Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876601 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: синастрия
« Отговор #3320 -: Юли 10, 2012, 10:32:41 am »
всъщност арабите въвеждат орбисите при аспектите (и става въпрос за предсказване на събития, нито в древна гърция, нито в арабския свят се използва каквато и да е техника подобна на днешната синастрия). Ако две планети са в знаков тригон (Слънце Везни - Слънце Близнаци) следва, че сте в определена хармония по между си. Хармония на подобието. Защото квадратът е друг тип хармония...

Но си виж по натал от какво имаш нужда, и не е вярно, че другият трябва да те "допълва", другият трябва да е това, което е написано в картата ти.  ;) И съответно ти в неговата.

Ако имаш 2 стелиума в картата и още две планети по между тях и всичко разположено по дъга под 90 градуса, около 12,1,2 дом (асцендент) няма да изкараш с партньор различен от теб. Ако имаш 3 опозиции по натал ще ти трябва някой, който да ги включва тези опозиции. Добре, е тогава 7-ят ти дом да е засегнат. И т.н.

Anabell, интересна гледна точка за опозициите и стелиумите.
Аз имам три опозиции и два стелиума,единия е  с малко  по-широк орбис между планетите-би ли дала мнение какъв партньор би ме заинтригувал? ;)

Passion - аз имам да гледам един натал, но мн работа имам последно време и оставям за десерт.  ;)  :P

При 3 опозиции, ти трябват нови различни преживявания, които ще те "инспирират" (да е жив и здрав спиритЪТ), и такива партньори - имаш нужда от противоположното. Обичаш да си балансираш между двете крайности. Това ти е урок в този живот.

Стелиумът, знаеш, древните дори не са го разглеждали като аспект. И все повече се убеждавам в правотата им. Стелиумът показва много силно определени събитийности, и планети, които действат като една (триединството - две прави едно - обратното на чистата логика и аритметика  ;)).   

А относно мнението на другите - какво му трябва на човек и какво не му трябва - гледайте си наталите, а не задълбавайте в някакви абстракции, нямащи нищо общо с реалната ситуация.

Ако един човек няма опозиция в натала е изключително целенасочен, пробивен, и грам не се интересува от чуждото мнение, което няма обща база с неговото. И това му е писано по "съдба" - такава му е кармата в този живот и това го прави щастлив.

Може пък да е преработил опозицията, ;D :P :-[ като гледам аз проблеми не съм имала с нито един от партньорите си, просто съм амбициозен Козирог и винаги кариерата ми е била приоритет. В този форум също имам хора, и то силни личности, интелектуални, които много ценя, и сме в добри отношения, независимо от различията си. Аз не изпускам качествените хора.  ;)

Всеки има задължително 1 опозиция - Лунните възли - това трябва да Ви говори достатъчно.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3321 -: Юли 10, 2012, 10:37:27 am »
Цитат
Но нямам нито една опозиция и не толерирам "опозицията" в живота си. Търпя я по необходимост, но нищо не ме учи, не ми трябва.... нямам я по натал, не я отчитам като усещане, само нерви... докато квадратът при мен е конструктивен
.

Това обяснява доста. Опозицията всъщност е доста конструктивен аспект. Хората, които нямат опозиции в натала си много трудно усвояват уроците на общуването с другите. Този аспект е необходим, за да можеш чрез другите по-добре да опознаеш себе си, един вид огледало. Често трудностите във взаимоотношенията и общуването идват от липсата и проработката именно на такива аспекти в натала.

:rolf: :rolf: :clap:
БАХ м*м* му, абе Вселена не счита, че е необходим, Вие считате!  :57:

И к'во всички хора, които са родени без опозиция, какво правим сега? Ами ако сме я преработили и от нея нужда няма? Или задължително трябва да съм на твоето мнение?  ;)

Но до колкото си спомням Грейс, ти си дева, а девите, като всяка земна зодия, са "малки диктаторчета"...освен, ако наистина не са много зрели.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3322 -: Юли 10, 2012, 10:40:43 am »
То само на пешън й трябват нови, инспириращи преживявания. Значи ти, анабел, като нямаш опозиции, нямаш нужда от такива? И също-твоите партньори са единствено подобни на теб-кариеристи, които не се интересуват от чуждото мнение. Интересно, чисто практически, ако единия не иска да мие чиниите, и другия не иска-кой ги мие?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3323 -: Юли 10, 2012, 10:44:09 am »
Aми и това, като всичките теории, не е винаги вярно. Моят силен квадрат е Слънце/Луна

До колкото си спомням, ти всъщност имаш знаков тригон на светилата (Рак-Скорпион)?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3324 -: Юли 10, 2012, 10:48:36 am »
То само на пешън й трябват нови, инспириращи преживявания. Значи ти, анабел, като нямаш опозиции, нямаш нужда от такива? И също-твоите партньори са единствено подобни на теб-кариеристи, които не се интересуват от чуждото мнение. Интересно, чисто практически, ако единия не иска да мие чиниите, и другия не иска-кой ги мие?

в интерес на истината си права - аз обичам да си дълбая в една посока и това е (Скорпион+Козирог), да ставам все по-добра и добра и да усещам контрола. И да всичките ми приятели са били изключителни професионалисти в тяхната си сфера.

Миялната, душа.  :P Или прислугата, зависи до къде Ви изкара професионализма.  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #3325 -: Юли 10, 2012, 11:07:36 am »
Сега да видим има ли шанс:липсата на опозиции, означава: няма шанс да разбереш себе си чрез другите, затова ще си удряш главата в стената, чрез квадратите, понеже това е единствения шанс за теб и твоето израстване.

Професионализмът никога не ми е пречил да си мия чиниите, нищо че имам две миялни
Но пък аз си имам от всичко в картата.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3326 -: Юли 10, 2012, 11:09:55 am »
Професионализмът никога не ми е пречил да си мия чиниите, нищо че имам две миялни

Браво на теб, добро дете!  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #3327 -: Юли 10, 2012, 11:13:38 am »

Браво на теб, добро дете!  ;)

;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3328 -: Юли 10, 2012, 11:57:28 am »
всъщност арабите въвеждат орбисите при аспектите (и става въпрос за предсказване на събития, нито в древна гърция, нито в арабския свят се използва каквато и да е техника подобна на днешната синастрия). Ако две планети са в знаков тригон (Слънце Везни - Слънце Близнаци) следва, че сте в определена хармония по между си. Хармония на подобието. Защото квадратът е друг тип хармония...

Но си виж по натал от какво имаш нужда, и не е вярно, че другият трябва да те "допълва", другият трябва да е това, което е написано в картата ти.  ;) И съответно ти в неговата.

Ако имаш 2 стелиума в картата и още две планети по между тях и всичко разположено по дъга под 90 градуса, около 12,1,2 дом (асцендент) няма да изкараш с партньор различен от теб. Ако имаш 3 опозиции по натал ще ти трябва някой, който да ги включва тези опозиции. Добре, е тогава 7-ят ти дом да е засегнат. И т.н.

Anabell, интересна гледна точка за опозициите и стелиумите.
Аз имам три опозиции и два стелиума,единия е  с малко  по-широк орбис между планетите-би ли дала мнение какъв партньор би ме заинтригувал? ;)

Passion - аз имам да гледам един натал, но мн работа имам последно време и оставям за десерт.  ;)  :P

При 3 опозиции, ти трябват нови различни преживявания, които ще те "инспирират" (да е жив и здрав спиритЪТ), и такива партньори - имаш нужда от противоположното. Обичаш да си балансираш между двете крайности. Това ти е урок в този живот.

Стелиумът, знаеш, древните дори не са го разглеждали като аспект. И все повече се убеждавам в правотата им. Стелиумът показва много силно определени събитийности, и планети, които действат като една (триединството - две прави едно - обратното на чистата логика и аритметика  ;)).   

А относно мнението на другите - какво му трябва на човек и какво не му трябва - гледайте си наталите, а не задълбавайте в някакви абстракции, нямащи нищо общо с реалната ситуация.

Ако един човек няма опозиция в натала е изключително целенасочен, пробивен, и грам не се интересува от чуждото мнение, което няма обща база с неговото. И това му е писано по "съдба" - такава му е кармата в този живот и това го прави щастлив.

Може пък да е преработил опозицията, ;D :P :-[ като гледам аз проблеми не съм имала с нито един от партньорите си, просто съм амбициозен Козирог и винаги кариерата ми е била приоритет. В този форум също имам хора, и то силни личности, интелектуални, които много ценя, и сме в добри отношения, независимо от различията си. Аз не изпускам качествените хора.  ;)

Всеки има задължително 1 опозиция - Лунните възли - това трябва да Ви говори достатъчно.

Благодаря за вниманието. :blink:
А според теб, за мен специално кое е "противоположното"? И дали наистина обичам да балансирам? :-\  :blink:

Пешън, ще ти пиша, после, мн ми е заета седмицата.  ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #3329 -: Юли 10, 2012, 12:08:52 pm »
Анабел, докато смяташ така, още "опозиции" ще "виждаш" в живота си. Докато смяташ "опозициите" за "врагове", които ти подронват авторитета, а не като такива, които ти хвърлят "светлина" в твоята "градина".  Аз съм се убедила в това и затова споделям подобно мнение по въпроса.

Знаците в опозиция се разбират, не само защото се виждат от най-добър ъгъл - "очи в очи", а и защото са двете страни на една монета.

Защо ли сериозните връзки, брака ги гледаме в дома, който е в опозиция на асцендента - десцендента ? Първи дом не съществува сам по себе си - той е свързан със седми дом. За да стане първи това, което е, му е необходимо съдействието на седми и изобщо връзката с още някой друг.

Тук съм писала какво мисля по темата.

*

Grace

• 2257
« Отговор #3330 -: Юли 10, 2012, 12:16:50 pm »
Цитат
Но нямам нито една опозиция и не толерирам "опозицията" в живота си. Търпя я по необходимост, но нищо не ме учи, не ми трябва.... нямам я по натал, не я отчитам като усещане, само нерви... докато квадратът при мен е конструктивен
.

Това обяснява доста. Опозицията всъщност е доста конструктивен аспект. Хората, които нямат опозиции в натала си много трудно усвояват уроците на общуването с другите. Този аспект е необходим, за да можеш чрез другите по-добре да опознаеш себе си, един вид огледало. Често трудностите във взаимоотношенията и общуването идват от липсата и проработката именно на такива аспекти в натала.

:rolf: :rolf: :clap:
БАХ м*м* му, абе Вселена не счита, че е необходим, Вие считате!  :57:

И к'во всички хора, които са родени без опозиция, какво правим сега? Ами ако сме я преработили и от нея нужда няма? Или задължително трябва да съм на твоето мнение?  ;)

Но до колкото си спомням Грейс, ти си дева, а девите, като всяка земна зодия, са "малки диктаторчета"...освен, ако наистина не са много зрели.

И на мен ми става все по-забавно като ти чета горния пост.  ;D Не знам въз основа на какво се отъждестви с вселената  ;) но пък поста ти е добра илюстрация на това, че нямаш опозиции в натала си ..
Не съм Дева  ;) макар че имам това влияние в хороскопа си. А от слънчевия знак си доста далеч ..  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3331 -: Юли 10, 2012, 12:23:48 pm »

;D Не знам въз основа на какво се отъждестви с вселената 

Е как Грейс, ти си един от най-забавляващи те ме съфорумници. Нали знаеш по "дефиниция" свръх-разумът си избира натала. Но с моята силна Рибешка природа нямам нищо напротив да се разтворя във Вселената и да се отъждествя с нея.

Девичката я усещам в теб... доста ясно  ;). Девата е една от малкото зодии, които категорично ще обяснят на някой къде му е проблемЪТ и т.н..... и ще дефинират с ясни граници причината за този проблем, толкова буквално, направо непоносимо за моите Скорпион и Риби...

И пак ще припомня - всеки има 1 опозиция - Лунните възли - ако искате да се върнем на темата за синастриите.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3332 -: Юли 10, 2012, 12:29:41 pm »
passion, не говоря за зададените опозиции по карта (полето, на което се разиграва живота), говоря за специфичните опозиции, които неизбежно ще се проявят.

Всеки ги има тези 6 абстрактни опозиции, но те са латентни, потенция, а в случая на ЛИЧНИЯ ни живот ни интересува, онова, което ще се случи.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3333 -: Юли 10, 2012, 12:31:42 pm »
Затова имаме заложени по натал 6 задължителни опозиции (домовете) и една допълнителна ,за да не "губим' посоката на разбирането. ;)

точно - това е единствената ПОСОКА, която трябва душата да следва, а мнението на някой друг - в кошчето за "мнения".  ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #3334 -: Юли 10, 2012, 12:41:06 pm »
Сега да видим има ли шанс:липсата на опозиции, означава: няма шанс да разбереш себе си чрез другите, затова ще си удряш главата в стената, чрез квадратите, понеже това е единствения шанс за теб и твоето израстване.

Цитат
Знаците в опозиция се разбират, не само защото се виждат от най-добър ъгъл - "очи в очи", а и защото са двете страни на една монета.

Защо ли сериозните връзки, брака ги гледаме в дома, който е в опозиция на асцендента - десцендента ? Първи дом не съществува сам по себе си - той е свързан със седми дом. За да стане първи това, което е, му е необходимо съдействието на седми и изобщо връзката с още някой друг.
- цитат на Асол

две мнения, за които мога да кажа само  :clap:

и на мен ми е много драго с теб, Анабел  :blink: но понякога знание и самоувереност не вървят ръка за ръка  ;)
и ...  обграждай се с Деви - явно има с какво да ти бъдат полезни  :P

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3335 -: Юли 10, 2012, 01:22:33 pm »
Затова имаме заложени по натал 6 задължителни опозиции (домовете) и една допълнителна ,за да не "губим' посоката на разбирането. ;)

точно - това е единствената ПОСОКА, която трябва душата да следва, а мнението на някой друг - в кошчето за "мнения".  ;)

Единствено ,Единственият ,по единствен начин ,следва единствената посока ,в единствения създаден от него свят на единството-суха паста "Балкан" но с шоколадова глазура от миналия век. ;)
Едно единствено "погалване " по душата ти ,ще те накара да си смениш "надписа" на кошчето.

П.П. Погледнато от гледна точка на Земята,лунните възли се намират един срещу друг и затова в наталната карта винаги се нанасят  като опозиция.Интересно защо е такава "гледната точка"? ;)

Ах, колко прекрасно би било, ако беше толкова лесно да стигнеш до нечия душа....  ;)

Тази "паста" съжалявам, не е част от моите спомени, малко поживях в миналия век.  :P

*

Papy

• 4343
« Отговор #3336 -: Юли 10, 2012, 01:41:38 pm »
Твърдият и целеустремен кози...опс.. войн, се влюбва в нежната и романтична девойка, тя му сипва отрова в питието и империята се разпада

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3337 -: Юли 10, 2012, 01:56:34 pm »
Личните натали, личните оценки - не са за публичен форум, освен ако дадената личност не е дала изричното си съгласие.  ;) Обективни оценки, верни оценки - няма. Има изкуството астрология, защото всичко е лична интерпретация.  ;)

Красивите девойки, по Венера, трудно е да сипеш отрова на Венера екзалте - има си сетивност, която я пази.  ;) Виж друго нещо е Сатурн в 4 дом (толкова търсен от астролозите, когато са основавали градове в древността).  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3338 -: Юли 10, 2012, 03:24:37 pm »
Диалогът ,диспутът се превръщат в монолог от приказката "Снежанка и седемте джуджета"-"...Огледалце ,огледалце ,я кажи...".
Уважавам и този вид "общуване" ,но ако е от сцената на Народния театър. ;)

Беше ми полезно да получа астрологична информация за "Аз -Аз съм -Ха ,ха и пак съм Аз".Благодаря. :49:

"иносказанието" е полезен похват в диалога при определена комуникация, все пак знание и информация не са едно и също. И на мен ми е винаги приятно да си побъбрим.  :08:  ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3339 -: Юли 10, 2012, 10:35:29 pm »
Aми и това, като всичките теории, не е винаги вярно. Моят силен квадрат е Слънце/Луна

До колкото си спомням, ти всъщност имаш знаков тригон на светилата (Рак-Скорпион)?

To това хубаво, но един знаков тригон няма как да бие един градусов квадрат. Освен това имам и тригон Слънце/Марс, Марс също е в Рак и пак не понасям Раци мъже, и необходимост от тях никаква нямам.