Зъболекар сестра ти е била св.Елия Пулхерия - р.19.01.399 г. дъщеря на имп.на източната
римска империя Аркадий и Елия Евдоксия.
Марушка,това направо ме разби

Честно казано ,точно това, най-малко съм го очаквал

!
Сестра ми винаги е твърдяла ,че сънува сънища свързани с римската история ,но по някакви неведоми пътища свързва сънищата си и с териториите на България и по-специално на района около Пловдив.
Сестра ми винаги е изпитвала ужас от брака и бракосъчетанието и е твърдяла ,че ще и се отнеме свободата и ще е подчинена , а ето и историята на Елия Пулхерия
Елия Пулхерия (19 януари 399 – 453) е дъщеря на императора на Източната Римска империя Аркадий и Елия Евдоксия.
Като сестра на Теодосий II, тя се сдобива с много власт, когато той сяда на престола като дете през 408.
Тя дава обет за безбрачие, за да не може да бъде принудена да се омъжи и има склонността на разчита на подкрепата на различни германски офицери, като например алана Аспар.
Друго ,което ми е споделяла е ,че се сънува на някаква кула да чака някого и винаги е свързвала този сън с някакво неизпълнено обещание
(сега ще споделя ,че само и прочетох по телефона ,какво пише в отметката на Уикипедия,за този период и още съм настръхнал от това ,което тя ме попита ,защото бях стигнал само до момента ,че тя не е искала да се бракосъчетава , а сестра ми ме запита каква е била причината да сключи брак

(не бях прочел подобно нещо

) ,после открих ,че тя наистина е слючила брак )
Когато Теодосий II починал, сестра му Пулхерия, докато още никой не знаел за смъртта на императора, пратила да извикат Маркиан и, когато той дошъл, казала: «Тъй като императорът се помина, то аз избирам тебе измежду целия сенат, като най-достойният от всички. Дай ми дума, че ще уважиш девството ми, което съм обещала Богу, и аз ще те провъзглася за император». Маркиан обещал, и Пулхерия, извикала патриарха и сената, и го обявила за римски император [2]. После той встъпил в брак с Пулхерия, но не я познал като жена [3].Най -странно ми се стори и това ,че ме попита ,дали има описан и друг мъж в историята ,които да се свързан с Маркиан.
Интересно беше ,че на две места попаднах на алана Аспар(това ,вече по-късно ,защото ми се подпали главата от приказките и ).
В тази част се споменава въпросния Аспар
Като сестра на Теодосий II, тя се сдобива с много власт, когато той сяда на престола като дете през 408.
Тя дава обет за безбрачие, за да не може да бъде принудена да се омъжи и има склонността на разчита на подкрепата на различни германски офицери, като например алана Аспар. и ето тук го открих още веднъж
Маркиан е тракиец по произход и син на наемен войник. В младостта си той постъпва в армията и по-голямата част от живота си прекарва в походи [1]. По време на Персийската война от 420—422 г. служи като обикновен войник в армията на гота Ардавурий. По-късно, в 443 г.,
участва в похода на Аспар в Африка, попадна в плен на вандалите, но е пуснат от самия крал Гизерих, който, както гласи преданието, първи предсказал на Маркиан, че ще бъде император. Маркиан се заклева, че никога повече няма да вдигне оръжие срещу вандалите.Сега идва и веселата част ! Сестра ми е убедена ,че е имало връзка (няма исторически сведения за подобна )между Аспар и Елия Пулхерия , а и на мен ми се видя интересно ,че се е обръщала за помощ към него и после се е венчала за Маркиян , но намерих ето това сведение и горе-долу нещата придобиха някакъв смисъл.
Аспар не е можел да стане император поради това, че бил арианин. Вместо това неговият подчинен Маркиан става император като се оженва за сестрата на Теодосий II - Пулхерия. Въпреки това приемникът на Маркиан - Лъв I, в крайна сметка се обръща срещу него. През 471 Аспар е убит заедно със сина си Ардабурий при атака.
Нямам представа ,каква е причината за тези съвпадения и позволи ми да вметна ,че за мен лично нещата ,които написа ,не съм откривал връзка .
Лично аз предполагам,че не всекимо е отсъдено да влачи миналото със себе си , а и дали на всеки е съдено да разбира миналото ,когато не е "дорасъл" да го приеме