Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876928 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: синастрия
« Отговор #3240 -: Юни 02, 2012, 12:40:50 pm »
Roni  а какво ще кажеш за синастрия, която е като цяло силна, но мъжката венера не прави никакви аспекти само един тригон към урана и съвпад с ИЦ на жената?

Tригон с Уран и съвпад с ИЦто (което е като съвпад с Луна) не са никакви аспекти. И ти знаеш, че по два аспекта синастрия не се тълкува, но съвпад Венера с ИЦ е съвпад на  чувства и емоции. Той обича по начин, който нея я вълнува и/или засяга дълбоко. 

Венера тригон Уран е един от най-вълнуващите, магнетични и привлекателни аспекти в синастрия. Не се среща толкова често и не е за подценяване. Всеки ъгъл на хороскопа е чувствителна точка, така че съвпада на Венера с ИЦ също е значим. Колкото повече съвпади на планети с ъглите на другия, толкова по-значима е връзката. Особено за човека, чийто ъгли са засегнати.

*

anili

• *
  • 77
« Отговор #3241 -: Юни 02, 2012, 01:23:18 pm »
Здравейте!
А как най-общо бихте изтълкували  мой Уран съвпад с негов Десцендент? Дали ще ме чувства много непредсказуема и дали този аспект би му дал една несигурност в мен относно нашите взаимоотношения? Уран ми е У6 и се намира в третия ми дом. А отделно моят Уран прави много аспекти с негови планети - тригон Слънце, тригон Марс, секстил Луна, квадрат Сатурн..

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3242 -: Юни 02, 2012, 02:15:47 pm »
Roni  а какво ще кажеш за синастрия, която е като цяло силна, но мъжката венера не прави никакви аспекти само един тригон към урана и съвпад с ИЦ на жената?

Tригон с Уран и съвпад с ИЦто (което е като съвпад с Луна) не са никакви аспекти. И ти знаеш, че по два аспекта синастрия не се тълкува, но съвпад Венера с ИЦ е съвпад на  чувства и емоции. Той обича по начин, който нея я вълнува и/или засяга дълбоко. 

Венера тригон Уран е един от най-вълнуващите, магнетични и привлекателни аспекти в синастрия. Не се среща толкова често и не е за подценяване. Всеки ъгъл на хороскопа е чувствителна точка, така че съвпада на Венера с ИЦ също е значим. Колкото повече съвпади на планети с ъглите на другия, толкова по-значима е връзката. Особено за човека, чийто ъгли са засегнати.

Мерси Грейс  :wub:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3243 -: Юни 02, 2012, 02:31:57 pm »
За да си довърша разсъжденията за хирон, взимам примерче от Рония:)

Такаааа...Венерите и на двамата нараняват взаимните Хирони. Негова венера в 6ти дом е близка като проявление на твоята венера в Дева.
Рония, твоята 8домна венера попада в негов 5 дом..такааа- тоест от цялата тази комбинация тук се вижда една много страстна връзка- без да гледам другите аспекти в синастрията. Да, но- венерите в положението в което са- натискат болните точки на партньора- т.е проявлението на любовта на чувствата на романтиката...цялото поведение в любовта (това е венерата в случая да приемем) нараняват отсрещния човек, при все че венерите са със сходни качества...много особено нали?
Но не е ли това начина по който го чувстваш? Той може да ти идва на моменти прекалено стегнат и затворен-делови- не че не го разбираш, а ти на моменти да си му прекалено ексцентрична и съблазняваща- да не знае дали да ти вярва..до колко ще си вярна.

Аз мисля, че по подобен начин може да се тълкува хирона в синастрията... и може да даде идея на хората, от къде идват болезнените моменти във връзката.
Напрежението и предизвикателствата се мерят по тия стандартните начини квадрати опозиции слабо поставени планети зле аспектирани...но когато има някаква особена болка- мисля, че хирон е намесен и засегнат и раздразнен...

Така си мисля.

:rolleyes:
« Последна редакция: Юни 02, 2012, 02:37:03 pm от zikovu »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3244 -: Юни 02, 2012, 02:38:53 pm »
Не. Чувствам го парещ, пронизващ (Венерата и Плутона му са на Слънцето ми). Сладка болка е тази, ако ме разбираш.  ;D Цели ми скорпионското желание за пронизваща емоция, даже и да боли. А той... Не знам дали има съмнения в мен, не е показвал подобно нещо засега, може и да го крие. Но че трудно се въздържа в мое присъствие (физически) е очевиден факт. Цялата схема е земетръсна. И за двамата.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3245 -: Юни 03, 2012, 01:13:18 pm »
Не. Чувствам го парещ, пронизващ (Венерата и Плутона му са на Слънцето ми). Сладка болка е тази, ако ме разбираш.  ;D Цели ми скорпионското желание за пронизваща емоция, даже и да боли. А той... Не знам дали има съмнения в мен, не е показвал подобно нещо засега, може и да го крие. Но че трудно се въздържа в мое присъствие (физически) е очевиден факт. Цялата схема е земетръсна. И за двамата.

чудесно те разбирам ;D супер...въпроса е, че аз се опитвам да разгадая ролята на хирона в случая и въздействието му. :rolleyes:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3246 -: Юни 03, 2012, 02:09:20 pm »
Не я виждам засега ролята на Хирона и затова така ти отговарям. За менс е усещат основните планети и ъглите. Може би ако са по-дългосрочни отношенията ще се усети Хирона, не знам. Аз не съм намерила доказателство за ролята му в синастрията, тъй като всичко, което съм прочела чудесно се обяснява с основните планети.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3247 -: Юни 03, 2012, 03:21:56 pm »
Здравейте!
А как най-общо бихте изтълкували  мой Уран съвпад с негов Десцендент? Дали ще ме чувства много непредсказуема и дали този аспект би му дал една несигурност в мен относно нашите взаимоотношения? Уран ми е У6 и се намира в третия ми дом. А отделно моят Уран прави много аспекти с негови планети - тригон Слънце, тригон Марс, секстил Луна, квадрат Сатурн..

Ами най най общо бих предположила, че може да е показател за отношения тип бизнес партньорство- в мисъл като препоръчително за двама ви. Уран изненадва, но уран и стимулира, Уран е новатор и иновативен.
Би могло да значи успешно взаимодействие по отношение на нещо такова. Работата ти сързана ли е с комункации и много общуване?
От аспектите които описваш...мисля, че уран може да даде в този случай необикновена и интересна връзка  :rolleyes:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3248 -: Юни 03, 2012, 03:26:36 pm »
Не я виждам засега ролята на Хирона и затова така ти отговарям. За менс е усещат основните планети и ъглите. Може би ако са по-дългосрочни отношенията ще се усети Хирона, не знам. Аз не съм намерила доказателство за ролята му в синастрията, тъй като всичко, което съм прочела чудесно се обяснява с основните планети.

Добре, питам: от начина по който той проявява венерата си не те ли боли?

При опозе луна негова мой хирон аз определено мога да кажа, че ме болеше от луната му и трудната му емоционалност.

*

anili

• *
  • 77
« Отговор #3249 -: Юни 03, 2012, 05:53:30 pm »
Здравейте!

Ами най най общо бих предположила, че може да е показател за отношения тип бизнес партньорство- в мисъл като препоръчително за двама ви. Уран изненадва, но уран и стимулира, Уран е новатор и иновативен.
Би могло да значи успешно взаимодействие по отношение на нещо такова. Работата ти сързана ли е с комункации и много общуване?
От аспектите които описваш...мисля, че уран може да даде в този случай необикновена и интересна връзка  :rolleyes:
Благодаря ти zikovu, за отговора. Наистина комуникацията ни е доста нестандартна и мисля, че и двамата се изненадваме дори и от самите себе си, типично по уранически, поне лично аз никога с никого не съм контактувала така.
А работата не ми е свързана толкова с комуникация, дори аз не бих се определила като много общителна.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3250 -: Юни 03, 2012, 10:04:12 pm »

При опозе луна негова мой хирон аз определено мога да кажа, че ме болеше от луната му и трудната му емоционалност.

Ой...  ;D От начина, по който той проявява съвпада си Венера+Плутон на мен ми омекват коленете. Буквално. А от начина, по който аз проявявам Луната си в съвпад с ИЦто му, на него му се насълзяват очите. А от отношенията Венера-Марс в двете посоки... мда. Аз цял живот съм мечтала да срещна партньор, който да разбира интензитета, с който аз обичам. Е, появи се. И сега е страшно да го допусна, защото ме познава, както аз не обичам да ме познават.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3251 -: Юни 04, 2012, 08:52:10 am »

Ой...  ;D От начина, по който той проявява съвпада си Венера+Плутон на мен ми омекват коленете. Буквално. А от начина, по който аз проявявам Луната си в съвпад с ИЦто му, на него му се насълзяват очите. А от отношенията Венера-Марс в двете посоки... мда. Аз цял живот съм мечтала да срещна партньор, който да разбира интензитета, с който аз обичам. Е, появи се. И сега е страшно да го допусна, защото ме познава, както аз не обичам да ме познават.

;D ok. преставам да се опитвам да бистря значението на хирона по твоята синастрия ;D

Ако някой друг има наблюдения - да сподели, ако иска.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #3252 -: Юни 05, 2012, 05:50:31 pm »
Ам, с тоя Рачо ще пътуваме заедно в Испания и той ще е човекът, на който ще разчитам там за цели 5 дни... Засега си говорим добре, обяснява ми всичко, което искам да знам, помогна ми да резервирам билетите, и общо взето е приятелски настроен. Гледам картата и виждам доста негативни аспекти  :-\ , можете ли да ми кажете дали ще се сработим с него, и какво да очаквам, и как да се държа, и как да запазим мира в нашия малък екип, ако случайно настанат смутни времена...  :unsure: Слънцата ни 1 на друг попадат в 10-те ни домове, значи ще си помагаме в професионалното развитие. :Р
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3253 -: Юни 18, 2012, 05:25:07 pm »
искате ли една синастрия за упражнение? ;)
после ще разкажа историята!
планетите във вътрешният  кръг са на жената, а във външния - на мъжа.

Извинявам се, че  чак сега се включвам.
Това е синастрията на майка ми и баща ми, които имаха 30г брак, изпълнен с кавги, неразбирателство и какво ли още не. И двамата дотолкова бяха обсебени от себе си и проблемите си, че забравиха, че имат деца.
Сега, когато от две години са разведени, аз вече усещам, че имам родители.
Иначе са се оженили с голяма любов, майка е загърбила семейството си, наследсвото и уреденият си живот, за да бъде с баща ми, който е от бедно семейство. Всички са били против този брак. Майка много обичаше баща ми и затова толкова години го търпя с неговото агресивно поведение към нея, винаги му намираше оправдания. Той също я обичаше, но подходът му беше грешен.
Това е засега.

*

Grace

• 2257
« Отговор #3254 -: Юни 18, 2012, 07:31:49 pm »
Рая, ще разгледам внимателно синастрията, защото е интересна историята.
Но, моля те, сложи  и композитната им карта в съответната тема.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3255 -: Юни 18, 2012, 08:08:37 pm »
Интересна синастрия, Рая.
На пръв поглед като че ли не виждам аспекти Слънце/Луна, които често се срещат в дългогодишни бракове и връзки.
Жалко, че не се виждат градусите на планетите, така е трудно да се определят основните свързващи моменти в тази синастрия.

Но като че ли забелязвам нещо, което се повтаря (с отчетена прецесия) - и при двамата има трудна конфигурация, формирана от светило със Сатурн и нодалната ос. При майката (предполагам, че това е нейната карта) по сидерал Луната е в един знак Раху и в опозиция със Сатурн. При бащата има Слънце/Кету в опозиция със Сатурн/Раху. И в двете карти, ако правилно виждам, Сатурн управлява 7 дом. С еднакви Асценденти ли са?

Тези две конфигурации, ако в тях участва У7 в съчетание с У1, Луна или Венера, могат да дадат брак против канона, традицията или против волята на родителите/семейството - т.нар. Gandharv Vivaah според ведическата култура. Партньорът може да е чужденец, от друга социална класа или просто неприет в дадена среда, с нещо различаващ се, "от друго тесто". Но и самият натив може да се озове в такава среда.

Рая, може ли нещо лично да те питам?
Каква е била емоционалната ти връзка с майката, как си я усещала - като свръхгрижовна, натрапваща се или отчуждена, дистанцирана?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3256 -: Юни 19, 2012, 12:14:48 pm »
http://www.astro.com/tmpd/c4hdfileLkr8vQ-u1323697334/astro_61gw_01_03_iva_petkova_myj.36555.45667.gif
Може ли някой да погледне тази карта и да ми каже какво мисли?

« Отговор #3257 -: Юни 19, 2012, 05:08:36 pm »
Изглежда ми, че физическо привличане изобщо не ви липсва. Мисля, че той те харесва (негова Венера в тригон с твои Слънце и Луна) и през по-голямата част от времето се чувства приятно с теб (негова Луна в съвпад с Юпитера ти, ако часът му раждане е точен), но не винаги ти го показва по начина, по който ти желаеш. Негов Марс/Сатурн са в квадрат с твои Венера/Сатурн/Уран, което може да говори за разминаване в начина, по който обичате и изразявате сексуалните си желания. Когато ти си в настроение за секс, той може да не е и обратно. Често липсва хармония, което прави привличането помежду ви още по-силно, но и създава напрежение и дразги. Той е способен да избухва, а после да се затваря в себе си, ближейки раните, които сам е причинил. Понякога провокираш "тъмната" му страна и той се опитва да наложи позицията си - Марсът ти допълва квадрата му Слънце/Плутон до тау-квадратура. Твоите светила допълват наталния му тригон Венера/Плутон до голям трин, Марсът ти е в секстил с негова Венера. Изглежда ми сякаш поне в сексуално отношение си жената-мечта за него.
Но...Сатурн си казва думата. Имате разменени напрегнати аспекти Венера/Сатурн. Възможно е да се наранявате взаимно. Той ти дава сигурност, но цената е отговорност, невъзможност изцяло да сте щастливи както сте си го представяли. При напрегнати аспекти Венера/Сатурн се случва външни обстоятелства да пречат на пълното щастие на двойката - служебни ангажименти, предишни връзки на партньора, семейства, традиции и т.н. Възможно е семейството на единия от вас да не одобрява другия - опозиция на Венерите ви. Освен това имате и разменени знакови квадратури Венера/Юпитер - ценностните ви системи може да са съвсем различни, онова, което е важно за теб, да не е за него и обратно.
Интелектуално стимулираща връзка, сякаш четете мислите един на друг.
Не знам доколко той е стабилен и постоянен във връзките си. Опозицията Венера/Нептун в картата му, която е допълнена от знакови квадратури с Луна, не ми вдъхва доверие. Но не мога да съдя за някого по картата му.
Извинявай, ако греша.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3258 -: Юни 19, 2012, 09:48:24 pm »
Рая, ще разгледам внимателно синастрията, защото е интересна историята.
Но, моля те, сложи  и композитната им карта в съответната тема.

Не знам доколко е валиден композита, защото часа на баща ми не е много сигурен.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3259 -: Юни 19, 2012, 09:53:11 pm »
Лили, аз съм израснала при баба и дядо, и винаги съм казвала, че чувствам баба много повече като моя майка, отколкото биологичната ми майка.
Тя ме е родила много млада, и може би затова я чувствам повече като сестра. Винаги се е грижила повече за себе си, отколкото за нас. Като дете не я чувствах близка, нямах нужда от нея. Беше ми хубаво с баба.
Сега обаче е станала много загрижена за децата ми, за мен, звъни ми по 5 пъти на ден, не ляга преди да ни чуе и на моменти ми става досадна.