Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878899 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: синастрия
« Отговор #2780 -: Март 25, 2012, 09:39:53 pm »
Има много други компенсиращи аспекти, но не знаех за тези, че са и в комплект, в много четива казват - забравете. Та, затова питам, благодаря за отговорите!  :blink:

« Отговор #2781 -: Март 26, 2012, 01:36:36 pm »
Здравейте Мирабела, много ми харесва как интерпретирате синастриите и не само  :blink: Ако имате възможност да погледнете тази синастрия. Благодаря ви, предварително!

Ти си във вътрешния кръг, той - във външния, нали така? Какво да кажа? Много хубава синастрия сте си спретнали!!! Перфектна хармония между Слънцата ви и още по-хубава между Луните. Толкова много огън на едно място - дано ви топли дълго време. Сетих се за една песен - "Огън от любов". Добре, че има и някой друг напрегнат аспект, та да ви е още по-интересно заедно. Може би понякога си твърде поучителна към него, а Лъвчето иска да му се гали самочувствието. Но при тази изключителна хармония на светилата, която имате, мисля, че каквито и напрегнати аспекти да има в картата, могат да бъдат компенсирани. Повтарям за пореден път, че нямам опит в астрологията. Успех на двама ви!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2782 -: Март 26, 2012, 02:33:28 pm »
Качвам синастрията с квадратурите, з акоито писах по-горе. Ще съм благодарна за мнения и помощ, пък аз ще напиша тук какво съм измъдрила досега. Основно ме притесняваха тези квадратури, струва ми се, че някак въпреки привличането и силната сексуална енергия, начинът на обичане и усещане ще е в конфликт. От друга страна негова Луна върху нейно Слънце е хубаво, а Марсовете са в тригон с Луните, взаимно, мисля това е доста компенсиращ аспект. Имат и секстил на Слънцата и на двата Меркурия. Негов Юпитер върху нейн Асц в комплект с негов СЛВ на Асц й и тригон с Венерата й, съответно негов ЮЛВ на ДСЦ й... Струва ми се, че той я привлича много силно, вероятно имат и история някаква с този ЮЛВ на ДСЦ, но може връзката да е сериозно изпитание за нея. От друга страна нейната Луна е в неговия 8ми дом и за него може да не е по-лека, но пък магнетична. Нейната венера прави квадратури и с Меркурий и Сатурн, което не ме обнадеждава особено, тя може да се чувства неразбрана в любовта си, подтисната? Но неговата Венера е в секстил с нейния Меркурий. А нейният Сатурн квадратира неговата Луна, това е подобно може би, тя може да му се струва твърде студена в моменти, когато той очаква емоционална подкрепа? Затова пък нейният Сатурн е в тригон с негов Марс, Асц, има и секстили. Негов сатурн в тригон с нейн Меркурий, пак секстили нататък. Имат взаимни тригон/секстил Сатурн/Плутон, като цяло Плутон е доста замесен, което обяснява привличането. Но синастрията ми се струва сложна... Има и адски много аспекти, обърках се сериозно.  :-\ Това дори без да взимам предвид астероидите.
« Последна редакция: Март 26, 2012, 02:40:28 pm от Ronia »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2783 -: Март 26, 2012, 03:01:22 pm »
Доколко спред вас квадратури на Луна/Луна и Венера/Венера в една синастрия могат да бъдат определящи за краха на връзката?  :-\ Могат ли да бъдат компенсирани или подобна връзка е обречена?

изобщо не могат да обрекат една връзка. ама по никакъв начин. по съществото си, това не са конфликтни планети.

квадратурата на венерите всъщност може да е пречка въобще да започне връзка тъй като чувствата се изразяват по различен начин и двамата не могат да се разберат.

« Отговор #2784 -: Март 26, 2012, 03:40:36 pm »
По синастрията на Рония. Мисля, че знаковите квадрати между Венарата на единия и Марса на другия създават силното физическо привличане. А разменетите тригони Венера/Юпитер създават уют и топлина помежду им. Такива аспекти съм чела, че говорят за сходство в ценностните системи на партньорите. Мисля, че компенсират квадрата на Венерати им.

И при двамата Уран играе, мисля че, важна роля в натала - в съвпад със светилата в елевация. Жената би могла да има силен стремеж към независимост, който често да демонстрира на външен план, особено във връзките си, като в добавка към това да проявява и голяма взискателност към потенциалните партньори. Тук ми се струва, че може да има конфликт между външен и вътрешен план, въпреки знаковия тригон между светилата й. Рачешката Луна в 7-ми мпредполагам, че има нужда от повече стабилност и отдаденост в любовта, отколкото Слънцето й в съвпад с Уран би признало. При мъжа може да липсва желание за трайно обвързване, да предпочита неангажиращи отношения. Ако има трудности във връзката им, мисля, че идват от това различие. Както ти отбеляза, тя може да не се чувства достатъчно ценена и обичана от него.

« Отговор #2785 -: Март 26, 2012, 05:28:25 pm »
Мирабела, много благодаря! Да, аз съм във вътрешния кръг.  :blink:

« Отговор #2786 -: Март 26, 2012, 05:31:55 pm »
А в композита , слънце - 1 дом и луна в 7 дом, са в точна опозиция, ас е в телец и венера тригон с плутон и квадрат със сатурн, това добре ли е?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2787 -: Март 26, 2012, 06:27:11 pm »
Mirabella, мерси много! Интересното е, че мъжът демонстрира по-засилен интерес към уседнали, дори тип брачни бих казала отношения... За жената си много права. Още не съм гледала домовете, сега ще се задълбоча там, че ми е още ново това с домовете. Само забелязах, че той й цели 5ти със Сатурн, тя неговия 8ми с Луна и сатурн, но ще продължа сега.
« Последна редакция: Март 26, 2012, 06:39:20 pm от Ronia »

« Отговор #2788 -: Март 26, 2012, 06:52:28 pm »
Извинявай, Рония, за грешния ми извод. Сега забелязах, че стрелешката му Венера е в опозиция със Сатурн, а връка между тези две планети често говори за нужда от стабилни парньорства.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2789 -: Март 26, 2012, 07:04:10 pm »
Аз ти благодаря, за разяснението. Аз пък мислех, че просто по Козирошки не е склонен към авантюри. Някак всичко е бавно и много обмислено.

« Отговор #2790 -: Март 26, 2012, 07:04:19 pm »
А в композита , слънце - 1 дом и луна в 7 дом, са в точна опозиция, ас е в телец и венера тригон с плутон и квадрат със сатурн, това добре ли е?

Композитът изглежда да показва по-друга картина, така ли? Взаимното ви разбирателсто би трябвало да е отлично с такава хубава синастрия, но една връзка помежду ви може да не върви много гладко. Нещо такова излиза. Нямам опит с тези работи, съжалявам. Казват, че композитите показват връзката като отделно "същество". Непрегнат аспект между светилата в композита може да говори за борба между двамата партьори, неразбирателство по въпроса накъде да върви връзката, липса на хармония между действия и чувства. Хубаво е, че оста AC/DC попада във фиксирани знаци, защото това обикновено се свързва с продължителни взаимоотношенията. Също е хубаво и че Слънцето "озарява" първия ви композитен дом - описва ви като жизнерадостна двойка, пълна с енергия. Управителят на първи композитен дом Венера в тригон с Плутон говори за магнетично привличане помежду ви, но квадратът към Сатурн не е приятен - задълженията могат да помрачат романтиката помежду ви, да не се чувствате достатъчно обичани един от друг или трудно да споделяте чувствата си (което не ми се вярва при две огнени натури). Ако искаш, постави композита (ако си сигурна горе-долу в часовете ви на раждане).

« Отговор #2791 -: Март 26, 2012, 07:26:34 pm »
Здравей Мирабела,можели да кажеш неща и за нашата синастрия,ако е възможно разбирасе  :blink:,благодаря ти предварително  :58:
аз 23.09.1975,Пловдив,в 5.45ч
той 01.08.1979,Пловдив незная час на раждани
На моменти просто не го разбирам,вече се чудя кокво да правя.

Вярвам ти и извинявай за късния отговор. Той ми изглежда малко властничък и може би крие известна доза неувереност зад фасадата на "I am the best". Лъвско Слънце в комплект със скорпионска Луна - не всеки може да се справи с това. Добре, че имаш огнена Луна, с която разбираш добре Слънцето му. Но емоционално често сте на различни вълни. Венерите ви са в един знак, което би трябвало да показва, че имате доста сходни вкусове и можете да обичате по сходен начин. Комбинацията от Марсовете ви на МС пък би могла да бъде много силна за теб - той да ти бъде стимул да вървиш напред, особено в професионално отношение. Виждала съм такъв аспект и да създава конкуренция, борба за власт и контрол, но там беше в комбинация с Плунон, а тук не е така.

Без точен час на раждане, няма как да знаем къде точно се намира Луната му. Възможно е натално да има квадрат Луна/Венера, което може да показва непостоянство в романтичните връзки (но трябват и други показатели, а без точен час на раждане не знаем нищо за домофикацията му и т.н.). Та ако Луната му е горе-долу там, където е в картата, постната от теб, тъй като Уранът ти стъпва върху квадрата Луна/Венера, привличането към теб може да е възникнало съвсем внезапно и спонтанно и да го гъделичка със смесени чувства - ту да му е приятно, ту да му се иска да избяга. Обаче Сатурнът ти е стъпил здраво върху Венерата му - няма място за бягане, а ако той цени свободата си повече от всичко и не обича дълго да се задържа на един обект, представяш си колко "страшно" му се струва. Ти го предизвикваш да бъде по-сериозен, по-отдаден, дано той го умее. :blink:

*

lealya

• *
  • 172
« Отговор #2792 -: Март 26, 2012, 09:08:49 pm »
Благодаря ти,Мирабела толкова точно описа връзката ни.Наистина между нас нещата се случиха неочаквано и за двамата.А той наистина на моменти каточели се плаши от мен или от чувствата си,защото е много сводолюбив и се чувства застрашен.Има невероятна химия по междуни и разбирателство,и действително ме дърпа напред.Още веднъж ти благодар и  наистина си много добра в това което правиш :blink:.

« Отговор #2793 -: Март 26, 2012, 09:49:13 pm »
здравейте,
ще ми е интересно да кажете нещо за следната синастрия-часовете са верни ;D
вътрешният кръг е мъжът-аз,външния жената
Благодаря

« Отговор #2794 -: Март 26, 2012, 10:22:39 pm »
Мъжът иска нещо продължително, сериозно е настроен в любовта, докато жената може да се страхува от обвързване, да е нерешителна или бързо да й доскучава всяко нещо и вечно да търси нещо ново. Слънцата и Луните ви се разбират добре, т.е. като личности и емоционално през по-голямата част от времето сте на една вълна. Съвпадът Луна/Венера също помага за гладкото протичане на емоции, чувства и споделянето им. Физическо привличане би трябвало да има, тъй като неин Марс е в квадрат с твоя съвпад Венера/Марс. Но нещо ми убягват аспектите на продължителността, т.е. тези на Сатурн към т.нар. лични планети.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #2795 -: Март 26, 2012, 10:35:57 pm »
Пускам синастрията, която бях поставила в една друга тема. Мирабела, интересно ми е какво ще кажеш по нея, а и за господина.  :-[ Точния съвпад Луна-Сатурн, съвпада на неговото Слънце с моите Нептун и Сатурн..?  :-\ Моят ДСЦ попада в 7-я му дом, това е хубаво, нали? Благодаря предварително!

Да видим Libra на кой ще я дадем - сатурнианец или юпитерианец?  ;D
Аспектът със Сатурн е по-точен, но Юпитер има повече достойнства в знака на ДС, също така е по-съвместим с природата на Слънцето и Марс, но пък Сатурн екзалтира в наталното им положение (Везни).  :thinking:
Ще търсим средно положение - хем да е keeper, хем да е философски настроен към живота.

:85: Сериозно обмислям дали да не направя тема  ;D, там ще приемам залозите - Кого ще излъже Либре-то?  ;D

Аз залагам на сатурнианец!  ;D Даже се сещам конкретно за един  :-[. Има толкова приятен тембър, дрезгав и топъл глас, само като говори го чувам сякаш ми мърррррр-ка  :capricorns: ...Ах, тия животински знаци...  :confuse3: как ми разтърсват блюдата, има такива сладки кафяви оченца като на кученце... Мисля, че е много сериозен, в същото време нежен и внимателен, поне с мен е такъв. Ама нали се сещате - виртуално. А аз да му дадох адреса си и го питах кога ше дойде, а той...  :unsure: Каза, че не може да поеме ангажимент сега, защото му предстои държавен изпит, освен на лекции, ходи и на работа,и на отделен курс - нямал право на грешки, посъветва ме да се съсредоточа върху ученето и завършването си.

Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #2796 -: Март 26, 2012, 11:02:38 pm »
 ;)благодаря Мирабела,много ми е приятно с нея,имаме еднакви интереси и мога и само да си мълча ...пак ми е добре...въпреки ,че е много привлекателна- не вярвах да се получи-средите ни са различни ,но имало да става...интересно ми е има ли някакви кармични взаимоотношения-въпреки ,че всички  са такива между хората,аз питам за любовни аспекти...мога ли да питам какво ще рече това за аспекти на продължителноста-че връзката ще е кратка ли

« Отговор #2797 -: Март 26, 2012, 11:06:22 pm »
По синастрията на Либра.

Физическо привличане има. Взаимен интерес - също. С хармонията и разбирателството обаче ми изглежда малко по-трудно, защото Слънцата ви са в напрегнат аспект (квадрат), а натално и двамата имате напрегнати аспекти Слънце/Марс, които в синастрията се припокриват. Всеки може да се опитва да отстоява позицията и мнението си докрай и така до компромис по-трудно би се стигнало. Но от друга страна такива аспекти генерират силно привличане и екстра доза енергия помежду ви. Само че освен сексуално, може би ще се наложи да й търсите и друго поле за изява. Аспектите на Сатурн биха могли да ви задържат заедно и по този начин да ви осигурят време, за да се напасвате един към друг. Аспектите на Сатурн са съвпади със светилата - това определено не е най-лекият вариант, ти може го чувстваш като студен понякога, а той теб - като твърде взискателна, но това са много силни аспекти в една синастрия. Хармонично аспектираш Луната и Венерата му, т.е. като жена би трябвало да те възприема добре, да е привлечен от теб. Луните ви са в квикоксни знаци - може би емоционално сте на различни вълни. Но, нещо, което Лили спомена в един свой пост и което аз ще потвърдя от личен опит. Това за квинкокса невинаги е вярно. И при мен имаше един случай, в който с мъж с Луна в точен квинкокс с моята през повечето време бяхме в едно и също настроение и изпитвахме сходни емоции. Мисля, че в тази синастрия има потенциал за нещо повече от флирт. И още нещо - интелектуално би трябвало да си подхождате.

« Отговор #2798 -: Март 26, 2012, 11:10:17 pm »
;)благодаря Мирабела,много ми е приятно с нея,имаме еднакви интереси и мога и само да си мълча ...пак ми е добре...въпреки ,че е много привлекателна- не вярвах да се получи-средите ни са различни ,но имало да става...интересно ми е има ли някакви кармични взаимоотношения-въпреки ,че всички  са такива между хората,аз питам за любовни аспекти...мога ли да питам какво ще рече това за аспекти на продължителноста-че връзката ще е кратка ли

Колко дълга ще е връзката и каква ще бъде, зависи само от вас двамата, не от някаква карта. Аспектите на Сатурн често задържат двама души за по-дълъг период заедно, карат ги да поемат отговорност един към друг, но това не значи, че връзката им е лесна. Липсата на аспекти на Сатурн не означава автоматично, че една връзка няма да бъде продължителна.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #2799 -: Март 26, 2012, 11:25:50 pm »
По синастрията на Либра.

Мисля, че в тази синастрия има потенциал за нещо повече от флирт. И още нещо - интелектуално би трябвало да си подхождате.

:93: Страхотно! :08: Благодаря ти много! :>>
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)