проблемът е най-вече в майка му,живее с нас...
А може би трябва да се види и синастрията ти с майката, не само с мъжа?
Инак съм съгласна с Айя, в момента психиката ти е много уязвима.
В радикса имаш Луна с трудни аспекти - в знак на заточение в 6 дом, в съвпад с Нептун и опозиция с Марс. Преминаването на Плутон ще извади някои негативни мисловни и емоционални модели на повърхността, с цел да бъдат преработени. Изглежда, че в момента си много нестабилна, постарай се да не развиеш нещо психосоматично. Луната по дирекция тъкмо е преминала в знака Водолей. Интересно, но по прогресия Луната в момента няма предизвикателни аспекти, но има сходящ тригон с Меркурий, разположен в съвпад с Асцендента. Но отправяйки тригон към Меркурий, прогресивната Луна "ръчка" и наталната му квадратура с Плутон в 4 дом.
В практиката си забелязах, че понякога плавните аспекти също могат да бъдат проблематични, защото сякаш по-незабележимо преминават и човек може да не обърне внимание на някой проблем, който остава нерешен и в латентно състояние, някак по-трудно се осъзнават нещата. В твоя случай, чрез тригон по прогресия в момента е отключена плутоновата квадратура с планета, разположена не къде да е, а в съвпад с Асцендента! И според мен това изисква обективно, непредубедено осъзнаване на проблема в дома и семейството (Плутон в Скорпион в 4 дом) и на проблема в отношенията със съпруга също - транз. Нептун в съвпад с дир. ДС.
Забелязвам, че в наталната ти карта Марс в 12 дом (в съвпад със Слънце в Рак) е връх на конфигурация Йод с Юпитер и Уран, които са във взаимна рецепция и се намират в 7ми и 5ти дом. А Слънцето и Марс управляват ъглови домове в хороскопа ти, Асцендента и Медиум Цели! В момента преминаването на Южния възел през него активира конфигурацията и вади на повърхността някои стари, неосъзнати модели (което прави и Плутон, преминавайки през Луната). Добре е да се постараеш да се очистиш от емоционалната шлака и от погълнатата агресия, гняв, които си натрупала, защото в картата ти виждам предразположеност към соматизиране на някои психологически проблеми и "неудобни" емоции. Пази си стомахчето. Мисли за бебето си, то също "поглъща" всяка твоя емоция, твоя гняв.