Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450547 Прегледи
*

nerealna

Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #860 -: Декември 09, 2010, 04:42:51 am »
Това малко за вицовете:
"Астролог си купил кола на ретро меркурий"  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #861 -: Декември 09, 2010, 04:49:20 am »
Забелязала съм, че тогава излизат най-различни кофти оферти, преоблечени в бонбонено да те омаят. Търговците лесно подлъгват клиенти и всякакви такива изкушения са на дневен ред. Но като почнем, че нещо с документите може да не е в ред, та до другите по-крупни проблеми, все е неприятно.

Всъщност аз дори имам пример с близък, който не ме чу да не пътува по това време в другия край на БГ да купи кола, не стига, че има перипетии страшни заради снеговалежите, а и после дълги мъки по регистрацията, които се решиха едва след година най-рано.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #862 -: Декември 09, 2010, 02:10:52 pm »
Ретро меркурия ще ме побърка вече.
Сега трябва да взема важен документ и трябваше да го предам на важен човек.Този човек щял да отсъства 4 дни и ето едното забавяне.Ако го бях предала днес както си мислех,че ще стане може би нещата щяха да се задействат от днес,а ще се наложе да се чака до понеделник.

Сега остава да отида за документа.......и.. да не е готов :-X

Стискайте палци "да не миизгърмят бушоните" както каза Доби,че съм опъната като струна от нерви :'(

« Отговор #863 -: Декември 09, 2010, 02:33:24 pm »
Е как го "усещате вече". В момента Меркурий не е ретрограден още.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #864 -: Декември 09, 2010, 05:02:30 pm »
в ретро сянка е, стационарен.
Аз си взех кола на ретро Меркурий. Ако не познавате голям глупак, можете да се запознаете с мен. (държа да отбележа, че и идея нямах тогава от Меркурий, камо ли ретро...)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #865 -: Декември 09, 2010, 09:09:30 pm »
Ретро меркурия ще ме побърка вече.
Сега трябва да взема важен документ и трябваше да го предам на важен човек.Този човек щял да отсъства 4 дни и ето едното забавяне.Ако го бях предала днес както си мислех,че ще стане може би нещата щяха да се задействат от днес,а ще се наложе да се чака до понеделник.

Сега остава да отида за документа.......и.. да не е готов :-X

Стискайте палци "да не миизгърмят бушоните" както каза Доби,че съм опъната като струна от нерви :'(
Взех документа без проблем,но яко ме тресе стационарния меркурий този път.Нервност до спукване,Бързам в писането,грешки....

Днес се качвам в трамвая,и чух общо трима човека да говорят по гсм-а за документи ;D ;D ;D

« Отговор #866 -: Декември 09, 2010, 10:01:57 pm »
какво ви плаши ретрото,аз го чакам от...
имам си ретро меркурий в натала,радвам му се и то много.вярно ,че е трудничко да спра да мисля,но и това има добра страна.
Ех,защо не падат цените на автомобилите когато е ретро меркурия...?

*

Vision

• 3523
« Отговор #867 -: Декември 10, 2010, 01:47:51 am »
Забелязала съм, че тогава излизат най-различни кофти оферти, преоблечени в бонбонено да те омаят. Търговците лесно подлъгват клиенти и всякакви такива изкушения са на дневен ред. Но като почнем, че нещо с документите може да не е в ред, та до другите по-крупни проблеми, все е неприятно.

Всъщност аз дори имам пример с близък, който не ме чу да не пътува по това време в другия край на БГ да купи кола, не стига, че има перипетии страшни заради снеговалежите, а и после дълги мъки по регистрацията, които се решиха едва след година най-рано.   

ама какво да правя като май ще ми се наложи да пътувам до русе между коледа и нова година, както и да купя на майка ми нов телефон, защото си е изгубила стария, а и сега ми изтича договора и ми предлагат някаква нокиа на смешна цена, а на нея точно такъв и трябва- здрав и без излишни екстри..какво да направя..или да се надявам, че понеже наталният ми мерк е ретро, ще мина между капките??... :-\ :( няма как да отложа нито едно от двете неща за след нова година, още по- малко след средата на януари..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #868 -: Декември 10, 2010, 02:02:00 am »
Сложен казус. ;) При мен ретро Меркурий винаги ми дава още повече пътувания, стават почти всеки ден по работа или за удоволствие. Общо взето съм го приела за нормално проявление, незнам дали е по принцип това специално или е само за мен.
За телефончето, някак, ако може все пак да уредиш бързо нещата поне или да отложиш купуването, незнам наистина.

*

Vision

• 3523
« Отговор #869 -: Декември 10, 2010, 02:10:56 am »
Сложен казус. ;) При мен ретро Меркурий винаги ми дава още повече пътувания, стават почти всеки ден по работа или за удоволствие. Общо взето съм го приела за нормално проявление, незнам дали е по принцип това специално или е само за мен.
За телефончето, някак, ако може все пак да уредиш бързо нещата поне или да отложиш купуването, незнам наистина.

просто това което трябва да се направи- трябва да бъде направено..ще се подготвя за спънки, преспи сняг и повредени нокии и това е..поне телефона не е скъп, а и тя губи по два на година, та следващият ще гледам да и го купувам при директен мерк..но пътуването, ако се наложи, няма как да го отложа или избегна..

леле, тук започна ураганен вятър..метеоролозите най- накрая ще вземат да познаят без да искат!!  :-\

*

Vision

• 3523
« Отговор #870 -: Декември 10, 2010, 02:16:54 am »
На мен ми се струва, че ново телефонче - и то съвсем необходимо за мама, при добра оферта за прИмоция, баш по празниците - си с един удар - два заека  :blink:

А за пътуването по между празниците до културно средище като Русе, където г-н Рашидов още не е успял да закрие дори опретата, аз бих ти завидяла  :-[

в Русе ще ходим за да погребем урната на моя човек, но въпреки това ще ми е приятно, защото знам колко обичаше той родният си град и приятелите си..знам и къде точно би искал да му разпръснем праха /и да измамим гробищният парк/, но ще видим, решението за тези неща оставям изцяло на сестра му, която не можа да си дойде за погребението и и се полага тази чест сега..

аз също харесвам Русе и за малко щяхме да се заселим там като бях дете, но с отиването ни нападнаха пълчища от комари и тихомълком се отказа баща ми, а точно той настояваше за Русе, майка ми си искаше София и това е..добре че стана така, че каквито са упорити и двамата, сигурно още нямаше да са се преборили кой е прав.. ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #871 -: Декември 10, 2010, 02:26:23 am »
Прощавай, Вижън, не можех да предположа, че поводът е тъжен.  :(

Все пак се надявам, и ти пожелавам празниците и промеждутъкът помежду тях да бъдат изпълнени с приятна компания и задушевни разговори...

Нали затова са тези празници по зимново - да се посъберем очи в очи с човеците, най-близки до сърцето и да си споделим равносметки за изминалото и пожелания за бъдещето...

Дано да са хубави за всички ни!

не е тъжен повода..за мен човека вече не е в тази прах, просто това е ритуал, който ще направим заради сестра му, за да се почувства тя по- добре..знам, че ако зависеше от него, той щеше да се присмее с характерната си ирония на всичкият този патос и ритуалност, които се замислят сега..но аз заради това го обичах, защото можеше да се присмее на собствената си прах.. :blink:..не е тъжно, това е празник на живота, защото без смърт няма и живот..

*

Vision

• 3523
« Отговор #872 -: Декември 10, 2010, 02:37:18 am »
Аз например открих сезона на празниците - с 8мо декемврийски остри болки от бъбречна криза, стартирали, за моя радост и успокоение на маса, в кръчма снощи, и дори в приятна компания... ;D

Докторът каза да стискам зъби и че ще живея, само да поизкарам камъчетата, пък болките щели намалеят до Коледа ;)

преди две седмици май беше, изведнъж остро и за пръв път в живота ме заболя десен бъбрек една сутрин, ама направо приведена си ходех..това била голяма гадост!! и както се чудех как да се затопля, брат ми ми даде една идея, която се оказа много успешна..снахата има някаква измишльотина за стопяване на мазнинки, сауна ефект или нещо такова, голям мушамен колан, който се включва в ел. мрежа, има управление и затопля по избор на градуси..носих го два дни, вкл. и на работа и още на първият ден до обяд болките почти се махнаха, на 45 градуса го включих, доста е топло това, но издържах и пих много чай и бира вечерта де, за да промия системата..втория ден го носих затоплящото за всеки случай и от тогава нищо, ок съм си  :blink:..кЕлешките се опитваха да ме разубедят за топлото и че не трябвало да се затопля човек при болки в бъбрек, обаче аз ги контрирах с овчите кожи, с които се загрява живата ми /на 90 г./ баба.. ;D

« Отговор #873 -: Декември 10, 2010, 02:42:22 am »
А какво ще кажете за научна конференция, която започва при ретро Меркурий? ;D Ох, олекна ми - в часа на началото на конференцията Меркурий още няма да е ретро - малка утеха. ;D
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 02:48:01 am от Mirabella »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #874 -: Декември 10, 2010, 02:46:14 am »
просто това което трябва да се направи- трябва да бъде направено..ще се подготвя за спънки, преспи сняг и повредени нокии и това е..

Не се подготвяй непременно за проблеми, както ти казах пътуванията ми досега са минавали гладко по ретро фазите, но са интензивни, зачестяват, ангажиментите стават повече, изисква се при мен по-бърза организация и т.н. При теб го има и отложения момент да се свърши нещо, което е замисляно, често това е и смисъла на неговото ретроградие, да ни върне към ситуации, срещи, че дори и родно място, място, което не сме посещавали скоро.

Така, че се подготви за такава среща, която може да се каже и с духовно присъствие до голяма степен, изживяване, ритуала, който ще извършите - дори са показателни знаците, в които ще се движи наобратно. Меркурий е посланик, вестител и нашата връзка с другите, погледнато и символично това може да бъде включително и отвъд реалността, както наричаме материалния свят.

*

Vision

• 3523
« Отговор #875 -: Декември 10, 2010, 02:52:10 am »
Абсолютно! Мен топлото ме спасява от всякакви мъки. Сега съм се увила с няколко жилетки, вързани на кръста. Нямам си такива модерности с електричество, но съм надула всичкото парно, наредила няколко юргана един върху друг за през нощтта, и съм се загащила максимално.

Бабите и дядовците с подобни илачи са се облекчавали успешно о какво ли не. И мойта стана на 90 вече, и посления доктор, дето я гледа каза : "Тази баба е пръчка! Няма страшно.  ;D

ако нямаш грейка, в която се слага гореща вода за в леглото, малко преди да легнеш напълни няколко пластмасови бутилки с гореща вода и ги сложи под завивките..а електрическо одеалце или възглавничка нямаш ли??аз си спя цяла зима почти с ел. одеало на степен 1 под долния чаршаф включено по цяла нощ, обичам въздуха за дишане да ми е проветрен и студен, но леглото ми да е топло, а напоследък съм станала и по- зиморничава... :-[

Не се подготвяй непременно за проблеми, както ти казах пътуванията ми досега са минавали гладко по ретро фазите, но са интензивни, зачестяват, ангажиментите стават повече, изисква се при мен по-бърза организация и т.н. При теб го има и отложения момент да се свърши нещо, което е замисляно, често това е и смисъла на неговото ретроградие, да ни върне към ситуации, срещи, че дори и родно място, място, което не сме посещавали скоро.

Така, че се подготви за такава среща, която може да се каже и с духовно присъствие до голяма степен, изживяване, ритуала, който ще извършите - дори са показателни знаците, в които ще се движи наобратно. Меркурий е посланик, вестител и нашата връзка с другите, погледнато и символично това може да бъде включително и отвъд реалността, както наричаме материалния свят.

благодаря ти, наистина..даде ми нова гледна точка, не бих го видяла сама така, защото имам някакви клишета в мозъка за ретро мерка..жива и здрава да си.. :kissd:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #876 -: Декември 10, 2010, 03:02:29 am »
благодаря ти, наистина..даде ми нова гледна точка, не бих го видяла сама така, защото имам някакви клишета в мозъка за ретро мерка..жива и здрава да си.. :kissd:

Няма защо. :blink: Успешно да е всичко пожелавам. По това време се надявам и аз да свърша някои полезни дейности с негова помощ, както и да случи други по-приятни планове евентуално.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #877 -: Декември 10, 2010, 07:32:03 pm »
Започвам фазата на ретро меркурия с уреждане на неотложни документи по 5ти и 9ти дом :blink:
Не е истина колко лошо е да имаш допирни точки с държавната администрация.
То са едни тьотки не е истина.....могат да те подлудят само докато ги гледаш. :-X

*

Stella

• 7765
« Отговор #878 -: Декември 10, 2010, 09:17:46 pm »
Започвам фазата на ретро меркурия с уреждане на неотложни документи по 5ти и 9ти дом :blink:
Не е истина колко лошо е да имаш допирни точки с държавната администрация.
То са едни тьотки не е истина.....могат да те подлудят само докато ги гледаш. :-X

Днес се разправях с такива, дето са се туткали месеци наред. Мисля, че когато човек иска да прави нещо, трябва да проучи реда и всичките си права и задължения, а не да гледа като пате в калчища. Баш по ретро Меркурий се затрупах със стара документация-започнаха да "извират" документи. А вчера намерих един документ, за който си мислех, че е изгубен.

Периодът на ретро Меркурий ми харесва като много подходящ за въвеждане на ред в документацията. За това още повече допринася положението му в Козирог. Страшно е в Стрелеца - там няма ред нито в мислите, нито в документацията. Стрелецът е огнен знак и никак не е подходяща позиция за Меркурий. На здравият разум му трябва стабилен ум (земя) или хладен ум (въздух). Трябва да си оправя цялата документация преди да се е върнал в Стрелец, щото тогава го удрям на живот и зае**вам реда.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #879 -: Декември 11, 2010, 04:22:45 pm »
   Гледам картата да видя откъде пак тръгва ретро Меркурия на заден ход....точно от мидпойнта ми между нат.Слънце и нат.Меркурий в 7 дом, в момента е в точен съвпад все още - 0.09 гр. Гледам в тази отсечка има гъчканица от транзитните Плутон,Меркурий, Марс и СЛВ....
   Някъде вече сигурно съм писала по същата тема - ретро Меркурия винаги връща някъв стар забравен познат от миналото. Да видим сега кво ще ми донесе....Щото искам миналото да си остане там, ма няма как...
« Последна редакция: Декември 11, 2010, 04:29:22 pm от daisyline »