Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 145366 Прегледи
*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #100 -: Май 13, 2007, 12:55:54 am »
Цитат
Прекрасна и не така дразнеща слуха алтернатива дава модерното напоследък психологическо тълкуване на Плутон, където неудобните теми добиват по-мелодично звучене - трансформация, пречистване, градивно развитие, катарзис на душата, промяна, възраждане от пепелта...
И така, още ли има ентусиасти да доказват, че тук няма никаква психология?
Имах предвид тълкуванията за Плутон в домовете, а не темата като цяло.

Към Халия:
 В тия тълкувания от лекциите ти нищо плутонианско не видях, едно такова приятно, топло и мило ми стана даже от някои.
Виж сега, това за мен е едностранчиво виждане, а и както ти самата посочи повърхностно.  Не може да ми кажеш, че всички хора с Плутон в 6-ти примерно ще пострадат при автомобилна катастрофа или жени с Плутон в 5-ти ще абортират. Виж ако ми кажеш, че познаваш 10 човека с Плутон в 6-ти и всички са катастрофирали ще взема да се замисля и да спра да шофирам, може би.  ;) Гледа се всичко комплексно, не само дома, където попада Плутон, ами и знака, аспектите, дома, който управлява, дома със скорпион на върха, транзити, дирекции, прогресии и т.н.
Или да разбирам, че Плутон с 4 квадратури към лични планети е еднакво поставен с Плутон с един секстил  с Нептун, като и двата да са в един дом примерно?

Вярно е, че там където попада Плутон в хороскопа има възможен проблем, свързан с особеностите на дома. Но какъв, кога, защо и как ще се отключи той, ще бъде доста различно при всеки един индивид. А в т.нар. от теб ключови  думи за Плутон в домовете не видях такива проблеми, каквито после си дала в примерите ти.  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #101 -: Май 13, 2007, 01:02:04 am »
За мен домът на Плутон е онова място, "откъдето е дошло" нещо си за някоя лична планета, чиито аналогии и теми в хороскопа той засяга чрез отправен аспект или друга връзка.
Знам, че звучи странно, но не намирам по-подходящи думи да го обясня на достатъчно достъпен и разбираем език, а и някои деликатни теми изискват използване на психологически гатанки и игри на думи.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #102 -: Май 13, 2007, 01:02:20 am »
Сега по един плутониански въпрос какъвто е самоубийството. Отворих картите на пет известни личности - писатели и певци, които са сложили край на живота си. Халия защо според теб и при петимата Плутон попада в различен дом?  

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #103 -: Май 13, 2007, 01:13:59 am »
А според теб в кой дом трябва да е разположен наталният Плутон в такива случаи? Между другото, откакто още навремето прочетох на няколко места из руския нет, че би трябвало да имам склонност към суицид, просто спрях да чета там. По същия начин една потребителка беше питала за това дали Лилит в 7 дом в наталната й карта ще я кара да тласка партньорите си към суицид и разни изпълнения в духа на Отело и Дездемона  :D абе то в нета има всичко, но ако поне половината от написаното става за четене...  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #104 -: Май 13, 2007, 08:32:28 am »
Цитат
А според теб в кой дом трябва да е разположен наталният Плутон в такива случаи? Между другото, откакто още навремето прочетох на няколко места из руския нет, че би трябвало да имам склонност към суицид, просто спрях да чета там. По същия начин една потребителка беше питала за това дали Лилит в 7 дом в наталната й карта ще я кара да тласка партньорите си към суицид и разни изпълнения в духа на Отело и Дездемона  :D абе то в нета има всичко, но ако поне половината от написаното става за четене...  B)
То там е въпроса де. И при петте карти Плутон е в различен дом - 1, 8, 10, 11, 12. Този факт сега как да се пречупи през т.нар. "ключови думи"?  

Транзити на Плутон
« Отговор #105 -: Май 13, 2007, 09:11:23 am »
Цитат на: porto_kalka,May 13, 2007 09:32 am
То там е въпроса де. И при петте карти Плутон е в различен дом - 1, 8, 10, 11, 12. Този факт сега как да се пречупи през т.нар. "ключови думи"?
[/QUOTE]
 :huh: Това вече си е чисто заяждане.
Ако имаш повече информация, моля те да я споделиш.

Халия е направила един превод , а не е тръгнала да пише книга за Плутон.
Всички, които се занимават с Астрология знаят че една планета неможе да се разглежда изолирано от останалите. Трябва да се гледат аспектите, който сключва с тях.Разглеждането на парче е винаги не пълно и подценяващо.

Нещата, които Халия е написала за Плутон в първи при мен отговарят.
Не мисля че писането на черногледи неща ще е от полза на форума, имай те предвид  че във форума влизат хора, които не са запознати и могат доста да се стреснат от нещата, когато се представят в най-крайният вариянт. Пък и за всички злини неможем да виним Плутон и Лилит, много от нещата сами си ги правим и си търсим оправдание. :(  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

Транзити на Плутон
« Отговор #106 -: Май 13, 2007, 09:34:19 am »
Цитат
Цитат
А според теб в кой дом трябва да е разположен наталният Плутон в такива случаи? Между другото, откакто още навремето прочетох на няколко места из руския нет, че би трябвало да имам склонност към суицид, просто спрях да чета там. По същия начин една потребителка беше питала за това дали Лилит в 7 дом в наталната й карта ще я кара да тласка партньорите си към суицид и разни изпълнения в духа на Отело и Дездемона  :D абе то в нета има всичко, но ако поне половината от написаното става за четене...  B)
А необходимо ли е да е в един и същ за да се самоубиеш :huh: ,тези самоубийци по един и същ начин ли са сложили край  на живота си ?
Честно ,не разбрах смисъла на въпроса за самоубийството ,но и аз да се включа отново по темата :D .

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #107 -: Май 13, 2007, 10:12:22 am »
Защо, когато някой идва и почва да ви задава въпроси и да ви кара да мислите за вас това е заяждане? Това за всички плутонианци ли е характерно? Когато влезах тук темата беше толкова заспала и съдържаше 5-6 мнения   от по две "дълбоко философски" изречения /с изключение на едно/. Сега има вече над 100 мнения, което колкото и нескромно да звучи в известна степен се дължи и на мен.
Мисля си, че имахте нужда от малко уранова енергия. :rolleyes:  

Транзити на Плутон
« Отговор #108 -: Май 13, 2007, 10:18:48 am »
Цитат

:D От уранова енергия винаги имаме нужда, но и самочувствие не ти липсва, което е много хубаво. :D  :P  B)  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

Транзити на Плутон
« Отговор #109 -: Май 13, 2007, 10:21:06 am »
Цитат
Защо, когато някой идва и почва да ви задава въпроси и да ви кара да мислите за вас това е заяждане? Това за всички плутонианци ли е характерно? Когато влезах тук темата беше толкова заспала и съдържаше 5-6 мнения   от по две "дълбоко философски" изречения /с изключение на едно/. Сега има вече над 100 мнения, което колкото и нескромно да звучи в известна степен се дължи и на мен.
Аз пък чаках да отговориш на въпроса ,защо зададе такъв въпрос за самоубийствата  и домовете
 :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :P  :D .

А колокото до приноса за събуждането на темата ,беше похвалена още в самото начало ,нужно ли е да ни го натъртваш :blink:  :P  :D  

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #110 -: Май 13, 2007, 10:29:29 am »
Айде помисли си сам. :P  

Транзити на Плутон
« Отговор #111 -: Май 13, 2007, 10:31:56 am »
Цитат
Айде помисли си сам. :P
Трудно ми тече мисълта :( ,подскажи ми малко  :rolleyes:  :D  

Транзити на Плутон
« Отговор #112 -: Май 13, 2007, 10:40:52 am »
Хей,porto_kalka имаш ли данните на членовете на фамилия Хемингуей,които са се самоубили ,много ми е интересно какво е положението при тях защото ,от една страна са семейство ,а от друга при тях самоубийството е традиция .
За Ърнест Хемингуей си спомням ,че Плутон му беше в 10 дом,и че се е застрелял с любимата си пушка ,баща му и той се е самоубил след загуби на средства и някакво заболяване ,внучката му Мюриъл и тя следва традицията към този финал на живота.
Питам щото ми е любопитно да ги видя,но им нямам инфото :)
« Последна редакция: Май 13, 2007, 10:58:35 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

porto_kalka

Транзити на Плутон
« Отговор #113 -: Май 13, 2007, 11:24:44 am »
Ърнест Хемингуей - 21.07.1899 at 8:00 AM in Oak Park (IL) (USA) – death 02.07.1961 Ketcum, Idaho

Марго Хемингуей - 16.02.1955 at 9:15 AM in Portland (USA) – death 01.07.1996 Santa Monica (CA)

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #114 -: Май 13, 2007, 11:39:13 am »
Примерите, които посочих свързах с всеобщо познати ключови думи и отчасти с тези от текста, които представих в началото като допълнителна тема, т. е. допълваща основното и веше известното. Представеното от мен няма претенция за изчерпателност и абсолютност. Не бих искала да се идентифицирам и ограничавам с него. Аз също прочетох наскоро с интерес книгата на Донна Кънингам, но тя също не разглежда Плутон във всичките му фасети и не съдържа всичко, което е свързано с Плутон, въпреки, че в една книга възможността да представиш една тема е много по-добра, отколкото в един сбит текст. И точно това намирам за много вълнуващо и интересно - че при всеки автор една и съща тема се разглежда от различна гледна точка, като информацията се допълва и не си противоречи.

Като дадох примера с катастрофирал човек нямах изобщо намерението да обобщавам, че това го чака всеки с Плутон в шести дом, а като потвърждение, че темата телесност и здраве, макар и не така актуална през целия живот, в определен момент бива активирана. При друг  човек е мислимо например да си остане здрав, но да трябва да се грижи за здравето на близък или да работи в здравеопазването. При трети може ежедневните задължения като подчинен да представляват особено предизвикателство. И не при всеки Плутоновата тема е отключена от ранни младини.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #115 -: Май 13, 2007, 11:41:51 am »
Цитат
През ключови думи всичко може да се 'пречупи', но не там е въпросът, а в това, че с едната позиция на Плутон по дом няма как да го обясниш. Нито пък какви са причините, подтикнали човека да скочи в пропастта, които са винаги от комплексен и не само астрологичен характер.
« Последна редакция: Май 13, 2007, 03:39:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #116 -: Май 13, 2007, 11:44:07 am »
Цитат
Ърнест Хемингуей - 21.07.1899 at 8:00 AM in Oak Park (IL) (USA) – death 02.07.1961 Ketcum, Idaho

Марго Хемингуей - 16.02.1955 at 9:15 AM in Portland (USA) – death 01.07.1996 Santa Monica (CA)
Благодарско ! :D

( аз май съм погребал живата внучка,но какво да се прави мъжка му работа ;)  :D )

*

Xalia

• *
  • 164
Транзити на Плутон
« Отговор #117 -: Май 13, 2007, 11:56:44 am »
Lilie, благодаря за ценните линкове! Само първия ми е познат.

*

Lillie

• 30532
Транзити на Плутон
« Отговор #118 -: Май 13, 2007, 11:58:15 am »
Цитат
Защо, когато някой идва и почва да ви задава въпроси и да ви кара да мислите за вас това е заяждане? Това за всички плутонианци ли е характерно? Когато влезах тук темата беше толкова заспала и съдържаше 5-6 мнения   от по две "дълбоко философски" изречения /с изключение на едно/. Сега има вече над 100 мнения, което колкото и нескромно да звучи в известна степен се дължи и на мен.
Не виждам нищо смущаващо темата да продължи да се развива и да добие уранов замах, понеже вече стана очевидно, че юпитеров няма как да добие  :D
А и смея твърдя, че в този форум никой няма навика да се удря в гърдите, че единствено и винаги той е прав и само неговото мнение е меродавно, нито пък има изграден култ към определен астролог или школа.
Единственото, което леко ме озадачава, е защо предвид наличието на толкова вариации на плутоновата тема дискусията доби такъв обрат и взе да клони към суицидални тенденции в хороскопа  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Транзити на Плутон
« Отговор #119 -: Май 13, 2007, 12:04:56 pm »
Цитат

Не виждам нищо смущаващо темата да продължи да се развива и да добие уранов замах, понеже вече стана очевидно, че юпитеров няма как да добие  :D
А и смея твърдя, че в този форум никой няма навика да се удря в гърдите, че единствено и винаги той е прав и само неговото мнение е меродавно, нито пък има изграден култ към определен астролог или школа.
Единственото, което леко ме озадачава, е защо предвид наличието на толкова вариации на плутоновата тема дискусията доби такъв обрат и взе да клони към суицидални тенденции в хороскопа  :huh:
Аз да подчертая ,че си държа на Юпитеровото развитие :D  ;)