по-скоро съм склонна да мисля, че това ще е моментът, в който промяната в начина на живот ще е просто наложителна, предпоставките за което вече отдавна бавно, но сигурно узряват и ферментират под "повърхността".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.