Здравей Гост

транзит на плутон

• 50 Отговора
  • 10911 Прегледи
транзит на плутон
« -: Март 18, 2008, 02:07:46 pm »
имам транзитиращ плутон в квадрат с натална луна и сатурн.след няколко месеца сатурн ми прави съвпад с луна и сатурн които от своя страна са в квадрат с нептун в 8 дом.ако някой може да вземе отношение по темата ще бъда благодарна,че нещо ме плашат тези транзити

*

Kali

• **
  • 1411
транзит на плутон
« Отговор #1 -: Март 18, 2008, 03:07:03 pm »
Предстои ти Сатурнова революция. Не се плаши толкова много, най-хубавото на транзитите е, че колкото и дълго да продължат, все някога отминават.  :D
И човек малко поумнява  :D , може и да му се счупят розовите очила.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
транзит на плутон
« Отговор #2 -: Март 18, 2008, 03:26:50 pm »
Цитат
имам транзитиращ плутон в квадрат с натална луна и сатурн.след няколко месеца сатурн ми прави съвпад с луна и сатурн...
Дори плутоновите и сатурновите транзити не са толкова "страшни", стига да създадеш подходяща настройка  :)
И все пак ми се струва, че транз. Плутон (който в момента е в първия градус на Козирог) няма как да направи квадрат с натални Луна и Сатурн в Дева  :rolleyes:

П.С. Можеш да ползваш и търсачката на форума, Плутон е често коментиран.  
« Последна редакция: Март 18, 2008, 04:00:39 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

транзит на плутон
« Отговор #3 -: Март 18, 2008, 05:53:46 pm »
благодаря много за мненията.наистина се успокоих

транзит на плутон
« Отговор #4 -: Март 18, 2008, 05:59:24 pm »
всъщност аз съм се объркала с аспектите май пращам картата ако може някой да я погледне.ако иска
разбhttp://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=0&lang=e&zod=&ast=&orbp=&gm=a1&sday=18&btyp=24subtit&syr=2008&mth=gw&cid=w8tfilexVhsUZ-u1194435791&hsy=-1&smon=3&nhor=13&go.x=11&go.y=13ира се

*

Lillie

• 30532
транзит на плутон
« Отговор #6 -: Март 19, 2008, 09:05:29 am »
Хвърлих един бърз поглед върху картата ти.
В близките 2 години ти предстои преминаване на Сатурн през наталния стелиум в Дева.
Първо - през Слънце/Венера, който аспект ще се повтори в близките няколко месеца поради ретроградното връщане на Сатурн, след това - през Северния лунен възел и накрая предстои сатурново завръщане и съвпад с натална Луна.
В момента транз. Плутон е в тригон към наталния съвпад Слънце/Венера. Венера е изгорена в хороскопа, източна (ориентална) спрямо Слънцето, което прави изявата й доста специфична, а аналогиите й - обект на специално внимание в живота ти. Венера управлява Десцендента ("другите") и се намира в 5 дом много близо до Слънцето (почти казими, т.е. "в сърцето"), което поставя сферата на междуличностните отношения на фокус, особено предвид това, че и Уран се намира в 7 дом. Помисли какво се случва в партньорските и междуличностните ти отношения, какво търсиш, какво очакваш... Надявам се транзитът на Сатурн през Дева да ти помогне да откриеш отговорите, които търсиш  :)

Марс също заслужава особено внимание в хороскопа, тъй като:
първо - управлява изгряващия знак (Овен),
второ - има ъглова позиция,
трето - статус на синглетон.

« Последна редакция: Март 19, 2008, 09:12:55 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

транзит на плутон
« Отговор #7 -: Март 19, 2008, 09:38:09 pm »
БЛАГОДАРЯ lillie

транзит на плутон
« Отговор #8 -: Март 20, 2008, 01:58:19 pm »
lillie можеш ли да ми дадеш съвет как да действам с този марс ,какво трябва да правя в случая, как да използвам енергията му и в каква област да я насоча

*

Lillie

• 30532
транзит на плутон
« Отговор #9 -: Март 20, 2008, 03:31:28 pm »
Трудно ми е да правя заключения на прима виста...
Но, например, като положиш повечко усилия да изградиш един по-здравословен емоционален и енергиен баланс... Да се научиш да се приемаш такава, каквато си, което означава да приемеш и другия. Свръхкритичността към себе си намира огледално отражение и в отношенията с другите, нерядко поражда  усещане за емоционален дискомфорт, неудовлетвореност, депресия, дори ако щеш стомашни проблеми... Повече автономност и самостоятелност в рамките на семейството също не биха навредили, наред с удовлетвореността, която ни носи усещането да бъдем полезни някому...  :)
« Последна редакция: Март 20, 2008, 03:36:32 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

транзит на плутон
« Отговор #10 -: Март 21, 2008, 10:51:12 am »
понякога наистина ми се струва че в мен са двама човека ,някакво вътрешно противоречие.опитвам се да го контролирам ,но винаги идва един момент в който нещата сякаш излизат извън контрол и всичките ми опити за самоконтрол отиват по дяволите.

*

Lillie

• 30532
транзит на плутон
« Отговор #11 -: Март 21, 2008, 12:59:08 pm »
Контролът е сатурнов прерогатив, отчасти и плутонов...
Може би ако си отговориш на въпроса защо ти е нужен този контрол, и животът няма да ти се струва толкова "противоречив"  :)

Контролът често дава измамно усещане за сигурност...
Но, струва ми се, партньорската сфера в хороскопа ти не "желае" да бъде контролирана... Уран в 7 дом има други приоритети и очаквания  :)

Кой "губи", кой "печели" - този, който държи контрола в свои ръце?
Въпросът ми е риторичен...
« Последна редакция: Март 21, 2008, 01:00:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

транзит на плутон
« Отговор #12 -: Март 21, 2008, 07:25:38 pm »
в парньорските ми отношения наистина не обичам да бъда контролирана и мисля че съм срещнала човекът  от който се научих да обичам без да изисквам . стремежът ми да се налагам да , бъда по властна, както когато бях по малка сега като че ли е някъде в миналото милмисля че човекът с когото съм много ме промени в това отношение.
разбира се че не изключвам понякога някоя по безобидна малка манипулацийка,но мисля че това е в реда на нещата.няма как иначе
 :)  

транзит на плутон
« Отговор #13 -: Март 21, 2008, 07:30:40 pm »
а lillie,а според теб човек  не трябва ли да се контролира понякога,или пък винаги трябва да действа импулсивно.не знам кое правилно .ама аз ако взема да действам много импулсивно и да реагирам винаги според настроението си нямам си на идея какво ще стане около мен.....

транзит на плутон
« Отговор #14 -: Март 21, 2008, 08:30:28 pm »
Завръщането на Сатурн при мен бе период на магическо подреждане на десетки независими едно от друго обстоятелства - като пъзел, в който парченцата сами намираха мястото си пред очите ми :) Съвпадът на транзитния Сатурн с рожденната ми Луна обаче беше най-драматичният период в живота ми, в който едва оцелях. Един съвет от мен - каквото и да се случва тогава, опитвай се да се владееш, защото моите наблюдения върху мен самата и близки хора говорят, че Сатурн е добър катализатор на всички неуравновесени емоционални състояния и в такъв момент човек може да си причини доста проблеми.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
транзит на плутон
« Отговор #15 -: Март 21, 2008, 10:53:12 pm »
Цитат
понякога наистина ми се струва че в мен са двама човека ,някакво вътрешно противоречие.опитвам се да го контролирам ,но винаги идва един момент в който нещата сякаш излизат извън контрол и всичките ми опити за самоконтрол отиват по дяволите.
Обединяване на противоположностите се основава на принципа, че ако човек се фиксира на един начин на съществуване, той автоматично създава и противоположния, при което го отхвърля. Ако той не поеме отговорност и за двете си страни, между тях протича постоянна борба.
Клиентът се сърди. "Може би у теб има част, която се сърди? Защо се сърди тази твоя част? С какво ти помага на теб тя по този начин? А къде е оная част у теб, която не се сърди? А какво ти носи тя? А какво е неспособна да направи тя, че да има нужда от другата твоя част?"
В края се оказва, че двете противоположни части съществуват, защото всяка една поотделно не е достатъчна и има нужда от качествата на другата. Ако не могат да се обединят тези противоположности, то поне могат да се научат да живеят в мир една с друга и да се уважават заради това, което нямат, пък другата има.  

*

Lillie

• 30532
транзит на плутон
« Отговор #16 -: Март 22, 2008, 11:40:43 am »
Цитат
а lillie,а според теб човек  не трябва ли да се контролира понякога,или пък винаги трябва да действа импулсивно.не знам кое правилно.
А, не, не съм казала, че "не трябва". Но много зависи какво разбираме под контрол и какво се опитваме да постигнем с контрола...
Контролът върху собствените импулси, върху инстинктивните реакции предполага степен на зрялост, което означава да си готов да понесеш лична отговорност за всяка своя мисъл, емоция, дума, деяние... Трудно е, но не е непостижимо  :)
*Тук визирам издигане до нивото на осъзнаване на причинно-следствените връзки и механизми, което в ежедневния живот на един средностатистически човек рядко е приоритетно.

Политиците, властимащите, силните мира сего също използват контрола като много ефикасен инструмент - контрола върху аудиторията, върху общественото мнение. Рекламата също е вид контрол и психологическа манипулация.
« Последна редакция: Март 22, 2008, 12:03:01 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

транзит на плутон
« Отговор #17 -: Март 22, 2008, 01:52:02 pm »
дано при мен не е толкова драматично че ако е така наистина не зная дали ще успея да се справя.чела съм някой неща за транзитите на външните планети влизащи в аспект с лични особено луна и наистина малко ме е страх.дано да имам сили да се справя и нещата които ми се случват все пак да не са толкова разтърсващи.ако човек по някакъв начин се подготвя за този период дали ще е по лесно според теб.или по скоро това са неща които не могат да бъдат предвидени предварително а просто нахлуват в живота ти  като изнавиделица.емоционалните кризи много ме плашат.

*

Lillie

• 30532
транзит на плутон
« Отговор #18 -: Март 22, 2008, 02:14:27 pm »
Цитат
ако човек по някакъв начин се подготвя за този период дали ще е по лесно според теб.или по скоро това са неща които не могат да бъдат предвидени предварително а просто нахлуват в живота ти  като изнавиделица.емоционалните кризи много ме плашат.
Ако имаме подходяща настройка, нагласа, т.е. разбирай "подготовка", трудните периоди се посрещат с по-голяма лекота, а кризите - каквито и да са - се възприемат като предизвикателства, възможности за справяне със ситуацията, а не само като нещо депресиращо и тежко, непреодолимо...
И определено вече не "нахлуват изневиделица" в живота ни, защото се чувстваме предварително подготвени да ги посрещнем като една нова възможност, а не само изпитание. Реалността никога не е само такава, каквато изглежда, и никога не е константна, постоянна величина. Всичко се променя, нищо не остава неизменно...
Емоционалните кризи, както ги наричаш, не се харесват много на Сатурн. Принципът на Сатурн е да изолира, капсулира нещо, което по някакъв начин разклаща статуквото, т.е. усещането му за сигурност, усещането, че "владее" ситуацията. Принципът на елемента земя (земна доминанта) е запазване, съхраняване, пасивна съпротива, а те са продиктувани от страх. Страхът от "непознатото" налага необходимостта от контрол, което от своя страна поражда емоционални блокади и се явява пречка за спонтанността, радостта, креативността и усещането, че ние сме творци на собствения си живот...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

транзит на плутон
« Отговор #19 -: Март 22, 2008, 02:25:36 pm »
а не сме ли ние творци на собствения си живот?как мислиш.може би понякога нещата не са такива каквито на нас ни харесват,но аз мисля че те всъщност са такива каквито по някакъв начин ние сме ги направили.и в повечето случаи са резултат от наши минали и настоящи действия.като изключвам разбира се само неща които не можем да контролираме-смъртта мисля че в други случаи в по-голямата си част нещата зависят от нас.