Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878522 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:синастрия
« Отговор #1820 -: Януари 27, 2011, 01:17:18 am »
- искам да изляза на дискотека с приятелки, той казва "ОК, излез", но с доста неприятен тон, видимо раздразнен от желанието ми, обаче аз въпреки това излизам, но след това има една седмица сръдни, заяждания и натякване, какви били жените, които си зарязвали децата и цяла нощ се отдавали на "разврат". От друга страна той също излиза с приятели, но не по дискотеки, защото не обича, и не желае да му правя проблеми за това.
Той бил мъж, а аз жена, и това изчерпва всичко.

Хахахаааааааааааа, все едно чувам бившия си съпруг. Заявявам, че излизам с приятелка (аз съм Водолей) и докато се приготвям за излизане, той е застанал на буквата "Ф" с ръцете на кръста, гледайки ме с изпитателен поглед, който аз се правя че не забелязвам, изричайки: "Ти, да не си мома!"

ПП. Той е зодия Риби; Венера в Козирог в квадрат с моя Марс; Плутонът му в опозиция на моята Венера.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1821 -: Януари 27, 2011, 03:02:18 am »
Дивна, относно солара на мен ми се струва, че връзката е много силна, ползотворна и вдъхновяваща, но и съществува известно напрежение.
Извинявам се, че не борява с астро-термини, но още ми е трудно да се обосновавам астрологически.

*

holanda

« Отговор #1822 -: Януари 27, 2011, 03:04:53 am »
и досега не ми е ясно как влияят синастрични планети Ha IC и Дсц . Да вземем за пример Марс. Какво мисли човека,чийто Марс ми е на Дсц-а,какво изпитва?Или ударението е над мен (нямам ничия карта за пример,просто искам да си изясня тези две спец.места).

за Асц-Марс ще ме дразни или възбуjда.А какво е отношението на Марс към асц-а ми?
за МЦ-Марс ще ме учи да отстоявам позиции,да съм борбена и т.н. А какво мисли Марс за моето МЦ?
 за IC и Дсц-а ми е пълна мъгла.
Това е елементарен пропуск в знанията ми,затова ми е важно да го запълня.Не раzбирам просто как реагира партньорската планета на нашата ос.
Взех Марс за пример,защото е по-ударен и лесно се забелязва. Но също толкова голям интерес имам към *чувствителните* планети-Луна,Венера..
« Последна редакция: Януари 27, 2011, 03:18:57 am от жълтолилава »

*

Uran

• 6041
« Отговор #1823 -: Януари 27, 2011, 03:07:17 am »
Дивна,този мъж успява ли някак си да приспи агресивността, гнева, вътрешното ти няпрежение?
Има известни индикации за взаимно възпиране на селеустремеността ви- Марсовете са поохладени или пригушкани. :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1824 -: Януари 27, 2011, 03:07:38 am »
хм, значи не Плутон, а козирожката венера и сатурн са виновни за тези му действия.
сега се замислих, за още нещо. Нали Плутон е планетата, която освен със сексуалността, е свързана и с промените, които се налага да направим със себе си. В този смисъл квадрата на  Венера и Плутон, действа като катализатор на промените в сексуално-емоционален аспект. Но тези промени са наложени, не желани и осъзнати от индивида, и колкото и да се противопоставяме накрая осъзнаваме, че са били за наше добро.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1825 -: Януари 27, 2011, 03:18:07 am »
Дивна,този мъж успява ли някак си да приспи агресивността, гнева, вътрешното ти няпрежение?
Има известни индикации за взаимно възпиране на селеустремеността ви- Марсовете са поохладени или пригушкани. :blink:

Изключително добре го прави. Липсва всякаква агресия. Има голям самоконтрол, но е сякаш малко ревнив.  :-[

Лошия аспект на Марс/Сатурн за сметка на хубавия съвпад Слънце/Марс,СЛВ. В радиксът си има натална квадратура Слънце/Сатурн, така че няма друг начин да ми аспектира Марса. Баща му е бил изключително строг.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1826 -: Януари 27, 2011, 03:19:40 am »
Дивна, относно солара на мен ми се струва, че връзката е много силна, ползотворна и вдъхновяваща, но и съществува известно напрежение.
Извинявам се, че не борява с астро-термини, но още ми е трудно да се обосновавам астрологически.

Ако има въобще връзка, очертава се да не е въобще лека.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1827 -: Януари 27, 2011, 03:32:10 am »
и досега не ми е ясно как влияят синастрични планети Ha IC и Дсц . Да вземем за пример Марс. Какво мисли човека,чийто Марс ми е на Дсц-а,какво изпитва?Или ударението е над мен (нямам ничия карта за пример,просто искам да си изясня тези две спец.места).

за Асц-Марс ще ме дразни или възбуjда.А какво е отношението на Марс към асц-а ми?
за МЦ-Марс ще ме учи да отстоявам позиции,да съм борбена и т.н. А какво мисли Марс за моето МЦ?
Това е елементарен пропуск в знанията ми,затова ми е важно да го запълня.Не раzбирам просто как реагира партньорската планета на нашата ос.
Взех Марс за пример,защото е по-ударен и лесно се забелязва. Но също толкова голям интерес имам към *чувствителните* планети-Луна,Венера..

Много просто. Асц-Десц е оста на взаимоотношения "Аз-Другите", така че в известна степен асц. се свързва с нашата Личност, това е нашият "Аз - образ!" Това е начинът, по който искаме другите да ни въприемат и начина, по който представяме себе си пред света. Марс е планетата на действието. Представи си че имаш един по пасивен и по-интровертен асцендент и партньорски Марс - планетата на действието, при това зле аспектиран попадне на твоя асцендент? Той ще проектира всички свои вътрешни противоречия върху твоята личност или неговата физическа активност ще се отразява директно върху твоето физическо здраве, понеже асц. е и физическото тяло. При всички случаи неговата физическа активност ще ти въздейства непосредствено върху личността.

С Марс на десц. може честичко да спорите по въпросите на взаимоотношенията.
С Марс на МЦ може да ти помага в кариерата. Но не с идеи или съвети, а с реални действия с инициатива.
На ИЦ Марс внася динамика в твоя дом/подсъзнание/род, семейство, корени.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tadj-all

« Отговор #1828 -: Януари 27, 2011, 03:39:06 am »

Когато чужд Марс е на Мц-то, което е най-високата ни точка - много често се случва така, че този човек ни подчинява на волята си. Вероятно, за да ни научи, как да бъдем като него. Не е от най-добрите позиции в синастрия.

Когато Марс е на Асц - ще въвлича човекът в инициативност. В зависимост от това, къде и как отсрещния човек го живее и намира.

Когато е на Дсц - е възможно да те подстрекава към конфликти или да те вкарва в неприятни положения.

Когато е на Иц - ще ръчка по корените ти.

Много според зависи, както казват умните оръ от село ;)

*

Santi

« Отговор #1829 -: Януари 27, 2011, 04:07:21 am »
Цитат
Когато чужд Марс е на Мц-то, което е най-високата ни точка - много често се случва така, че този човек ни подчинява на волята си. Вероятно, за да ни научи, как да бъдем като него. Не е от най-добрите позиции в синастрия.

Аз пък съм останал с впечатлението, че с тази позция се подкрепят инициативите му . Не мисля, че това е лошо .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1830 -: Януари 27, 2011, 04:12:07 am »
Не съм имала проблем със синастричен Марс на ДС или в знака на моя ДС.  :blink:
Но сигурно зависи и от личния радикс, защото познавам двойки, при които такава позиция (Марс/АС или Марс/ДС) дава склонност към агресия един спрямо друг.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1831 -: Януари 27, 2011, 04:20:05 am »
За мен се знае, че имам слабост към Марсове, които ми попадат в знака на ДС, затова няма как да съм напълно безпристрастна.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #1832 -: Януари 27, 2011, 05:28:11 am »
Цитат

Аз пък съм останал с впечатлението, че с тази позция се подкрепят инициативите му . Не мисля, че това е лошо .

Ами да, такъв Марс ме подкрепя във всяко мое начинание, че и енергия ми дава, много си е добре върху MC  :blink:

*

holanda

« Отговор #1833 -: Януари 27, 2011, 05:54:04 am »
За мен се знае, че имам слабост към Марсове, които ми попадат в знака на ДС, затова няма как да съм напълно безпристрастна.  :blink:

Дсц-а как се чувства от teb? По какъв начин ти е действал човека,който е имал Марс там?

Пак да подчертая,не е важна планетата,може да давате примери за всяка друга.

Опитвам се да разбера как точно ce усеща чуждото присъствие на Дс-а и какво всъщноct долавя партньора от нашия дсц? По какъв начин го усеща той? Нещо ей такова..

мерси на всички включили се  :blink:

*

holanda

« Отговор #1834 -: Януари 27, 2011, 06:13:44 am »
Много просто. Асц-Десц е оста на взаимоотношения "Аз-Другите", така че в известна степен асц. се свързва с нашата Личност, това е нашият "Аз - образ!" Това е начинът, по който искаме другите да ни въприемат и начина, по който представяме себе си пред света. Марс е планетата на действието. Представи си че имаш един по пасивен и по-интровертен асцендент и партньорски Марс - планетата на действието, при това зле аспектиран попадне на твоя асцендент? Той ще проектира всички свои вътрешни противоречия върху твоята личност или неговата физическа активност ще се отразява директно върху твоето физическо здраве, понеже асц. е и физическото тяло. При всички случаи неговата физическа активност ще ти въздейства непосредствено върху личността.

С Марс на десц. може честичко да спорите по въпросите на взаимоотношенията.
С Марс на МЦ може да ти помага в кариерата. Но не с идеи или съвети, а с реални действия с инициатива.
На ИЦ Марс внася динамика в твоя дом/подсъзнание/род, семейство, корени.

мерси,Stella  :blink: :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1835 -: Януари 27, 2011, 06:16:49 am »
Дсц-а как се чувства от teb? По какъв начин ти е действал човека,който е имал Марс там?

Приятно е усещането партньорска (лична) планета да ти е в 7 дом, особено в знака на ДС. Но това е лично мое усещане, разбира се, което никому не натрапвам.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #1836 -: Януари 27, 2011, 06:23:42 am »

Пак да подчертая,не е важна планетата,може да давате примери за всяка друга.

Опитвам се да разбера как точно ce усеща чуждото присъствие на Дс-а и какво всъщноct долавя партньора от нашия дсц? По какъв начин го усеща той? Нещо ей такова..

мерси на всички включили се  :blink:

Венерата ми е на десцедента му - усещам, че му е комфортно с мен. Обаче не се ли уморихте да нищите тия синастрии? Днес съм особено изтощена от това. Живея си супер с партньора ми, ама пустото ми любопитство зачете една книга за синастриите и как лош аспект между сатурн и луна задържа дваамата заради децата и в момента, в който децата "отлетят", партньорите се разделят, както и че Сатурнът напуска Луната. Ами това ми развали спокойното настояще, че и му ревах на мъжа за евентуалното напускане... той мене...сега се чуди и той как да ме успокои...

*

Stella

• 7765
« Отговор #1837 -: Януари 27, 2011, 06:25:31 am »

лош аспект между сатурн и луна задържа дваамата заради децата и в момента, в който децата "отлетят", партньорите се разделят, както и че Сатурнът напуска Луната. Ами това ми развали спокойното настояще, че и му ревах на мъжа за евентуалното напускане... той мене...сега се чуди и той как да ме успокои...

Ами горе-долу е така, но в нашия случай Луната напусна Сатурн, т.е. аз. (съвпад)
това е връзка от типа "Семейно гнездо"
« Последна редакция: Януари 27, 2011, 06:30:14 am от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #1838 -: Януари 27, 2011, 06:36:22 am »
Дсц-а как се чувства от teb?

Планета в 7-ми дом действа, според природата си, стига да няма квадратури към 4-ти дом, защото в този случай няма да можеш да намериш мир и спокойствие у дома, а към планета на МЦ ще ти постави въпроса: "партньора или кариерата?"

*

holanda

« Отговор #1839 -: Януари 27, 2011, 06:42:03 am »
Обаче не се ли уморихте да нищите тия синастрии?  

зависи с каква цел ги нищиш. Аз си ги разцъквам чисто информативно и с нищо не се наемам.Както е писала Дивна,всичко започва с натала.Ние собствените си радикси не можем да разчетем,какво остава за синастрия (тук визирам себе си,защото не се осланям на това,което съм уловила като влияние до момента).
Има толкова много неща покрай този ти аспект в синастията с Луна и Сатyрн,че ако се загледаш в цялостност,съвсем ще се отдалечиш от притесненията за връзката с твоя човек  ;).

Lilie,благодаря  :blink:.
Аз обаче не харесвам планети в мои 7 дом.Обяснявам си го с Марс,който е управител и е в съвпад със Слънцетo и носи достатъ4но Мaрсовост. Момчета с планети в мои 7 дом са ми подсилвали тези качества,а това ме е натоварвало.Предполагам има някаква връзка с управителя на асцендента,дали по натал са в добър аспект..(ако у7 ти е в Телец,то Венера може би е в добър аспект с Плутон или Марс,затова да се чувстваш добре с хора,имащи планети в 7-ия ти дом)  :-\.
може и да няма логика в това.