Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 145387 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #80 -: Май 11, 2007, 11:23:58 pm »
Цитат
Борбата , противоречията те са вътре в теб. Сякаш нещо те разкъсва, а пасивноста си е чисто убииство. Не вярвам скорпионското да позволи да властват над него други. Иска не да е обсебван , а той да обсебва.
Плутон не търпи пренебрежение, веднага го трансформира в гняв или обида.
Да, и нерядко противоречията се крият зад една непроницаема маска с кадифено изражение.
А за властта и безсилието - зависи най-малкото от Слънцето и Марс.
В случая с изгряващ Скорпион разглеждам Плутон като "трансцендентален" управител, а Марс - задължително, а не като свободноизбираема алтернатива - като личният ни "господар", който внася специфика във всяка индивидуална карта с подчертана плутонова тема.
Именно позицията на Марс в хороскопа ще покаже по какъв начин успяваме да се справим с плутоновите енергии в живота - дали чрез власт, потискане и мачкане волята на другите, дали чрез груба, безцеремонна арогантност и дебелокожие или чрез съзерцателност, отстраненост, безсилие или философски нихилизъм. В последния случай гневът и обидата, които системно се потискат и набутват в личното несъзнателно, могат да се превърнат и в най-големия ни враг и в един неочакван момент да изригнат със страшна сила или да предизвикат други, странични последици...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #81 -: Май 11, 2007, 11:38:35 pm »
:rolleyes: Той моя Марс въпреки че е в Телец постоянно се бунтува, но само аз си знам какво се случва вътрешно, а иначе хората ме приемат за много спокоен човек. ;)
При теб мисля че нещата са малко по- леки, щото при 4 планети ми изглежда мъничко по-сложно. Но нали си спомняш какво казаха"Какво е един 8 дом , ако не преодоляване на нещата?"
Лили незнам дали усети, че когато се видяхме ми трябваше 1 час, за да те приема, а във форума пиша от месеци. На това здраве му кажи, бариери, бариери..........
Има нещо общо в излъчването ни, сега се убеждавам че е по Плутон. :D  :D  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #82 -: Май 11, 2007, 11:50:30 pm »
Ако трябва да потърсим ключова дума за Марс в Телец, бих го описала така:
Марс в Телец реагира чрез
задържане -> запазване на статуквото -> контрол на ситуацията
Горното е препратка към цял раздел от юнгианската астропсихология, която все се каня да представям тук, но все нещо друго решавам да пиша.
Така че мисля, че Уран-ът ти е точно на мястото си.

П.С. Не са ми по-леки нещата с тоя хамав Марс на ИЦ, никак даже  :D
Лека нощ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #83 -: Май 12, 2007, 12:01:33 am »
Цитат
Ако трябва да потърсим ключова дума за Марс в Телец, бих го описала така:
Марс в Телец реагира чрез
задържане -> запазване на статуквото -> контрол на ситуацията

Така че мисля, че Уран-ът ти е точно на мястото си.

П.С. Не са ми по-леки нещата с тоя хамав Марс на ИЦ, никак даже  :D
Лека нощ.
:P Това е вярно, но се плаща цена.
Не е лесно да задържиш, да запазиш и накрая да контролираш ситуацията.

Уранчо ми си е златен палавник. Така ги размърда преди години планетите от стелиума, че им дойде точно като гръм от ясно небе.

Аз си харесвам картата, май по-интересна още не съм срещатала. Имам си всичко, достатъчно потенциаял в нея.
Ми то ако нямам неща за преодоляване по осми кво ще правя, полвината ми хороскоп е там както казва Валда.  :D

Ще има едно пасивно съзерцаване на залезите ли? Лятото добре ами зимата? :lol:  :lol:  :lol:
« Последна редакция: Май 12, 2007, 12:05:18 am от SANIELI »

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #84 -: Май 12, 2007, 12:25:22 pm »
Има и други интересни и с потенциал като твоята, но все не мога да ги уловя да дойдат да пропишат тук  :D

А, вчера гледах карта почти като твоята, но с целия този стелиум в знака на Асц в 1ви дом, а Уран в опозиция откъм 7ми. Имате три дни разлика.

« Последна редакция: Май 12, 2007, 12:29:06 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #85 -: Май 12, 2007, 12:52:41 pm »
:lol: Ех, развали ми рекламата.

Има много хубави карти , но моето си е мое. Нали знаеш приказката за  лястовицата и гаргата, кое пиленце е най- хубаво.
Не смятам да гледам чуждата кошница и да завиждам. Успех на всички.
Човек трябва да цени това , което му е дадено, а не постоянно да се сравнява с другите. Това може да го доведе до загуба на собствената идентичност :(

Има карта, която е като моята само Асц е по различен, разлика 2 часа.Дано собственика й се появи в този форум , защото много ми липсва. :)

П.С. Нямали шанс тр.Нептун да го изтъркам от картата, защото  с тр.Сатурн така са ми атакували наталната Венера, че нямам думи.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #86 -: Май 12, 2007, 01:28:01 pm »
Цитат
П.С. Нямали шанс тр.Нептун да го изтъркам от картата, защото  с тр.Сатурн така са ми атакували наталната Венера, че нямам думи.
Е, няма как, опозицията си действа на мунданно ниво. А в индивидуален план най като че ли я усещат родените с лични планети или ъгли в тези градуси на фиксирания кръст  :huh:
Благодаря на Xalia, че ми насочи вниманието към транз. секстил на Нептун към нат. Венера - това е последното нещо, за което бих се сетила. Трайното усещане, че като че ли се намирам в някакъв вакуум, го приписвах изцяло на опозицията Сатурн-Нептун в квадрат към Асц  :blink:
« Последна редакция: Май 12, 2007, 01:32:24 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #87 -: Май 12, 2007, 04:56:37 pm »
Плутон в домовете
Психологично значение

Плутон задейства винаги освобождаването на невероятно силна енергия. Тази енергия трябва да се контролира точно. Който я оставя свободно да бушува се запознава с нейната разрушителна страна. За несъобразяването (с хора и ситуатции, б. pr.) ще се поиска равносметка. Т. е. който се опитва да използва тази сила егоистично и за своя изгода, провокира противосила, която накрая се обръща срещу него. Това важи за всяка домова позиция. Плутон действа във всеки дом - чрез домовата си позиция той показва коя област на живота трябва да бъде дълбоко променена.

Плутон в първи дом:

Тези хора притежават много вътрешна сила и невероятно излъчване, заради което им се удава лесно да упражняват власт върху другите и да ги владеят. Също така обаче се срещат и несигурни характери, които оставят обкръжението да държи юздите в житвота им. Задачата при тях всъщност е преоформянето на собствената им личност, а не на чуждата. Тук са налични големи способности да се опознаят тайните на живота.

Плутон във втори дом:

При тази позитция Плутон се изразява чрез почти принудителни усилия да се контролират собствените пари и имущество. Другата крайност са пекаленото харчене. Целта е трансформиране на ценностите, да се разберат скритите мотиви и значение на парите и притежанието.

Плутон в трети дом:

Тук намираме изследователските натури, само обикновеното учене не им стига, те искат да проучат нещата до основа. Тези хора изграждат дълбоки връзки към ежедневието, съседите, роднините и колегите. Те не обичат повърхностните контакти и за тях е важно да бъдат дълбоко разбирани и по същия начин да разбират другите.

Плутон в четвърти дом:

За тези хора е много важен контролът над семейството и дома. Те или си създават  едно спокойно и сигурно място, което е под тяхно влияние, или живеят във вечни стълкновения. Занимаването с темата "вътрешно спокойствие" - за себе си или за останалите от семейството - трябва да е налице.

Плутон в пети дом:

Тези хора стават популярни чрез невероятната си съзидателност. Уловката тук е, че те искат непременно да бъдат признати и да са нещо особено - и с това си създават пречки при хората. Дълбоките връзки с деца или с обичани хора им помагат да опознаят себе си. Но тук също е важно да не се въвличат в борби за надмощие.

Плутон в шести дом:

Болестите - собствени или като грижещ се за болни - играят голяма роля в живота на тези хора. Една промяна в живота ще бъде предизвикана от нечие болестно състояние. Тук синдромът на помагащия може да бъде силно изразен, вътрешната принуда да се помага и служи на другите, независимо дали това е желано от другите или не. Но не трябва да се игнорират собствените телесни потребности.

Плутон в седми дом:

Трансформацията на съзнанието се постига чрез партньорство (лично или професионално). Поддържането на връзка чрез насилствени методи е обречено на провал, както и другата крайност - даването на власт на другите да ни управляват живота. Човек иска непременно да го обичат, но не може да отвори душата си за тази възможност. Тези хора често търсят някого, които да им помогне с проблемите. Тук трябва да си подготвен за силни емоции.

Плутон в осми дом:

На тези хора им въздействат силно въпросите за смъртта и за задгробния живот. Те искат да разберат всичко до основи, особено тайните. От това бива повлиян и сексуалния живот. Който има Плутон в осми дом е склонен да манипулира и да използва окултни сили за власт над другите. Голямото предизвикателство се състои в отказ от такава власт.

Плутон в девети дом:

Тук се среща принудата за проповядване. Човек мисли, че е намерил разковничето на живота и иска да го сподели въодушевено с останалите, независимо те дали го искат или не. Ако това се практикува по позитивен начин и без фанатизъм, тези хора могат да служат за пример с вярата и идеализма си. Дълбоки преживявания променят нагласата към Бога и света.

Плутон в десети дом:

Авторитетът и отговорността са въпросите, които трябва да се реформират при тези хора. Стремежът им към върха и към водачеството и ламтежът им към успех кара много от тях да бъдат безцеремонни.

Плутон в единайсти дом:

Повърхностните приятелства нямат шанс при тази позиция. Тук е възможно да се намери истински водач или учител, или самият индивид да стане такъв. Но понякога силния стремеж да бъдат акцептирани от другите ги кара да следват не когото трябва. Тук е важно да се култивира вяра в себе си. Силното фиксиране в бъдещето им пречи да видят какво е належащо в настоящето. Мнoгoто идеи и планове би трябвало да се изградят на социална основа, във връзка с обществото ще намерят позитивната си цел.

Плутон в дванайсти дом:

Тези хора биват обременявани от чувство за вина и изживени в миналото неща, но само дотолкова, доколкото те го позволят. С Плутон в този дом те имат възможност сами да се "уловят", смело да погледнат сянката си в очите и да се справят с нея. Най важната предпоставка при това е честност спрямо себе си. Добрият резултатът от усилията може да бъде спиритуална нагласа към живота  и вникването във взаимовръзките.
Това може да е свързано с временно оттегляне и самота. Човек ще почувства кога и ще действа своевременно.

Текстът е от лекциите ми, ако не ви харесва "вашия" Плутон - не ми се сърдете, аз само го преведох.

Ксалия
 :D  

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #88 -: Май 12, 2007, 08:12:36 pm »
Ееех, ако всичко беше толкова просто с две-три думи да се опише Плутон в домовете....    :huh:
Халия, прочетох внимателно  какво пише в лекциите ти и какво излиза, че Плутон във всички домове се явява като един „благодетел“ - как да не ни хареса !!!  С изключение на 6-ти дом. Е, аз имам Плутон в 6-ти и мога да ти кажа, че никога не съм боледувала или най-много да съм имала нещо като настинка, която отшумява неусетно.  Нещата относно здравето, които съм чела за това разположение  са свързани с бързо възстановяване и регенерация преди всичко. Все пак Плутон се асоциира със змията и така, както отровата й  може да отнема живот, така може и да лекува.
По отношение на служебните въпроси по 6-ти дом няма да коментирам, защото явно са пропуснати в лекциите ти. Въобще ти някакъв коментар по тези тълкования имаш ли? Извинявай, но са доста постни и клонят към „булевардната астрология“.  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #89 -: Май 12, 2007, 09:02:22 pm »
Да, имам близък с Плутон в 6-ти дом (в съвпад със Сатурн) и нито една от цитираните характеристики досега не се е проявила. Но предполагам, че това, което се е постарала да ни преведе и представи Xalia, са най-вече абстрактни и обобщени тенденции, затова на някой може да му се сторят "постни".
А повече "пикантерия", както се знае, се внася като се разгледа домовата позиция на Плутон в индивидуалната карта във взаимната му връзка с други домове и планети. Да не забравяме и за това, че планетите до Сатурн - и не само в индийската астрология - внасят достатъчно конкретика в картата, а Плутон, Уран и Нептун се явяват своего рода "екзотична подправка" (някои ги наричат "регулатори на съдбата").
И, за да не съм голословна, нека го онагледим с пример за транссатурновите.
При изгряващи Скорпион, Водолей, Риби, управлявани от трите планети отвъд Сатурн, позицията на господаря на Асцендента по знак каква информация ни дава в конкретика?
Ами почти никаква, освен че въпросният някой е от еди какво си поколение, когато Плутон, Уран или Нептун е бил в еди кой си знак.
Тогава какво и къде гледаме?
Домовата позиция на транссатурновия асцендентен управител ще ни насочи към по-глобалната ни или дори трансперсонална цел в социален, групов контекст. Тук повече конкретика внасят неговите аспекти и връзката му с /лични/ планети и домове.
И ще се аргументирам защо така мисля. Например, всички от поколението 1975-1981 са родени с Уран в Скорпион. Нека предположим, че една част от тях са изгряващи Водолеи. И, в зависимост от географските ширини, при повечето родени в България Уран в Скорпион ще се озове, да речем, в 9-ти дом. Е, и? Какво правим? Всички ще пътуват в чужбина ли или ще имат някакво отношение към чужбина, или пък всички с такава позиция ще си разширяват светогледа по един нетрадиционен, уранов начин? Затова като алтернатива, а може би дори и като задължително условие, гледаме класическия управител - скъпият ни Сатурн - какви задачки поставя пред индивида по знак, дом, аспекти, връзки с други домове и т.н. По същия начин се разглеждат класическите управители и при всички изгряващи Скорпиони и Риби - Марс и Юпитер, което с думи прости и разбираеми означава внасяне на конкретика в хороскопа.
Лично за мен позицията на класическия управител съобразно знака на Асц, наред с позицията на светилата, възлите и останалите фактори, дава виждане за посоката на индивидуалното ни развитие, за нашата лична съдба. Ако транссатурновата планета в качеството си на управител дава някои по-глобални насоки, класическият господар на Асц ни показва какви задачки ще имаме да решаваме "тук и сега" в зависимост от енергийния потенциал на Слънцето в хороскопа и неговото усещане за индивидуален Аз.
« Последна редакция: Май 12, 2007, 09:05:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #90 -: Май 12, 2007, 10:11:40 pm »
Съгласен съм с написаното от Xalia,дори да звучи на някого като булевардно писание

-зет ми е с Плутон в първи дом отговаря на описанието за Плутон
-систъра е с Плутон в пети дом отговаря на написаното
-аз съм с Плутон в седми и съм съгласен с написаното
ако има съгласни и не толкова съгласни ,нека си споделят мнението  :P  :D  

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #91 -: Май 12, 2007, 10:17:47 pm »
Малко карти си гледал и малко си чел за Плутон тогава.
Благодаря, предпочитам Донна Кънингам. :)  :)  

Транзити на Плутон
« Отговор #92 -: Май 12, 2007, 10:22:53 pm »
Цитат
Малко карти си гледал и малко си чел за Плутон тогава.
Благодаря, предпочитам Донна Кънингам. :)  :)
Е, нямам претенции на многознаещ,но пък и в темата отгоре пишеше ПСИХОЛОГИЧНО ЗНАЧЕНИЕ за Плутон ,което не обхваща целия спектър от действието му

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #93 -: Май 12, 2007, 10:31:24 pm »
Сори обаче тука нямаше психология.

Транзити на Плутон
« Отговор #94 -: Май 12, 2007, 10:44:37 pm »
Цитат
Брей  :D  :P ,аз пък мернах психология ;)  :D ,но да не спорим .
Ще те помоля да пуснеш нещо от написаното от Донна Кънингам,че не съм чел нищо от нея (както споменах не съм от знаещите ) ,за да се ограмотя малко.

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #95 -: Май 12, 2007, 11:35:08 pm »
Цитат
Ееех, ако всичко беше толкова просто с две-три думи да се опише Плутон в домовете....    :huh:
Халия, прочетох внимателно  какво пише в лекциите ти и какво излиза, че Плутон във всички домове се явява като един „благодетел“ - как да не ни хареса !!!  С изключение на 6-ти дом. Е, аз имам Плутон в 6-ти и мога да ти кажа, че никога не съм боледувала или най-много да съм имала нещо като настинка, която отшумява неусетно.  Нещата относно здравето, които съм чела за това разположение  са свързани с бързо възстановяване и регенерация преди всичко. Все пак Плутон се асоциира със змията и така, както отровата й  може да отнема живот, така може и да лекува.
По отношение на служебните въпроси по 6-ти дом няма да коментирам, защото явно са пропуснати в лекциите ти. Въобще ти някакъв коментар по тези тълкования имаш ли? Извинявай, но са доста постни и клонят към „булевардната астрология“.
Какво да ти отговоря? Радвам се, че при теб не е така. Що се отнася до текста, аз го намирам за съдържателно сбит. В него са посочени с малко ключови думи главните теми, които дават само насока за задълбоченото изследване на даден хороскоп. И мисля, че точно с ключовите думи е възможно да се направи най-свободно една индивидуална интерпретация.

Като писах, че съм само преводач, исках точно това да избягна - да защитавам текста. Пуснах го, защото този Форум ми е дал много и имам потребност отвреме-навреме да допринасям нещо тук. От друга страна намирам, че си права да гледаш критично на текста, щом не намираш съответствия.

Затова прегледах хороскопите на познати набързо само от гледна точка на Плутоновата позиция по дом, което може да е много повърхностно, но не виждам противоречия в значението. Ясно ми стана във всеки случай, че съответните теми са много по-силно изразени при по-възрастните от тях. Ето няколко примера:

За съпруга си бях споменала (катастрофа преди година и половина), Плутон в шести, преди това нямаше прекалени здравословни проблеми.

Жена, 54-годшна, Плутон в пети, спонтанен аборт преди години, няма деца.

За брат си бях писала, Плутон във втори, винаги е разхищавал пари.

Жена, 30-годишна, Плутон в девети, омъжена в чужбина.

Мъж, 53-годишен, Плутон в четвърти,втори нещастен брак, (знам го от любовницата му).

Жена, 43-годишна, Плутон в пети, работи в чужбина, докато синът й бива отгледан от родителите й, той е много огорчен и дистанциран, тя страда, защото го прави заради него.

Мъж, 50-годишен, Плутон във втори, парите и имуществото са наистина много важни за него, умее добре да борави с тях, има голяма къща, подарък от родителите си и все още получава материална поддръжка от тях, жена му се разведе заради скъперничеството му.

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #96 -: Май 12, 2007, 11:50:54 pm »
Споменах Донна Кънингам, защото е психотерапевт с над 30-годишна практика, а и по-горе вече беше посочена книгата й "Холистично лечение на плутоновите кризи" и така ми дойде нейното име. Иначе книгата си заслужава горещо ти я препоръчвам, макар за мен да бе трудна за четене, поради проблемите, които поставя:
- вина, гняв, страх;
- емоционални тайни и техният принос за самоизолацията;
- кръвосмешение, изнасилване и домашно насилие;
- Плутон и нуждата от власт и контрол
- психологията в положение на жертва
- смърт и трансформация
- последствията от подтискането и неизживяването на скръбта.

Тъй като ме мързи да преписвам, а и който проявява интерес ще си намери книгата,  ще ти приложа само описанието на Плутон в 1 дом.

ПЛУТОН в 1 дом

[size=8]/Всички силни плутонови аспекти с асцедента, при асцедент в скорпион, със скорпионовите планети в първи дом/[/size]

Това е трудно разположение, когато Плутон е близо до асцедента или в аспект с него. Подобни индивиди може би трябва да бъдат определени като плутонианци. Борбата за власт нерядко си личи и по външността им. Тези хора успяват да изглеждат драматично различни по начин, който отблъсква другите – например носят черни кожени якета, сексуално предизвикателни дрехи, имат проблем с теглото или постоянно мрачно изражение. Сякаш ги чувате да казват на някой от родителите си: „Не можеш да ми заповядваш как точно да изглеждам“. Тъй като 1-ви дом е една от сферите на здравето, от съществено значение е да се работи върху темите за вината и гнева, защото с годините енергията може да се превърне в сериозен физически проблем.
Плутонианската личност може да отблъсква другите – нерядко с предизвикателно държане, излъчвайки обида. Възможно е стриктно да владеят емоционалността си, като не доверяват на света никаква важна информация и постоянно контролират всичко. Когато са сърдити или обидени, те нерядко се отдръпват в изолация или се превръщат в самотници. Връзките им може да се основават на факта, че те правят прекалено много неща за другите или ги обвързват симбиотично към себе си. Когато подобни взаимоотношения се провалят, като резултат идва изолацията. Причината за тази липса на доверие обичайно е предателство в много ранна възраст, изоставяне, смърт на важен човек или други трудни семейни ситуации.  /Първи дом показва защитите, към които прибягваме, подтикнати от семейната среда и други събития от ранните години на ни./
Използвано градивно това е силно разположение, защото тези индивиди имат способността да влияят  върху своята среда. Когато започват да се справят с използването на властта, въздействието им върху другите може да стане много голямо. Това е една от характерните черти на лечителя или психотерапевта , защото тези хора умеят да виждат сърцевината на проблема и да вдъхнат сила на другите да се излекуват сами. Те са способни да бъдат медиуми-съзнателно или подсъзнателно.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #97 -: Май 12, 2007, 11:51:56 pm »
Цитат
Плутон символизира онези табу теми, които предпочитаме да не коментираме пред широк кръг хора/аудитория, но това не означава, че ги няма и не са факт. Градски тоалетни, канализация, погребални бюра; пране на пари, разчистване на сметки, екстремизъм; смърт, агония, болка; порнографски филми, стриптийз клубове, представителки на най-древната професия; корупция, срастване на държавното управление с престъпността - всички те са под егидата на Плутон. И никой не може да каже, че те не съществуват, но всеки предпочита да не говори за това.
Прекрасна и не така дразнеща слуха алтернатива дава модерното напоследък психологическо тълкуване на Плутон, където неудобните теми добиват по-мелодично звучене - трансформация, пречистване, градивно развитие, катарзис на душата, промяна, възраждане от пепелта...
И така, още ли има ентусиасти да доказват, че тук няма никаква психология?
« Последна редакция: Май 13, 2007, 12:54:02 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #98 -: Май 13, 2007, 12:46:57 am »
Цитат
И мисля, че точно с ключовите думи е възможно да се направи най-свободно една индивидуална интерпретация.

Xalia, прегледай и тези статийки, ако случайно още не си ги намерила в нета  :)
Осми дом
и
Венера - Плутон
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

Транзити на Плутон