Сетих се за един реален пример: 3 Деви имат общ бизнес,натрупали са пари и трупат пари.В случая натрупаното не оказва влияние на ценностната им система-в случая мъжа Дева си ходи с парцалките,дето се казва зимата няма да си пусне и отоплението,топлят го пачките на сметката му,цънцър дори и спрямо себе си.Това по повод разговора ми с Марая,че според нея количеството оказвало влияние на ценностната система-ами тук не съм съгласен.Обратното е в случая с хора с по-малки средства,които така да се каже си живеят живота,защото ценностната им система не зависи от количеството манги,а какво правят с тях.Вие всичките това сигурно го виждате с много примери от живота си 
въпрос на гледна точка! има хора ,които живеят пестеливо. те примерно могат да се задоволят с изкуствен черен или червен хайвер ,докато други не могат. има хора ,които се топлят с пачките от банковите си сметки , но обикновенно други им харчат парите. има трети ,които пазаруват от магазини за втора употреба ,макар да имат много пари ,просто ценностната им система се свързва конкретно с парите.
Нухе ,нали знаеш ,че в рамките на няколко месеца в Бургас съм оставила много пари....и това не го казвам като самохвалство , а като факт ,че на мен ми харесва да харча и да купувам красиви неща./тук вече мойта ценностна система определя кое е красиво и кое не/.
просто тези хора имат ограничени разбирания. те не са имали никога ,затова трупат и това е определено от битието им. такова е било битието -липсвали са пари ,ценностната система е създала усещането ,че парите трябва да се трупат. един ден , вероятно ще разберат , че с пари можеш да си купиш къща ,но не и дом.можеш да си купиш лекарство ,но не и здраве и т.н да не се повтарям в стари мъдрости.....
всичко търпи промяна и еволюция.всичко е заложено в натала.
кича и безвкусицата също са част от нечия ценностна система. визирам това ,тъй като в момента говорим за пари!