Здравей Гост

ВЯРВАТЕ ЛИ В МИНАЛИ ЖИВОТИ

• 529 Отговора
  • 122418 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #80 -: Април 20, 2008, 01:13:04 pm »
Цитат
Мисля да си купувам "Звездният човек" ,но ще кажа като я прочета.

Книгата е хубава, струва си да я прочетеш. Доколкото се сещам, Джойн Бейнс се казваше авторът. Книгата е посветена на херметическата философия, някои основни принципи и приложението им в живота.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Април 20, 2008, 01:39:08 pm »
Цитат
Още защото винаги когато го питам за бъдещето, ми казва, че нали знаеш едната ми заповед от Библията да не се намираш измежду ясновидци, съногадате-
ли и астролози. И ми казва, блажени са кротките, защото те ще наследят земята.
 Защото таланта ми е от Бог и ми е казал и не искам да ме вижда в лоша светлина.
Marushka, извинявай, но ще ти задам един въпрос.
Ако "твоят" Бог /Йехова/ ти е казал да не се намираш между ясновидци, съногадатели и астролози, какво тогава правиш в този форум? Струва ми се обаче, че да правиш преглед на миналите животи на даден човек също е вид намеса в енергийно-информационното му поле. Каквито и дабри да притежаваш - от "бога" или от "сатаната", не си много далеч от гадателите и ясновидците. Астрологията също е дар от Всевишния, но много малко от вас го разбират. И не на всеки е дадено да се роди астролог. Астролог се става, но за да бъдеш истински астролог, трябва да се родиш такъв, защото астрологията е дар, призвание, а не само "занаят". Роденият да бъде Астролог не учи астрология, той просто си я "спомня"  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #82 -: Април 20, 2008, 10:44:37 pm »
Зъболекар трябваше да ти обясня за твоите минали животи защо не обичаш сега политиката, ами защото твоята душа се е одухотворила /от миналия ти живот като депутат в Швейцария тогава нали си бил много лош/ а сега затова ненавиждаш политиката - не мога да ти кажа тук пред целия форум ако искаш пиши на емайла
ми/, но си и убивал животните в Алжир /затова в сегашния живот не обичаш да ловуваш/ защото душата се е размислила че не трябва да убива никаква жива твар. За семинарията и теологията в сегашния ти живот - ми каза, когато си бил жрец в Хондурас, а за педагогиката - учител в Дания. Приятна вечер.

« Отговор #83 -: Април 20, 2008, 10:56:32 pm »
Лилие, сега ще отговоря към теб - питах духовния си учител Иеова и той ми каза, че миналите животи са в минало време, а не са в бъдеще. За астрологията казва,че някои познават няма спор, да но за каква цел само да печелят пари, за техния джоб, а не в полза на хората. А за астрологията още ми казва, ти не си астролог, за да пита тази жена за астрологията. За намесата в енергийно-инф.поле на човека - това са минали животи, каква намеса може да има тук като са минали животи.  

« Отговор #84 -: Април 20, 2008, 11:04:09 pm »
Но Лилие, моята цел е да изкарам разговорите ми с висшата духовна сила Иеова, търся си спонсор, затова искам да се изявя в тази посока, защото в това именно ми са разговорите и за миналите животи за прераждането на душата въобще, а и по Библията разговорите също ми са много интересни. Не искам да оставате във
впечатление че търся клиентела, нищо подобно, както разбирате от някой да съм ви искала пари, нито от сайта печеля, нито от вас самите,макар че преодолявам много трудности, синът ми е студент, а ние с тези ниски заплати, сами си помислете как преживяваме.

« Отговор #85 -: Април 20, 2008, 11:14:42 pm »
Флехаа извинявай, че закъснях за твоите минали животи - ето - Бил си в Италия - от мафията, в Испания - художник, в Сингапур - жрец знаел си тайни науки,в Китай - император много лош, в Алжир - ловец убивал си животни,в Мексико - водач на туристи по планината. Мои въпроси - Дали харесваш тези страни и езиците им?  Обичаш ли да гледаш филми от описаните страни? Дали обичаш да рисуваш или обичаш само да гледаш картини, пейзажи?  Дали обичаш лова като спорт? И дали обичаш излетите по родните ни планини? И накрая искам да ти кажа за думата , която се появи от първите букви на описаните страни И ИСКАМ -
моя духовен учител ми каза, че в сегашния си живот си искал всичко да имаш така ли е наистина?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Април 21, 2008, 08:19:49 am »
Цитат
Лилие, сега ще отговоря към теб - питах духовния си учител Иеова и той ми каза, че миналите животи са в минало време, а не са в бъдеще. За астрологията казва,че някои познават няма спор, да но за каква цел само да печелят пари, за техния джоб, а не в полза на хората.
А Йехова казал ли ти е защо човек се (пре-)ражда без спомен за миналите си животи? Душата помни, но его-съзнанието е центрирано върху Тук и Сега.
И все пак виждам прогрес тук  :D
Християнството - в сегашната му "форма" - отрича прераждането. След смъртта на тленното физическо тяло отиваш в Огненото езеро и чакаш Второто пришествие. Това е. Блаженни са вярващите  :D
За астрологията и астролозите си права. Но не бива, разбира се, да уеднаквяваме всички астролози. Вярвам, че чрез езика на астрологията говори Творецът, Всевишният - стига да можеш да го разбереш  :)
Кой за какво използва астрологията вече е друг въпрос...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #87 -: Април 21, 2008, 11:28:21 pm »
Лилие ето отговора ми - ние не помним детството си, та камо миналите си животи /това е мой коментар/ - а ето на духовния ми учител Иеова -Защото вие човешките индивиди трябва да преминете през всякакви ситуации и бедни и богати и търговци и депутати и крале за да се научите да живеете като нас божествата да си помагате взаимно, а не само да трупата пари в своя полза. За богатите човешки индивиди ми каза, че са напълно егоисти, техните семейства и децата им и жените им да имат коли и апартаменти поотделно, а народа да мизерствува , да гладува, та това е напълно нечовешки морал. Те искат да бъдем приятели с тях, а това ще се постигне само ако си помагаме взаимно. Това ще стане само ако превъзмогнем егоизма си.  

« Отговор #88 -: Април 22, 2008, 12:52:35 am »
Марушка ,честно да си призная ,малко трудно проследявам смисъла на това ,което се опитваш да предадеш като информация . Нямам представа кога ти пишеш нещо и кога това ,което си написала е послание от твоя духовен водач.
В написаното до flexaa споменаваш някаква дума  :huh:  :huh:  :huh:
Цитат
И накрая искам да ти кажа за думата , която се появи от първите букви на описаните страни И ИСКАМ -
моя духовен учител ми каза, че в сегашния си живот си искал всичко да имаш така ли е наистина?
,същото гледам и в посланието до nkara
Цитат
Питах го за появата на думичката - истина от първите букви на страните в които си била какво означава?
.Молбата ми е да ни дадеш малко повече информация ,какви са тези думи и какъв е техния смисъл ,че ги пишеш.

« Отговор #89 -: Април 22, 2008, 01:06:59 am »
Колега, Sinyhe !

Моля, да ми съдействате и да изготвите нещо като хороскоп на нашата съфорумничка Марушка .Казвам, нещо като хороскоп ,защото часът на раждане е с интервал разлика от два часа близо ,но разчитам на твоята голяма интуиция .

ето и данните 28.04.1958 гр.Кърджали и приблизителен час на раждане в интервала от 16.00 до 18.00ч

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Април 22, 2008, 10:44:52 am »
И защо според теб трябва да й се изготвя хороскоп без да е помолила изрично за това?  :o  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #91 -: Април 22, 2008, 11:34:40 am »
И аз съм съгласен с Lillie,а и не само-туко така не изготвям дори и повърхностни хороскопи,дори и да ме молят,трябва аз да виждам смисъл в това. ;)

За мен Марушка като контактьорка и ниво ми е "ясна",излишно е дори да си правя труда да и разбивам информацията или който и да е да и доказва това/онова след като тя самата не е насочена към това,за източника и нямам коментар просто, а за това че е била Блаватска в минал живот още повече.Кой знае какво е навъдила и от къде го е завъдила  :D

Едно от предположенията ми се оказа вярно за астрологическите и моменти-че ще има стресиращ аспект Нептун/Слънце-в случая опозиция (няма сега да се обяснавам за какво именно такъв аспект се търси),дори има и точен квадрат Слънце/Уран.

Също така очаквах и влияние на Близнаци/Дева по ред причини: в случая ако е родена след 16,40 Луната е в Дева и в съвпад с Плутон.

В картата има изразен потенциал за духовно развитие и работа с колективни енергии и сили,но и доста проблемни страни свързани със същото,както по отношение на нея самата,така и при предаване/приемане на информация(има опозиция между ретро Мерк Овен и ретро Юпитер Везни).

Нямам нищо против личността на Марушка,но имам против източника и начина по който тя се отнася към него и информацията-ако има някакъв процент познаваемост,той е съвсем малък и поне засега не виждам да съдържа някаква смислова дълбочина и съответно полза,а иначе като цяло толкова много основни принципи и куцат или са обърнати наопаки в неперсоналната информация която получава,че за това казвам,че ми е "ясна".

*

Инти

• 2068
« Отговор #92 -: Април 22, 2008, 05:28:18 pm »
Това , което забелязах, а и  както подразбирам съответства и астрологически, е че съответната личност досега нито един не си е позволила да изкаже собственото си мнение, дори за принципи, които човек усвоява в процеса на своето узряване и изискват най-малкото проява на съзнателност и обективност спрямо света в който живеем, тя предава от името на учителя си. Може би тази опозицията на ретрограден Нептун/ Слънце поражда липса на ясна визия за собствена идентичност, натрупана като психологически модел от минали прераждния. В случая нейният Аз се засенчва от "духовният” й учител, сливайки се с него, тя губи способността си за обективни и ясни възприятия за духовността като цяло.

Духовността не си измерва само с проява на добродетели, нито пък само с мислене на добро към хората, това е само нейн аспект, много е важно човек да развива своя Манас, или божествен Разум. Хубаво e също да развиваме колективното в себе си , милосърдието и състраданието са по Нептун и може би Марушка се опитва да ги проявява, но дали наистина в случая помага или вреди като предава заблуждаваща информация, която не може да докаже. Само при регресивна хипноза и то при опитен специалист , нейните думи могат да се потвърдят.

Смисълът на това да разбереш информация за минала прераждане ,e не само да се предаде, а трябва да се каже какво точно да се отработи с този кармичен проблем, който може да се изрази на много нива, като болест, кармични взаимоотношения, отработване на наслоени психологически модели ( например Ценка Стойчева разказва за нейна пациентка, която дълги години страдала от язва и не могла да се излекува.При регресионен сеанс, пациентка вижда себе си като индианец, който бива прострелян от американски войник точно в стомаха.)
« Последна редакция: Май 12, 2008, 02:03:51 pm от Asaia »

*

unicorn

« Отговор #93 -: Април 22, 2008, 09:29:08 pm »
Е,недейте така,колеги,не е етично да коментираме личния хороскоп на никой от съфорумците,ще ни излезе много лошо име ,а и името го оставате,не е правилно да се бъркаме,където не ни питат.

« Отговор #94 -: Април 22, 2008, 10:05:19 pm »
Добър вечер на всички,
Зъболекар думичката и искам  се появила от първите букви на страните, които ги описвам,чрез моята духовна сила както са по реда и те се отнасят за сегашния живот примерно какво най-много обичаш да постигнеш или примерно да правиш, нещо като хоби. Но не при всеки се появява някаква дума. При мен нямаше също така. А и нещо друго не са всички тези страни, в които сме били в минали животи, които ми ги казва духовният ми учител, защото те били повече и сме били също така и в миналите раси, които са били на земята. А ние човешките индивиди сме били 7 вида раси.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Април 22, 2008, 10:06:05 pm »
Така е, колеги, и според мен тази "практика" - да се замерваме с лични аспекти и констелации - не е много желателна, но всеки сам носи отговорност дотолкова, доколкото може и иска  :)

ПП. Срещала съм подобно отношение в други астрофоруми...
Какво да ви кажа.... беше нелепо, особено от страна на хора с претенции да бъдат астролози.
ПП2. Надявам се коментарът да не се приеме като критика. Не съм в заядливо настроение  :P  

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #96 -: Април 22, 2008, 10:06:34 pm »
Няма нищо Уникорн аз съм съгласна с всичко да се коментира и ще ви бъда много благодарна ако ми изготвите хороскоп.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Април 22, 2008, 10:08:10 pm »
Цитат
А ние човешките индивиди сме били 7 вида раси.
Хм, интересно, как ще сме били 7 раси при условие, че самата мадам Блаватска казва, че ние, сегашното човечество, сме Пета коренна раса?  :blink:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #98 -: Април 22, 2008, 10:46:17 pm »
Лилие,както пише Ернст Мулдашев в своята книга "От кого сме произлезли" ето ги - първата била ангелоподобна, били великани,до 50 метра,общували са чрез мисли и са живеели при всякакви температури. Втората раса - призракоподобна - до 40 метра , също са общували чрез мисли. Били златистожълти на цвят. Нямали са пол като нас мъж и жена. Третата раса са хермафродити мъж и жена в едно тяло - двуполови.Те са били до 30 метра и също са били златисто жълти на цвят.
Четвъртата раса са били лемурийците. Раните лемурийци са били до 20 метра и са имали по-плътни тела. Били са вече мъж и жена. Имали са по две очи. Но тук духовния ми учител ми каза, че третото око, било не отзад, а на челото под очите
и между очите точката където много често си правят индийките в днешно време.
Петата раса са били късните лемурийци. Те били най-високо-развитата древна бивша земна цивилизация. Египетския сфинкс било тяхно дело, в Солзбъри Англия - също, някои монументи в Африка, Статуите на остров Пасха, Платото Наска. Били са до 10 метра. При тях вече имало говор,реч.  Било вярно, както пише Ел.Блаватская , че техни потомци били аборигените в Австралия.Питам го а защо са подивели и нищо не знаят  в сегашния им живот. Защото такава им била съдбата /така ми отговори духовният ми учител/. Те от гордост са се отрекли от нас добрите божества и сега кармата им е била такава. Шестата раса са атлантите.
Те са били до 5 метра. Имали са две очи, а третото око не се виждало но било много добре развито. И са воювали помежду си, както при вас . За санскритският език бил наистина езика на атлантите. Египетските пирамиди били тяхно дело. Те също били високоразвита цивилизация. Получавали са знания от нас.  Техните потомци били в Шамбала. За седмата раса била нашата , наричала се арийска.  Немците неправилно са мислели че са само те арийци - всички народи на земята сте арийци ми каза духовният учител. Били сме до 3 метра, но в последно време сме до 2 метра. Третото око спряло да функционира.

*

Инти

• 2068
« Отговор #99 -: Април 23, 2008, 09:12:00 am »
Цитат
Цитат
А ние човешките индивиди сме били 7 вида раси.
Хм, интересно, как ще сме били 7 раси при условие, че самата мадам Блаватска казва, че ние, сегашното човечество, сме Пета коренна раса?  :blink:
ИМЕННО !!!

В момента чета "Седемте Велики тайни на Космоса" на Николай Рьорих, а и по-принцип навсякъде е застъпено, че Лемурийската раса е третата поред, като лемурийците се отличавали с огромна физическа сила и ръст 6-9 метра, а четвърта коренна раса са били Атлантите с ръст 3.5 метра.
« Последна редакция: Април 23, 2008, 01:07:35 pm от Asaia »