основният проблем между нас е ревността и недоверието.
да не повярваш, как е възможно един водолей с акцент в стрелец да е ревнив, но е така.
моята ревност поне е астрологично аргументирана. :blink:
Какво значе не е ревнив? Всичко е относително. Зависи от взаимните аспекти. Енергиите на Марс и Венера са дисхармонично съчетани. При квадратурата, ревността си е типично проявление, заради породено "съревнование" от еротико-сексуален характер, без обаче двамата да имат усещането за удовлетвореност, характерно за позитивните аспекти между тези две планети. А като се намеси и Плутон нещата могат да излязат извън контрол.
Точно това съревнование ми беше интересно до скоро, нямаше скука и монотонност. Тази несигурност кара всеки да дава най-доброто от себе си, за да задържи другия. Обаче забелязвам, че напоследък имам огромна нужда от спокойствие. Изморих се от толкова емоции. Може да е временно емоционално състояние, защото съм сигурна, че в един момент ще ми доскучае, а може и да остарявам :lol:
Изтощителните връзки от този тип изцеждат, а освен това адреналинът в един момент става толкова вреден, че пожелаваш спокойствие и ти се иска просто да се гушкаш в някого, но с този същия човек просто не се получава. Имах един приятел, който беше типичен уранов тип - свръхдинамичен и холеричен.
Принципно в такива връзки е налице постоянна борба, а усещането за любов е несъвместимо с чувства като конкуренция и съревнование. В синастрията е добре да има и 2/3 хармонични и 1/3 дисхармонични аспекти, но много си зависи и каква е природата на участващите планети. със сигурност при мъж и жена светилата трябва да са добре съчетани, за да бъде съвместимостта им естествена, а Марс и Венера да са в приятелски знаци. Аспектите на Уран дават вълнението в една връзка, преодоляват скуката, но не бива да са дисхармонични, защото това в един момент става дразнещо. Затова Уран трябва да е приятел на повечето лични планети (тук слагам и господаря на асц.). Сатурн държи здраво двама души, но единствено чрез чувството за дълг и отговорност. Затова е важен баланса между Урановите и Сатурновите аспекти. Ако Сатурн е силен, трудно се откъсваш от връзката, колкото и дразнещи да са някои аспекти. В такива връзки обикновено се отлага края, хората остават във връзката, поради чувство за дълг, но си търсят това, което им липсва извън връзката....за съжаление на едни и за радост на други.