Да, но природата на промяната е тотален срив. Тип промяна, която е "единия ден едно нещо го има, на другия ... емии ... не точно". Това за мен не е Урановата промяна. Вярно е, че те са революционни, но дори да погледнем едно транзитиращо действие на планетата, тя прави нещата ту да ги има, ту да ги няма, ту взема, ту дава. Редува различните неща в тотална непредсказуемост. Ексцентричен е, като паднал не на мястото си, даже орбитата му е ексцентрична, ако погледнем така нещата. Затова Урановата спонтанност, креативност, различие за мен се отъждествяват по-добре от Глупака, защото той е типажа, който държи всички отговори в себе си, има връзка силна със Вселената, затова има добри идеи. Уран като представяне на една висша откава ментална енергия също може да се асоциира с това. Той го прави по един забавен, креативен начин.
За кулата последното нещо, което бих казала, е забавна. Често правя асоциации с нея с атентатите от 11 септември и подобни действия, било то и в някаква по-малка откава в човешкия живот, не мога да ги свържа с друга планета, освен Марс. Освен това за мен тя не представя революционния дух, креативността и връзката с ума, която Уран има. Кулата по-скоро е като гръмната от танк и изведнъж паднала. Такава спонтанна, експлозивна, наситена мъжка енергия за Уран, някак си за мен той не отговаря за това. Ако е в Овен да, но на повечето хора не е.
Та това ми е мнението, но по-скоро го поствам като алтернативно. Няма как да спорим за асоциации, понеже всеки прави своите и важното е просто подсъзнанието му да се сработи с тях и да ги приема и така да говори.

ПС: Всъщност се замислих по отношение на разликата в интерпретациите, типичните, и моите. Може би за големите акрани при мен е това, че Императорът ми е по-скоро Козирожки, отколкото Овенски. Козирогът сякаш се справя по-добре със сферите, които тази карта представя. Но пак е въпрос на виждане и индивудална интерпретация. :blink: