Здравей Гост

Транзити на Плутон

• 635 Отговора
  • 144956 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Транзити на Плутон
« Отговор #580 -: Декември 06, 2013, 02:52:03 pm »

Някой имал ли е транзит на Плутон през ЮЛВ? В квадрат с Уран У4?

Дали го е преживял?  :-[

Да...Преживява се.Трудно..,но после е леко.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #581 -: Декември 06, 2013, 02:55:25 pm »
Какво се случва от минал живот? Каква карма е... Пиши на лични къде е нодалната ос.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #582 -: Декември 06, 2013, 03:23:02 pm »
Какво се случва от минал живот? Каква карма е... Пиши на лични къде е нодалната ос.
Аз съм родена с такъв съвпад Яя,че даже Плутон прави квадрат към Слънцето и Венера  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #583 -: Декември 06, 2013, 03:27:09 pm »
Ами "похвали" се,какъв товар или благословия носиш?Като как го усещаш?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #584 -: Декември 06, 2013, 03:35:17 pm »
Палувала си в сърдечните въпроси някога  ;) Разкажи за дом на съвпада, управителство на Плутон, диспозитори на възлите....

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #585 -: Декември 06, 2013, 03:35:42 pm »
Предполагам съвпада Плутон-ЮЛВ намеква,че в предишен живот съм била деструктивна натура,още повече че се случва в знак Скорпион във 2-ри дом.Лилит е в Телец...Какво да ти кажа...Голям материалист бях до преди 2 години,когато срещнах един Телец и той ме промени-помогна ми да го надрастна и да проумея,че на този Свят има неща по-важни от парите.Осъзнах,че няма по-голяма сила от силата на любовта.В детството си живеех в голям лукс,на 19 годишна възраст изгубих всичко...Материализма ми се прояви тогава.Години по-късно се запознах с мъж,който засилваше тази черта в мен неимоверно много,чак грозно ставаше понякога.Интересното е,че колкото повече пари ми даваше толкова повече усещах как затъвам.И вместо да съм щастлива нещастията се сипеха едно след друго,а парите сякаш потъваха някъде.Когато надрастнах в някаква степен този отвратителен материализъм се чувствам по-добре и даже парите ми се увеличиха.Явно това е някаква награда  :P

« Отговор #586 -: Декември 06, 2013, 03:36:40 pm »
Картата ми я има в темата за прогресиите (73-та стр)-не е тайна за никого  :P Абе не искам да философствам и да се правя на много умна,но според мен идеята на съвпада е да не се вкопчваш в парите,да не ги приемаш като цел,да не използваш мъжете... :-[
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 03:43:59 pm от Just_a_Dream »

« Отговор #587 -: Декември 06, 2013, 03:45:17 pm »
Очаквай публиката да те замери с камъни. А съм убеден, че голяма част от "камънлийките" и на дърти години живеят така...:)
Няма жена да не е имала такива моменти и е нормално това, нищо странно няма. Аз съм на твоя страна...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #588 -: Декември 06, 2013, 03:46:26 pm »
Много интересно.А какви транзити предизвикаха загубите на 19 год.И извинявай,ако е много лично,но в какво се прояви.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #589 -: Декември 06, 2013, 03:48:37 pm »
Джъст, съвпадът ти е по оста 2/8 - вероятно идва да каже, че ти се дава и трябва да цениш това, което имаш...

Аз подозирам, че при мен ще е загуба на имущество. Съвпадът ще е в 4ти, Плутон е У2. Сатурн в транзит срещу Венера....

А Шопенхауер

« Отговор #590 -: Декември 06, 2013, 03:59:23 pm »
Джъст, съвпадът ти е по оста 2/8 - вероятно идва да каже, че ти се дава и трябва да цениш това, което имаш...

Аз подозирам, че при мен ще е загуба на имущество. Съвпадът ще е в 4ти, Плутон е У2. Сатурн в транзит срещу Венера....
Ти имаш ли заложен такъв потенциал в натала? Да претърпиш някакви големи загуби? Ако нямаш-напразно се тревожиш  :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #591 -: Декември 06, 2013, 04:51:20 pm »
В интерес на истината У4 Уран ми е в квадрат с нодалната ос и се получава Тао. Като цяло, считам Венера за неаспекитрана и е възможно от важността, която придобива за картата, да доведе до загуби. Усещам я повече финансова. Иначе, не, не мога да се оплача от живота, въпреки че съм вечно недоволна и самокритична (Сатурн опозе Слънце)

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #592 -: Декември 08, 2013, 08:54:09 am »

Четох някъде за аспектите на Плутон и рака. Не помня, но имаше нещо от рода на:

- тр. Плутон върху натална Луна или  Венера;
- пр. Луна върху Плутон;
- пр Венера върху  Плутон.....

За съжаление, нямам спомен. Някой спомня ли си точно? Или аспектите - съвпад ли беше или е без значение? Ако е квадрат, тригон?

А Шопенхауер

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #593 -: Декември 08, 2013, 12:15:31 pm »
Yaya, при мен Плутон от доста време гравитира около Юлв и Лилит, които са на к12 в картата ми. И квадратира Венерата ми - у3/4/8 в 8 дом.
Натално Плутон е у9/10 и е в 8 дом също.
Какво да ти кажа за този транзит - смутни времена. Сега е отлепил на 2 градуса след Юлв-то. Но е на градус от точното каре с Венера, за пореден път.
Имала съм и по-спокойни дни.  :blink:

И при мен у4 - Венера, е в каре с нодалната ос. Но при мен се изявява това тао по-скоро по венерините теми и в отношенията с майка ми, не толкова по жилищните теми, макар да е имало доста промени и в тях. Но не са ми били драматични.

« Отговор #594 -: Декември 08, 2013, 01:45:27 pm »

Четох някъде за аспектите на Плутон и рака. Не помня, но имаше нещо от рода на:

- тр. Плутон върху натална Луна или  Венера;
- пр. Луна върху Плутон;
- пр Венера върху  Плутон.....

За съжаление, нямам спомен. Някой спомня ли си точно? Или аспектите - съвпад ли беше или е без значение? Ако е квадрат, тригон?

Определено винаги има връзка на Плутон с болестта рак, имаше цяла тема в астро.ком и там анализираха аспекти/обусловеност. Имаше нещо за напрегнат аспект при движението на Плутон към У на АЦ+ някои други предпоставки и как точно тогава хората се разболяват.  За жалост изобщо не помня подробности, защото досега за щастие не ми се е налагало да търся астрологични обяснения за болести, но ако ти е интересно, можеш да потърсиш темата.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #595 -: Декември 08, 2013, 05:48:01 pm »
Мерси, Мейфлауър! При мен Венера е и У на АЦ  :blink:

Там не знам дали има намиране, но ще се поровя.

А Шопенхауер

« Отговор #596 -: Януари 23, 2014, 06:09:41 pm »
Транзитен Плутон тригон натално Слънце-някой да помни какво му се е случило при такъв транзит?

Транзитен Плутон от 3-ти прави точен тригон към натално Слънце в 7-ми дом след няколко седмици. Слънце управлява 10-ти, а Плутон 2-ри в натала. Би ли могло да означава нова работа, по-точно имам предвид кариера (по 10-ти), с по-престижна позиция, или аз си ги нагласям проявленията както ми се иска?!

Замесените домове са 2,3,7,10.
For you!

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #597 -: Януари 23, 2014, 08:54:46 pm »
Транзитен Плутон тригон натално Слънце-някой да помни какво му се е случило при такъв транзит?
Транзитен Плутон от 3-ти прави точен тригон към натално Слънце в 7-ми дом след няколко седмици. Слънце управлява 10-ти, а Плутон 2-ри в натала. Би ли могло да означава нова работа, по-точно имам предвид кариера (по 10-ти), с по-престижна позиция, или аз си ги нагласям проявленията както ми се иска?!

Напълно възможно е тълкуването, което имаш ~ развитие по 10-ти дом; по-престижна позиция, обвързана с повече отговорност и власт /контрол/. Може да включва и повишение на доходите, както и да е свързано с кратки пътувания. След като Слънцето по натал си е в 7-ми дом, може да е и чрез партньорство/а.

Не всеки ще е преживял/преживее такъв транзит. Добре е, че е плавен; ще продължи доста време и като цяло изглежда положителен. Слънцето по натал какви аспекти сключва? ...защото те също ще бъдат активирани.

Имаме сходна домификация с теб - при мен засега транзитът от трети дом на Плутон /пак тригон/ е към наталния Юпитер в 7-ми натален; към Слънцето /ще е след няколко години; Слънцето пак е У10/. Засега не мога да идентифицирам аспекта с конкретно проявление - казват, че за Плутон въздействията се усещат дори малко след градуса на точния аспект; пък било и то на 2,3 тия път, когато се сключва /след ретро движение/.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #598 -: Януари 23, 2014, 11:31:21 pm »

Напълно възможно е тълкуването, което имаш ~ развитие по 10-ти дом; по-престижна позиция, обвързана с повече отговорност и власт /контрол/. Може да включва и повишение на доходите, както и да е свързано с кратки пътувания. След като Слънцето по натал си е в 7-ми дом, може да е и чрез партньорство/а.

Не всеки ще е преживял/преживее такъв транзит. Добре е, че е плавен; ще продължи доста време и като цяло изглежда положителен. Слънцето по натал какви аспекти сключва? ...защото те също ще бъдат активирани.

Имаме сходна домификация с теб - при мен засега транзитът от трети дом на Плутон /пак тригон/ е към наталния Юпитер в 7-ми натален; към Слънцето /ще е след няколко години; Слънцето пак е У10/. Засега не мога да идентифицирам аспекта с конкретно проявление - казват, че за Плутон въздействията се усещат дори малко след градуса на точния аспект; пък било и то на 2,3 тия път, когато се сключва /след ретро движение/.

Благодаря за коментара, Ванила!

Вероятно имаме сходна домификация наистина, моят АЦ е в последните градуси на Везни, виждам че твоят е в Скорпион, но  аз имам и интерсептирани знаци.

Моето Слънце е в 13-ти градус на Телец, твоето в кой градус на знака е точно?

Иначе Слънцето е доста наранено в натала-квадрат Марс, широк квадрат Сатурн и опозиция Уран, няма натален аспект с Плутон.
Транзитния Плутон освен тригон към Слънце, същевременно ще квадратира и Луна (в 13-ти градус на Овен). Около 2 години ще са активни аспектите към светилата, поради ретроградността.
Ще почакам още малко и ще видя какво ще донесе, не остана време :blink:

Иначе тригон на Плутон към натален Юпитер би трябвало да бъде с много позитивно проявление! Разширение на контакти, възможности, пътешествия, бих се радвала да споделиш след време какво ти е донесъл. При мен дори опозицията на транзитен Плутон от 3-ти дом към натален Юпитер в 9-ти преди години, беше изключително градивна.

« Последна редакция: Януари 23, 2014, 11:35:27 pm от MayFlower »
For you!

*

galiusha

• *
  • 143
  • В живота няма щастие, само щастливи мигове...
« Отговор #599 -: Януари 24, 2014, 12:41:15 am »
И моето Слънце е на 13 градуса Телец... транзитен Плутон освен тригона към Слънцето ще съвпадне и с Юпитер в 7 дом, секстил Сатурн.... надявам се вече да настъпи добър период... и още повече се надявам много, ама мнооооого да пътувам  :blink:
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?