всъщност арабите въвеждат орбисите при аспектите (и става въпрос за предсказване на събития, нито в древна гърция, нито в арабския свят се използва каквато и да е техника подобна на днешната синастрия). Ако две планети са в знаков тригон (Слънце Везни - Слънце Близнаци) следва, че сте в определена хармония по между си. Хармония на подобието. Защото квадратът е друг тип хармония...
Но си виж по натал от какво имаш нужда, и не е вярно, че другият трябва да те "допълва", другият трябва да е това, което е написано в картата ти.
И съответно ти в неговата.
Ако имаш 2 стелиума в картата и още две планети по между тях и всичко разположено по дъга под 90 градуса, около 12,1,2 дом (асцендент) няма да изкараш с партньор различен от теб. Ако имаш 3 опозиции по натал ще ти трябва някой, който да ги включва тези опозиции. Добре, е тогава 7-ят ти дом да е засегнат. И т.н.
Anabell, интересна гледна точка за опозициите и стелиумите.
Аз имам три опозиции и два стелиума,единия е с малко по-широк орбис между планетите-би ли дала мнение какъв партньор би ме заинтригувал? 
Passion - аз имам да гледам един натал, но мн работа имам последно време и оставям за десерт.

При 3 опозиции, ти трябват нови различни преживявания, които ще те "инспирират" (да е жив и здрав спиритЪТ), и такива партньори - имаш нужда от противоположното. Обичаш да си балансираш между двете крайности. Това ти е урок в този живот.
Стелиумът, знаеш, древните дори не са го разглеждали като аспект. И все повече се убеждавам в правотата им. Стелиумът показва много силно определени събитийности, и планети, които действат като една (триединството - две прави едно - обратното на чистата логика и аритметика

).
А относно мнението на другите - какво му трябва на човек и какво не му трябва - гледайте си наталите, а не задълбавайте в някакви абстракции, нямащи нищо общо с реалната ситуация.
Ако един човек няма опозиция в натала е изключително целенасочен, пробивен, и грам не се интересува от чуждото мнение, което няма обща база с неговото. И това му е писано по "съдба" - такава му е кармата в този живот и това го прави щастлив.
Може пък да е преработил опозицията,

като гледам аз проблеми не съм имала с нито един от партньорите си, просто съм амбициозен Козирог и винаги кариерата ми е била приоритет. В този форум също имам хора, и то силни личности, интелектуални, които много ценя, и сме в добри отношения, независимо от различията си. Аз не изпускам качествените хора.

Всеки има задължително 1 опозиция - Лунните възли - това трябва да Ви говори достатъчно.