Прекрасна и не така дразнеща слуха алтернатива дава модерното напоследък психологическо тълкуване на Плутон, където неудобните теми добиват по-мелодично звучене - трансформация, пречистване, градивно развитие, катарзис на душата, промяна, възраждане от пепелта...
И така, още ли има ентусиасти да доказват, че тук няма никаква психология?
Имах предвид тълкуванията за Плутон в домовете, а не темата като цяло.
Към Халия:
В тия тълкувания от лекциите ти нищо плутонианско не видях, едно такова приятно, топло и мило ми стана даже от някои.
Виж сега, това за мен е едностранчиво виждане, а и както ти самата посочи повърхностно. Не може да ми кажеш, че всички хора с Плутон в 6-ти примерно ще пострадат при автомобилна катастрофа или жени с Плутон в 5-ти ще абортират. Виж ако ми кажеш, че познаваш 10 човека с Плутон в 6-ти и всички са катастрофирали ще взема да се замисля и да спра да шофирам, може би.

Гледа се всичко комплексно, не само дома, където попада Плутон, ами и знака, аспектите, дома, който управлява, дома със скорпион на върха, транзити, дирекции, прогресии и т.н.
Или да разбирам, че Плутон с 4 квадратури към лични планети е еднакво поставен с Плутон с един секстил с Нептун, като и двата да са в един дом примерно?
Вярно е, че там където попада Плутон в хороскопа има възможен проблем, свързан с особеностите на дома. Но какъв, кога, защо и как ще се отключи той, ще бъде доста различно при всеки един индивид. А в т.нар. от теб ключови думи за Плутон в домовете не видях такива проблеми, каквито после си дала в примерите ти.