Здравей Гост

аспекти на глупоста

• 126 Отговора
  • 17938 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
аспекти на глупоста
« -: Ноември 01, 2007, 10:34:44 am »
Как мислите, кои аспекти в натала показват не особено умния човек.Но не този, които е умствено увреден и иска или не иска е това , което съдбата му е дала.А на глупавия човек , този които осъзнава или не осъзнава , че такъв.Идея си нямам кои аспекти да гледам...като мъгла ми е може би 9дом , Мерка и твърди аспекти към него от сатурн, плутон ..или....не знам
« Последна редакция: Ноември 01, 2007, 10:37:32 am от blud »
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
аспекти на глупоста
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2007, 10:45:35 am »
С Меркурий в опозе към Плутон и Плутон в мидпойнта Слънце/Меркурий трябва да съм много тъпа значи, мнооого  :lol:
Не мисля, че по един-два аспекта в картата можеш да определиш какъв е менталният капацитет на даден човек, силата, бързината и дълбочината на интелекта му.
Наред с Меркурий и статуса му в картата се разглеждат и други фактори и връзки в хороскопа.
Теоретично типът интелект се определя по схемата
Луна --> Меркурий --> Юпитер --> Сатурн,
като се разглеждат връзките и силата на тези планети в радикса, след което можем да хвърлим едно око и на транссатурновите.
Познавам различни типове хора със силна меркуриева доминанта - някои от тях са с бърз, гъвкав интелект, други са откровенно глупави, повърхностни и ограничени, трети надценяват интелектуалните си възможности, а на практика са "въздух под налягане"  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
аспекти на глупоста
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2007, 11:36:19 am »
Цитат
С Меркурий в опозе към Плутон и Плутон в мидпойнта Слънце/Меркурий трябва да съм много тъпа значи, мнооого  :lol:
Не мисля, че по един-два аспекта в картата можеш да определиш какъв е менталният капацитет на даден човек, силата, бързината и дълбочината на интелекта му.
Наред с Меркурий и статуса му в картата се разглеждат и други фактори и връзки в хороскопа.
Теоретично типът интелект се определя по схемата
Луна --> Меркурий --> Юпитер --> Сатурн,
като се разглеждат връзките и силата на тези планети в радикса, след което можем да хвърлим едно око и на транссатурновите.
Познавам различни типове хора със силна меркуриева доминанта - някои от тях са с бърз, гъвкав интелект, други са откровенно глупави, повърхностни и ограничени, трети надценяват интелектуалните си възможности, а на практика са "въздух под налягане"  :D
може ли аспектите в картата , на този последния тип. точно такъв човек познавам и имам картата му.или поне тези аспекти , които показват че е просто въздух...според теб ;)  
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Kali

• **
  • 1411
аспекти на глупоста
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2007, 11:56:53 am »
Според мен гъвкавият, бърз и интелигентен ум е въпрос и на тренировка.

А за добра тренировка може би е нужна провокация и склонност да й се поддадем.   :D  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
аспекти на глупоста
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2007, 12:12:49 pm »
Между качествата на ума и неговия капацитет и потенциал или т.нар. обхват има разлика и може би това се търси да се определи астрологично-кое дава едното,кое дава другото.Защото някой може да мисли много бързо и да е голям логик,а да не може правилно да осъзнава нещата,за разлика от друг който е по-бавен,но не губи основното за разлика от детайлите например. И всякакви други случаи са възможни.За това трябва да се прави разлика и между  интелигентност и интелектуалност.
Това което Lillie спомена за връзката Луна-Меркурий-Юпитер-Сатурн определено съдържа доста от отговорите на подобни въпроси стига да има едно успешно разтълкуване на позиции и аспекти в отделната карта и наистина едни аспекти на Уран,Нептун и Плутон трябва да се има предвид ако няма силна застъпеност на първите и особено ако има съвпади с тях на Меркурий(виждал съм как един такъв съвпад коренно променя цялостната ситуация просто защото е пряко влияние).
Примерно познавам много хора с Меркурий в Близнаци и Дева,които могат да мислят много бързо,детайлно и т.н. ,но тия без аспекти на Сатурн и Плутон много рядко имат способността да обхващат самите идеи и идеологии като принцип и сърцевина,просто свързаната най-вече с тях рационална информация и то най-често по отношение на бита и работното ежедневие,а и доста си остават просто с ум който имитира или асимилира общото ниво,което е характерно за средата им.

*

Lillie

• 30532
аспекти на глупоста
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2007, 12:15:47 pm »
Иначе, за тези, които търсят 'формули' и 'рецепти', мога да предложа такава -
"формула за интелектуални професии":
III+IV+IX+X дом.
Предполага се заетост на тези домове в радикса и/или връзка между техните елементи.
« Последна редакция: Ноември 01, 2007, 12:17:29 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

аспекти на глупоста
« Отговор #6 -: Ноември 01, 2007, 01:24:14 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:40:39 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
аспекти на глупоста
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2007, 01:51:20 pm »
Много точно си го казала, Жени, а пък и може да се говори поне за няколко типа интелигентност и за всеки от тях ще се търсят различни показатели в радикса  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
аспекти на глупоста
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2007, 02:00:33 pm »
Определено е така,но говорим ли за разумност трябва да имаме предвид най-вече Юпитер и Сатурн  ;)  Иначе няма спор,не всички хора са интелигентни и това може да се види навсякъде и това няма отношение към образование и възпитание,а към самия умствен капацитет и способността да се разсъждава, не само да се поглъща информация,нещо което и за някои е трудно,така както и не всички интелигентни са разумни,за разлика от други не толкова развити като ум. B)  И под разумност нека се разбира именно това което е обективно и правилно спрямо засегнатия принцип/проявление,а не това което е удобно и приемливо в различни социални среди и общества.Това е повече към хитростта-хем не лъжеш себе си-осъзнаваш,че не мислиш дадено нещо но го казваш,защото това е удобното за дадена среда,хем оставаш околните да си мислят това което са свикнали да мислят и ако го приемат за разумно,те го смятат именно за такъв. <_<
Аз викам да определим някои съществени положения и тогава чак да тръгнем да търсим астрологични обосновки и реални примери?

*

Lillie

• 30532
аспекти на глупоста
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2007, 04:37:59 pm »
Цитат
Как мислите, кои аспекти в натала показват не особено умния човек.Но не този, които е умствено увреден и иска или не иска е това , което съдбата му е дала.А на глупавия човек , този които осъзнава или не осъзнава , че такъв.Идея си нямам кои аспекти да гледам...като мъгла ми е може би 9дом , Мерка и твърди аспекти към него от сатурн, плутон ..или....не знам
Аспектите Меркурий-Сатурн, особено напрегнатите, са често срещано явление в картите на добри математици, експерт-счетоводители...
При Меркурий-Нептун имаме силна интуиция, въображение, но и склонност към внушения, /само-/заблуди, в някои случаи и послъгване. Не дава "слаб" интелект, но умът е разпилян, хаотичен, особено ако Меркурий е без достойнства или с неблагоприятен статус в картата и няма връзка с Луната - имам наблюдения за такива  ;)  
В един руски сайт навремето бях чела, за разни формули - имаше и "формула на вечния студент"  :lol: Споменаваше се за напрежение между елементите на 9 и 11 дом, но според мен един или два напрегнати аспекта не могат да бъдат задължително условие, важен е цялостният синтез на показателите в радикса.
Имам позната, която може да бъде определена като вечния студент, но без образователен ценз е успяла добре да се реализира в работата. В картата й има показатели за лесна адаптация - гъвкавост, когато това е необходимо и твърдост/безкомпромисност, когато това се наложи - акцент върху меркуриевите знаци, плюс съвпад Марс/Сатурн. Длъжността, която изпълнява, не изисква интелект, а гъвкавост, проспособимост и същевременно изпълнителност, методичност, представени от съчетанието между Близнаци и Дева.  
Да добавя, че в хороскопа има показатели, които сочат дали роденият има организаторски талант и способност да поема ръководни длъжности /работа по 10 дом, Сатурн/, или ще работи "заради парите", т.е. с цел изкарване на прехрана - работа, не изискваща образователен ценз /по 6 дом, Меркурий/.
В случая, който визирам, има ранена меркуриева доминанта без достойнства в знак, но на трон по дом, където се намира и Луната /без аспекти/.
Та мисълта ми беше, че има безброй ситуации и служебни длъжности, които не изискват нито силно развит интелект - аналитичен и/или синтетичен, нито образователен ценз и придобита квалификация /титли/, а тясна специализация, профилиране според спецификата на длъжността. Има безброй длъжности, за изпълнението на които най-ценното умение е това за адаптация, подход към клиента, умение да се нагажда човек спрямо ситуацията/обстоятелставата, като за някои от тях се изисква интелектуален багаж под средния и много бедна обща култура. И много от такива хора нерядко /пре-/успяват. В съвременното общество се цени най-вече прагматичният начин на мислене, т.е. този, който има практическо приложение, а теоретиците с по-философски начин на мислене в днешни времена попадат в категорията на непризнатите и никому ненужни "гении" и стоят гладни. Колко от топ-мениджърите могат да се похвалят с богата ерудиция и всестранно развит интелект? Въпросът ми е риторичен.
Ех, че се разприказвах при тоя стационарно-директен Меркурий  :lol:

« Последна редакция: Ноември 01, 2007, 05:02:56 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

аспекти на глупоста
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2007, 10:28:05 pm »
Предлагам първо да уточним какво представлява интелигентността, която впоследствие може да се търси в хороскопа. Порових се малко из нета и намерих следната класификация на видовете интелигентност:

Логико-математическа /рационална/ интелигентност - онова което използваме за решаването на логически или стратегически проблеми. Психолозите разработват тестове за  измерването й и тези тестове се превръщат в средство разпределянето на хората по степен на интелигентност. Известна е като коефициент на интелигентност или КИ (IQ), за който се предполага, че може да определи какви са способностите на човека.

Емоционална /социална/ интелигентност - онова, което ни позволява да разбираме чувствата - нашите собствени и тези на другите хора. От него зависи съпричастността ни, състраданието ни, мотивацията ни и способността ни да реагираме адекватно на болка и удоволствие.

Духовна интелигентност - изградения мироглед и ценностна система. Интелектът, чрез който размишляваме върху проблеми на смисъла и ценностите и ги решаваме, чрез който можем да поставим действията и живота си в един по-широк, по-богат и наситен със смисъл контекст,  чрез който преценяваме, че даден начин на действие или жизнен път е по-значим от друг.  Висш интелект.

От горенаписаното става ясно, че интелигентността всъщност е доста широко понятие.
Един човек с високо IQ, но с ниска емоционална или социална интелигентност трудно се адаптира. Някой с по-ниско IQ, но достатъчно високи другите две се оправя много по-добре.
 Интелигентността не може да се измерва с това колко дипломи имаш или колко ти е високо IQ-то. Тя се развива цял живот и зависи в голяма степен  от семейството и социалната среда. Също често се прави една грешка като се бъркат познанията с интелигентността. Да имаш големи знания означава грубо казано да разполагаш с голям брой факти от различни области, докато интелигентността е способността на мозъка да свърже фактите или т.нар. комбинативност. Тук някъде трябва да добавим адаптацията и гъвкавостта, за които говорят и Лили и Синихи.
Сетих се за Бил Гейтс – неговия Меркурий има два аспекта - съвпад с Марс във везни и опозицията на Луната. Не виждам Юпитер или Сатурн да са кой знае колко силно поставени /моля да ме поправите, ако нещо бъркам  :unsure: /. Някой може ли да отрече, че е интелигентен?
Затова мнението ми е, че интелигентността не може да се прецени от хороскопа. Може да се види дали някой ще има склонност към чужди езици, друг към математика, музика, литература, но това не значи,  че с развието на някоя от тези заложби ще се сдобие с висш интелект или духовната интелигентност.  

*

porto_kalka

аспекти на глупоста
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2007, 10:41:43 pm »
Цитат
Аспектите Меркурий-Сатурн, особено напрегнатите, са често срещано явление в картите на добри математици, експерт-счетоводители...
Случайно имам близък, който е експерт-счетоводител т.е. включен в списъка на дипломираните експерт-счетоводители и има собствено одиторско предприятие. Човекът е с Меркурий в Рак, сключващ тригони с Нептун в скорпион и Хирон в риби, и секстил с Плутон в дева. Точно знакът дева се свързва със счетоводството, доколкото знам. При него има три планети в дева - Луна, Марс и Плутон.  

*

Lillie

• 30532
аспекти на глупоста
« Отговор #12 -: Ноември 02, 2007, 08:48:49 am »
Цитат

Затова мнението ми е, че интелигентността не може да се прецени от хороскопа. Може да се види дали някой ще има склонност към чужди езици, друг към математика, музика, литература, но това не значи,  че с развието на някоя от тези заложби ще се сдобие с висш интелект или духовната интелигентност.
Да, интересно, но незнайно защо някои професионални астролози твърдят, че силата на интелекта може да се определи в хороскопа, с което и аз не съм напълно съгласна. Могат да се определят някои наклонности, таланти, предпочитания, силни и слаби места, но не и нивото на интелигентност, духовност.
И мисля, че "аспекти на глупостта" няма. Всяко съзнание е индивидуално.

« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 08:52:10 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
аспекти на глупоста
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2007, 09:04:30 am »
Цитат
Сетих се за Бил Гейтс – неговия Меркурий има два аспекта - съвпад с Марс във везни и опозицията на Луната. Не виждам Юпитер или Сатурн да са кой знае колко силно поставени /моля да ме поправите, ако нещо бъркам  :unsure: /. Някой може ли да отрече, че е интелигентен?

Като споменах за връзката Луна/Меркурий/Юпитер/Сатурн нямах предвид, че да има аспект между тях е задължително условие. Цялостният анализ на наталната карта предполага разглеждане на позицията, статуса и връзките на планетите - не само по знак и аспект, а и по полусфери, квадранти...
В индийската астрология Раху, наред с Меркурий, е сигнификатор на интелекта, но в интуитивната му част. Луната е не само "психика", а и "съзнание", "възприятие". Или, с други думи, в Джьотиш Луната е "чисто съзнание", а Меркурий е "интелект" - онзи наш интелект, който има свойството да разграничава нещата, да познава полярностите.
"In Vedic myth Mercury is born of the Moon. One myth recounts how the Moon, overcome with lust, adducts Tara, the wife of Brihaspati or Jupiter. out of their union Budha, or Mercury is born. Thus the intellect is born of the mind."

*Забележка: Луната /Soma или Chandra/ във ведическата митология е божество от мъжки пол.

« Последна редакция: Ноември 03, 2007, 08:33:55 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
аспекти на глупоста
« Отговор #14 -: Ноември 02, 2007, 09:27:42 am »
Цитат
Логико-математическа /рационална/ интелигентност

Емоционална /социална/ интелигентност

Духовна интелигентност

Асоциативно първото проявление свързвам с принципа на Меркурий-Сатурн /не аспект!/, второто - с Луна-Меркурий-Сатурн, третото - с Луна-Меркурий-Нептун.
По Меркурий-Сатурн е логиката, прагматичният начин на мислене, който предполага емпирика, т.е. онзи тип интелигентност, който се "научава".
За разликата между принципите Меркурий-Близнаци и Меркурий-Дева няма смисъл да пиша, защото всеки тук я знае  :)
Луна-Меркурий е емоционалното ни възприятие на действителността, а Сатурн предполага социализация.
Емпатията, духовното и интуитивно възприятие е по Луна-Меркурий-Нептун, но "посредниците" между Меркурий и Нептун са Юпитер и Сатурн.
Уран като висша октава на Меркурий също е важен, но без сатурново посредничество урановата интелигентност остава в сферата на абстрактните идеи, не може да облече във "форма", идеите трудно се дефинират и превеждат на разбираем "език", т.е. да мислиш, да разбираш, но да не можеш да го кажеш. Впрочем, същото се проследява и при повечето художници - нужен е силен Нептун, но без Сатурн и участието на някой земен дом няма практическа реализация, "въплъщаване" на таланта в конкретна форма, проявление.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
аспекти на глупоста
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2007, 11:39:08 am »
Ето картата на прословутия Бил Гейтс:

При проявен интерес можем да й направим кратък астро-анализ.

Не съм анализирала какъв е типът интелект, но в картата има показатели за популярност и финансова мощ:
- Луна, владетел на Асц, в съвпад с МЦ
- Луна синглетон, т.е. сама в горната полусфера
- Луна в тригон с владетеля на 8 дом
- квадрат между владетелите на 2-ри и 8-ми дом
- съвпад Юпитер/Плутон в Лъв във втори дом /!/
- Венера/Сатурн в квадрат към Юпитер/Плутон
- Луна в опозиция към Марс /мажорен аспект между владетелите на Асц и МЦ/
Слънце, Луна, Венера, Марс, Юпитер, Плутон и Нептун са "финансови" планети.
Меркурий, Сатурн, Уран са неутрални.
Напрегнатите мажорни аспекти дават излишък от енергия, особено с Юпитер, Плутон и отчасти Уран, Сатурн и Нептун "отнемат" енергия /в най-широкия смисъл на думата "енергия"/.
Предполагам, че съвпадът Венера/Сатурн в Скорпион в 5 дом го прави и много предпазлив и прагматичен в рисковото предприемачество. Но квадратът към Юпитер/Плутон, разположени във 2 дом, дава хъс за големи финансови удари, гонене на печалби, които се измерват в милиони и милиарди.
Между другото, в тази карта владетелят на 8 дом /Уран/ е в първи, и, доколкото се сещам, някой питаше за такъв казус в една от съседните теми  ;)

« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 03:14:34 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
аспекти на глупоста
« Отговор #16 -: Ноември 02, 2007, 12:43:25 pm »
Бил Гейтс е един типичен пример за силен интелект в една тясно определена област,което е характерно за съвпада Меркурий/Марс-с такъв аспект умът се стреми към водачество,първооткривателство и някаква степен на налагане и реализация на напълно личните си идеи,като Марс доста засилва бързината на мисълта и способността за работа с технология.И това не е само на теория,а наистина има много силно проявление при хората,които са дали поле на изява на този съвпад(това е единственото условие,че човек сам трябва да се стреми и активира,но от там нататък нещата вече започват да работят в граници и условия определени от потенциала на планетите и с каквото се свързват)-като изключим,че и аз имам такъв,познавам още няколко души (мъже) които имат такъв аспект-единия е със същия съвпад във Везни и се занимава с международна търговия и други видове бизнес,а другия е със съвпад в Телец (заедно със Слънце и Хирон) и Уран точно на Асцендента като Гейтц и е компютърен спец както в информацията,така и в технологията и също в други главно технически направления и то още от ученик проявява блестящи и творчески качества в тези области(Уран в 1 дом),при което в някои случаи е надминавал и учителите си по изпълнение на някои задачи,именно защото използва Урановия и Марсовия си потенциал,които не се съобразяват със статуквото и нивото на знание,което му се предлага от официалните инстанции.С това просто заявявам,че Меркурий/Марс е много силен в някоя тясна област поради склонността на Марс да се фокусира върху нещо,което върши много добре и може да е пръв в тази област и техническите способности които дава-Марс не се страхува да си изцапа ръчичките в буквалния и преносния смисъл на тази дума  ;)
Но въпросът беше как се определя като цяло нивото на интелекта и разумността и дали това е възможно и как астрологически и за това наблегнахме върху участието на Юпитер и Сатурн като за начало,защото ако ума не излиза извън границите на работата или проблемите на личността и няма поглед върху глобалната картинка(да не се бърка със знания и информация за много сфери,което е нисшата страна на Юпитер като планета предизвикваща социално съзнание) и няма дълбочина на разбиране на това което вижда и знае,ще имаме само един ограничен интелект който е добър  в правенето на коли например и в решаване на ежедневни задачи , а в житейските си уроци може да не се справи толкова блестящо.Така както има хора които са гениални и много духовни,но както се вика един пирон не могат да забият,в крайна сметка се търси баланса между интелект и разум.
В тази насока смятам да имаме предвид и влиянията към Слънцето и неговия статус- без самосъзнание и разбиране на собствената индивидуалност,разума често се свежда до това да изпълняваш очакванията на средата и околните.
   Хороскопа на Гейтц може и да го разгледаме по-подробно  :) Сега само ще вметна,че влиянието на Марс се засилва от Луна и Мц в Овен-така нуждата от първооткривателство,лидерство чрез прогресивност и предлагане на най-новото и доброто,нуждата от признание на личните му идеи и качества и способността му да ги прилага ефективно(Марс) се засилват доста като преплетени астро фактори-и все пак Марс в мъжка карта действа особено силно.Марс във Везни се бори за обществото или за другите и е по-социално ориентиран.Но ако не беше този Уран на Асц Бил Гейтц пак щеше да си е умен в някаква си сфера,но не и чак дотам че да повлия чрез откритията и работата си на целия свят,първо защото Уран дава редки способности и второ, защото Уран е колективна планета.Венера/Сатурн е вероятно приземяващия фактор,който Lillie има предвид като важен в реализацията на нещата и отгоре на всичко са в творчески дом.
    И сега една шегичка-като стана милионер ще почерпя- и аз имам Юпитер и Плутон във 2 дом  :D  :lol:  Чувал съм,че този човек прави често благотворителност(освен че не му е проблем да си го позволи),нещо което добре е представено от Юпитер във 2 в квадрат с Венера и Слънце в съвпад Нептун в 4 дом-мисля че един такъв човек приема родината си като майка/баща или влиза в такава роля спрямо нея чрез някакви грижи,то май самия му живот-Слънце е една грижа за нацията в която се е родил  :rolleyes:
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 12:52:09 pm от Sinyhe »

*

Синухе

• 4978
аспекти на глупоста
« Отговор #17 -: Ноември 02, 2007, 12:47:41 pm »
Покрай Меркурий и Юпитер чак сега видях възлите-Близнаци/Стрелец 11/5 дом -Меркурий така става още по-силен като астро фактор,а Юпитера има отношение към настоящите му постижения,които неслучайно "обиколиха" света, знаците има отношение към науката,домовете към изобретателството  :)

*

Lillie

• 30532
аспекти на глупоста
« Отговор #18 -: Ноември 02, 2007, 01:02:14 pm »
Цитат
Бил Гейтс е един типичен пример за силен интелект в една тясно определена област,което е характерно за съвпада Меркурий/Марс
Имам същия пример с голям стелиум в Скорпион с включени Слънце, Венера, Уран, Меркурий и Марс, при което Меркурий и Марс са в точен съвпад, плюс Сатурн в Дева 1 дом - пример е за остър и задълбочен интелект в много тясно специализирана област - хардуър и софтуър.
Във всички останали отношения човекът може да се сметне дори за леко /или доста/ тъп, с много ограничени и тесногръди разбирания, липса на каквато и да било обща култура и ерудиция.
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 01:05:15 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

Re:аспекти на глупоста
« Отговор #19 -: Юни 15, 2010, 08:48:57 am »

паднах от смях от тази формулировка. Ми Блуд, аз мисля, че на всичките съдбата им е отредила това, което са. Просто някои се изживяват като умни, повече от другите, а други са просто малоумни (т.е. болни).