Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 144820 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Re:Транзити на Плутон
« Отговор #200 -: Декември 21, 2010, 04:31:47 am »
Доби, ти кога взимаш аспекта под внимание? Когато е точен ли?

Nakoi pat sapozwa s 1° predi aspekta, pokaswa sa kakwo ste stawa duma, no pri poslednia aspekt s tasi planeta, se osastestwawa. :88:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Divna

• 2478
« Отговор #201 -: Декември 21, 2010, 04:35:39 am »
Благодаря, Доби!  :58:

А възможно ли е при мен да се е осъществил 4* преди точния аспект? Тогава имаше развитие и тогава нещата станаха ясни. Какво по-ясно от това трябва да стане на точния аспект?!  :-[

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #202 -: Декември 21, 2010, 04:38:47 am »

А възможно ли е при мен да се е осъществил 4* преди точния аспект? Тогава имаше развитие и тогава нещата станаха ясни. Какво по-ясно от това трябва да стане на точния аспект?!  :-[

Ne sam srestal s takaw golam orbis, da sapozne nesto transita, no mpge i da ima iskluzenie. :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Divna

• 2478
« Отговор #203 -: Декември 21, 2010, 04:40:04 am »

Ne sam srestal s takaw golam orbis, da sapozne nesto transita, no mpge i da ima iskluzenie. :wink2:

Благодаря!

*

abroad

« Отговор #204 -: Декември 21, 2010, 04:45:26 am »
мен ме интересува тригона му с Марс
някой потърпевш ;D

Зависи в кои домове е. Но като цяло е стремеж за налагане, борбенност, спортен хъс и голяма амбиция.

Плутон от 1ви тригон към Марс в 4ти на върха на 5ти, управляват съответно 11 и 4 ;D

Пече се. Ако отчитаме петте градуса преди точен аспект, е почнал вече при мене. Ами..., нищо :-\.

Мда, нищо...или не съвсем, като си прочетох написани домовете сега ;D

В момента тригона е точен - нищо. Не знам дали трябва да е нещо. :-\

до 5+ има бая време

п.п. Divna, струва ми се сега само усещаш страхове по аналогиите, може и само с това да си останеш :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #205 -: Декември 21, 2010, 04:54:30 am »
Благодаря, Abroad!

Вече не ми пука какво ще става. Какво ли не видях. Вече дори не се и страхувам. Каквото има да става ще става.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #206 -: Декември 21, 2010, 06:18:28 am »
някой потърпевш ;D

Само по натал. Наситени страсти най-първосигнално може би. ;D Но това е много интензивен контакт между двете планети, незнам за какво отговарят при теб, зависи...     

Абе има нещо такова, дето споменава Вижън, че Плутоновите транзити към лична планета се изявяват не основно в областите, които тя управлява, интересно защо е така, а като принципно влияние, което може да се очаква, тоест примерно към Луна -жена, майка, емоционално състояние и т.н. за всяка от останалите. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #207 -: Декември 21, 2010, 06:46:21 am »
Абе има нещо такова, дето споменава Вижън, че Плутоновите транзити към лична планета се изявяват не основно в областите, които тя управлява, интересно защо е така, а като принципно влияние, което може да се очаква, тоест примерно към Луна -жена, майка, емоционално състояние и т.н. за всяка от останалите.  

Така е, винаги работят мунданните (/естествени) сигнификации на планетите, независимо кои домове управляват в радикса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #208 -: Декември 21, 2010, 06:50:32 am »
Плутон от доста време води класациите на най-дискутираните теми....Нищо не е по-силно от Него- Плутон... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #209 -: Декември 21, 2010, 09:30:32 am »
 ;D То не бяха  съвпади на Сатурн/Плутон, Венера/Плутон, самоквадратури, Сега имам квадратура на транзитен Плутон с натален Сатурн.  ;D Имам усещане,че като преминах съвпада на транзитен Сатурн с Плутон в 11дом и ми беше активирана квадратурата на Плутон/Марс 11/3 дом, като,че ли Марс действа повече в долната полусфера вече. Засега нямам желание да се ядосвам толкова.Намерих си мото"всеки е външно такъв, каквато е причината вътре в него "  Ровичкам се в мотвите за действие,моите и на другите и не се газирам толкова. :blink: От сегашната квадратура на транзитен Плутон със Сатурн  малко се плаша . Сатурн е в 6 натален, но е управител  на 4 дом. :( То на Плутон по всяко време може да му се подпали фитила все пак.

Но,транзитен Плутон ми е в 3 дом и все едни новини достигат до мен за близки хора:

- една катастрофа с фатален край,
- 2 близки ,при които Плутон се проявява много брутално и извратено със всичките си негативни хактеристики на 8 дом / няма да описвам подробно за да не  натъжавам съфорумците/ .

Лично мен, Плутон и да ме е "душил", то е било за да мога после свободно да дишам и да усещам чистия въздух на Уран;D
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Vision

• 3523
« Отговор #210 -: Декември 21, 2010, 01:06:53 pm »
някой потърпевш ;D

Само по натал. Наситени страсти най-първосигнално може би. ;D Но това е много интензивен контакт между двете планети, незнам за какво отговарят при теб, зависи...     

е, аз естествено чак сега загрях че той като е правил квадратура към венера, е правил същевременно и към марс, защото натално те са ми в идеална опозиция 179.36..да не говорим, че малко преди това е зачекнал възлите, а малко след това и слънцето..и същевремнно е бил в опозиция с луната..за щастие този транзит няма да го преживея втори път, защото май ме е спасило само това, че съм била много млада и издържлива..втори път би било летално..добре, че се движи бавно.. :-[

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Asol

• 4140
« Отговор #211 -: Декември 21, 2010, 02:39:46 pm »
Плутон действа около точния градус, а няколко градуса след него отзвучава ефекта от транзита. Няколкото градуса преди точния аспект е подготовката, а към 1 градусов орбис по-осезнателно започват да се проявяват нещата.

Общо взето транзит на Плутон се задейства от такъв на по-бърза планета, било то на транзитна към натална или мунданен в тази насока, а и не само. Моментът на проявлението си зависи от наслагването на фактори като цяло в една стройна смислова верига спрямо всяка индивидуална натална карта.
« Последна редакция: Декември 21, 2010, 04:22:33 pm от Asol »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #212 -: Декември 21, 2010, 03:40:27 pm »
Ровичкам се в мотвите за действие,моите и на другите и не се газирам толкова. :blink:

Това сякаш е много характерно за аспект на Плутон с Марс. Да подлагаш повече темите дори от ежедневието на дълбочинен анализ, не непременно да реагираш веднага с някаква външна изява. В този смисъл Плутон прави Марс по-овладян, но и склонен да събира негативна енергия, да издържа на психическо напрежение, така че трябва и отдушник.   

*

sunrain

• 6710
« Отговор #213 -: Декември 21, 2010, 03:52:05 pm »
Така е, винаги работят мунданните (/естествени) сигнификации на планетите, независимо кои домове управляват в радикса.

Сетих се, че май по времето на квадратурата на тр.Плутон към Сатурн и преминаването му през Асц драстично отслабнах и ми попиля зъбите, такива проблеми, че не е за разказване.

Цяла нощ дори в съня си съм на Плутонови теми, затъмнението все пак ми идва в 8 дом, дали заради това. :unsure: 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #214 -: Декември 21, 2010, 09:13:55 pm »
Цяла нощ дори в съня си съм на Плутонови теми, затъмнението все пак ми идва в 8 дом, дали заради това. :unsure:  

Докато аз по затъмнение в Стрелец/Близнаци снощи сънувах влакова композиция. Сигурно ще ми се изсмеете, но сънувах как изтървам някакъв влак, за който имам билет. Не знаех къде отивам, но до мен беше майка ми. Имаше суматоха, закъснявахме и не можехме да намерим вагона, в който бяха местата ни. В момента, в който го намираме, влакът тръгва със зашеметяваща скорост. Тогава образът на майка ми избледнява, изчезва и оставам сама на гарата... Предполагам, че "гарата" е животът ми оттук нататък.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #215 -: Декември 21, 2010, 09:20:15 pm »

Докато аз по затъмнение в Стрелец/Близнаци снощи сънувах влакова композиция. Сигурно ще ми се изсмеете, но сънувах как изтървам някакъв влак, за който имам билет. Не знаех къде отивам, но до мен беше майка ми. Имаше суматоха, закъснявахме и не можехме да намерим вагона, в който бяха местата ни. В момента, в който го намираме, влакът тръгва със зашеметяваща скорост. Тогава образът на майка ми избледнява, изчезва и оставам сама на гарата... Предполагам, че "гарата" е животът ми оттук нататък.  :blink:
И аз така мисля.
Много е показателен съня.

*

Feia

« Отговор #216 -: Декември 21, 2010, 10:49:33 pm »

От "Тълкуване на сънищата" на Пиер Дако.

Сън с влак (на мъж) Все същата тема.
- Пристигнах на гарата и видях как влакът ми се отдалечава към хоризонта. Затичах се покрай релсите с тежкия си багаж в ръце...
Тук имаме, разбира се, чувството „изпускам влака на живота си", пропускам случая да преуспея, да разгърна силите си, не осъществявам своето „пътешествие". Сънуващият носи тежък багаж. Дали съществуването не му тежи?...

Сън с гара (на жена)
- Пристигам на Източната гара. Перонът е абсолютно пуст и унил. Жестока самота. Никаква светлина. Загубила съм се. Сбъркала съм перона. Виждам моя влак, спрял в глуха линия. Няма локомотив.
Необходимо ли е да се коментира този сън, който всеки без труд би разбрал? Чувството „изоставена съм" е могъщо - пуста гара, глуха линия. Никакъв влак не тръгва към живота и бъдещето. Липсва „движещата сила" - няма локомотив, който да подкара влака...

Влак
Вече срещахме този съвременен символ. Тук ще поговорим за железниците поради значителната роля, която играят в сънищата.
Тълкуването на сънища с влакове е доста лесно. Често е достатъчно да извършим съответната „транспозиция".
Гарата например е отправна точка към пътешествие. Освен ако не пристигаме на гара. Така че можем да заминаваме в различни посоки (на живота ни) или да сме достигнали до определен етап. В първия случай трябва да се анализира кон-" текстът на гарата. Голяма ли е? Гъмжи ли от хора, има ли много влакове, за да бъде символ на големи вътрешни възможности за избор и решение? Или, напротив, е изоставена и олицетворява вътрешен живот, изпразнен от жизнения си потенциал, тъпчене на място, след като никакъв влак не тръгва оттам? По същия начин разглеждаме и контекста на гарата, на която пристигаме.
Самият влак е символ на нашата еволюция. Той е средството за афективното ни и интелектуално .пътуване. Символизира и социалния, колективния живот. Понякога неумолимо се движи, локомотивът става неуправляем, машинистът е неопитен. Това означава, че сме завлечени въпреки съзнателната ни воля към „пътешествия", които биха могли да бъдат пагубни.
Закъсненията и грешките са свръхразпространени в сънищата. Закъсняваме за влака, изпускаме го, бъркаме перона, озоваваме се в купе, в което нямаме право да пътуваме, и пр. Тези сюжети често изразяват чувство за безсилие, за малоценност, за вина. Те могат да показват и до каква степен сънуващият пропуска „удобните случаи", които, му предлага животът.
Контрольорите също нерядко населяват сънищата ни. Те символизират онзи, който „ни държи сметка", и са една от формите на Свръхаза.
Случва се и влакът да е претъпкан. Това може да се преведе като трудност в приобщаването ни към социалния живот. Ако сънуващият не успява да се качи на влака, да „си намери място сред тълпата", той най-вероятно лесно отстъпва в живота от страх да не загуби състезанието.
Така че влакът в сънищата сочи нашите успехи, провали, принуди, тревоги: А всъщност не е ли той съвременната версия на Дракона?

*

Stella

• 7765
« Отговор #217 -: Декември 21, 2010, 10:58:27 pm »

Наблюдавала съм транзитите на Плутон много дълго време, понеже ми засегна Гокленовата зона около асцендента и квадратира всичките ми планети по оста Дева-Риби - разтресе всичко из основи баш по домовете, управляващи съответните сфери в моя живот - всичко беше подложено на дълбока трансформация - с Меркурий (У7) - брака, с Венера (У5, У10) - любовта и кариерата, със Сатурн (У2) - източниците на доходи и квадратът със собствената позиция (У11) - приятелствата бяха подложени на изпитание. И в момента продължават трансформациите по У7 и У5,10 но вече по един по-безболезнен и по-осъзнат/градивен начин (секстил).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #218 -: Декември 21, 2010, 11:04:36 pm »
Разбира се, Стелла, тези области няма как да бъдат подминати и трябва да бъдат пренастроени, а понякога в кризата, която идва с Плутон просто се променя нашето отношение към тях, не са непременно сътресения, но обикновено има загуби, без тях не минава...решила съм, ще си водя дневник на Плутон ;D, че миналите години, в които е засягал важни точки в натала нямам събран подробен материал, карам я по спомени, а трябват и дати и конкретика.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #219 -: Декември 22, 2010, 01:25:29 am »
От "Тълкуване на сънищата" на Пиер Дако.

Благодря, Феичке.  :blink:
Имам я тази книга, отдавна е закупена, но все не намирам време да я прочета, само съм я разлиствала...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.