Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875967 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:синастрия
« Отговор #1780 -: Януари 25, 2011, 08:23:42 am »
амиии........нали трябва да си намеря оправдание! ;)

Ама е сладко това оправдание! Просто е с вкус на любов!

[/quote author=Марая link=topic=2257.msg198374#msg198374 date=1295939552]
Точна опозиция на Венерите и квадратура на твоя марс негова Венера....Много страст , много нещо...Всеки скандал се потушава м/у чаршафите... ;D
[/quote]

Така ли е ? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1781 -: Януари 25, 2011, 08:25:18 am »
основният проблем между нас е ревността и недоверието.
да не повярваш, как е възможно един водолей с акцент в стрелец да е ревнив, но е така.
моята ревност поне е астрологично аргументирана. :blink:

Той навярно не е ревнувал другите си любими. Задействала си му Плутона с твойта Венера, а и Луната му е наранена от твоя Плутон. Да не говорим, че се чувства несигурен, че можеш да го изоставиш във всеки един момент/Урана ти му квадратира Слънцето/.

Той самия казва, че това чувство му е било абсолютно непознато и не може да се познае. Но от друга страна е ужасно свободолюбив и държи на своето лично пространство, което мен ме вбесява, но се уча да отстъпвам и да не го ограничавам.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1782 -: Януари 25, 2011, 08:27:20 am »
Така е, Марая!! Така е!!!! :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #1783 -: Януари 25, 2011, 08:31:00 am »
Така е, Марая!! Така е!!!! :-[

Spoikata е мнго силна в синастрията...Има динамика и чувство..Усещане за неизбежност , за власт която никой не иска да си признае...Пръв ще клекне... :-\ ;) Въпрос на *страх* е при него.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1784 -: Януари 25, 2011, 08:36:46 am »
само, че с държанието си на моменти ме кара да се чувствам ужасно необичана.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1785 -: Януари 25, 2011, 08:42:13 am »
само, че с държанието си на моменти ме кара да се чувствам ужасно необичана.

Не мисля така...Той е страшно свободолюбив и наред с това има силно изразено чувство за притежание....Силен е като ЕГО , но има комплекси от предишни връзки....Страха да не бъде наранен го кара да прави понякога неща заради които по-късно съжалява....Обича те и то много! :blink: ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1786 -: Януари 25, 2011, 08:51:08 am »
хм, той е имал друг брак преди мен (все пак е 10г по-голям от мен) и тогава жена му го напуска, заради друг мъж.
имал е още една продължителна връзка и пак се повтаря същото.
наред с това е имал и много мимолетни връзки, в които не е влагал нищо.

Хубав мъж , нестандартен мачо ..., какво очакваш?! Но е раним..,просто е раним.... :rolleyes:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1787 -: Януари 25, 2011, 08:55:13 am »
Марая, явно трябва да съм по-толерантна и разбираща.

Дивна, ти как виждаш нещата, ще ми е интересна още една гледна точка!

*

Марая

• 28287
« Отговор #1788 -: Януари 25, 2011, 08:57:50 am »
От мен лека ,мека и бонбонена....
Ако се сетите изпратете една положителна мисъл за мен на 27.01.

Лягам....и потапям плувката... ;D :P :wub: :wub:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1789 -: Януари 25, 2011, 09:00:46 am »
Лека нощ, Марая!
На 27 ще сме с теб.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1790 -: Януари 25, 2011, 03:32:21 pm »
да не повярваш, как е възможно един водолей с акцент в стрелец да е ревнив, но е така.

Какво значе не е ревнив? Всичко е относително. Зависи от взаимните аспекти. Енергиите на Марс и Венера са дисхармонично съчетани. При квадратурата, ревността си е типично проявление, заради породено "съревнование" от еротико-сексуален характер, без обаче двамата да имат усещането за удовлетвореност, характерно за позитивните аспекти между тези две планети. А като се намеси и Плутон нещата могат да излязат извън контрол.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #1791 -: Януари 25, 2011, 04:22:53 pm »
Според вас, домовата позиция на планетите може ли да смекчи напрегнатите аспекти? Например при точен квадрат на две венери, ако едната е в дом, управляван от знака на другата, "облекчава" ли квадрата? :unsure:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1792 -: Януари 25, 2011, 04:25:09 pm »

Той навярно не е ревнувал другите си любими. Задействала си му Плутона с твойта Венера, а и Луната му е наранена от твоя Плутон. Да не говорим, че се чувства несигурен, че можеш да го изоставиш във всеки един момент/Урана ти му квадратира Слънцето/.

Той самия казва, че това чувство му е било абсолютно непознато и не може да се познае. Но от друга страна е ужасно свободолюбив и държи на своето лично пространство, което мен ме вбесява, но се уча да отстъпвам и да не го ограничавам.

Всички сме свободолюбиви и държим на личното си пространство, особено Водолей с асцендент Стрелец....Ревността се провявява само в синастрия и НЕ Е доказателство за любов, а признак за неудовлетвореност. Освен това човекът има Луна в Рак, която е доста паметлива позиция.
« Последна редакция: Януари 25, 2011, 04:29:20 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1793 -: Януари 25, 2011, 04:26:55 pm »
Според вас, домовата позиция на планетите може ли да смекчи напрегнатите аспекти? Например при точен квадрат на две венери, ако едната е в дом, управляван от знака на другата, "облекчава" ли квадрата? :unsure:

Не може да ги смегчи, но ако квадратът засяга ъглови домове ще се прояви по-силно, по-слабо в следващи и най-слабо в падащите до границата с Гокленовите зони, където макар и в падащ дом, силата започва да расте.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #1794 -: Януари 25, 2011, 05:06:11 pm »
Имам още една молба, насочете ме към информация за точните аспекти към ИЦ и МС.Търсих насам- натам, разсъждавах, но честно казано нищо съществено не намерих, а в случая, който ме интересува аспекта е абсолютно точен тригон между уран и ИЦ.От къде мога да тръгна, ще съм благодарна някой да ми подскаже :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1795 -: Януари 26, 2011, 04:05:28 pm »

Какво значе не е ревнив? Всичко е относително. Зависи от взаимните аспекти. Енергиите на Марс и Венера са дисхармонично съчетани. При квадратурата, ревността си е типично проявление, заради породено "съревнование" от еротико-сексуален характер, без обаче двамата да имат усещането за удовлетвореност, характерно за позитивните аспекти между тези две планети. А като се намеси и Плутон нещата могат да излязат извън контрол.

Точно това съревнование ми беше интересно до скоро, нямаше скука и монотонност. Тази несигурност кара всеки да дава най-доброто от себе си, за да задържи другия. Обаче забелязвам, че напоследък имам огромна нужда от спокойствие. Изморих се от толкова емоции. Може да е временно емоционално състояние, защото съм сигурна, че в един момент ще ми доскучае, а може и да остарявам  :lol:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1796 -: Януари 26, 2011, 04:25:06 pm »

Точно това съревнование ми беше интересно до скоро, нямаше скука и монотонност. Тази несигурност кара всеки да дава най-доброто от себе си, за да задържи другия. Обаче забелязвам, че напоследък имам огромна нужда от спокойствие. Изморих се от толкова емоции. Може да е временно емоционално състояние, защото съм сигурна, че в един момент ще ми доскучае, а може и да остарявам  :lol:

Изтощителните връзки от този тип изцеждат, а освен това адреналинът в един момент става толкова вреден, че пожелаваш спокойствие и ти се иска просто да се гушкаш в някого, но с този същия човек просто не се получава. Имах един приятел, който беше типичен уранов тип - свръхдинамичен и холеричен.

Принципно в такива връзки е налице постоянна борба, а усещането за любов е несъвместимо с чувства като конкуренция и съревнование. В синастрията е добре да има и 2/3 хармонични и 1/3 дисхармонични аспекти, но много си зависи и каква е природата на участващите планети. със сигурност при мъж и жена светилата трябва да са добре съчетани, за да бъде съвместимостта им естествена, а Марс и Венера да са в приятелски знаци. Аспектите на Уран дават вълнението в една връзка, преодоляват скуката, но не бива да са дисхармонични, защото това в един момент става дразнещо. Затова Уран трябва да е приятел на повечето лични планети (тук слагам и господаря на асц.). Сатурн държи здраво двама души, но единствено чрез чувството за дълг и отговорност. Затова е важен баланса между Урановите и Сатурновите аспекти. Ако Сатурн е силен, трудно се откъсваш от връзката, колкото и дразнещи да са някои аспекти. В такива връзки обикновено се отлага края, хората остават във връзката, поради чувство за дълг, но си търсят това, което им липсва извън връзката....за съжаление на едни и за радост на други.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1797 -: Януари 26, 2011, 04:34:04 pm »

Стела, позволи ми да направя лека корекция. При квадратура Венера/Марс имаме доминантна сексуална роля на единия от партньорите. Това не се явява никакъв проблем, ако партньорите харесват това единият да е водещ, а другия да го следва. Както казват сексолозите тук имаме силно участие на "господар" и "роб" в леглото. И пак повтарям, в това няма нищо лошо, стига и двамата да го харесват. Сексът е вид изкуство, а изкуството няма граници.
Ревността идва от квадратурата Плутон/Венера. Плутон иска да притежава. В Дева той е повече от пресметлив. Планът му е да притежава изцяло обекта на своите дълбоки чувства. Да обаче, обекта /Венера/ в случая се намира във фриволните Близнаци. Венера в Близнаци е като пеперудка, която не можеш да достигнеш, а камо ли и да я имаш и завладееш изцяло. Та в любовния танц между Плутон и Венера се оказва така, че колкото Плутон се стреми да достигне и завладее Венера, толкова тя му се изплъзва. Пеперудката /Венера/ си иска свободата, а Плутон желае да я направи на хербарий. Този аспект се среща в много от дълготрайните връзки, особено ако е подкрепен и от други аспекти. Тук в любовната игра винаги има напрежение и двойката, дори и да се чувства изморена, продължава, защото скуката липсва. Аспектът се явява подобно на наркотична зависимост. Колкото по-дълго партньорите са заедно, толкова по-трудно им е да се откъснат един от друг и да се разделят завинаги. 

*

Stella

• 7765
« Отговор #1798 -: Януари 26, 2011, 04:43:52 pm »

Стела, позволи ми да направя лека корекция. При квадратура Венера/Марс имаме доминантна сексуална роля на единия от партньорите. Това не се явява никакъв проблем, ако партньорите харесват това единият да е водещ, а другия да го следва. Както казват сексолозите тук имаме силно участие на "господар" и "роб" в леглото. И пак повтарям, в това няма нищо лошо, стига и двамата да го харесват. Сексът е вид изкуство, а изкуството няма граници.
Ревността идва от квадратурата Плутон/Венера. Плутон иска да притежава. В Дева той е повече от пресметлив. Планът му е да притежава изцяло обекта на своите дълбоки чувства. Да обаче, обекта /Венера/ в случая се намира във фриволните Близнаци. Венера в Близнаци е като пеперудка, която не можеш да достигнеш, а камо ли и да я имаш и завладееш изцяло. Та в любовния танц между Плутон и Венера се оказва така, че колкото Плутон се стреми да достигне и завладее Венера, толкова тя му се изплъзва. Пеперудката /Венера/ си иска свободата, а Плутон желае да я направи на хербарий. Този аспект се среща в много от дълготрайните връзки, особено ако е подкрепен и от други аспекти. Тук в любовната игра винаги има напрежение и двойката, дори и да се чувства изморена, продължава, защото скуката липсва. Аспектът се явява подобно на наркотична зависимост. Колкото по-дълго партньорите са заедно, толкова по-трудно им е да се откъснат един от друг и да се разделят завинаги.  

С най-добри чувства към теб, мила Дивна, позволи ми да не да съглася. Това което описваш за доминирането и ролята на "господар-роб" е характерно за негативните аспекти на Плутон/Сатурн към еротико-сексуалните планети, когато говорим за секс. Квадрат Марс-Венера съм имала в брака ми, а това са дългогодишни наблюдения в това как се проявява. При това Юпитер беше в тао-квадрат, така че ако имаше нещо от типа "роб-господар", то щеше да добие по-големи мащаби (заради Юпитер) и нямаше начин да не го забележа. За 15 години брак все щеше да се прояви, по начина, който цитираш. Мой Марс в квадрат с негова Венера. Той е бил инициативния, без да е бил доминантен.

Всъщност кой е твоя източник и той посочва ли известни примери, за да преценим?...може при други хора да е имало друго проявление.
А за съвпада Марс-Венера?

*

Divna

• 2478
« Отговор #1799 -: Януари 26, 2011, 04:57:35 pm »
Нямам източник Стела. Това са мои лични наблюдения, които не държа да бъдат приети.
Ролята на Сатурн няма никаква роля в любовната игра в синастрията. Той определя задълженията, целите и отговорностите на партньорите и показва къде и върху какво трябва да се средоточи двойката, за да може връзката им да е продължителна.

Само един аспект не е достатъчен, за да се направи някаква характеристика, пък дори тя да е обобщена. Партньорството започва и завършва в натала и там трябва да се гледа. Синастрията е само едно допълнение.