Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877206 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #2880 -: Април 16, 2012, 12:35:01 pm »
Сладурка, реално връзката /сребърната нишка, която ме свързваше с него/ трая точно 18 години, реално съм живяла с него близо 3 години зад граница...и то 10 години след като имахме бурен роман - бяхме луди и млади...Внезапно хлътнах - просто първия ден още с него се изконсумирахме и после той като ме грабна за ръката - някакъв невидим дух ме отнесе...Това е изживяване, което няма как да се опише...Но аз избягах...страстите бяха много обсебващи, а той беше обвързан...3 години след това аз бях се прибрала от скитане от чужбина, бременна и без мъж и той се появи, искаше да ме отнесе със себе си, но аз бях толкова уморена от странстване и с бебе в корема...нямаше как, отказах му. 10 години след първата ни среща той отново се появи в живота ми, след друга криза в моя живот /неизживяна любов - и нея си изживях вече/. Тук вече поех подадената ръка, колкото и да ме беше страх /в началото на запознанството ни знаех, че след 10 години пак ще се срещнем/ - казах си, ако не рискувам, няма как да се отърся от тази болка. Изживях 2 години и половина в живота си в Германия и смея да твърдя, че към този момент, това са били едни от най-щастливите ми години, въпреки трудностите. Но, когато някои неща са предопределени няма как да избягаме, майка почина, плановете ни за съвместен живот се разбиха на пух и прах. Приех го като знак...жена му, с която са разведени реално и с години е живяла сама с децата му се появи, усети че го губи....срещнахме се у тях, покани ме на кафе, беше ми направила кафе, купила ми кифли - поговорихме си, бяхме се съюзили пред него срещу него...Но на изпроводях й казах, че той винаги я е обичал, което си е така..покани ме вечерта след работа да се видим тримата само и да се разберем, ако ще се взимаме с него...Не отидох, защото виждах болката й, пожелах им със СМС - да имат дълъг и щастлив живот заедно...Той ме потърси още няколко пъти след това...Последният път, когато се видяхме лице в лице, беше когато почина майка му и той се прибра, от човещина отидох лично да му поднеса съболезнованията си....Тогава проумях, че аз съм била скалата, на която се е опирал, която съм му давала сили, беше за един кратък момент - 2-3 минути и тогава усетих как се отскубнах от него...Някак отгоре - както бях се закачила, така и се откачих след 18 години....Та, Сладурка, отношенията са доста сложни - а преживяното с него е за роман...Не знам при теб как е, бих те посъветвала да действаш така, както сърцето ти подсказва - то не лъже, да направиш всичко каквото зависи от теб, а горе Всевишния ще ти даде това, което ти се полага и ще се погрижи за теб...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2881 -: Април 16, 2012, 02:40:36 pm »
  В този ред на мисли, означава че събитията и хората, които ще навлизат в живота Ви ще рефлектират едновременно върху двамата...Но ако не засяга лична планета или възел - няма да има проявление между вас, а ще отразявате едновременно събитията, нещо като две огледала поставени едно срещу друго, образно да го обясня. Значи важно е да отработите и изживеете рефлекциите.
Моя вертекс секстил неговият уран,а неговият вертекс тригон моят уран У7ми. Това достатъчно ли е?
Няма други аспекти.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2882 -: Април 16, 2012, 03:02:45 pm »
daisyline...wow..! Много, много ме докосна тази сложна и трудна история...важно е, че уроците са научени, нали?! Макар и с много болка..

Инетересувам се..има ли хора със сатурнови опозиции в синастриите- знам, че са кармични... но как се отразяват и как се изживяват?

Опозиция сатурн - венера?

« Последна редакция: Април 16, 2012, 03:25:07 pm от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2883 -: Април 16, 2012, 06:55:37 pm »
сатурнът на съпруга ми е в опозиция със слънцето ми и квадрат с луната. аспектите са точни. много бързо се събрахме и оженихме. аз не съм щастлива с него и искам да се разделим но още не успявам да се откъсна. той не иска да се разделяме.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2884 -: Април 18, 2012, 09:39:53 am »
Квадрат сатурн- луна според мен е много дискомфортен аспект!

Имала съм го с двама мъже- чувство на ДИСКОМФОРТ емоционален- така мога да го пиша- емоционално неразбирателство...чудно ми е как някои хора могат да твърдят, че точно този аспект давал трайност и бил лепило във връзка?!?

За съвпад на Луна със сатурн или опозе...съм по- съгласна, че може да е лепило, както вече споменах една западна астроложка- парапсихоложка твърди за любов от минал живот при съвпади и опозиции на сатурн с тритe планети- слънце, луна, венера.

Но си мисля...че с луна в твърд аспект със сатурн...винаги има нараняване на емоциите...урок чрез болка- един вид. При съвпади и опозета може би взимаш урока и търпиш, защото чувстваш дълбоката връзка, докато квадрат с луната за мен те кара да се бунтуваш, да си недоволен и наранен. :'(
« Последна редакция: Април 24, 2012, 10:34:12 am от zikovu »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2885 -: Април 18, 2012, 11:12:53 am »
Квадрат сатурн- луна според мен е много дискомфортен аспект!

Имала съм го с двама мъже- чувство на ДИСКОМФОРТ емоционален- така мога да го пиша- емоционално неразбирателство...чудно ми е как някои хора могат да твърдят, че точно този аспект давал трайност и бил лепило във връзка?!?

За кой е по-силна болката според теб?!- за Луната или за Сатурн... :rolleyes:

За съвпад на Луна със сатурн или опозе...съм по- съгласна, че може да е лепило, както вече споменах една западна астроложка- парапсихоложка твърди за любов от минал живот при съвпади и опозиции на сатурн с трите лични планети- слънце, луна, венера.

Но си мисля...че с луна в твърд аспект със сатурн...винаги има нараняване на емоциите...урок чрез болка- един вид. При съвпади и опозета може би взимаш урока и търпиш, защото чувстваш дълбоката връзка, докато квадрат с луната за мен те кара да се бунтуваш, да си недоволен и наранен. :'(

Как смяташ , че се изразява съвпада и опозицията в синастрията...?!
Аспектите са много различни/съвпад и опозиция/...,за да имат еднакво проявление... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2886 -: Април 18, 2012, 11:39:48 am »
Ами за квадратурата- Луна- Сатурн- болезнено е и за двамата мисля- сатурна, че е неразбран по един начин- опитва се да помогне, да структурира нещата, да ОБЯСНИ на луната защо и как какво...нооо луната не отбира, не разбира! И тя е наранена, емоцията в нея смазана от този квадрат ( говоря само от личният си опит!- била съм и луната и сатурна  :()

За съвпад или опозиция - даа...не казвам, че са еднакви като проявление, но може би действат по- скрепяващо...и в някакъв момент при съвпада може да има убеждаване на луната в правотата на сатурн..и Прозрение!, че бай сатурн може да е строг...но е справедлив и не е лош :mellow: При опозицията е възможно да има предразположение за Компромис и асимилиране на преподадения урок.... и всичко това може би е следствие от продължената любов от минал живот.

Това ми е чувството...аз говоря на база интуиция тук. Може и да не съм много права...

Сатурнови квадратури съм преживяла в любовния живот. С неуспешен край. Макар, че към тази квадратура съм имала ред други аспекти меркуриев дискомфорт и т.н!

Със сатурнов съвпад и опозиция се сблъсквам сега и...ще разказвам! ;D

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #2887 -: Април 18, 2012, 12:08:07 pm »
А какво мислите за тригони на Сатурн с Луна,Венера,Марс и Слънцето?Всички тези аспекти са в една синастрия :-\

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2888 -: Април 18, 2012, 03:04:47 pm »
А какво мислите за тригони на Сатурн с Луна,Венера,Марс и Слънцето?Всички тези аспекти са в една синастрия :-\

Това са много подкрепящи аспекти в синастрията, хубаво е да ги има има, сатурна дава подкрепа, тя е разбрана правилно, сатурна се чувства полезен

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #2889 -: Април 18, 2012, 04:08:05 pm »

Това са много подкрепящи аспекти в синастрията, хубаво е да ги има има, сатурна дава подкрепа, тя е разбрана правилно, сатурна се чувства полезен
Благодаря ти много за отговора.И аз смятам ,че положителните аспекти на Сатурн дават дълготрайност и подкрепа и не са така подтискащи както например един съвпад на Сатурн със Слънцето или Луната на другия

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2890 -: Април 18, 2012, 04:35:19 pm »
да..тези аспекти са големи одушници...но на никоя по- силна квадратура не могат да се противопоставят- според мен..

Бивша връзка/ негов сатурн правеше сума ти меки аспекти към мои планети, нодалната му Ос беше на моя ИЦ МЦ, моя нодална ос беше на негова АЦ- ДЕЦ, Венерите в тригон, Марс тригон Венера- двойно подчертан, Венера Луна в тригон..негова Луна широк съвпад мое Слънце ;) и сума ти катива още..нооо..

негова луна правеше един единствен точен аспект към моите планети- квадратираше сатурна ми. Тази любов не се разви във времето.

Какво от меките аспекти на сатурн...и хилядите хубави други аспекти? Много се харесвахме ама нъц ;)
« Последна редакция: Април 24, 2012, 10:37:01 am от zikovu »

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2891 -: Април 18, 2012, 04:49:48 pm »
Квадрат Луна-Сатурн провали една моя връзка - емоционално на моменти буквално блокирах, нямах идея какво да направя, все едно съм с вързани ръце, пък отделно имахме и съвпад Венера-Сатурн, който също подтискаше изразяването на чувства, близост ..

Интересно е някой имал ли е трайна връзка без аспекти на Сатурн към светилата ?
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2892 -: Април 18, 2012, 05:02:09 pm »
И в композитната карта ?  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2893 -: Април 18, 2012, 05:08:36 pm »
В началото на темата е постнат коментар - без сатурнови аспекти- 17 години!

Не помня дали това беше passion desire????

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2894 -: Април 18, 2012, 05:14:18 pm »
Затова и попитах за композитната карта, защото двете са взаимосвързани/ каквото го няма на едното място може да го има на другото / .

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2895 -: Април 18, 2012, 06:02:42 pm »
Според мен нагласата е основното, а тя е проектирана в наталната карта . Поне аз не съм се чувствал разочарован, когато "подобното привлича подобно" т.е да кажем един човек с определни конфигурации по натал н.п Сатурн няма как да мели брашно с човек, който не притежава подобни т.е винаги може да остане усещането, че е неразбран и в очите на другия да е вечно изискващ .

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2896 -: Април 18, 2012, 06:26:18 pm »
При мен :  :moo: :tri:  :sat: ,  :ven: :opo: :sat: ,  :sat: :soe: MC, но имам също и осезаем Уранов акцент/ Уран в 10 дом,  :sun: :opo: :ura:, АСЦ / .

С "опозициите" имам определено горчив опит и трудно би се получило .

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2897 -: Април 18, 2012, 06:56:57 pm »
MMM....много интересно- натално опозе сатурн венера....но и в тригон с луната...повече сериозни връзки или повече краткотрайни флиртове си имал?
Може би не се влюбваш лесно..

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2898 -: Април 18, 2012, 09:50:10 pm »

Според теб можем ли да прием ,че заради аспектацията на Сатурн най-вече към Венера търсим "подобното",защото "стабилността" и "сигурността" не търпи различия? ;)

До голяма степен е залегнало подобно нещо . Сатурн "изисква" и това не е нещо пренебрежимо .

MMM....много интересно- натално опозе сатурн венера....но и в тригон с луната...повече сериозни връзки или повече краткотрайни флиртове си имал?
Може би не се влюбваш лесно..

Досега не съм имал сериозна връзка и влюбването е нещо, което винаги съм искал силно, но само веднъж в живота съм изпитвал ..

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #2899 -: Април 18, 2012, 10:40:08 pm »
Да

Воден Марс? :-\ :blink: