По синастрията на Рония. Мисля, че знаковите квадрати между Венарата на единия и Марса на другия създават силното физическо привличане. А разменетите тригони Венера/Юпитер създават уют и топлина помежду им. Такива аспекти съм чела, че говорят за сходство в ценностните системи на партньорите. Мисля, че компенсират квадрата на Венерати им.
И при двамата Уран играе, мисля че, важна роля в натала - в съвпад със светилата в елевация. Жената би могла да има силен стремеж към независимост, който често да демонстрира на външен план, особено във връзките си, като в добавка към това да проявява и голяма взискателност към потенциалните партньори. Тук ми се струва, че може да има конфликт между външен и вътрешен план, въпреки знаковия тригон между светилата й. Рачешката Луна в 7-ми мпредполагам, че има нужда от повече стабилност и отдаденост в любовта, отколкото Слънцето й в съвпад с Уран би признало. При мъжа може да липсва желание за трайно обвързване, да предпочита неангажиращи отношения. Ако има трудности във връзката им, мисля, че идват от това различие. Както ти отбеляза, тя може да не се чувства достатъчно ценена и обичана от него.