Здравей Гост

уран

• 224 Отговора
  • 39006 Прегледи
*

unicorn

уран
« -: Май 26, 2007, 09:58:44 am »
уран отдавна ме интригува с внезапното си появяване,с егоизма и свободата си,но най-вече с ексцентризма,към който при всички случаи сочи.всъщност,това,което изброих са по-невинните му характеристики.в определени случаи може да доведе  до ексцес.
в моя натал се е настанил в 4дом в стрелец,в съвпад със  северния възел,с IC,в квадрат с асцендента,в опозиция с MC.явява се ъглова планета,което автоматично го прави силно поставен в радикса.
въпросът ми е-много проблематично ли е всичко това и наистина ли свидетелства за непреодолими проблеми,не само в родното семейство,но и в това, което създава питащият?

*

Lillie

• 30532
уран
« Отговор #1 -: Май 26, 2007, 01:07:53 pm »
Цитат
въпросът ми е-много проблематично ли е всичко това и наистина ли свидетелства за непреодолими проблеми,не само в родното семейство,но и в това, което създава питащият?
Единият Уран на ИЦ или в 4-ти дом все още не е показател за сериозна проблематика в семейството и дома, но природата на Уран е да бъде малко по-неангажиран що се отнася до семейните традиции, когато е разположен в този дом. Тук Уран е в конфликт с принципа на Луна-Сатурн, т.е. задържане на статуквото, на старите/изпитани от времето структури, съхраняване с цел запазване на автентичността.
За да добием представа за атмосферата в семейството и влиянието й върху живота на индивида, се прави анализ на цял сбор от фактори:
- Луната - по знак, дом, аспекти и статус в хороскопа;
- знакът на ИЦ и съответно на МЦ;
- планети в 4-ти дом - знак, аспекти и връзка с други домове в радикса;
- статусът на планетата-владетел на ИЦ в радикса;
- и, евентуално, планети по оста Рак-Козирог (при акцентиране на знака Лъв и аналогиите му също има връзка с бащата).

Какво за теб е "непреодолим" проблем?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

уран
« Отговор #2 -: Май 26, 2007, 01:36:15 pm »
непреодолим проблем,като се замисля,звучи много относително и леко сантиментално.в случая имам предвид дали уран индикира за безотговорност на родителите,която се наследява :D ,примерно.оста рак-козирог е празна.но пък юпитер е в 4ти дом,в козирог.интересно ми е как да го тълкувам този подвижно-кардинален 4дом.същевременно ми носи голямото щастие и големите промени.

*

unicorn

уран
« Отговор #3 -: Май 26, 2007, 01:39:09 pm »
излъгах,юпитер е заел позиция на козирожката страна на оста.

*

Lillie

• 30532
уран
« Отговор #4 -: Май 26, 2007, 03:39:11 pm »
Уф, сега каквото и да кажа за Уран в тази позиция ще е малко или повече субективно. В момента изживявам квадрат на прогр. Луна към Уран, преди това беше в съвпад със Сатурн... вече мога да кажа, че преминаването й в аспект с Уран носи повече напрежение... а и вероятно съм под въздействие на транз. Марс в съвпад с нат. Слънце  :unsure: избягвам всякакви "дразнители", но те сякаш нарочно и неканени идват при мен с най-различни провокации  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
уран
« Отговор #5 -: Май 26, 2007, 07:42:01 pm »
И още нещо  ;)
И Нептун, и Уран имат проблем с границите. Те нали са по Сатурн.
И докато Нептун често не е наясно със собствените си граници, за Уран и уранчовците чуждите граници са доста условно понятие, без дори да си дават сметка за това.
И докато водните щипаловидни създания - Рак и Скорпион - имат нужда да се окопаят и залостят, за да си създадат зона на относителна сигурност и контрол, нахлуването на Уран-чо в личното им и така усърдно пазено пространство не винаги се посреща с горещ ентусиазъм  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

Re:уран
« Отговор #6 -: Май 09, 2010, 11:01:13 pm »
На 28-ми май Уран влиза в Овен за пръв път. Това ще постави началото на голяма промяна за всички. Най-вече хората, които имат подчиртан водолей в картата си ще получат тласък в развитието си, заради секстила на Овен с Водолей.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #7 -: Май 10, 2010, 12:47:57 pm »
На 28-ми май Уран влиза в Овен за пръв път. Това ще постави началото на голяма промяна за всички. Най-вече хората, които имат подчиртан водолей в картата си ще получат тласък в развитието си, заради секстила на Овен с Водолей.
Благодаря Небесна,
а на хората с луна във водолей ще повлияе ли по някакъв начин ингреса на уран в овен?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8 -: Май 10, 2010, 12:57:25 pm »

Сега, бива ли така? Честито на Водолеите секстилче! Пък за опозицийката на Везните и квадратчетата към другите кардинали - нищо. Барем някакво съчувствие, така от куртоазия, нема ли да изкажеш.  ;D

Или да си одим ние в оплаквачката, че то и без друго сме окупирали всички теми с рева си.  :P
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Май 10, 2010, 01:01:47 pm »
Сега, бива ли така? Честито на Водолеите секстилче! Пък за опозицийката на Везните и квадратчетата към другите кардинали - нищо.

А за Овните въобще да не говорим, тях навярно с перце ще ги погали.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Май 10, 2010, 01:07:06 pm »
Овнетата ще ги ръчне здраво изотзад вероятно и те ще хукнат през глава да мушкат с рога - напред, въобще ще стане една....но внимателно с тия високоволтови екстремности, че не щем Трета световна война.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #11 -: Май 10, 2010, 01:11:32 pm »
Овнетата ще ги ръчне здраво изотзад

Именно, ще им даде ударна мощ и може да ги позабърза повечко, ама поне си е в тяхната посока, един вид попътен... ураган ;D в платната.
А другите ша ни разпилее като торнадо.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #12 -: Май 10, 2010, 01:24:15 pm »
Благодаря Небесна,
а на хората с луна във водолей ще повлияе ли по някакъв начин ингреса на уран в овен?
Имате ли представа,ще повлияе ли по някакъв начин на луна водолей?

*

Divna

« Отговор #13 -: Май 10, 2010, 01:44:48 pm »
На мен ми е интересно как ли ще повлияе на Марс във Водолей  :unsure:

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Май 10, 2010, 02:03:22 pm »
Благодаря Небесна,

Че как няма да повлияе - стой по-надалеч от електроуредите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Май 10, 2010, 02:25:05 pm »

При транзит на Уран през Марс на ІС не се случи, сега при транзит през Слънцето (упр. на 9 дом) да го чакам... Еми, да видим. Въпреки всичко чакам с нетърпение и радост ингреса му в Овен. Стига само Рибите са полудявали!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #16 -: Май 10, 2010, 02:29:48 pm »
Благодаря Небесна,

Благодаря небесна,
става въпрос за детето ми.То е с луна във водолей,та..още го чакаме да проговори.За това ми беше мисълта,нали уж било секстил, дали няма да се отпуши.
Но имам и доста близки хора с луна във водолей,ще ги предупредя да стоят далеч от електроуредите. :blink:

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Май 10, 2010, 09:36:30 pm »
това с лотариите ми го внуши една бивша съфорумка. Пусто, нямам навик да пускам тото. Играйте, особено при съвпада на Юпитер с Уран. В Овен Юпи/Уран ми прави съвпад с Лилит, за която съм чувала че имала пръст в лесното обогатяване. ;D ;D ;D

*

Divna

« Отговор #18 -: Май 10, 2010, 09:38:28 pm »
На мен ми е интересно как ли ще повлияе на Марс във Водолей  :unsure:

Верно бе то си става рецепцийка  ;D  Хич и не се бях замислял за това  :rolleyes:

Това трябва да означава,че ще се чувстваме добре Водолейските Марсове,докато Уран е в Овен,поне що се отнася до марсовите дейности с уранианска насоченост  ;)

Синухе, ами то трябва само да си пожелаем да има с кой да ги практикуваме  ;).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Май 10, 2010, 09:40:04 pm »
Съмнявам се Уран в Овен да доведе до злополуки с домакинска техника при родените с Луна във Водолей, ако не го предполагат други фактори. Водолей и Овен по знак са в секстил, това не е квадрат, опозиция, съвпад. Иначе за в някой вестник може да мине за проноза, но нищо повече.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.