Здравей Гост

Конфигурации

• 31 Отговора
  • 6363 Прегледи
Re: Конфигурации
« Отговор #20 -: Януари 06, 2013, 06:54:49 pm »
и на вас госпожи и госпожици желая през новата година да получите вниманието , което заслужавате от важните хора, около вас :)
 някои хора носят кръста до сърцето си и той ги пази :)

благодаря за пожеланието,но то е  важно за Слънце в Лъв на Асц.,не е така за слънце в стрелец,не му пука дали заслужава ,получава,това е илюзия,еле пък вниманието
а провокативната ти мисъл ми допадна
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #21 -: Януари 06, 2013, 06:57:24 pm »
Ето, това е характерно за тази конфигурация- разпиляване в много неща, някои от които са от пусто в празно, но притежателят доста късно разбира това. Много енергия и не добро кпд. :blink:

и тази луда активност е добра за огнените и тронови Марс в Овен и Слънце Лъв на Асц-активност ,блъсък и внимание- лустро
но и тронов меркурий който по карето с юпитер умее да бъде убедителен,да блъфира, с арогантност видна в изказа

« Отговор #22 -: Януари 06, 2013, 07:04:19 pm »
Петият дом е акцентиран - АС в Лъв (5-тият знак в зодиака), Слънцето (мунданен управител на 5-ти дом) е в точен съвпад с АС (при този час на раждане), управителят на 5-тия дом Юпитер е най-високо издигнатата планета. Хобита, забавления, творчество и други 5-тидомни дейности, като любов и секс се поставят на първо място в живота. Сатурн от 5-тия дом има тригон със Слънцето и АС. Все пак и чрез хобитата и посвещаването им се гонят цели, има структура и в тези дейности. Тригонът Слънце/Сатурн в огнени знаци би трябвало да улеснява постигането на целите без хабене на много енергия и нерви, вътрешният ентисиазъм помага за преодоляване на трудностите.
Орфей, ако не е тайна, с какви творчески дейности се занимаваш и такава дейност ли желаеш да се превърне в основното ти професионално занимание? Няма да се впускам в изброяване, но на прима виста виждам доста аспекти на творец в картата ти.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #23 -: Януари 07, 2013, 11:05:30 am »

[/quote]

взаимоотношенията с противоположният пол са проблемни,или ги идеализираш и качкаш на пиадестал,или ги обичаш несподелено,като разочарованието е крайният резултат често пъти,имал ли си удоволетворителна и дълготрайна връзка до сега :rolleyes:

марс в опозе на луната, трупаш гняв ,който наранява, жените в живота ти,как са отношенията с майка ти

И аз съм анализирал по подобен начин тази тема в първите месеци на заниманията с астрология. Разочарованието от любовта може и да е изглеждало някога краен резултат, когато съм бил накиснат в него. Но то е само междинен резултат... като се махне разочарованието, остава само любовта :blink: Споделена, несподелена, въображаема, истинска, всяка една е от чудесата на света... А идеалът ми е нужен донякъде :) Пустиня е сърце без идеал :blink:
Имал съм доста гадженца :blink: Срещал съм и 2-3 момичета с много значително влияние.След последната ми връзка започнах да се занимавам и с астрология.. исках да я разбера..само че разбрах,че първо себе си трябва,а после видях, че не мога себе си без другите и така изчетох 10-20 хиляди :D И не мога да съм неблагодарен. Имало е споделеност...донякъде :)Били сме си верни с приятелките ми, харесвам ги, уважавам ги, много съм се ядосвал :D но считам,че съм срещнал много подходящи момичета и в същност са отговаряли на доста критерии- виждал съм личност, вътрешна чистота, сърдечност.Пострадал съм от интимни отношения и съм набирал много гняв-това е вярно,а понякога заставам и на другата страна да изчаквам реваншите.. какво deja vu. Най-прекрасния, най-прекрасния... и после звяр, бързо ме пращат за лудницата ;D :D Но успявам да постигам баланс в доста случaи. Големия квадрат би могъл да се решава с баланс на опозициите   :blink: С мама много се разбираме, тя е страхотна -тя има опозиция марс- луна- от нея ми е :blink:
благодаря за пожеланието,но то е  важно за Слънце в Лъв на Асц.,не е така за слънце в стрелец,не му пука дали заслужава ,получава,това е илюзия,еле пък вниманието
а провокативната ти мисъл ми допадна

significanse- connection-психологическа ос- всеки има нужда от внимание, виж едно детенце и то ще ти напомни идеята  :blink:
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #24 -: Януари 07, 2013, 11:18:37 am »
Ето, това е характерно за тази конфигурация- разпиляване в много неща, някои от които са от пусто в празно, но притежателят доста късно разбира това. Много енергия и не добро кпд. :blink:
Права си и съм благодарен,че още от малък имам край себе си хора, които ми напомнят за кпд-то със същите думи :) Имам и добри примери. Но не е от пусто в празно, защото аз се уча, просто искам да правя много неща :blink: Но при тази конфигурация има нещо друго, когато се вложа в цел, която съсредоточва всичките ми енергии, тогава кпд-то се умножава дори. Например като ученик исках да направя шествие в подкрепа на медиците в Либия.Имах си  хиляда ангажимента, директорът не ми разреши, каза е голяма работа, нали се подписвахме вече. Всички отбиваха номера, но аз го организирах, събрах 250 души,което в казанлък не се беше случвало 20 години, държах реч, всички бяха много доволни да участват и след 4 месеца на същата дата медиците се върнаха, но тук примерът е,че всяко звено в мен се ентусиазираше от това,което правя и постигнах 4 x КПД  и с другите ангажименти. :)

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #25 -: Януари 07, 2013, 11:33:51 am »
Петият дом е акцентиран - АС в Лъв (5-тият знак в зодиака), Слънцето (мунданен управител на 5-ти дом) е в точен съвпад с АС (при този час на раждане), управителят на 5-тия дом Юпитер е най-високо издигнатата планета. Хобита, забавления, творчество и други 5-тидомни дейности, като любов и секс се поставят на първо място в живота. Сатурн от 5-тия дом има тригон със Слънцето и АС. Все пак и чрез хобитата и посвещаването им се гонят цели, има структура и в тези дейности. Тригонът Слънце/Сатурн в огнени знаци би трябвало да улеснява постигането на целите без хабене на много енергия и нерви, вътрешният ентисиазъм помага за преодоляване на трудностите.
Орфей, ако не е тайна, с какви творчески дейности се занимаваш и такава дейност ли желаеш да се превърне в основното ти професионално занимание? Няма да се впускам в изброяване, но на прима виста виждам доста аспекти на творец в картата ти.
Да и аз си правя този анализ на силно поставената тема 5 и 11, Слънце,ас, 5 дом, слънце в тригон с сатурн и уран(управители на водолей), управители на 7и, венера в 11 -опозиция Нептун 5. Всичко е вярно, което пишеш.
Занимавал съм се като дете с рисуване,музика,карате,футбол. Като юноша играех шах -6-7 години се състезавах.Математика 12години- десетки състезания, олимпиади.Обичам литературата, историята, психология. Пиша поезия, малко и в проза. Пиша любовни писма :blink: важно нали. Измислям си разни неща. Имам 2 конкурсни театрални участия пред пълна зала.Спечелихме и двете години.
Занимавам се с право и ще продължавам .Вече от 2 години много интензивно с психология и астрология и с това ще продължавам..Неправителсвени организации.Занимавам се и с малък бизнес.Уча се

« Отговор #26 -: Януари 07, 2013, 01:22:40 pm »
Много ти благодаря за обратната връзка!

« Отговор #27 -: Януари 07, 2013, 09:02:08 pm »
А, колкото до липсата на хармонични аспекти към Марс- Той си е в Овен.
понякога най-голямата сила,може да е най-голямата слабост :mellow:

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #28 -: Януари 08, 2013, 07:07:42 am »
Може. Както и обратното  :blink: Да разглеждаме данните, така че да решаваме задачи.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #29 -: Януари 08, 2013, 04:11:42 pm »
Това е картата на най-близката ми приятелка, в която има трапец.Не съм съвсем сигурна за орбиса и дали може да се брои за такъв заради Мерк.
По интересното около нея е , че никога не е работила през живота си, роди първото си дете сравнително късничко  - на 37 г. и нейния СЛВ е в точен съвпад с този на детето и.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #30 -: Януари 08, 2013, 05:47:29 pm »
Не децата ще съдят родителите си ...  :blink:
Когато се запознах с хора, бездействащи от години и видящ ,че изобилстват от уж хармонични съчетания, че и големи тригони се усмихнах !

'Уж' хармонични ? Няма такова нещо. Хармонични аспекти и конфигурации като голям тригон/хвърчило/звезда на Давид са като подаръци от съдбата. Както се пишеше в една астрологична книга те са като узрели плодове, които можеш да откъснеш и да изядеш, а ако не го направиш те ще паднат на земята и ще изгният. Та, искам да кажа, че човек всякак може да се възползва от заложбите си, но...някой не го правят, най-често от мързел.
Аз пък познавам хора, които имат голям квадрат, а нито са завършили нещо, нито са работели истински през живота си. Не е само до конфигурацията, ами и до планетите, които участват в нея, в кой знак, и дом попадат, но това навярно го знаеш. Също така винаги трябва да се разглежда картата като едно цяло, а не само отделни аспекти или конфигурации.

В твоята карта има още една отличителна конфигурация - Бисекстил между Венера, Плутон и Меркурий.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #31 -: Януари 11, 2013, 02:32:10 pm »

'Уж' хармонични ? Няма такова нещо. Хармонични аспекти и конфигурации като голям тригон/хвърчило/звезда на Давид са като подаръци от съдбата. Както се пишеше в една астрологична книга те са като узрели плодове, които можеш да откъснеш и да изядеш, а ако не го направиш те ще паднат на земята и ще изгният. Та, искам да кажа, че човек всякак може да се възползва от заложбите си, но...някой не го правят, най-често от мързел.
Аз пък познавам хора, които имат голям квадрат, а нито са завършили нещо, нито са работели истински през живота си. Не е само до конфигурацията, ами и до планетите, които участват в нея, в кой знак, и дом попадат, но това навярно го знаеш. Също така винаги трябва да се разглежда картата като едно цяло, а не само отделни аспекти или конфигурации.

В твоята карта има още една отличителна конфигурация - Бисекстил между Венера, Плутон и Меркурий.
Използвах "уж хармонични", защото  се противопоставям на деленето на аспектите на добри и лоши...Всяка възможност може да стане положителна или отрицателна действителност.Но когато астрологът се научи да решава задачи-ще помага на другите да постигат конструктивно отношение към така наречените "лоши" аспекти. Това е и една от целите,а не да се внушава как няма  начин..ужасен ужас.
Съгласен съм с метафората , която ти използва.Харесва ми много.
Относно отличителните конфигурации- втори бисекстил е - Нептун- Меркурий- Плутон -връх на бисекстила и тези два бисекстила са свързани от опозицията, участваща и в диагоналите на квадрата Венера- Нептун, която е точна. Та затова казвам трапец-защото обединява бисекстилите  и ги въвежда в отношение към квадрата- По този начин бисекстилите се превръщат в помощно средство за квадрата. Двата върха Меркурий и Плутон- по дом и знак показват как и къде е взъможно да се случва- Трансформация през аналитичност, нови познанства, изследване на себе си и другите, учене