Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876317 Прегледи
*

Divna

Re:синастрия
« Отговор #400 -: Май 02, 2010, 03:33:41 pm »
При мен има нещо което съм забелязала. Живяла съм само с двама мъже и при двамата съм имала повтарящи се аспекти - Марс (мой) опозиция Луна, СЛВ (мой) опозиция Луна. С единия нямахме даже никакви аспекти м/у Сатурн и светилата, а живяхме заедно 17 години. Нямахме аспекти и м/у луните и слънцата.

Това са едни от най-силните "свръзки" в синастрията.
Луна/Марс и Възел/Лична планета, макар че аспектите с възлите не винаги са лесни, но зависи как протича енергията, т.е. от цялата синастрия. И макар че съвпадите със СЛВ в модерната астрология се приемат за по-перспективни, т.е. свързани с настоящето и бъдещето, а с ЮЛВ се считат за стагниращи, възпиращи, свързани с миналото, в Джйотиш не е съвсем така. Ако се абстрахираме от "кармичността" на възлите, съпадите по нодалната ос в синастрията са много енергизиращи. И не съм много съгласна, че СЛВ дърпа напред, а ЮЛВ назад. Дори привличането по ЮЛВ може да бъде в пъти по-силно от това по СЛВ. По Кету привличането е на субтилно, подсъзнателно ниво, докато Раху действа на принципа на Уран - бързо, светкавично. Кету е лепкавата паяжина, в която неусетно се оплиташ и потъваш, потъваш... Когато не можеш да си дадеш никакво логично, рационално обяснение с какво те е привлякъл даден човек, това е Кету.

Имала съм връзки и по Раху, и по Кету. Две от трите най-важни в живота ми дотук, които наистина са оставили следа. В първата Луната на партньора бе в съвпад с моя СЛВ - трудна, продължителна и не особено удовлетворяваща. Втората връзка - "голямата любов" - моето Слънце в съвпад с ЮЛВ, Венера и Меркурий на партньора. Макар и по-краткотрайна, беше много по-разтърсваща за мен, също проблематична, но заредена със силен магнетичен и емоционален заряд. Тук наистина може да се говори за силни чувства. Когато си отиде, отнесе със себе си част от мен. Минаха вече 7 години /сатурнов цикъл  ;D/, но оттогава не съм обичала никой така, към бившия изпитвах смесени чувства, като към близък приятел, роднина, брат. Изобщо не може да се сравни с онова чувство, но пък ми беше спокойно, всичко мина без големи сътресения и драми.

Благодаря ти Лили!

При мен явно ЮЛВ е голям показател. Най-близките ми хора, с тези, с които съм живяла и тези, които съм обичала и обичам имат или Слънце в/у моя ЮЛВ, или Луна или и двете. С дъщеря ми и сина ми имам съвпад на ЮЛВ с техните Слънца, с бившия ми съпруг имам съвпад на ЮЛВ с негова Луна, а със сегашния ми приятел Кету ми е в съвпад с негова Луна и негово Слънце. За капак с любимата ми кучка, която обичах безрезервно имах съвпад на ЮЛВ с нейната Луна.

« Отговор #401 -: Май 04, 2010, 08:46:42 pm »
Здравейте, някой може ли да ми каже как се тълкува в синастрия съвпад на Лилит на единия със  Слънце на партньора? Благодаря. Да уточня само, че не става въпрос за мен или за мой близък.

*

Uran

• 6041
« Отговор #402 -: Май 04, 2010, 09:33:06 pm »
 Ропотамо, твоята позната има шанс да се превърне във фатална жена за човека, чието Слънце е в/у нейната Лилит.

« Отговор #403 -: Май 04, 2010, 10:48:53 pm »
Дааааа ясно. Много ви благодаря и на двете за отговора.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #404 -: Май 05, 2010, 08:50:38 am »
По отношение на възлите, при мен и съпруга ми нещата са много интересни.
При мен Слънце и СЛВ в съвпад - Лъв.  / респ. ЮЛВ - Водолей/
При него Слънце и СЛВ в съвпад - Водолей. /респ. ЮЛВ - Лъв/
При мен ИЦ - Водолей. :P

*

Asol

• 4140
« Отговор #405 -: Май 05, 2010, 09:07:35 am »
При мен Слънце и СЛВ в съвпад - Лъв.  / респ. ЮЛВ - Водолей/

Значи си падаш по батковци  :P

« Отговор #406 -: Май 05, 2010, 09:23:45 am »
Тепърва навлизам в синастрията :blink:
Какво мислите за акцент на възлите и при двамата партньори.Моят Марс /упр.на 7 дом/ е в съвпад с южния възел на партньора,
а негов уран/упр.на 7 дом/ е в съвпад с моят северен възел.
Локус фортуна и на двамата ни са в съвпад.
Неговите 5 планети/стелиум /в третия му дом попадат в моя 12 дом.
Моята Венера е в съвпад с неговите Нептун и Юпитер в 5 дом.

« Отговор #407 -: Май 05, 2010, 09:29:21 am »
    Възможно е да си като отворена книга за него, та без да кажеш нещо той вече да го е прочел в душата ти...Общуването ви е по-скоро на интуитивно ниво. Та внимавай да не му пращаш грешни послания, щото може да изтрещи и да ти обърка посоките.

« Отговор #408 -: Май 05, 2010, 09:32:47 am »
    Възможно е да си като отворена книга за него, та без да кажеш нещо той вече да го е прочел в душата ти...Общуването ви е по-скоро на интуитивно ниво. Та внимавай да не му пращаш грешни послания, щото може да изтрещи и да ти обърка посоките.
Това е така.Общуваме на интуитивно ниво,и много често си четем мислите.
Интересувам се тази наша връзка кармична ли е с този акцент на възлите и 12 дом?
И това означава,че той има тайни от мен или че не може да има тайни от мен,защото в моя 12 дом са негови 5 планети,от които 3 лични?

« Отговор #409 -: Май 05, 2010, 09:44:40 am »
   Някъде бях чела, че когато планети на партньора попадат в твой 12 дом - за него си му ясна, като бял ден...Кармичност винаги има, но не трябва да зацикляш заради нея. Да си кажеш виж това е кармична връзка, щеш не щеш ще търпиш...Усещането при такава връзка, е че сякаш си вързана с невидими конци за този твой партньор. Но само недей си въобразява, че е твоята друга половинка, защото Уран е планета на прогреса, може да ти помогне по-бързо да си намериш пътя към твоето бъдеще или да го прозреш. Но гаранции за светло и щастливо бъдеще няма. Колкото повече се опитваш да го задържаш до теб или да дълбаеш в него, толкова повече той ще се отдалечава...Остави всеки да си има своите тайни. Това означава, че цениш неговата личност и личното му пространство...Хората до нас са тези, които ни помагат да запълваме миговете от празно времево пространство с емоция, демек спомени, които да отнесем със себе си. :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #410 -: Май 05, 2010, 02:06:17 pm »
При мен Слънце и СЛВ в съвпад - Лъв.  / респ. ЮЛВ - Водолей/

Значи си падаш по батковци  :P

това пък как го разбра?

*

Asol

• 4140
« Отговор #411 -: Май 05, 2010, 03:43:58 pm »
Пълният цикъл на лунните възли е 19 години. Ти имаш северен, където той има южен ...та някъде близо 10 години разлика.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #412 -: Май 05, 2010, 06:28:14 pm »
 :72:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #413 -: Май 11, 2010, 11:02:38 pm »
имам точен съвпад на пр/дир. слънце с натална венера.
човека с които имам взаимоотношения има същия аспект в момента. мислите ли , че има някакво влияние в/у отношенията ни?
имате ли наблюдения?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #414 -: Май 16, 2010, 09:44:01 am »
Въх, до сега бех потънала в едни изследвания,дето ми правят веждите като емблемата на ситроен, та ко излезе с участниците от форума, почти всички ,чието натали имам имат
планети на 29 градус и ми аспектират сатурна:

Нухе - Уран 29гр7 скорпи
Дивна- Слънце/Плутон в 29гр36
Сънраин- Юпитер 28гр45
Марая - Юпитер 27гр52
Лилие - Марс 29грРиби , тук нещо грешно съм ти качила даннните  не съм сигурна
Небесна- Марс 29гр 6
Инти - Венера 29гр44 и Плутон 28гр46

ако има и други с планети на този градус да свиркат, ма силно  ;) :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #415 -: Май 16, 2010, 09:47:32 am »

планети на 29 градус и ми аспектират сатурна:

Нухе - Уран 29гр7 скорпи
Дивна- Слънце/Плутон в 29гр36
Сънраин- Юпитер 28гр45
Марая - Юпитер 27гр52
Лилие - Марс 29грРиби , тук нещо грешно съм ти качила даннните  не съм сигурна
Небесна- Марс 29гр 6

ако има и други с планети на този градус да свиркат, ма силно  ;) :P

Юпитер на 28,45* водолей
Мерк на 29,40 водолей
Уран на 27 и нещо везни 
Сатурн на 27,48* близнаци
:57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #416 -: Май 16, 2010, 09:51:12 am »
веще,
теб не те открих ако искаш метни си на лични данните
сигур като се преинсталира компа, са ми зачезнали
абе не си спамням
ти ме шашна
твойте юпи/мерк върху моя дедо
твойте уран и сатурн в тригон към моя дедо
егати тандема :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #417 -: Май 16, 2010, 09:52:49 am »
   Юпитер - 27.30
   Плутон - 29.42

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #418 -: Май 16, 2010, 09:57:11 am »
веще,
теб не те открих ако искаш метни си на лични данните
сигур като се преинсталира компа, са ми зачезнали
абе не си спамням
ти ме шашна
твойте юпи/мерк върху моя дедо
твойте уран и сатурн в тригон към моя дедо
егати тандема :o

абе били сме ние някога, някъде в някой катун като пътуващи врачки всичките от форумо ама нейсе  :72: :57: :49:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #419 -: Май 16, 2010, 12:13:37 pm »
 ;D

Така е. Събрахме се, както се казва. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.