a аз не мога да си обясня защо след като мерка ми е директен в натала, по време на ретро мерка ми се активизира любовния живот, връзки почвам, срещам мъже, влюбвам се! Сякаш нещо се отпищва и отпушва при мен.
това е така от няколко години
Меркурий ми е у 7 и е в сходящ съвпад с моя у5.
Този месец също очаквам включвания.
Аз мисля, че открих отговора тук за себе си.
Много хора не зачитат ХИРОН, но всъщност той се води втори управител на ДЕВА. При мен Дева е на ДЦ...а Хирон е ретрограден в натала ми 
Ето защо по време на ретро мерк ми се раздвижват нещата в положителна насока в личния живот. Даже сериозно съжителство съм почвала по време на ретро мерк!...дам..Сигурно е от Ретро Хирона.
И аз съм с ретро Хирон и при мен е горе-долу така. Последната си 2 годишна връзка започнах точно по ретро Меркурий.
За твоя хубавец с юпитерите ли говориш? Е, какво по- голямо доказателство от това!
Аз съм потресена- сега погледнах и друго- 7ми дом отговаря и за бизнес отношения, партньорски всякакви.
Работя в една много хубава фирма, а работата ми я предложиха, докато работих още в предната фирма.
По време на единия ретро мерк, тогава в онази година, съм срещнала човека, който ме избра, хареса и предложи новата работа. Аз дълго се колебах дали да ги потърся. Потърсих ги след месеци. И се оказва, че по време на следващия ретро мерк са ми минали интервютата и са ме одобрили!
Ти да видиш! Какъв приятел ми се оказа този ретро Мерк! И то в кой бил ключа от бараката? ретро хирона. Ти да видиш.