Здравей Гост

Юнона и връзките(брака)

• 295 Отговора
  • 75392 Прегледи
*

Divna

Re:Юнона и връзките(брака)
« Отговор #120 -: Април 05, 2010, 12:13:41 am »

Защото средата, в която сме ни променя. Променя начина ни на живот, начина ни на мислене, променя ни изцяло. В една държава, с партньора ни можем да се борим за насъщния, а в друга проблемите могат да са от друго естество, т.е. дава ни се по-точна информация, къде и с какво трябва да се преборим.

Добре, за двама души, от които единият е роден в България, а другият във Франция, но се запознават във Франция, последната ли се взима за reference place в композита?

Важно е къде живеят и двамата. Ако ти си емигрирал(а) в Париж, а си роден(а) в Пловдив например, трябва да си направиш реферанса за Париж (там, където живееш). Съответно ако партньора(ката) ти е родена в Париж и си живее там той(тя) нищо не променя. Ако и двамата обаче живеете в Пловдив, то тогава картата трябва да е за Пловдив и той(тя) трябва да направи реферансе.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #121 -: Април 05, 2010, 12:19:11 am »
Важно е къде живеят и двамата. Ако ти си емигрирал(а) в Париж, а си роден(а) в Пловдив например, трябва да си направиш реферанса за Париж (там, където живееш). Съответно ако партньора(ката) ти е родена в Париж и си живее там той(тя) нищо не променя. Ако и двамата обаче живеете в Пловдив, то тогава картата трябва да е за Пловдив и той(тя) трябва да направи реферансе.

добре! дай казус следен да разнищим ;).
ние имаме връзка ,но живеем на различни места ,примерно аз в софия ,той в шумен. и кво праЙм?!
какво построяваме като карта?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #122 -: Април 05, 2010, 12:20:45 am »

залагаш данните ,по натал с местата на които сте родени. избираш втоп.рата опция за композит в астрокома и получаваш композитната карта. :blink: ;)

ДА, ОК, това ми е ясно :))
Hо какви са вашите преценки по отношение на композитни карти със и без избор на ref. place ?
Защото ако не изберем града на запознанство, автоматично се взима единия от двата града на раждане и това не е никак логично според мен :-[
???
Цитат

Искаш да кажеш, че трябва да се прави реферансе в натала ?

*

Divna

« Отговор #123 -: Април 05, 2010, 12:25:58 am »
Натала не се пипа. Правиш корекция на композита. Отиваш в опции и правиш реферанса за града, в който живеете и двамата.

« Отговор #124 -: Април 05, 2010, 12:30:57 am »
Натала не се пипа. Правиш корекция на композита. Отиваш в опции и правиш реферанса за града, в който живеете и двамата.

ДА, ОК,  БЛАГОДАРЯ  ;)

*

Divna

« Отговор #125 -: Април 05, 2010, 12:31:44 am »

добре! дай казус следен да разнищим ;).
ние имаме връзка ,но живеем на различни места ,примерно аз в софия ,той в шумен. и кво праЙм?!
какво построяваме като карта?

Първо си решаваш ако желаеш да живееш с този мъж къде ще живеете, в кой град и тогава задаваш съответния град като реферанс.
За БГ няма значение, защото не се променя нищо, разстоянието м/у градовете е нищожно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #126 -: Април 05, 2010, 12:39:27 am »
Първо си решаваш ако желаеш да живееш с този мъж къде ще живеете, в кой град и тогава задаваш съответния град като реферанс.
За БГ няма значение, защото не се променя нищо, разстоянието м/у градовете е нищожно.

това за комбина е по-валидно според мен. не знам ,не съм сигурна ,не съм наясно. логиката на интерпретация е една и съща в астрологията с изключение на мунданната ,но каквото и да е ,композита ,както и комбина са изключително важни по отношение на връзката ,каквато и да е тя.... :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #127 -: Април 05, 2010, 01:17:53 am »
това за комбина е по-валидно според мен. не знам ,не съм сигурна ,не съм наясно. логиката на интерпретация е една и съща в астрологията с изключение на мунданната ,но каквото и да е ,композита ,както и комбина са изключително важни по отношение на връзката ,каквато и да е тя.... :blink: ;)

Привет Марая,
Каква е разликата между двете (композита и комбина) според теб ?
В кой аспект на взаимоотношенията апликираш всяка от тях ?

;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #128 -: Април 05, 2010, 01:28:29 am »
Привет Марая,
Каква е разликата между двете (композита и комбина) според теб ?
В кой аспект на взаимоотношенията апликираш всяка от тях ?

композита :

Съставянето на композитна карта е сравнително нова методика в синастрията. Привлича вниманието на астролозите в началото на 70 години. Робърт Хенд в книгата си “ Планетите в композитната карта” подробно разказва за това, как да се тълкува композита. Той го характеризира като най-надежден и нагледен нов астрологически метод.
Композитната карта се основава на изчисляването на средните точки между две планети, ъгли и възлови точки между два хороскопа. Слънце – Слънце, Луна – Луна, МС – МС и т.н. Получаващата се карта представлява общата енергия на двама души, което представлява основата на техните отношения. Независимо от абстрактния характер на подобни изчисления, средните точки проявяват себе си като във висша степен чувствителни места. Композитът е основан на принципи, които имат важни паралели във физически план.
Съществува още един вариант на композитната карта – така наречената “ карта на отношенията “. Предлага я английският астролог Роналд Дейвисън. Датата на раждане на двама души, срещнали се във времето и пространството образуват средна времева точка и място за което се изчислява хороскоп. Тук не са задействани средните точки между действителното положение на планетите, но фигурира условна дата и време за разглежданите отношения, основани на средните аритметични за дата, време и място на раждане на двама души.

източник : Румяна кожухарова

приемам композита за срещата и основната цел на участниците в нея. за какво са се срещнали ,как ще се съсредоточат енергийте и къде....

комбина е реален хороскоп, който се получава при изчисление на средна точка на време и място между 2 или повече хороскопа. ако двама души са родени един на 5ти, а другия на 7ми януари 1970 година, единия в София, а другия в Русе, то датата на комбина ще е на 6ти януари 1970 изчислена за место точно по средата на координатната линия между София и Русе. с изчисления хороскоп може да се работи по същия начин както с натална карта, тоест да се гледат транзити, прогресии, солари, лунари и всякакви видове техники за прогнози. транзити към комбина се използват например за определяне дали една връзка между двама души в определен момент ще доведе до сериозно обвързване и кога.
източник смарагд.

приемам прогресивния композит да изключително точен инструмент при прогностика.
налагам го в/у натала -ми много инфо вадя....

*

Divna

« Отговор #129 -: Април 05, 2010, 03:34:16 am »

Моята лична практика, която е и доста скромна разбира се, ми е показвала, че реда за разглеждане на партньорски взаимоотношения е следния:
1. Разглеждат се двете натални карти на партньорите.
2. След което се преминава към разглеждане на синастрията.
3. Следва композитната карта, която дава информация за съвместния живот на партньорите. Каква е вероятността да се стигне до такъв и ако се премине евентуално до съвместно съжителство, в коя сферата от живота ще бъдат акцентите (както положителни така и отрицателни). Композитът може да се разглежда, когато все още няма съвместно съжителство.
4 Последно разглеждам комбина. Той дава информация не само за разцвета на връзката, но и за нейния край, т.е. как ще приключат отношенията. Тук вече е желателно да има вече съвместно съжителство.

« Отговор #130 -: Април 05, 2010, 03:53:01 pm »
3. Следва композитната карта, която дава информация за съвместния живот на партньорите. Каква е вероятността да се стигне до такъв и ако се премине евентуално до съвместно съжителство, в коя сферата от живота ще бъдат акцентите (както положителни така и отрицателни). Композитът може да се разглежда, когато все още няма съвместно съжителство.
Привет Дивна, благодаря ти много за тази ценна информация !!!
Mоля те, би ли погледнала този композит ?
 Няма съвместно съжителство, просто бегли наченки на връзка, но все пак емоцията е налице...
 За какво говори композита, има ли в него потенциал за по-голяма близост ?
 Просто с няколко думи, дори без да взимаме пред вид наталите.
 МНОГО ЩЕ СЪМ ТИ БЛАГОДАРНА
 :blink:
Ще се радвам ако всеки, който има желание и малко време се включи с мнение  :wub:
БЛАГОДАРЯ !!!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #131 -: Април 05, 2010, 04:00:41 pm »
Ами то хубаво, ама за моя композит и комбин една дума не чух. Само дебати от хора, които не само, че не казаха нищо по-въпроса, ами парираха и другите.  :angry:

*

abroad

« Отговор #132 -: Април 05, 2010, 04:06:48 pm »
Миа, с удоволствие бих ти помогнала, ако имах достатъчно знания по въпроса...
А те, тези знаещите дето ги имат тук, нали се сещаш през колко такива молби през годините са минали, че вече им е писнало ;D
А и на някой отвътре трябва да му дойде, картите да му "проговорят", иначе защо ти е?

« Отговор #133 -: Април 05, 2010, 04:12:38 pm »
Ами то хубаво, ама за моя композит и комбин една дума не чух.

Аз не работя с комбини и композити. Не мога да се включа   :-[:wub:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #134 -: Април 05, 2010, 04:14:33 pm »
Ами то хубаво, ама за моя композит и комбин една дума не чух.

Аз не работя с комбини и композити. Не мога да се включа   :-[:wub:

Е, то този дето работеше усилено с тях, не е наминавал скоро ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Април 05, 2010, 04:48:12 pm »
А скоро е рожденик и се скатава.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #136 -: Април 05, 2010, 04:59:59 pm »
А скоро е рожденик и се скатава.  ;D

Лили, ти като специалист кажи нещо във връзка с тази карта, хайде МОЛЯ ТЕ, МОООЛЯ ТЕ  ;) ;) ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #137 -: Април 05, 2010, 05:28:05 pm »
Мия, Мис Каприз, вече написа никой тук не е длъжен на никого и т.н. Всеки сам решава какво и дали да направи. Все пак това е само форум. Не разбирам защо се сърдиш.  :unsure: Ако толкова те вълнува и няма кой да ти отговори, попрочети повече и се опитай сама. За справка до сегашния момент един човек от този форум ми е погледнал сериозно картата, което много ценя и съм благодарна. Не съм молила за това. И добре, че никой не ми е дал готовите отговори, защото сега нямаше да знам това което знам до момента. Тя астрологията  е необятна, но това е вече друг въпрос ...
« Последна редакция: Април 05, 2010, 05:34:05 pm от Asol »

*

Divna

« Отговор #138 -: Април 05, 2010, 05:33:43 pm »
Mia, за мен вашата "връзка" има развитие. Енергията, която протича в синастрията присъства също в композита. Ъгловите домове в композитната ви карта са пълни (особено 4 дом). Там е и Слънце. За слънцето знам, че една от най-хубавите му позиции е 1 и 4 дом. Имате голямо каре (Юпитер, Сатурн, Уран,Луна), където планетите са отново в ъгловите домове (1,4,7,10). Това говори също за много енергия. Ако един ден се съберете, то главните въпроси в/у които ще работите ще бъдат свързани с 4, 9, 10 и 11 домомове (ти знаеш значението им, така че нямам да описвам подробности). Няма да ви липсва кураж, за постигането на каквото и да е. Ще действате смело(Марс, управител на 1 дом), решенията ще бъдат бързи (управителят на 1 дом в 3), понякога ще има съжаление и болка от взетите решения (хирон в 1 дом), но в крайна сметка удоволетворението ще бъде на лице (Юпитер в 1 дом) и късмета ще е на ваша страна (Парс Фортуна в 1 дом).
10 дом показва разцвета на връзката. Сатурн е неговият управител и това може да се тълкува, че ще има забавяне на истенските взаимоотношения.
В композитна карта се приема, че Луната е жената (в случая ти). Луната е в 10 дом (Козирог). Ти приемаш на сериозно тази връзка и искренно се надяваш тя да просъществува. Луната прави каре с Юпитер - често имаш съмнения дали това ще стане в действителност, дали някога ще бъдете заедно. Луната прави опозиция с Венера, която е управител на 2 и 7 дом - ще имаш притеснения от към ценностна система, притеснения свързани с финансиите на двойката (2 дом), как ще бъдете възприети от останалите, от обществото (7 дом).
Опозицията на Луна/Сатурн ще те кара често да се замисляш над въпроси от сорта : "Има ли някакъв смисъл да се надявам и да продължавам да вярвам, че нещата ще имат развитие?" ... Явно ще има смисъл, защото Луна прави тригон с Плутон, който е управител на 8 дом. В 8 дом е и СЛВ. Така че трансформация ще има и тя е неизбежна, защото СЛВ изисква всичко това. А само чрез общо съжителство, тази трансформация ще бъде цялостна.
4 дом показва краят на връзката. Луна е управителят му. Ако се стигне до общ дом, то отговорността ви един към друг ще е много голяма (Луна в 10 дом, в Козирог), ще ререшавате въпроси свързани с отглеждане и възпитание на деца (Слънце управител на 5 дом е в 4), останалите ще ви възприемат като една обичаща се двойка (Венера управител на 7 дом е в 4), като истенски приятели (Уран, управител на 11, в 4 дом). Ще имате много разговори и ще решавате въпроси, свързани с ежедневието (Меркурий, управител на 6 дом в 4). И двамата ще имате сериозно отношение към дома ви и към всичко свързано с просперитета на двойката (Сатурн в 4 дом).
Планетите в 4 дом не са силни по знак, но са силни по дом. Мисля, че имате нужната им подкрепа, за да създадете една пълноценна връзка, но крайното решение е ваше.

Не знам защо те притесняват транзитите на композита? Би трябвало първо да погледнеш транзитите в наталните ви карти.  А Сатурн догодина прави съвпад с композитен дес. - много вероятно да има узаконяване на връзката пред обществото.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #139 -: Април 05, 2010, 05:39:25 pm »
Асол, аз не се сърдя заради това, че други не се включиха в анализа, а защото един се включи, а други започнаха да решават дали някой е длъжен да го прави или не и да търсят под вола теле.Ще го кажа съвсем ясно и кратко: Молбата ми е ако някой, не може да помогне, да се включи по темата адекватно, поне да не пречи на другите,които го правят. :unsure: