Какво може да се случи при транзит на Плутон през МС? Ужасно се страхувам от най-лошото. Дайте ми алтернативи, да си успокоя мислите. На възраст в началото на 60-те - да се пенсионира? МС управителят е Уран в 5-ти, съвпад Плутон - 4* орб., секстил Нептун У11 в Скорпион в 6 и квадрат Марс У12 на ДС. Страхувам се, защото човекът има опозиция на У4 и У8/9 в рождената карта, която е Слънце/Сатурн. През периода Сатурн У8 минава през АС. Хубаво е, АС и МС имат само тригони. Ако някой може да ме успокои, ще му бъда много благодарна! Изтормозих се от този страх! Не мога да мисля разумно.
Ами да ти кажа...сама си правиш проекции и с това не си помагаш,а вредиш!
Едно време..,моята учителка по астрология /да ми е жива и здрава/ ми казваше:
"Спри да четеш астрология! Нужно е да ти улегне в главата! Чети Блаватска , Кастанеда...езотерика!"
Цяла нощ четях...сякаш исках да изпреваря времето на пук на Сатурн...и няма да забравя 8-ми дом ми разката мамата...Сутрин и звънях с треперещ глас..,а Мара казваше..когато напреднеш ще загубиш страха...Та..така и ти!
Дай да поразсъждаваме на глас ,ако искаш и ще разбереш...как това изобщо не е страшно!
Можеш ли да промениш всичко? Според мен. Можеш ли да приемеш обаче всичко? Според мен отново ДА! Къде е проблема тогава? В приемането и осъзнаването...
Помниш ли онази клиширана фраза заредена с дълбока истина...като панацея?!-
God, grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom to know the difference. А сега към транзита...
Какво е Плутон - сила,мощ,трансформация,страст..онова,което е скрито в сянката /колко дълго учените са се взирали в космоса..за да открият/. Той е всичко или нищо - последната дума...
В козирог аз го намирам за отлично поставен...,без значение,че според някои източници Плутон екзалтира в Лъв...след като Марс екзалтира в козирог ,защо да няма взаимна рецепция по екзалтация?!
МЦ се свързва със социалния статус с кариерата...това е най-видимото за нас. Транзита ще засегне домовете,които управлява Плутон...Виж къде е Сатурн,има ли дирекции на двете планети...и още и още и още...но за сега погледни това!
Прочети и това: ехооо,къде сте?почивате си след кратката седмица

?
плутон е в козирог.знаем го всички.като тежкар , той доста дълго потънцува танца си в срелец ,като не подмина с присъствието си и мутабелните знаци.горките ние стрелци-напоследък доста говорим за себе си

, ама нали затова сме тук?да споделим преживяния опит ,да поучим себе си и дадем възможност на другите да се поучат.
та трансформацийте не бяха лесни и леки.наред с това ,промяната която преживяхме не беше лека ,но от натрупания опит могат да се възползват мъдрите и стабилни козирози , чувствителните и емоционални раци , импулсивните овни и не на последно място дипломатичните везни.
от личния си опит мога да кажа , че плутон е много силна и сериозна планета.тя за мен беше преса,бавно и сигурно тя мачкаше ,дори определени модели на поведение в живота ми.както обичам да се изразявам той изпълнява присъдата на сатурн.
плутон ще премине през светилата на много съфорумци ,ще аспектира личните планети на много от вас,наред с това някой /като мен/ще си поотдъхнем от него.усвоили уроците му , възродили се като феникс от пепелта с много , ама много опит.
плутон не е свързан с цели поколения.той е свързан и с всяка личност ,болката и катарзиса-това е той.
плутон бих могла да сравня с уран по отношение на промяната.болката и КРИЗАТА по плутон могат да конкурират уран.дори са по силни.защото са бавни и мъчителни ,докато уран е внезапен и бърз тук променяш себе си чрез натиск от вън, от обстоятелства или хора . кризата води до трансформация и имаш възможност да скъсваш с миналото си и да започваш живота си отначало.
плутон предизвиква необратими промени, унищожава неща, които са изглеждали сигурни и надежни. безпощаден е ако не го направиш сам! по насилствен начин си принуден да отхвърлиш остарялото и негодно. плутон е жесток , като раждането и смъртта.естествен управител на 8-ми дом.

като скорпиона готов за смърт.
под силното, изключително и безпощадно влияние на плутон, човек изпитва върху себе си действието на силни енергии добива нови опитности ,както и свобода."това, което не ни убива ни прави по – силни". често го четях в постовете на каили -да това е плутон.Натрапчивите идеи, импулси могат да те тласнат напред, нагоре или към дъното с голяма сила.като вълна в прибоя си! по – силна, осъзнаваш своята мисия или загиваш. психологическата помощ, психотерапия,се търсят точно по време на транзитите на плутон, но обикновено не я търсим. защо ли?- защото тежкаря не обича за споделя. преминах през самота, изолация, имах чувството, че не ме разбират близките хора и сама трябваше да разбера неговата истина , неговото безпрецедентно присъствие във вселената,за да се справя сама с проблемите . разбира се при мен не беше само той , уран ,сатурн и

.........квадратури и опозиций.
плутон и Уран действат преди точния аспект и до 5гр-след него. финанси, бизнес, завещания, наследства-всичко това е плутон. и когато отсреща стой един юпитер.
в мунданен план плутон е мафията, насилствената смърт,проституция , политика. свързан с властта, подкрепата на масите в политическите борби за власт, манипулирането им , той руши непрестанно за да създава отново.това ми донесе и огромните юридически проблеми.
силата на планетата трябва да бъде преживяна ,за да бъде разбрана.много е важно през кой дом и какви аспекти ще даде.съвпада и квадратурите ,както и опозицийте ги преживях. като упр. на моя асц разбира се ,че той ми даде и онази сила , онази енергия ,както и ината за борба.където беше нужен магнетичен плутоновски подход,където беше нужно подмолна война ,все беше той!
сега е на в-ха на втори дом,все още се усеща разходящата му опозиция с нат. юпитер ...,но не е това ,което беше.
иска ми се ,да говорим за него ,защото той ще остане дълго в козирог и събитията ,които ще носи ще се усещат доста дълго.та затова си казах да попишем за плутон......
хубава вечер!
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2969.0.html