Здравей Гост

Юнона и връзките(брака)

• 295 Отговора
  • 75279 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Юнона и връзките(брака)
« Отговор #20 -: Август 21, 2007, 12:26:28 pm »
Това ми е напълно ясно  ;)

За това и казах какъв е смисъла въобще да се жени,пък и взаимоотношенията ни с един човек могат да акцентират всеки един дом дори и като основен, както и всички останали ако сме имали този късмет. :)

Обаче не винаги е така това с легализираните като задължително условие- ако имаш транзит през 7 дом и без брак и дори интимни връзки пак се засягат взаимоотношенията ти тъй като той по принцип си е дом за това.И те могат да бъдат всякакви-приятели,роднини,че и деца-стига в тези взаимоотношение наистина да става въпрос за връзка м/у личностите и взаимодействие между тях.

*

Lillie

• 30532
Юнона и връзките(брака)
« Отговор #21 -: Август 21, 2007, 12:33:25 pm »
Напълно съм съгласна с това, което казваш за 7-ми дом. Седми дом, наред с другите два дома от въздушния тригон, дава информация за начина, по който подхождаме като цяло към отношенията си със заобикалящия свят. По 7-ми дом (и планети в него) са "отразените" потребности  ;)
Например, в момента транзитния Сатурн прави квадрат към планета в наталния ми 7-ми дом. И мога да кажа, че интимните и любовни отношения не са засегнати пряко, а може би донякъде индиректно. На фокус са човешките взаимоотношения като цяло - в семейството, в приятелски кръг и в социален контекст най-вече.
« Последна редакция: Август 21, 2007, 12:33:55 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #22 -: Август 21, 2007, 01:18:07 pm »
Цитат

Смърт на съпруг/а съм не би трябвало ли да бъде по Сатурн и Плутон?

А моята венера е в квадратура с плутон,което явно допълва опасенията ми.Но все пак,това е само едно от възможните тълкувания, а човек,ако е решил да се стряска, може да види всъвъзможни неща. :D  

*

Lillie

• 30532
Юнона и връзките(брака)
« Отговор #23 -: Август 21, 2007, 01:33:10 pm »
Венера в квадрат към Луна/Плутон сочи определен "модел", т.е. сбор от нагласи и дилеми във връзките и междуличностните отношения.
Венера във Водолей предпочита да подхожда по доста неангажиран начин в отношенията, има нужда от повече "въздух". Луна в Скорпион в съвпад с Плутон е дълбока, експлозивна емоционалност, която имаш нужда да изразяваш (3 дом) по един интензивнен и същевременно контролиран начин. Силни чувства, извиращи от дълбините на душата, тенденция към потискане и контрол на инстинктивните реакции - "маската" на изгряваща Дева е перфектното кадифено спокойствие като външен израз, който често може да се разминава с вътрешното състояние.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Юнона и връзките(брака)
« Отговор #24 -: Август 21, 2007, 01:37:08 pm »
Цитат
Цитат

Смърт на съпруг/а съм не би трябвало ли да бъде по Сатурн и Плутон?

А моята венера е в квадратура с плутон,което явно допълва опасенията ми.Но все пак,това е само едно от възможните тълкувания, а човек,ако е решил да се стряска, може да види всъвъзможни неща. :D
Венера/Плутон и Луна/Плутон се свързват със страхове, фобии, самовнушения в интимните връзки, в междуличностните отношения, като най-силен е страхът от загуба/изоставяне. Страховете могат да бъдат и съвсем несъзнателни и често се "отразяват" по някакъв начин във връзките посредством проекция върху партньора.
« Последна редакция: Август 21, 2007, 03:48:09 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #25 -: Август 23, 2007, 09:42:18 am »
Аз отново ще се позанимая с любимата ми ,напоследък, проблематика,кои фактори сигнализират,че втори брак не трябва да се сключва преди сатурновия възврат? :D  

*

unicorn

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #26 -: Август 23, 2007, 09:47:32 am »
А и как да разглеждаме първия брак,който по документ е просъществувал 4 год.,но като фактическа раздяла,през по-голямата част от времето до самия развод.Мисълта ми е,може ли да разглеждаме като отношения,но не по 7 дом,защото в такъв случай следващия брак ще може да се впише в 7 дом?Или забравям за 7 дом и продължавам да разглеждам 9дом?

*

AH

• 2201
Юнона и връзките(брака)
« Отговор #27 -: Август 23, 2007, 10:14:23 am »
Цитат
А и как да разглеждаме първия брак,който по документ е просъществувал 4 год.,но като фактическа раздяла,през по-голямата част от времето до самия развод.Мисълта ми е,може ли да разглеждаме като отношения,но не по 7 дом,защото в такъв случай следващия брак ще може да се впише в 7 дом?Или забравям за 7 дом и продължавам да разглеждам 9дом?
гледай 9-ти :)  

*

череп

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #28 -: Август 23, 2007, 01:01:40 pm »
А защо 9-ти дом трябва да се разглежда за/при втори брак?
Мислил съм по този въпрос.
Ако изхождаме от класическата астрология с начело Овен на Асц. излиза, че първия брак е по Венера, а втория по Юпитер. А от класиката знаем, че Юпитер се свързва с по-голямото добро, в сравнение с Венера. И съвсем елементарно е да попитам :"Е, добре, какво излиза, че човек за да се чувства по-добре в брака, той трябва да е втория ли?".

Всъщност, исторически погледнато съм намерил и друго решение. Сигурно и на други ясно.
Едно време бракът не е бил това, което е днес. Втори брак се е свключвал само когато първия бива прекъснат поради смърт.(Естествено, не винаги!).И тогава живият, вече "разведен" встъпва в нов брак с роднина на починалия - сиреч 3-ти дом от 7-ми (близкото обкръжение на партньора;роднини му) или направо 9-ти дом. И това се е правело с цел да не се разпилява имуществото. А може и поради други причини да се е правело - я, децата да не се разпиляват, я щото е имало малко население в града/селото, я ...нещо друго.

Така съм си ги свързал нещата. И точно защото така съм го направил, съм видял, че втория брак не е показан от 9-ти дом, тъй като тази традиция, каквато я е имало едно време, не се спазва!
Макар и с малка практика по тази тема за разводи и втори брак, също съм "получил разминаване".
Та, вашето мнение за това, защо 9-ти дом за втори брак и 'фаща ли дикиш ще ми е интересно да го разбера.

*

unicorn

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #29 -: Август 23, 2007, 01:15:07 pm »
По твоята логика,след като е отживелица да асоциираме втория брак с 9,дом,вероятно е отживелица да асоциираме и 1 брак със 7 дом.Аз не съм най-върлия привърженик на класическите постулати,но обичам,когато се отрича нещо старо,то да се замести с нещо ново.В случая не виждам с какво контрираш,кажи какво е твоето виждане за нещата.С какво асоциираш 2-я брак? ;)  

*

unicorn

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #30 -: Август 23, 2007, 01:18:46 pm »
За мен темата е изключително интересна,още повече,като се има предвид,че юнона е в9 ми дом :D  

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Юнона и връзките(брака)
« Отговор #31 -: Август 23, 2007, 01:24:52 pm »
Съгласен съм с Unicorn,дори не смятам че чисто практически хората с 2 брак винаги са се женили за роднини на този от 1 вия ,което не е пречело това по 9 дом да работи.Всъщтност това на което се залага в голяма степен е наистина връзката 3 от 7 дом заради създаването на нов брачен договор.Чисто и просто.

*

Lillie

• 30532
Юнона и връзките(брака)
« Отговор #32 -: Август 23, 2007, 03:46:28 pm »
Цитат
Аз отново ще се позанимая с любимата ми ,напоследък, проблематика,кои фактори сигнализират,че втори брак не трябва да се сключва преди сатурновия възврат? :D
Има случаи, когато и първи брак не е препоръчително да се сключва преди сатурновия възврат  :D
Естествено, всички техни вариации не могат да се изредят тук и да се преброят на пръсти, а и причините могат да бъдат различни. Някои от причините се виждат в динамиката на хороскопа, други зависят от субективното усещане за степента на емоционална зрялост и готовност да се поеме отговорност за предстоящия съвместен живот с партньора.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

череп

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #33 -: Август 25, 2007, 12:53:01 am »
Цитат
По твоята логика,след като е отживелица да асоциираме втория брак с 9,дом,вероятно е отживелица да асоциираме и 1 брак със 7 дом.Аз не съм най-върлия привърженик на класическите постулати,но обичам,когато се отрича нещо старо,то да се замести с нещо ново.В случая не виждам с какво контрираш,кажи какво е твоето виждане за нещата.С какво асоциираш 2-я брак? ;)
Тука не става въпрос за моята логика.
Аз написах, какво мисля и защо.
И очаквах някои да каже, защо, аджеба или харно,  е така. Защо се разглежда 9-ти дом за втори брак.
Да вземем един хороскоп на една циганка, цял живот живяла от малка в цигански среди и възпитана по цигански.
Тя, дори и да има показатели за втори брак, ценностната система, нрави, обичаи на циганите гледат с много лошо око на разведените/изгонените булки. Това да бъдеш такава е такова "петно", че просто е кажи-речи затирен/заточен.

Естествено, искам да спомена, че този въпрос за брака е доста сложен. Лично бих се учудил доста, ако въобще "бракът" в днешно време, при свобода на избора на самите младоженци, а не по старому - уредена работа м/у родителите - се хваща по хороскоп. Допускам, че е възможно, но...малко. По-скоро бракът, вече, идва след като получиш "телеграма/известие" от агенция "Щъркелово".

Иначе си мисля, че за втори брак главен сигнификатор е Водолей,11-ти дом и Сатурн(уран по новому). Главен, но не единствен!

*

unicorn

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #34 -: Август 25, 2007, 06:00:15 pm »
Цитат
.За 2 брак съм съгласен с теб отностно знак Водолей и 11 дом,че са една допълнителна индикация и то особено в случаите когато са навързани и децата като фактор (чуждите и личните),това съм го видял на практика и то от доста близки случаи.Дори само от наличие на Венера във Водолей..
Sinyhe,можеш ли да ми разясниш за връзката на Венера във Водолей с 2 брак,а и със свои и чужди деца от брака.Стана ми изключитлно интересно,защото моята Венера е във Водолей,а освен това е и в 5 дом,който ,освен със забавленията ,се свързва традиционно и с децата на титуляра на радикса.
« Последна редакция: Август 25, 2007, 06:01:55 pm от unicorn »

*

unicorn

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #35 -: Август 25, 2007, 06:19:20 pm »

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #36 -: Август 28, 2007, 12:55:02 pm »
Как тълкувате попадането на партньорска планета върху Юнона?
Съвпад на Юнона със Слънце на партньора ли е най-показателен?

*

Lillie

• 30532
Юнона и връзките(брака)
« Отговор #37 -: Август 28, 2007, 01:03:43 pm »
Цитат
Как тълкувате попадането на партньорска планета върху Юнона?
Съвпад на Юнона със Слънце на партньора ли е най-показателен?
По принцип да.
Съвпадите са с най-силна енергетика, особено с лични партньорски планети - Слънце, Луна, Венера, Марс...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Юнона и връзките(брака)
« Отговор #38 -: Август 28, 2007, 01:37:59 pm »
Lillie, не зададох въпроса си правилно - питах по-скоро за синастричното Слънце, а не за съвпада. Щом Юнона описва представата ни за партньор, то синастричното Слънце ли я изпълва най-цялостно?
Какво ли става при съвпади Юнона - Луна, Юнона - Марс, Юнона - Венера?
Познавам бивша двойка - Той описа Нея като типа жена, за която би се оженил (неговото Слънце е върху нейната Юнона).
Мъжка Юнона в градуса на женската соларна Луна - "радвам се, че те срещнах. искам да живея с теб"
Мъжка Юнона съвпад с женски Марс - "разтапяш ме"

Но Юнона е само представата ни и нуждата от определен тип парнтьор. Не е движение към него. Запълването на тази представа не означава непременно връзка. Или?
« Последна редакция: Август 28, 2007, 01:40:46 pm от бръмбърче »

*

Lillie

• 30532
Юнона и връзките(брака)
« Отговор #39 -: Август 28, 2007, 03:55:41 pm »
Цитат
Lillie, не зададох въпроса си правилно - питах по-скоро за синастричното Слънце, а не за съвпада.
Това и имах предвид, без да го уточнявам, by default  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.