А защо 9-ти дом трябва да се разглежда за/при втори брак?
Мислил съм по този въпрос.
Ако изхождаме от класическата астрология с начело Овен на Асц. излиза, че първия брак е по Венера, а втория по Юпитер. А от класиката знаем, че Юпитер се свързва с по-голямото добро, в сравнение с Венера. И съвсем елементарно е да попитам :"Е, добре, какво излиза, че човек за да се чувства по-добре в брака, той трябва да е втория ли?".
Всъщност, исторически погледнато съм намерил и друго решение. Сигурно и на други ясно.
Едно време бракът не е бил това, което е днес. Втори брак се е свключвал само когато първия бива прекъснат поради смърт.(Естествено, не винаги!).И тогава живият, вече "разведен" встъпва в нов брак с роднина на починалия - сиреч 3-ти дом от 7-ми (близкото обкръжение на партньора;роднини му) или направо 9-ти дом. И това се е правело с цел да не се разпилява имуществото. А може и поради други причини да се е правело - я, децата да не се разпиляват, я щото е имало малко население в града/селото, я ...нещо друго.
Така съм си ги свързал нещата. И точно защото така съм го направил, съм видял, че втория брак не е показан от 9-ти дом, тъй като тази традиция, каквато я е имало едно време, не се спазва!
Макар и с малка практика по тази тема за разводи и втори брак, също съм "получил разминаване".
Та, вашето мнение за това, защо 9-ти дом за втори брак и 'фаща ли дикиш ще ми е интересно да го разбера.