Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877533 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: синастрия
« Отговор #3180 -: Май 16, 2012, 09:39:11 am »
Цитат
Само сатурн ли дава сигурност и стабилност.

Не съм голям експерт да ти кажа.....настроена съм да мисля така просто..една жена беше споделила, че без аспекти по сатурн- 17 години заедно!

най-вече Сатурн, но сигурно не само. Плутон/Венера има ли в синастрията на тази жена със 17 г брак? и как е аспектирана оста АСЦ-ДСЦ ?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3181 -: Май 16, 2012, 09:49:21 am »
Цитат
Само сатурн ли дава сигурност и стабилност.

Не съм голям експерт да ти кажа.....настроена съм да мисля така просто..една жена беше споделила, че без аспекти по сатурн- 17 години заедно!

най-вече Сатурн, но сигурно не само. Плутон/Венера има ли в синастрията на тази жена със 17 г брак? и как е аспектирана оста АСЦ-ДСЦ ?

Тази мадама е оставила коментар точно в тази тема някъде назад...........но го изгубих...това все пак са около 200 страници вече.. ;D Ша се поразровя обаче
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Grace

• 2257
Re:синастрия
« Отговор #3182 -: Май 16, 2012, 09:54:12 am »
Лилавка, с бившия ми съпруг и неговия и моя Сатурн не правеха никакви аспекти /бяха неаспектирани в синастрията/, а бяхме бракувани, в продължение на 17 години и две години преди да заживеем заедно ... общо 19 годишно познанство.

Погледни периодът, в който са се запознали. Когато срещнах бившия ми съпруг, транзитен Плутон беше над нат. Луна - достатъчно мощен показател за дълга кармична връзка.

от Divna e поста. ще я питаме за подробности  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3183 -: Май 16, 2012, 10:03:58 am »
Браво дедектив Грейс!  ;D

Ама това Дивна била....супер, тя дори ще може да даде компетентно обяснение какво ги е свързало- по синастрията- като не са били сатурните.

Освен транзита..Боже, сега и аз го имам :'( 

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3184 -: Май 16, 2012, 11:14:45 am »
А за твърдите аспекти на сатурн към луна и венера- понеже сега гледам синатарията на Джоли Пит- Сатурна й е в опозе на неговите луна и венера.

За Уитни Хюстън и Боби Браун знам че имат Луна съвпад Сатурн...кой на кога ся ме мързи да гледам

Луната и Венерата на Риана са квадратирани от Сатурна на Крис Браун...Тия двете последни двойки не, че са за пример,ноо..все пак ся- любовта е голяма, и драмата също :blink:

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #3185 -: Май 16, 2012, 12:14:32 pm »
Като говорим за интересни Синастрии, какво мислите за тази?

Засяга ме пряко- много странни отношения, необясними от моя страна дори. СПоред мен има някакжа кармична връзка, но на мен ми е трудно да тълкувам....Мислите ли, че има тенденции за подновяване на интимни отношения? Каква е връзката изобщо....

Мъжът е вътре.

*

Grace

• 2257
« Отговор #3186 -: Май 16, 2012, 02:03:31 pm »
Ключът и към дълготрайни ,и към щастливи връзки се крие в натала ,на всеки един от участниците в дадена синастрия.Ако натала не дава индикации за желание към продължителни връзки ,"никакъв" Сатурн със съвпад,опозиция,квадрат,секстил ,тригон към Слънце/Луна/Венера/Марс /АСЦ не може да трайност във времето .Сатурн "прави" друго. ;)
"Щастливите връзки" (за мен това е малко странно понятие ;)) ,по-скоро бих казала -удовлетворени,също се търсят в натала ,даващ индикации ,че може да се свърже с другия на всички нива и да е достатъчно смирен( да приема различията в другите) ,а Венера/Юпитер също друго "щастие" дават. :blink:

С други думи казано, за да изградиш хармонична връзка с някого, трябва първо да си в хармония със себе си.  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3187 -: Май 16, 2012, 03:17:17 pm »
Ключът и към дълготрайни ,и към щастливи връзки се крие в натала ,на всеки един от участниците в дадена синастрия.Ако натала не дава индикации за желание към продължителни връзки ,"никакъв" Сатурн със съвпад,опозиция,квадрат,секстил ,тригон към Слънце/Луна/Венера/Марс /АСЦ не може да трайност във времето .Сатурн "прави" друго. ;)
"Щастливите връзки" (за мен това е малко странно понятие ;)) ,по-скоро бих казала -удовлетворени,също се търсят в натала ,даващ индикации ,че може да се свърже с другия на всички нива и да е достатъчно смирен( да приема различията в другите) ,а Венера/Юпитер също друго "щастие" дават. :blink:

С други думи казано, за да изградиш хармонична връзка с някого, трябва първо да си в хармония със себе си.  :blink:

Ами така де, но и на най- големите плейбои/ любовчийки им се случва да се влюбят. Как протича любовта и колко трае връзката...друг въпрос.
Но тогава какво помага гледането на наталната карта? Виждаме, че човека е труден за връзване, тежък партньор е.
...но обича..има си връзка..

:-\

*

Grace

• 2257
« Отговор #3188 -: Май 16, 2012, 03:39:21 pm »
и натала и синастрията дават информация - какви са предразположенията, къде са силните и слабите страни на човека/връзката. синастрията показва съвместимост, тя не определя вероятността за връзка. идеални връзки няма.
Сатурн се свързва с дълготрайност, защото той представлява кармата т.е. уроците, които имаме да учим. във връзките в които е намесен той имаме доста уроци за учене - в повечето случаи трудни уроци. затова много по-чести са твърдите аспекти на Сатурн в синастрията. 

« Отговор #3189 -: Май 16, 2012, 06:31:50 pm »
Като говорим за интересни Синастрии, какво мислите за тази?

Засяга ме пряко- много странни отношения, необясними от моя страна дори. СПоред мен има някакжа кармична връзка, но на мен ми е трудно да тълкувам....Мислите ли, че има тенденции за подновяване на интимни отношения? Каква е връзката изобщо....

Мъжът е вътре.

Не ми се сърди на въпросите, но...
1. Това с "кармичните" работи аз не го разбирам. Слънцето му е в съвпад с твоя ЮЛВ, може би поради тази причина имаш усещането сякаш "винаги" си го познавала. Моделите, според които той се държи, личностите му качества, ти изглеждат познати. Може би това са качествата или поне част от тях, които търсиш в партньорствата си.
2. Как се чувстваше той с теб? Комфортно ли му беше? Защото твои планети "хвърлят" напрегнати аспекти към Луната му.
3. Той има Слънце в съвпад с Нептун и в квадрат с Луна. Прави толкова много обещания, а колко от тях изпълнява? Непостоянен е, не му се връзвай. И още по-лошо - не може да бъде вързан. Не си дава свободата за нищо на света, пък с тази рибешка Луна в 12-ти дом буквално мълчи като риба. Никога не знаеш какво се върти в главата му. При това не е постоянен в чувствата си - влюбва се бързо (Венера в съвпад с Уран), дълбоко (Венера в Скорпион и 8-ми дом), но пак заради Урана може да бъде адски труден за предвиждане. С този управител на АС екзалтиран Марс в 10-ти дом и съвпада Сатурн/Юпитер в 6-ти, предполагам, че насочва цялата си енергия в работа и градене на кариера. 

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3190 -: Май 16, 2012, 08:13:56 pm »
искате ли една синастрия за упражнение? ;)
после ще разкажа историята!
планетите във вътрешният  кръг са на жената, а във външния - на мъжа.
« Последна редакция: Май 16, 2012, 08:19:21 pm от Рая »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3191 -: Май 16, 2012, 08:18:00 pm »
Хубаво е, когато всичко е с мярка.Аз като една типична везна, няма как да не прокламирам идеята за баланса  ;D

мога ли да те помоля да пуснеш табличката с аспектите към картата?
Ето я таблицата  :blink: момичето е по хоризонталата

Ooo ясно...ей за това ги харесвам тези таблици..мерка на жената не е висящ- а е дори в съвпад с мерка на момчето, което значи идеална комуникация (това, което предположих, че го няма). Венерата й е в секстил с луната му- опозе плутонче- чудно. Ей това ми липсваше на око.
Сатурните са във взаимен аспект с Плутон. Двоен квадрат- от тук предполагам идва предизвикателството- мъжа иначе се чувства щастлив с жената...... би трябвало на моменти да се отнася царски с нея... тя обаче не е така с него - Нещо в личността му и начина по който показва любовта си не съответства с предтавата й за щастие- кажи й да го кара малко по спокойно- много са подходящи. Всичко ще си дойде на място и не е нужно да стане ВЕДНАГА. Важното е, че са действително съвместими! В моите очи поне.

За да се предскаже какво им предстои като двойка- тук вече си трябва пълна синастрия- с преглед на натали и прогресии транзити, композити и компини и т.н кот има. ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3192 -: Май 16, 2012, 08:20:50 pm »
и натала и синастрията дават информация - какви са предразположенията, къде са силните и слабите страни на човека/връзката. синастрията показва съвместимост, тя не определя вероятността за връзка. идеални връзки няма.
Сатурн се свързва с дълготрайност, защото той представлява кармата т.е. уроците, които имаме да учим. във връзките в които е намесен той имаме доста уроци за учене - в повечето случаи трудни уроци. затова много по-чести са твърдите аспекти на Сатурн в синастрията.

Грейс- да! аз..именно за това се учудих, когато прочетох Луна, Венера в твърд аспект- несподелени чувства. Защото драма може да има, но несподелени чак чувства :unsure:
Те трябва да са споделени, за да имат хората ИЩАХ да се измъчват един друг с тези аспекти по сатурн!
 ;D

Така поне аз размишлявам :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #3193 -: Май 16, 2012, 08:38:22 pm »

Грейс- да! аз..именно за това се учудих, когато прочетох Луна, Венера в твърд аспект- несподелени чувства. Защото драма може да има, но несподелени чак чувства :unsure:
Те трябва да са споделени, за да имат хората ИЩАХ да се измъчват един друг с тези аспекти по сатурн!
 ;D

Така поне аз размишлявам :rolleyes:

не ме разбирай погрешно  :blink: далеч не твърдя, че Луна и Венера в твърд аспект със Сатурн дават винаги несподелени чувства.  :blink:

« Отговор #3194 -: Май 16, 2012, 08:54:34 pm »

Полезно, мерси. Тъкмо ще науча нещо. Мъжките Луна и Венера са добре аспектирани. Мисля, че на него му е комфортно в тази връзка, има какво да задържа. Жената може би малко ми изглежда недотам заинтересувана... но с този съвпад на осите да кажем, че има връзка.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3195 -: Май 16, 2012, 08:58:25 pm »
Хубаво е, когато всичко е с мярка.Аз като една типична везна, няма как да не прокламирам идеята за баланса  ;D

мога ли да те помоля да пуснеш табличката с аспектите към картата?
Ето я таблицата  :blink: момичето е по хоризонталата

Ooo ясно...ей за това ги харесвам тези таблици..мерка на жената не е висящ- а е дори в съвпад с мерка на момчето, което значи идеална комуникация (това, което предположих, че го няма). Венерата й е в секстил с луната му- опозе плутонче- чудно. Ей това ми липсваше на око.
Сатурните са във взаимен аспект с Плутон. Двоен квадрат- от тук предполагам идва предизвикателството- мъжа иначе се чувства щастлив с жената...... би трябвало на моменти да се отнася царски с нея... тя обаче не е така с него - Нещо в личността му и начина по който показва любовта си не съответства с предтавата й за щастие- кажи й да го кара малко по спокойно- много са подходящи. Всичко ще си дойде на място и не е нужно да стане ВЕДНАГА. Важното е, че са действително съвместими! В моите очи поне.

За да се предскаже какво им предстои като двойка- тук вече си трябва пълна синастрия- с преглед на натали и прогресии транзити, композити и компини и т.н кот има. ;)
Ами не знам.Аз не виждам това, което си написала на практика, но все пак аз съм страничен човек.Надявам се да си права и сегашните проблеми да останат в миналото, защото тя е доста влюбена  :blink:

За да е влюбена след 2 години...значи и секса е добре, и й е интересно (Ураните са с много опозета- може нестабилността да идва от там също), и емоционално се усещат...питай я така ли е?
С тея опозета ще има открити противопоставяния, но те все до нещо ще водят.
Ама той трябва много да си я обича...много му е добре с нея- даже на него му е по- добре отколкото на нея! ;D
Та ако тя сега го обича при тези условия, представи си- той нея.
Сега. Ако по прогностиката им се дава на двамата различно- това е друго..нали..
« Последна редакция: Май 16, 2012, 09:08:16 pm от zikovu »

*

Grace

• 2257
« Отговор #3196 -: Май 16, 2012, 09:13:16 pm »

Полезно, мерси. Тъкмо ще науча нещо. Мъжките Луна и Венера са добре аспектирани. Мисля, че на него му е комфортно в тази връзка, има какво да задържа. Жената може би малко ми изглежда недотам заинтересувана... но с този съвпад на осите да кажем, че има връзка.

жената е привлечена, но чувства несигурност по отношение на мъжа. докато за него съм съгласна с Мирабела, жената му дава емоционална стабилност като усещане.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3197 -: Май 16, 2012, 09:15:44 pm »
Рая: за твоята синастрия, мнение и от мен

мнооого ми е странно. :rolleyes: Силна духовна и интелектуална връзка, макар, че приказките му много са я предизвиквали.но все към действия, които на него са му правили.....готино...тя се е чувствала по- предизвикана и сигурно е имало неща, които искренно са я наранявали.
Много я е предизвиквал, да..възможно ли е да пробудил някакви духовни търсения у нея..някакво извисяване.

В любовно отношение...виждам..доста хармония- и аз като Мирабела

Имало е нещо много нетипично в тези хора като двойка... :rolleyes:

Така поне на мен ми се струва.

« Отговор #3198 -: Май 16, 2012, 09:24:43 pm »
То и този мъж има квадрат Луна/Венера и женската Венера го активира. Но да кажем, че тригонът на женски Слънце и Меркурий към същата тази Луна може да компенсира.
Женският Уран активира големия му квадрат между Слънце, Юпитер/Плутон, Сатурн и Марс. Почнах за комфортното да мисля другояче. Ами ако му е била дразнител и си е изливал яда върху нея? Уран би могъл внезапно да отключи нагнетеното у него напрежение (фиксирани знаци). Освен това той ми изглежда като работохолик. Дали е отделял достатъчно от времето си за нея?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3199 -: Май 16, 2012, 09:33:37 pm »
На мен пък другия вид контакт ми идва толкова ясно подчертан...че се чудя дали са имали изявена сексуална връзка.....
дали не е някакъв друг вид контакт.... :rolleyes:

Може много да се бъркам, разбира се..