Здравей Гост

аспекти на глупоста

• 126 Отговора
  • 17946 Прегледи
*

Divna

Re:аспекти на глупоста
« Отговор #80 -: Юни 15, 2010, 02:12:58 pm »
На мен много ми харесва поговорката, която гласи: "Простотията по хората ходи."
Та какъвто и да ни е Меркурий, всеки един от нас си има явно и тая черта. Все пак идеални хора не съществуват!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Юни 15, 2010, 02:13:13 pm »
Но "аспекти на глупостта"... няма такова нещо!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #82 -: Юни 15, 2010, 02:13:49 pm »

Абе има, знаеш ли какви кухи лейки има...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

holanda

« Отговор #83 -: Юни 15, 2010, 02:15:59 pm »

интЕлигентно аспектирани 
аwe ей..не е лесно да се превежда от абв-то  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Юни 15, 2010, 02:18:52 pm »

Абе има, знаеш ли какви кухи лейки има...

Но планетните позиции, аспектите и техният потенциал се проявяват по различен начин при различните хора.
По-горе дадох пример, който на пръв поглед отговаря на всички условия за брилянтен интелект - Слънце и ретро Меркурий в Близнаци (не е изгорен), Луна във Водолей в тригон с Меркурий, Меркурий в тригон с Уран.
Това момиче смятаха да го пращат навремето на някаква комисия за бавноразвиващи се, имаше такива съмнения за нея. И за съжаление примерът с Айнщайн не е приложим и валиден при нея! Много куха лейка беше, много...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #85 -: Юни 15, 2010, 02:23:09 pm »
да ви разкажа последната брилянтна простотия на бившия. неговият Мерк е в скорпион в 8 дом и има само два кьорави аспекта - два секстила: към Венера У8 и Слънцето и към Юпитер У10. тва добиче интелекта го кълве по петите постоянно...

значи, дъщеря ми иска да иде на още два урока по немски за да и проверят някакви съчинения и звъни на татко си по телефона да му каже. значи онзи тиквеник и казва следното: да се обади на своя приятелка, та тя да кажела на татко си, та той да се обадел да питал даскала. при което моето гардже му изревава в слушалката - абе ти тъп ли си, че не можеш директно да му се обадиш да го питаш при условие, че му имаш телефона!!!  и хлапето му тръшна слушалката супер ядосано...

вярвайте ми, търкалях се по пода от смях. тоа човечец когато трябва да мисли и да действа немедленно, винаги измисля възможно най-невероятно тъпия план, който не би хрумнал на никого ама по никакъв начин  :57:  обаче как се бара за най-големия ЕнтЕлегент, просто не е истина...

еее, това беше мноооого добре!

*

лилид

« Отговор #86 -: Юни 15, 2010, 02:31:24 pm »

...брилянтен интелект ... ретро Меркурий в Близнаци (не е изгорен)

познавам човек, който според мене е брилянтен интелект: с ретро Меркурий в Близнаци (не е изгорен), в точен квадрат с Уран, в опозиция с Луна, и в широки квадрати със Сатурн и Плутон

много интересен човек, много разностранен, много своенравен и много упорит и много напорист :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Юни 15, 2010, 02:33:22 pm »
познавам човек, който според мене е брилянтен интелект: с ретро Меркурий в Близнаци (не е изгорен), в точен квадрат с Уран, в опозиция с Луна, и в широки квадрати със Сатурн и Плутон

Да виж, при него са квадрати, а при момичето от примера, който давам, ретро Меркурий е в голям въздушен тригон с Луната и Уран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #88 -: Юни 15, 2010, 02:35:27 pm »
друга простотия на въпросния възлюбен  ;D

значи някъде преди около десетина тринадесет години, аз млада домакиня и готвя на печката в кухнята, боса на терикота, лятно време. пипам тенджерата за дръжките и ме удря лек ток, но е адски неприятно. викам му: еееей сър, тука има отечка и ме удря ток. той обаче започва да твърди, че не е вярно и тръгнахме да водим дълъг и протяжен спор, който ме изнерви. стоя аз, бъркам манджата като държа с едната си ръка тенджерата да не мърда от котлона. онва говедо ме изненадва в гръб и опира фазомер в ръката ми без да ме предупреди... еееееееееееееееей вярвайте ми, такъв ток ме разтресе, че свитки ми се видяха посред бял ден  :angry: :angry: :angry:

и онва говедо се изцепва: ебаси, ма то светна бе! викам му: такъв ще ти светна, че на слънце ще ми станеш! и го подгоних да го трепя из къщи...  ;D ;D ;D

ебаси тъпия пръч, направи ме на проводник направо, ама си отнесе няколко черпака по куфилницата куха  :57:

даааа, истории много за "брилянтния му интелект"...  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

holanda

« Отговор #89 -: Юни 15, 2010, 02:35:36 pm »
на ретроградния Мерк мисълта е много силна,но изразяването и е проблем.

*

лилид

« Отговор #90 -: Юни 15, 2010, 03:15:24 pm »
на ретроградния Мерк мисълта е много силна,но изразяването и е проблем.

имам още един пример за човек с ретрограден Меркурий, обаче изгорен, във Везни. и в квадрат с Луната, в широк тригон със Сатурн.

бях му дала книга преди година, още не я е прочел, но не че друга е подхващал. иначе всекидневно чете вестници, и то отзад напред, даже в паднал вестник или рекламен свитък ако се спъне - спира се да ги чете...

пълни си главата с инфо от телевизията

не бих казала, че е глупав ... но много забравя, ... но не е от възрастта

консервативен

ако му трябва някаква информация, и му я казвам защото я знам - не ще да се осланя на нея, все някой другиго ще търси да пита...

първият ме е впечатлил със собствения си много интересен ми своеобразен начин на изразяване. вторият просто по-скоро препредава...

а, за протокола: аз съм с прав Меркурий в Козирог, май аха-аха изпържен (на 5 гр.), в широка опозиция с Марс и в широки тригони с Уран и с Плутон

:blink:

*

Divna

« Отговор #91 -: Юни 15, 2010, 03:59:44 pm »

значи някъде преди около десетина тринадесет години, аз млада домакиня и готвя на печката в кухнята, боса на терикота, лятно време. пипам тенджерата за дръжките и ме удря лек ток, но е адски неприятно. викам му: еееей сър, тука има отечка и ме удря ток. той обаче започва да твърди, че не е вярно и тръгнахме да водим дълъг и протяжен спор, който ме изнерви. стоя аз, бъркам манджата като държа с едната си ръка тенджерата да не мърда от котлона. онва говедо ме изненадва в гръб и опира фазомер в ръката ми без да ме предупреди... еееееееееееееееей вярвайте ми, такъв ток ме разтресе, че свитки ми се видяха посред бял ден  :angry: :angry: :angry:

и онва говедо се изцепва: ебаси, ма то светна бе! викам му: такъв ще ти светна, че на слънце ще ми станеш! и го подгоних да го трепя из къщи...  ;D ;D ;D

ебаси тъпия пръч, направи ме на проводник направо, ама си отнесе няколко черпака по куфилницата куха  :57:

;D ;D :clap: :clap: :clap: Достойно е за Оскар!

*

holanda

« Отговор #92 -: Юни 15, 2010, 04:03:01 pm »
на мен такива връзки са ми в пъти по-интересни и забавни от прагматичните отношения тип 'всичко е по график'' :blink:

*

Divna

« Отговор #93 -: Юни 15, 2010, 04:18:21 pm »
на мен такива връзки са ми в пъти по-интересни и забавни от прагматичните отношения тип 'всичко е по график'' :blink:

Така е защото тук има много динамика, постоянно нещо се случва, от скука не може да се оплаче човек. Но си има и нещо друго, че тези връзки често са изтощителни. В началото са ексклузивни, но в края са експлозивни.

*

holanda

« Отговор #94 -: Юни 15, 2010, 04:23:01 pm »
баланса е важен,разбира се..но го казвам от позицията на страничен наблюдател-по-приятно ми е да гледам експанзивни и забавни двойки...да умеят да се веселят и да палуват  :blink:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #95 -: Юни 15, 2010, 04:37:50 pm »

:85: :85: :85: ух то хич не е за смях ама не мога да се сдържа.....ужас такъв умник около теб да нямаш..... ;D ;D ;D

« Отговор #96 -: Юни 15, 2010, 04:51:05 pm »
 :rolf: Хахахаха - Вещичке, ама и ти ко му си се вързала маааа....Ще пукна....същия случай, само че братовчед ми, забелязал че като се хване дръжката на тенджерата, поставена да ври на котлон на терасата, и се стъпи на единия крак-бос, ставаш проводник на ел.енергия и ме избъзика - вика братчедке ела, ела  ;D ;D ;D - ще ти покажа нещо. А аз бях момиченце на 14-15 годинки и будаличката му се вързах. И ме напътства - ха сега хвани тенджерата с една ръка, ха сега дигни единия крак -  :rolf: и като ме разстресе оня ток.....оф, оф....Ха да видим сега може ли някой ме излъга - хахаха....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #97 -: Юни 15, 2010, 04:51:41 pm »

Така е защото тук има много динамика, постоянно нещо се случва, от скука не може да се оплаче човек. Но си има и нещо друго, че тези връзки често са изтощителни. В началото са ексклузивни, но в края са експлозивни.

така е. в началото ти е забавно, но доста бързо става уморително, защото не можеш все на щрек да живееш и да очакваш каква ще е поредната простотия... а то простотии да искаш... вече не ми е така забавно с такива неща. не знам дали щото уж помъдрявам или е просто умора.

естествено не мога и да живея със скучен екземпляр, ама барем поне простотии да не върши и то аз да не съм потърпевшия  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #98 -: Юни 15, 2010, 04:55:40 pm »
:rolf: Хахахаха - Вещичке, ама и ти ко му си се вързала маааа....Ще пукна....същия случай, само че братовчед ми, забелязал че като се хване дръжката на тенджерата, поставена да ври на котлон на терасата, и се стъпи на единия крак-бос, ставаш проводник на ел.енергия и ме избъзика - вика братчедке ела, ела  ;D ;D ;D - ще ти покажа нещо. А аз бях момиченце на 14-15 годинки и будаличката му се вързах. И ме напътства - ха сега хвани тенджерата с една ръка, ха сега дигни единия крак -  :rolf: и като ме разстресе оня ток.....оф, оф....Ха да видим сега може ли някой ме излъга - хахаха....

не ма наща, не е той виновния че съм фанала тенджерата. аз си бъркам манджата и я държа с едната ръка за дръжката, а другата бъркам с черпака. верно тресе малко ток, ама мен не ме плаши толкоз и не му обръщам внимание на тока. работата е там, че като му казах че бие ток той спори, че няма такова нещо, ама не пипа. и после отишъл взел фазомера и го опира в ръката ми да видел кво ши стане и то без да го видя - ей тъй иззад гърба ми. а като опира фазомера в мен се затваря веригата и тока става силен и ме тресва от глава до пети...
ма кък да не го убиеш с камъни такова говедо... че и се пули що светнал фазомера...  :angry:

а цялата свинщина се дължала на факта, че не бил занулил контакта кратуната му с кратуна  ;D ;D ;D

*

holanda

« Отговор #99 -: Юни 15, 2010, 04:58:49 pm »
ти тогава си била баш пекана вещица ;D ;D...бухнаха ли къдрите ;D