Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878118 Прегледи
*

Divna

Re:синастрия
« Отговор #1140 -: Август 19, 2010, 08:26:39 am »
Здравейте може ли да коментирате синастрията и композита за интимни и романтични отношения
ето синастрията http://prikachi.com/images.php?images/430/2431430u.gif
и композита http://prikachi.com/images.php?images/441/2431441j.gif

благодаря ви предварително  :blink:

Романтични отношения не виждам в синастрията.
За интимни ... възможно е да има, но краткотрайни. Иначе познанството може и да е дълготрайно.

*

Nebesna

« Отговор #1141 -: Август 19, 2010, 08:41:02 am »
Имам същите наблюдения и за синастричния квадрат Венера-Марс, особено когато Марс на мъжа е в квадрат към Венера на жената. В секса усещаш такъв мъж по-груб, нетърпелив, избързващ, стремящ се на първо място да задоволи себе си.
И за да не ми скочи някой съфорумец, веднага ще се уточня, че не считам, че само на жената трябва да й се угажда, удовлетвореността според мен трябва да бъде взаимна.

С мъжа ми имахме квадрат между негова Венера на 29 Козирог и мой Марс на 29 Везни. Непрекъснато усещах сексуално напрежение. Той се стремеше да удължи увертюрата, а аз считах това за лигавене от негова страна. (повечето жени ще кажат "Ти си луда. много малко мъже обръщат внимание на любовната игра". Обаче при мен не е така. Аз не искам мъжът да ме "подготвя" с чисто механични движения. Предпочитам от само себе си да съм "готова" и някак си енергийно заредена. Тогава всяко допълнително физическо стимулиране е дразнещо и всяко удължаване на увертюрите създава опасност човек да прегори. Та така за квадрата Марс/Венера. Дъщеря ми си го има по  рождение в натала, а нейният приятел също (наслагват им се един върху друг)...засега няма оплаквания, ма то какво ли разбира, това и е първия, а и все пак Марсовете и Венерите им са в едни и същи знаци. Ще трябва да си отработят баланса между еротиката и сексуалността. Чела съм, че Марс разделя, а Венера сближава, Марс е егоистичен, тъй като се стреми към собствено удовлетворение, а Венера мисли и за удоволствието на другия.

*

Nebesna

« Отговор #1142 -: Август 19, 2010, 08:43:05 am »
Качвам композитна карта за връзка, която се опитвам да разбера... Можете ли да ми помогнете с мнения...

А защо не си пишете в темата за Композита? Освен това  там има много инфо, което може да ви бъде полезно, ако решите сами да си напрегнете мозъка, а не да чакате на готово тълкувания....ама то трябва четене...

*

Asol

• 4140
« Отговор #1143 -: Август 19, 2010, 08:50:11 am »
Е, че що пък като може иначе ?! :P. Докато има кой да направи анализ наготово едва ли някой ще ръгне да чете  :rolleyes:

*

Divna

« Отговор #1144 -: Август 19, 2010, 09:06:54 am »
Е, че що пък като може иначе ?! :P. Докато има кой да направи анализ наготово едва ли някой ще ръгне да чете  :rolleyes:

Това едно на ръка. Но аз друго не мога да разбера. Защо не се поставят първо наталните карти, след това синастричната и най-накрая композитната? Заболяха ме устата да повтарям всеки път едно и също  ;D.

Ива, композитната карта се разглежда винаги като допълнение към синастричната. Тя никога не се тълкува самостоятелно, най-вече без да се познава синастрията.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1145 -: Август 19, 2010, 09:49:03 am »
Дивна, изумяваш ме  ;D :P НИдей казва, че току виж започнат да се изтипосват всички възможни карти ...в очакване  ;D Някои неща са написани стига човек да иска да чете  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1146 -: Август 19, 2010, 10:03:40 am »
С мъжа ми имахме квадрат между негова Венера на 29 Козирог и мой Марс на 29 Везни. Непрекъснато усещах сексуално напрежение. Той се стремеше да удължи увертюрата, а аз считах това за лигавене от негова страна.

В интерес на истината, и аз имах такъв проблем в една от връзките си (голямата лИбоФ  ;D). Той имаше Марс в 23 гр. Рак в квадрат към моята Венера, разположена върху нодалната ос. Макар че беше със Слънце в Риби, имаше и доста марсови характеристики, тъй като при него Марс участваше в точен бисекстил със Слънце в 23 гр. Риби и Луна в 23 гр. Телец. В секса беше доста активен, но проблемът беше, че подхождаше някак по-грубо, все избързваше. Иначе големи претенции към мен отправяше, но пък без никакво покритие и прелюдия от негова страна.  ;D Та ако имаше "лигавене" от негова страна, щях много да се радвам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1147 -: Август 19, 2010, 10:07:26 am »
Чела съм, че Марс разделя, а Венера сближава, Марс е егоистичен, тъй като се стреми към собствено удовлетворение, а Венера мисли и за удоволствието на другия.

Съгласна съм, но сигурно зависи и от знака.
При мен "ролите" са сякаш разменени - Марс в Риби е загриженият, Венера в Овен е егоистичната страна, макар че егоист не съм.  :blink: Винаги съм казвала, че най-добрият "лек" за егоизма е да живееш дълги години под един покрив с друг егоист (и егоцентрик).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1148 -: Август 19, 2010, 10:19:26 am »
Чела съм, че Марс разделя, а Венера сближава, Марс е егоистичен, тъй като се стреми към собствено удовлетворение, а Венера мисли и за удоволствието на другия.

Съгласна съм, но сигурно зависи и от знака.
При мен "ролите" са сякаш разменени - Марс в Риби е загриженият, Венера в Овен е егоистичната страна, макар че егоист не съм.  :blink: Винаги съм казвала, че най-добрият "лек" за егоизма е да живееш дълги години под един покрив с друг егоист (и егоцентрик).
Проверено-действа.
п.п.Явно такива типажи ме привличат, а очевидно и аз ги привличам. После уф-кам и ох-кам. ;D ;D ;D

*

Divna

« Отговор #1149 -: Август 19, 2010, 10:24:11 am »
Аз гледам на синастричния аспект Марс/Венера като показател за физическо привличане. Иначе за техническо изпълнение са показателни марсовете и връзката помежду им.
В композитна карта обаче за сексуалния живот вече гледам Марс и Венера.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1150 -: Август 19, 2010, 09:40:56 pm »
Дивна, изумяваш ме  ;D :P НИдей казва, че току виж започнат да се изтипосват всички възможни карти ...в очакване  ;D Някои неща са написани стига човек да иска да чете  ;)

спокойно, никой няма да "изтипосва" карти...като гледам няма чак такъв наплив...смятах, че идеята на форума е хора с еднакви интереси да споделят знания, мнения, опит и т.н. от любимата им област, и тъй като аз съм още от "прохождащите", понякога имам нужда от съвет или помощ от по-опитните...Но явно не е мястото... Благодаря все пак!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1151 -: Август 19, 2010, 11:20:02 pm »

спокойно, никой няма да "изтипосва" карти...като гледам няма чак такъв наплив...смятах, че идеята на форума е хора с еднакви интереси да споделят знания, мнения, опит и т.н. от любимата им област, и тъй като аз съм още от "прохождащите", понякога имам нужда от съвет или помощ от по-опитните...Но явно не е мястото... Благодаря все пак!

Питай ,ще отговарям! Няма проблеми :blink: ;)....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1152 -: Август 20, 2010, 11:30:15 am »
Благодаря, Марая...прави ми впечатление, че все отговаряш, независимо от навярно глупавите и елементарни въпроси на начинаещи като мен... прочетох и темата "уроците на Кайли" и идеята за смирението, и мисля, че това, което правиш е в унисон с нея... ние не сме еднакви, някой е напред в едно, друг - в друго...но взаимодействието не може да се извърши, ако няма приемане, толерантност и смирение...поне така си мисля. Макар, че аз още май не съм го усвоила...но се уча  :blink:

Сега по темата:
- Бях чела, че индикации за брак и съжителство се търсят в ъгловите домове на композитната карта. В настоящата карта най-акцентиран е 5-ти дом..., докато в 4-ти дом има марс, нептун в 11-ти и сатурн в 7-ми...въпросът ми е за какво говори тази карта и къде в наталните карти на двамата се гледа за евентуален брак или раздяла...(4-ти..., 7-ми)...? Връзката е силно емоционална, но и някак на кръстопът как да продължи.

- като наложих други 2 карти: на дете и възрастен, който е партньор на майката, но не биологичен баща на детето ми направи впечатление, че слънцето на детето се пада точно в 5-ти дом на мъжа...и другото, което се набива на очи е абсолютен съвпад на сатурните на двамата, в един и същ градус, при детето е в 9-ти дом, при мъжа - в 6-ти...кармичност...друго??

Много благодаря!!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #1153 -: Август 20, 2010, 11:39:53 am »
В настоящата карта ,имаме УПР. на асц на дсц. упр. на дсц е в 5-ти дом. Наред с това по кардиналните оси дсц и мц имаме планети. на мц е уран. на дсц е сатурн. това намеква за стабилна връзка , при която ще има и сътресения , обществото ще я вижда като нестандартна и различна , но и интересна. Сатурн на дсц е стабилен както споменах , възможно е единия партньор да е по-възрастен , но връзката ще бъде стабилна и сигурна. Стелиума в 5-ти дом дава информация за любов и връзка създадена с любов. Вероятно е узаконена или ще бъде узаконена.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1154 -: Август 20, 2010, 12:51:30 pm »
Благодаря, супер си!

*

Марая

• 28287
« Отговор #1155 -: Август 20, 2010, 12:54:31 pm »
Благодаря, супер си!

Упр. на ИЦ е Венера , която също е в 5-ти дом ;). Въобще в тоя композит има много любов и най-вече ще има /има/ хармония у дома... :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #1156 -: Август 20, 2010, 04:13:56 pm »
Не, просто наблюдавам принципа как когато подадеш пръст може да ти захапят цялата ръка. Наплив си има постоянен, ако човек освен себе си вижда и другите. Скарлет го е написала. Защо някой смята, че е по-неспособен да се справи и научи нещо като другия към когото са ориентирани въпросите?!  :-\ Или е по-лесно другите да мислят :rolleyes:  Говоря по принцип, не визирам никого конкретно. Пък аз съм се натълкувала достатъчно, но ме дразни нахалството и егоизма по принцип.  Вие не търсите споделяне, а тълкуване.  В каквито и думи да се облече то си прозира. Нямам желание да обяснявам неща, които ги има написани и във форума и по книги. Доста често се питат неща, които вече ги има някъде по форума или по книгите и то основни неща, с които всеки който е тръгнал да учи астрология би трябвало да е наясно. Ако някой смята, че тълкуването на каквато и да е карта е като внезапно дошло прозрение на секундата, значи много се е объркал.
Между другото не ви ли е идвало на ум, на новорегистрираните с желание за тълкуване, а не за споделяне, че така зададения, още повече ако е сериозен въпрос, няма да получи адекватен отговор, защото за сериозни анализи се изисква доста отделено време.  :-\
« Последна редакция: Август 20, 2010, 05:12:56 pm от Asol »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1157 -: Август 20, 2010, 09:55:29 pm »
В синастрията луната на мъжа съвпада със сатурн на жената,и слънцето на мъжа с нептун на жената какви взаимоотношения дава?
Както квадрат марс на мъжа с венера на жената,дава ли привличане?

« Отговор #1158 -: Август 20, 2010, 10:31:28 pm »
   При мен по този съвпад на Луна и Сатурн е двоен - та не мога точно да определя - кой на кого как действа. Но иначе по кармичната астрология - отработване на анима и анимус. Слънце и Нептун - според мен де - колкото и да се наранявате, винаги ще се стига до прошка, размиване на болката, както и вечно потапяне в някакви илюзии - един за друг...А квадрата - естествено, но по-скоро заради отработването му, отколкото вътрешна потребност от истинско сближаване.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1159 -: Август 20, 2010, 10:43:07 pm »
   При мен по този съвпад на Луна и Сатурн е двоен - та не мога точно да определя - кой на кого как действа. Но иначе по кармичната астрология - отработване на анима и анимус. Слънце и Нептун - според мен де - колкото и да се наранявате, винаги ще се стига до прошка, размиване на болката, както и вечно потапяне в някакви илюзии - един за друг...А квадрата - естествено, но по-скоро заради отработването му, отколкото вътрешна потребност от истинско сближаване.
Мерси Дейзи :blink: