Здравей Гост

ВЯРВАТЕ ЛИ В МИНАЛИ ЖИВОТИ

• 529 Отговора
  • 122242 Прегледи
Re:ВЯРВАТЕ ЛИ В МИНАЛИ ЖИВОТИ
« Отговор #520 -: Март 04, 2010, 09:23:22 pm »

интересно, но и на мен винаги ми е правило впечатление, че Господ от Стария завет се проявява като твърде жесток и обича много да наказва. Да не би това да има връзка с извънземните, посещавали Земята и създали човечеството?

;D ;D ;D

Някой казват, че това било доказателство, че имало извънземни:

Битие

ГЛАВА 6.

1. Когато човеците взеха да се умножават на земята и им се родиха дъщери,
2. тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.
3. И рече Господ (Бог): няма Моят Дух да бъде вечно занемарван от (тия) човеци, защото са плът; нека дните им бъдат сто и двайсет години.
4. В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци.
5. И видя Господ (Бог), че развратът между човеците на земята е голям, и че всичките им сърдечни мисли и помисли бяха зло във всяко време;
6. и разкая се Господ, задето беше създал човека на земята, и се огорчи в сърцето Си.
   За жестокия Бог аз съобщих чрез моят духовен учител Иеова - този от Библията е Сатана с неговите лоши подръжници или има случаи и тези жестоки богове да са извънземните същества,които също са родени от добрата изначална причина от добрите богове. Древногръцките богове и древноегипетските богове са били извънземни същества.

*

Veselin

« Отговор #521 -: Март 05, 2010, 08:58:05 am »
Марушке, прости ми за шегите, моля те! Понякога като говоря или пиша, въобще не се замислям за последствията. :-[ Иначе на мен са ми интересни много неща, като например аз и моя брат близнак две различни души ли сме или една душа се е разделила на две (според книгата на Майкъл Нютън това е напълно възможно една душа да живее няколко живота едновременно).

« Отговор #522 -: Март 05, 2010, 09:12:15 am »
аз и моя брат близнак две различни души ли сме или една душа се е разделила на две

Вие еднояйчни близнаци ли сте? :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Veselin

« Отговор #523 -: Март 05, 2010, 09:32:34 am »
Да. :)

« Отговор #524 -: Март 05, 2010, 05:40:41 pm »
Марушке, прости ми за шегите, моля те! Понякога като говоря или пиша, въобще не се замислям за последствията. :-[ Иначе на мен са ми интересни много неща, като например аз и моя брат близнак две различни души ли сме или една душа се е разделила на две (според книгата на Майкъл Нютън това е напълно възможно една душа да живее няколко живота едновременно).
  Аз бях писала някъде,че разбирам от шеги и знам,че хората се шегуват,не се притеснявай. Само понякога,когато сме много нервни,тогава сме и много чувствителни и понякога не разбирам,но много рядко се случва това нещо. Тъй че спокойно и да не разбирам,когато се случва много рядко аз нищо не правя,успокоявам се с музика или си пущам музика или си пея,когато чистя си пея. Защото много трудно преживях това нещо от чиста работа на мръсна работа да те прехвърлят не е лесно. И аз обаче си реших проблема като свикнах и да пея.

*

Vision

• 3523
« Отговор #525 -: Март 05, 2010, 11:12:37 pm »
Вижън стига бре - ти пък хахахаааааааа... това е невъзможно. аре ся да се преродиш има нема къде 1000 пъти, ма повече едва ли  :P

жалко все пак..нямаше да е лошо да се докаже нещо такова..да видиш как доста хора щяха да започнат да се грижат за другия като за себе си :)
и да си помагат.

брееееееееее аз че съм наивен идиот си го знам, ама и ти натам залиташ моме - осъзнай се  ;D ;D ;D

А бе хора, това е супер интересна гледна точка...не ми беше идвало такова нещо на ум.

и без това, като произлезли /откъснати/ от една същност, в която ще се завърнем, ние сме едно същество, нали??  :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #526 -: Март 06, 2010, 11:41:37 am »
Вижте това не съм попитала моят духовен учител Иеова,дали всички сме произлезли от едно и също същество!
Но аз си вярвам,не че си спомням за миналите си животи,въобще даже не ги помня, но:
1 причина - любовта ми към всичко френско,нямам хич френска кръв,нито латинска,но
               еднакво обичам България и Франция. Можете да се учудите,но това е така,
                абсолютно вярно е. Като малка си виках: няма да предам в случай на война
               / недай си боже да я има/ нито България на Франция,или обратно Франция на
               България - I-во обяснение чрез моят духовен учител Иеова: не случайно си
                викала така и не случайно си писала като малка преди да изучаваш френски
                си писала любимото ти чуждо име Изабел,защото си била френската принцеса
                Изабел,дъщеря на френския крал Филип Хубави, /а аз в началните класове 
             си драсках постоянно това име Изабел,а принцеси с това име Изабел има много/.
               После когато го изучавах в Икономическия техникум,завърших средното си
              образование там машинопис и стенография,бях се освободила по френски език
              от държавен изпит,може да проверите това в архивата,но фамилното име ще
               кажа само на един човек на лична бележка. Много ми вървеше по езика и имах
               страхотно френско произношение,за което сега съжалявам,че не продължих
               да изучавам тогава френска филология.
II причина - за Атинянката Таис - абсолютно си вярвам и в това превъплъщение -
                II обяснение от моят духовен учител Иеова - не случайно ти е любимата книга
                и любимата героиня Таис,/защото и няколко пъти я препрочитах тази книга/,
                 защото си била Атинянката Таис - тя също е обикаляла по храмове в Индия,
                Крит,Гърция,Египет да търси истината,била посветена в орфеизма.
                 Не случайно любимата ти чужда музика е гръцката /защото гръцката и българ-
                ската музика нашата народната де не естрадната ми са любими еднакво /.
                Пишела е също така. Танцувала много. И много други обяснения имам за нея.
                 Не обичала въобще да лъже. Само истината обичала и т.н.
III причина  - за Елена Блаватска - Когато написах статията "Политиците ни разделят" в
                 нашия местен вестник"Нов живот" и темите по Интернет в "Дневен труд",
                  24 часа,после тук във вашия форум,Ал бж форум,в Калдата вече я имаше
                  тема,но и там разговарям - но когато написах в началото в нашия вестник и в
                 "Дневен труд"по Интернет тогава ми обясни моят духовен учител Иеова,че съм
                  била Елена Блаватска и ми съобщи да разговаряме по нейните
                  книги,аз сама никога не бих разговаряла по тях /даже не знаех за нея,знаех
                  за Елена и Николай Рьорих -  като ученичка много четях за Шамбала и четях
                  книги за Николай Рьорир/.
                 Това също си го вярвам въпреки че нито си спомням,нито съм правела хипнози
                 и нито съм правела регресивна хипнози,както даже и по сънища не си спомням.
                 За другите ще продължим после,ако искате де.

« Отговор #527 -: Март 11, 2010, 07:05:07 pm »
От книгата "Фолклорът в Стария Завет" - от Джеймс Фрейзър -
Така например вафипа и вабенде от Източна Африка казват,че един ден Господ,когото наричат Леза,слязъл на земята,обръщайки се към всички  живи същества,рекъл: "Кой иска да не умира?" За нещастие хората и другите животни спели,само змията била будна и веднага отговорила: Аз. Затова хората и другите животни умират.Единствено змията не умира от естествена смърт,а само когато я убият. Иначе всяка година си сменя кожата и
по този начин подновява младостта и силата си. По същия начин дусуните от Британско
Северно Борнео вярват,че когато Създателят приключил  работата си,попитал: "Кой може да си сменя кожата? Всеки,който може да го прави,няма да умира". Само змията чула и отвърнала: Аз мога. По тази причина  до ден-днешен  тя не умира,освен ако не я убиеш....
По същия начин  тоджо-тораджите от Централен Целебес разказват,че едно време Господ
повикал при себе си хората и животните,за да реши съдбата им. Сред различните съдби,
предложени от божеството,била тази: "Ние ще се измъкваме от старата си кожа". За лош
късмет късмет човешкият род бил представен от една оглупяла старица, която не чула
съблазнителното предложение. Но животните,които си сменят кожите,като змиите и скари-
дите,чули предложението и веднага го приели.

« Отговор #528 -: Март 22, 2010, 09:27:36 pm »
Ето още легенди: Папуското племе кай от Шортландските острови от Североизточна Нова
Гвинея твърдят,че първите хора не умирали, а се подмладявали. Когато старата им кафява
кожа се набръчквала и погрознявала,влизали във водата,и като я сваляли,придобивали нова,
млада бяла кожа. В онези дни живеела старица с внучето си.  Един ден,уморена от напредна-
лите си години,тя се окъпала в реката,хвърлила повяхналата стара кожа и се върнала в село
то,спретната и чиста,в хубава нова кожа. Така преобразена,се изкачила по стълбата и вляз
ла у дома. Но когато я видяло,внучето заплакало и запищяло,не искало да повярва,че това е
бабка му. Всичките й усилия да го увери и укроти се оказали напразни и накрая разядосана
се върнала при реката,извадила от водата сбръчканата стара кожа,навлякла я  и се върнала
у дома отново отвратителна стара вещица. Детето се зарадвало ,като видяло бабка си отново,но тя му казала: "Скакалците си сменят кожите,но вие хората отсега нататък ще уми-
рате." Така и станало оттогава досега.

« Отговор #529 -: Април 22, 2010, 09:36:02 pm »
marushka, не искам да бъда нахален, но съм много любопитен да разбера за миналите си животи.
Веселине ето моят отговор чрез моят духовен учител Иеова и твоите превъплъщения -
Бил си римски император и римски художник в друго време,испански певец и шведски спортист,от викингите си бил беден,от нордическите богове си бил, и скандинавски крал,бил си и италиански философ в друго време от римски император и от друго време и от римския художник.  И римски светец си бил също така в съвсем друго време пак. Затова обичаш в настоящето всички загадъчно и неразгадано,защото си бил и римски философ и римски светец в друго време и древногръцки философ също така в съвсем друго време пак. Ако искаш повече превъплъщения да ти пиша пиши ми и някой интересен сън също така.
Веселине бил си два пъти скандинавски крал - Харалд I /прекрасната коса/
/род.850-поч.933 и Сигурд I Кръстоносеца /1103-1130/ норвежки крале били и двамата.
Бил си и Фернандо Сор - испански композитор /14.02.1778-1839/,итал.имп.Веспасиан
/род.18.11.9 - поч.24.08.79.,итал.светец - св.Вакх - роден в Рим - род.?-поч.295 г.,заедно със св.Сергий,нордическия бог Балдер - син на Один и Фриг. Ще продължа пак да действам. за итал.философ и древногръцкия философ също така и за рим.худ.и швед.спортист.