Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450433 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #2020 -: Март 14, 2013, 10:17:16 am »
на какви ли не простотии се начетох вчера, например, че самозапалилите се са обработени с психотронно оръжие от БСП, за да насъскат народа срещу ГЕРБ...

Голям смях  ;D... всъщност то не е много за смях де, ако разсъждаваме върху ситуацията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2021 -: Март 14, 2013, 11:31:44 am »
Нещата не са толкова прости.

Вижте това:http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=1054498

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2022 -: Март 14, 2013, 11:52:24 am »
Обаче колко буквално проявление има ретро Меркурий понякога, направо ми стана смешно днес.

Пътувах за работа с маршрутка - обикновено по тази линия кара една жена с дъщеря си, често се качвам в нейното минибусче... Днес закъснявах, щях да изтърва маршрутката, успях да се кача почти в движение и леко си навехнах крака. Маршрутката беше полупразна и след 2-3 спирки останах сама там. Жената-шофьор започна да се кара с дъщеря си за някакви битовизми у тях, стана като на женски пазар, почувствах се доста дискомфортно... Добре, че бързо се усетиха.

Днес ретро Меркурий е в точен съвпад с наталния Марс, разположен в последния градус на 3 дом. И това ако не е буквално проявление.  ;D

Освен това съм се наточила да вземам нова прахосмукачка и не знам дали ще успея да устискам до 17ти, когато Меркурий тръгва директно. Навия ли си нещо на пръста, искам го сега и веднага.  ;D

Днес в офиса колежките пак сричат, симулирайки трудова активност пред шефа... Отстрани изглежда забавно, но това бърборене ми пречи да се концентрирам върху преводите. Поне радио не свири.  ;D

« Последна редакция: Март 14, 2013, 12:16:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2023 -: Март 14, 2013, 02:20:15 pm »
На мен не ми пречи да надничам и същевременно да превеждам, все пак не учавствам в трудоемки астрологични казуси.

Не вися по цял ден във ФБ и туитъра, не чета всички клюки в нета, не пускам радио, не си чеша езика...

Имам  пожелателен норматив и не се е случило да не го изпълня в срок и качествено.  :blink:

Но аз съм свикнала да ми се плаща за реално свършен обем работа, не за бройка изкарани часове в офиса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #2024 -: Март 14, 2013, 04:30:09 pm »
Е, хайде сега, колежките ти сричат и отчитат дейност пред шефа, а ти отчиташ аспекти и пишеш тук  ;)

:85:

*

Нова

• 3491
« Отговор #2025 -: Март 14, 2013, 04:31:35 pm »
На мен не ми пречи да надничам и същевременно да превеждам, все пак не учавствам в трудоемки астрологични казуси.

Не вися по цял ден във ФБ и туитъра, не чета всички клюки в нета, не пускам радио, не си чеша езика...

Имам  пожелателен норматив и не се е случило да не го изпълня в срок и качествено.  :blink:

Но аз съм свикнала да ми се плаща за реално свършен обем работа, не за бройка изкарани часове в офиса.

НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙ, ЛИЛИ, ВСИЧКИ СМЕ НА ТОЯ ХАЛ.  :rolf:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2026 -: Март 14, 2013, 04:33:31 pm »
Особено по ретро фази.  ;D

А на колежката съм се заканила да подаря "луда гъба" за следващия РД - има едни музикални, натискаш ги и почват да свирят като латерна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2027 -: Април 02, 2013, 07:44:23 am »
Знаете ли на коя дата излиза от ратроградната сянка?

« Отговор #2028 -: Април 02, 2013, 07:48:40 am »
Знаете ли на коя дата излиза от ратроградната сянка?
На кои дати е стационарно директен? :-[
какво се каниш да купуваш, че питаш?  :P
http://www.astronovini.com/2012/10/2013.html

:blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2029 -: Април 02, 2013, 07:49:48 am »
Мерси Мунлайт :blink:
Приятен ден!!!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2030 -: Април 02, 2013, 07:01:14 pm »
Сигурно го знаете, но наблюдавайте стационарните спирки на Меркурий - ако съвпадне с планета или друга важна радикална точка, може да има интересни събития по съответните теми.

Тъкмо гледах кога Меркурий излиза от сянката и реших да хвърля око на предишното му ретроградие.
Преди малко получих ноечакван мейл от една стара клиентка със запитване за услуга, има натрупана неиздължена сума към мен от преди две години. Все се канех да й намопням за това вземане, тя принципно не е от некоректните платци, но все отлагах или ме мързеше да мина да си прибера хонорара, а междувременно тя се омъжи, роди и си премести офиса другаде... Ако не ми беше писала сега, сигурно още няколко месеца щях да протакам това старо вземане.

Та, по време на предишното ретроградие спирката в съвпад с Асц. ми донесе важно събитие. Броени дни след стационарната спирка се преместих. Съвпадна с ноемврийското лунно затъмнение, което ми активира с много точен аспект важна радикална точка (предхождащото го слънчево се случи на Асц.).

Цитат

October 21 to November 10, 2012

Shadow: 2 Scorpio, October 1st
    Retro Station: 18 Scorpio, November 6
    Direct Station: 2 Scorpio, November 26th
    Release: 18 Scorpio, November 27th

Споделям го за практиката. Едно е да говорим само на теория, друго е да го потвърдим с факти.  :blink:

ПП. Сега погледнах - в цитираната таблица всичко са объркали.  ;D

« Последна редакция: Април 02, 2013, 07:06:22 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2031 -: Април 02, 2013, 08:37:33 pm »

« Отговор #2032 -: Юни 23, 2013, 07:20:10 pm »
Цитат
Меркурий ретрограден от 26 юни 2013 г.

9 юни 2013 г. Меркурий на 13 градуса в Рак влиза в сенчестата зона
26 юни 2013 г. Меркурий на 23 градуса в Рак става ретрограден
20 юли 2013 г. Меркурий на 13 градуса в Рак преминава в директно движение
3 август 2013 г. Меркурий на 23 градуса в Рак излиза от сенчестата зона

-http://www.astronovini.com/2012/10/2013.html

При мен ще е в 11дом,и ще образува  опозиция с Вертекс и квадратура с Венерата.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2033 -: Юни 23, 2013, 07:29:15 pm »
Цитат
Меркурий ретрограден от 26 юни 2013 г.

9 юни 2013 г. Меркурий на 13 градуса в Рак влиза в сенчестата зона
26 юни 2013 г. Меркурий на 23 градуса в Рак става ретрограден
20 юли 2013 г. Меркурий на 13 градуса в Рак преминава в директно движение
3 август 2013 г. Меркурий на 23 градуса в Рак излиза от сенчестата зона

-http://www.astronovini.com/2012/10/2013.html

При мен ще е в 11дом,и ще образува  опозиция с Вертекс и квадратура с Венерата.

Ако и в натала е ретрограден би било супер.
Много малко хора се раждат с фазов Меркурий..само 7% от населението на планетата...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2034 -: Юни 23, 2013, 07:35:53 pm »
Цитат
Ако и в натала е ретрограден би било супер.

Моят Меркурий не е ретро,докато при половинката е ретро във везни,а при сина е ретро в дева.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2035 -: Юни 23, 2013, 08:25:37 pm »
А как се проявява ретро меркурий,транзитирайки през 12ти дом?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2036 -: Юни 23, 2013, 09:00:59 pm »
А как се проявява ретро меркурий,транзитирайки през 12ти дом?
Не мен ми беше март месец някъде ретро меркурий в риби стоя много дълго в 12 дом, много ми беше криво, не ми се излизаше, но имах доста работа (пишейки), отделно сънувах доста, мечтаех.
Ухас!
Не стига ,че соларния АС ми е в 12ти дом и ми е много зле,ами сега трябва да търпя и ретро мерк там :-X
И на мен юли месец ми е най-интензивен от към работа/писане и говорене/,дано успея да свърша всичко,че август излизам отпуска.
И изобщо ни ми е социално.Миналата година ееееех,как добре си живеех,постоянно излизах,а сега изобщо никъде ни ми се ходи.
Не искам повече мечти и заблуди......нали съм си риба по натал ;D

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #2037 -: Юни 23, 2013, 09:16:38 pm »
какво ще кажете за ретро мерк в рак... именно в този знак... понеже мислех да сменям местожителството си след седмица, две.. да изчакам ли? В момента се разхожда из 8ми дом, ще направи опозиция със сатурн, който е У2. По натал мерка ми е У7 и У10 , намира се в 1ви
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

astro

• 475
« Отговор #2038 -: Юни 23, 2013, 09:31:27 pm »
какво ще кажете за ретро мерк в рак... именно в този знак... понеже мислех да сменям местожителството си след седмица, две.. да изчакам ли? В момента се разхожда из 8ми дом, ще направи опозиция със сатурн, който е У2. По натал мерка ми е У7 и У10 , намира се в 1ви

Здрасти бонбонче! :wub:
Как си?
Твоя натален не беше ли ретро? :-[ :-\

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #2039 -: Юни 23, 2013, 09:44:24 pm »

Здрасти бонбонче! :wub:
Как си?
Твоя натален не беше ли ретро? :-[ :-\

Здрастиииииииии  :P :wub:
Добре съм, ти как си, как я караш  :blink:

Не ми е ретро , директен е, в стрелец  :blink: а на 26ти вечерта трябва да пътувам и след 2 дни пак :))) кой знае къде ще кацна хаха на друга планета  ;D

а си правех планове другата седмица да се нанасям на морето, но предвид тр. мерк сигурно ще се отложи и имайки предвид, че е у7 и транзитира из 8ми, ресурсите на партньора ще направят дупката... да скачам ли  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!